טעים: יאמי, אוכל ביתי עד הבית

בימי החורף הקרים אין כמו ארוחה חמה וביתית, אבל בינינו, למי יש כח לבשל? לי בטוח לא, אבל לאנשים אחרים ...

8:00
  /  
29.01.2013
  
מאת: מעין קמחי
יאמי, אוכל ביתי עד הבית

 *אזהרה בתחילת הדברים – אין להיכנס לאתר המדובר מורעבים, בדיוק כשם שאסור להיכנס לסופרמרקט רעבים ובלי רשימה. ראו , הוזהרתן.

מתאבנים, סלטים ומרקים

או ההסבר שלפני 

בין ימים שלמים של בהייה במסך המחשב (עבודה קוראים לזה), לעובדת מגוריי בקופסת נעליים תל אביבית, מיותר לציין שהחשק שלי לבלות במטבח אזל עד התפוגג כליל. אבל למרות שלבשל פחות בא לי, לאכול דווקא יותר בא לי ופה טמונה הבעיה. הרי אי אפשר לאכול בחוץ לנצח, בייחוד לא בימים הגשומים, זו עובדה ידועה שישראליות נמסות בגשם. אז מה כבר נותר לי לעשות?
בייאושי, פקדתי את תיבת הדוא"ל שלי (כפי שאני עושה מדי חמש דקות בערך) ושם מצאתי דוא"ל עם קישור, ממישהי שמכירה מקרוב מאוד את חיבתי לאכול המבושל (ושנאתי המתפתחת לבישולו): yummi.co.il.   

עיקריות

או – איך זה עובד?

יאמי הוא שירות שעלה לאויר לפני כחצי שנה ומציע אוכל ביתי עד הבית (מתוחכם, הא?). הוא מאפשר להזמין אוכל מ"בשלנים ובשלניות" (זה השם שהאתר נתן לשפים הביתיים) ולקבל אותו מתי שנח לכן. לטענתן, יש בו מגוון עצום של מאכלים שמתאימים לכל רצון, צורך, מגבלה, חשק, תקציב ומצב רוח וכל מה שצריך לעשות זה להזמין, לשלם ולאכול. 
 
 

צילום מסך מתוך האתר 

 
הדבר הראשון שהאתר רוצה לדעת לפני שהוא מתחיל לשלוח לכן אוכל הוא מאיפה אתן (הרשמה רגילה או פייסבק-קונקט לעצלניות שבינינו). מיד אחרי התהליך הקצרצר הזה אפשר להתחיל לחפש את הארוחה של מחר, בין שלל של בשלנים/יות ומנות שונות ומשונות, באזור מגוריכן. היתרון המשמעותי של האתר, לדעתי, הוא באוכל הנישתי, כלומר בשלנים טבעוניים/צמחוניים או בשלני עדות שיתקבלו בברכה בקרב הקהילה האמורה והאתר יכול להוות את הגורם המתווך המושלם לעניין. 

הקינוח

או – האנשים שמאחורי הרעיון 

היזמית שהקימה את יאמי היא חן לב עמי, בת 32, הייטקיסטית שמתארת חייה ככאלו שהיו "במסלול ניהול מבטיח". חן עזבה קריירה מתגמלת בשביל חלום היזמות. ההחלטה אגב לקחה לה לא יותר מ-4 ימים. חן היא מנכ"לית יאמי ואיתה בצוות נמצאות גם רווית דיקר לוי, מנהלת השיווק וטלי שטיינפלד, מנהלת שירות הלקוחות והתפעול. יחד, הן צוות יאמי, שלוש בנות שיצאו לכבוש את העולם. 
תפסנו את רווית, מנהלת השיווק, לשיחה מלב לב, וזה מה שגילינו: 

אז מאיפה הרעיון? ומה הקשר שלכן לאוכל? למה דווקא אוכל?
הרעיון נהגה ברגע של רעב (מפתיע…). חן צפתה בהשרדות והזדהתה עם המשתתפים שדיברו על כמה נמאס להם לאכול רק אורז ימים שלמים (לדעתנו, הטעות של חן היא שהיא בכלל צפתה בהישרדות, אבל היי… כל אחד והטעם שלו, ומי כמוה יודעת את זה). כשחן הבינה שמצבה אפילו גרוע יותר וגילתה שלה אפילו אורז אין, חשבה כמה מדהים היה יכול להיות לו היתה יכולה להזמין עכשיו אוכל ביתי (עם או בלי אורז) באינטרנט. 

אז איך זה עובד בדיוק -ולמי ניתן השירות (אזורי חלוקה)?
יאמי מספק אוכל ביתי עד הבית של הלקוח. אוכל שמבושל על ידי מיטב הבשלנים הביתיים שנבחרים בקפידה על ידי הצוות המוזכר מעלה. ההזמנה מתבצעת באתר או בטלפון. פשוט נכנסים, בוחרים מה בא לאכול או איזה סגנון מטבח, או אם יש צרכים מיוחדים (ללא גלוטן, צמחוני), מגיעים לתפריטים של הבשלנים, מסתכלים על המנות בוחרים מה שמתאים. יש אפשרות לכתוב לבשלן הערות – אם יש העדפות מיוחדות (בלי כוסברע, ללא סוכר). לסיום, בוחרים את מועד קבלת ההזמנה הנוח. הבשלן ניגש להכין את האוכל עם קבלת ההזמנה, ולכן נדרש לפחות יום אחד מראש.
השירות ניתן לכל אזור השרון והמרכז, לכל אזור הבשלנים שלו.

בקרוב הן מתכננות להגיע לעוד אזורים ובהם – פ"ת ובקעת אונו, השפלה, חיפה, ירושלים, נתניה וצפונה.

צוות יאמי במלוא הדרו (צילום: יח"צ)

למה זה עדיף על "שוקי אוכל" שנמצאים בכל קניון כמעט פעמיים בשבוע? או על סתם הזמנת אוכל מהטיקאווי החביב עלינו?

  • מדובר באוכל ביתי באמת – כזה שבושל במטבח של הבשלן ולא במטבחים תעשייתיים
  • אצלנו הבישול נעשה לפי הזמנה – ולכן מתבשל במיוחד ללקוח ומבטיח טריות, אוכל בריא, עם התאמות ללקוח
  • יש אפשרות לבחור בין הרבה סוגים של מטבחים – לנסות מטבחים פחות מוכרים וגם נישתיים
  • אנחנו יוצריות עסקים קטנים – כל בשלן שמצטרף למעשה הופך לעסק לכל דבר. הזמנה מיאמי מעודדת עסקים קטנים מקומיים (אנחנו תמיד בעדד עידוד עסקים)
 

לא כולל שירות

או -סיכום ומה היה לי חסר 

הרעיון מגניב והמגוון מרשים ובכלל שלוש בנות יזמיות זה תמיד מבורך בעיני, בייחוד בנוף הסטארטאפיסטי הישראלי מלא הטוסטסטרון. קצת גיוון לא יזיק לאף אחד (חוץ מאוהדי בית"ר כנראה). לי היתה חסרה האפשרות לבקש מנות שלא מופיעות במאגר. התחשק לי מאוד ממליגה (אל תשאלו מה ולמה, אני רק אגיד שלתמונות שאנשים משתפים בפיד של הפייסבוק שלי היה קשר לעניין) ואותו הדבר היה נכון גם לגבי קובה סלק (צמחוני, כי מאז שהתחלתי לכתוב את הכתבה ועד היום השתנו הרגלי הצריכה שלי). שניהם לצערי לא היו בנמצא אבל אם היתה אפשרות לשלוח בקשה ל"ענן השפים", אולי מישהו היה מרים את הכפפה (או את מחזיק תבניות האפיה) ומכניס גם את המאכלים האלו לרשימה. 
 
חוץ מיאמי שמספק לשלושתן די והותר תעסוקה, חן גם מתחתנת עוד חודש וחצי, אז שיהיה בהצלחה עם הדרכים החדשות – העסקית ובחיים!
 
ואחרי כל זה, הלכתי להכין לי מרק אינסטנט… אז שיהיה בתאבון! 

לדיון בנושא: טעים: יאמי, אוכל ביתי עד הבית

קישורים:

 


8:00
  /  
29.1.2013
  
מאת: מעין קמחי

1