פילטר Melitta

פילטר מליטה - עוברים לידו בסופר כל יום ורגילים להתעלם ממנו אבל כרגע זה הפילטר המועדף עלי.

20:00
  /  
26.10.2013
  
מאת: עפר ש

פילטר ומשפך

כמו שאנחנו כבר מכירים יש פילטר בד, מתכת, סיפון ועוד. פילטר נייר זול וקל לתפעול.rn
Melitta מאוד נפוץ ונגיש לרכישה בארץ.rn
בסופר ממוצע יש פילטרים מגודל מנה אחת עד 4.rn
בארץ נמכר בעיקר משפך פלסטיק שלא ממש משך אותי.rn
יש משפך מתכת, זכוכית, פורצלן, חור אחד, 3 ועד 4…rn
אני חיפשתי פורצלן עם חריר בודד ומצאתי ב http://cafe-kultur.de/ משפך 2 כוסות.rn
מי שיכול לקנות ישירות בגרמניה בסופר זה יהיה זול יותר.rn
משפך הפילטר מגיע באריזה ססגונית שמותאמת לשוק היפני.
פילטר Melitta

פילטר פורצלן 102

מכינים קפה

בניגוד לרב הטיפים וההנחיות אני השתמשתי בדרגת טחינה שבה אני שותה אספרסו.rn
המטרה היא לעכב את הזליגה כמה שאפשר כדי למצות את החליטה כמה שיותר.rn
אפשר לנסות כל מני דברים עם הנייר אבל אין דבר גרוע יותר מקפה פילטר שנהיה קפה בוץ כי הנייר נקרע…rn
החליטה בשיטה המפורטת נמשכת כ 2 עד 3 דקות ובהן הנייר מחזיק מעמד.rn
ממקמים פילטר הנייר במשפך מעל כוס השתייה.rn
כדי לחמם את הכוס ולנקות את הפילטר מזרימים מים דרך הפילטר עד שהכוס מתמלאת מים.rn
טוחנים מנה כפולה 14 גרם. rn
דרגת הטחינה עצמה לא כזאת קריטית – מה שמשתמשים בו לאספרסו.
פילטר Melitta

הכל במקום

פילטר Melitta

מרטיבים את הפילטר ועל הדרך מחממים את הכוס

פילטר Melitta

הקפה נטחן ובדרך לפילטר

מים

מרתיחים מים בקומקום ומחכים לרתיחה – אבל אז מחכים.rn
מהניסיונות שלי לא כדאי לעבור את ה 90 מעלות לפני תחילת החליטה.rn
אני מוזג מים לקנקן הקצפה עם מד טמפרטורה ומחכה שטמפרטורת המים תיפול ב 10 מעלות ואז מתחיל.rn
בשלב ראשון מרוקנים את המים מהכוס ושמים את הקפה הטחון בפילטר הנייר.rn
מוזגים ממש מעט מים לקפה – רצוי על הקצוות של הנייר ומערבבים תוך כדי בעדינות.rn
זה השלב במקביל לפרה אינפיוז'ן… מרטיבים טוב טוב את הקפה כך שתיבנה התנגדות למים בהמשך.rn
בשלב הזה קפה יזלוג דרך פילטר הנייר אבל די מהר תיבנה "עוגיית קפה".rn
ערבוב אפשר לעשות עם כפית – מה שלא יהיה זה צריך להיות בחלק העליון של הקפה ובעדינות כדי שהפילטר לא ייקרע.rn
אז – מטפטפים לאט לאט מים ומערבבים.rn
כל כמות המים בשלב הזה לא תעלה על 50 מ"ל (בערך)
פילטר Melitta

הרטבה ראשונית אחרי ערבוב

פילטר Melitta

סוף החלק הראשון של ההרטבה

פילטר Melitta

טמפרטורת מים בהתחלה (10 מעלות פחות מהרתחה)

עוד 2 סבבי מים

אחרי ההרטבה הראשונית מוסיפים מים על הנייר מסביב לקפה.rn
כל פעם כ 80 מ"ל.rn
המטרה היא כ 100 מ"ל ל 7 גרם. במקרה שלנו בשאיפה 200 מ"ל קפה ל 14 גרם.rn
מוזגים ומחכים שכל המים יזלגו לגמרי
פילטר Melitta

מוסיפים מים אחרי ההרטבה הראשונית

פילטר Melitta

הקפה בינתיים זולג

פילטר Melitta

קצב זליגה רצוי – טפטוף איטי

סיום

מחכים לסוף הטפטוף.rn
צריך לשים לב שיש קפה בפילטר ושלא נקרע הנייר.rn
בסוף אפשר להרים את המשפך כולו או לקפל את הנייר עם הקפה ולפח.rn
עכשיו מחכה קפה – אפשר לשבת ולשתות לאט ולהינות.
פילטר Melitta

ככה זה נראה בסוף

פילטר Melitta

מרימים וזורקים

פילטר Melitta

ובסוף – קפה

פילטר Melitta

פה עם חלת בריוש של "אדון שיפון"

סה"כ התהליך פשוט, קצת השקעה ומקבלים קפה טוב + בונוס = לא משנים דרגת טחינה.

לדיון בנושא: פילטר Melitta


20:00
  /  
26.10.2013
  
מאת: עפר ש

1