CES 2013: סיכום תחום המסכים בתערוכה

תערוכת CES היא חגיגה לחובבי המסכים והטכנולוגיה.על מה היו הדגשים הפעם?


אז מה היה לנו השנה?

 

 

כולם דיברו על UHD ו-OLED, אבל פנסוניק היתה הראשונה שהכריזה על מוצר שמשלב את השניים. עוד לא הספקנו לעכל את השילוב וכבר סוני מציגה מוצר דומה (ככל הנראה תוצרת המפעל המשותף של פנסוניק וסוני). 

מסכי OLED הם לא רק חסכוניים, הם גם נראים הרבה יותר טוב מכל טכנולוגיה אחרת (כמו להביט מחוץ לחלון). 

מתי זה יהיה זמין? עדיין לא ברור, אך ככל הנראה בסוף האביב (כלומר, רבעון שלישי של השנה).

גם מגע הפך למשמעותי יותר. כעת ניתן לשלוט במסך עם עט, בעזרת הקול, בעזרת זיהוי פנים, gestures, דרך אפליקציות ניידות… שכחתי משהו?

 בתחום הממשק, התבלטו פנסוניק עם הממשק החדש שלהם (במיוחד זה החכם שהוצג על הבמה ב-keynote), וסמסונג עם הממשק הפשוט החדש שלהם.


הממשק החדש של פנסוניק


הממשק החדש של סמסונג

UHD זה לא רק למסכים גדולים, יש גם מסכי UHD בגודל 20". 

בשנתיים האחרונות כמעט כל תערוכת CES היתה מוצפת באין סוף סוגי תלת מימד ומשקפי תלת מימד שונים ומשונים.

חוץ מ-LG, כמעט אף אחד לא מתעסק כיום בתלת מימד. הם היחידים שטורחים לחלק למבקרים בביתן משקפי תלת מימד פסיביות. גם מסכי ה-OLED שלהם היו בתלת מימד פסיבי ונראו מצויינים (אחרי נפילה לפני כמה שנים). הצפי של מסכי OLED של LG הוא לעלות של כ-12,000$ ליחידה (מסכי 55" הם הסטנדרט ב-OLED) והחברה מקווה להוציא אותם בעוד חודשים ספורים בלבד (דובר על סוף מרץ).

LG הדגישה את הגיימינג בתלת מימד פסיבי.

גם שידור תכנים טבעי ב-UHD הודגם כאן. כרגע אין תוכניות באמת לשדר כאלה דברים, אבל זה מרתק לראות שהנושא נחקר לעומקו ושזה יקרה בעתיד.

מי שכן הדגים תלת מימד ללא משקפיים (אגב, טושיבה לא הדגימה זאת, למרות השקעה מטורפת ורבת שנים בטכנולוגיה!) היו StreamTV שהדגימו שיטה מעט שונה לתלת מימד ללא משקפיים. איכות התמונה היתה בערך דומה לזו של ה-55ZL2 (שאותו סקרנו באתר) בתכנים מסויימים. בחלק אחר של התכנים דווקא היה שיפור.

ובחזרה ל-UHD, הפעם הפצת תכנים לסרטים. איך? לא ממש ברור כי במקרה של LG הם לא ממש התעמקו בזה, אלא יותר ברעיון מאחורי הטכנולוגיה. 

מגמה שציפיתי לראות יותר היא Google TV. מדובר בפתרון יפה ומעניין שגם כולל תוכן אמיתי, אך גם LG וגם סמסונג די הצניעו אותו ולא כל כך התמקדו בו.

שארפ חזרו להציג מסכים גדולים ב-LED, מסכי 90"…

לא היו יותר מדי חידושים בביתן של שארפ – המסך 8K שלהם לדעתי הוא בדיוק אותו מסך שהציגו לפני שנה (לא אותו מודל, אלא ממש אותו מסך). עם זאת, התוכן 8K שהם הציגו היה טוב יותר מבעבר.

סמסונג הפתיעו עם טוויסט קטן ל-OLED. מסך מעוקל מעט. למה זה טוב? בעיקר להראות את הפוטנציאל של הטכנולוגיה. מכיוון שמדפיסים את הפאנלים של OLED, אפשר לעשות זאת גם על משטחים מעוקלים ולא רק ישרים כמו במקרה של זכוכית. עיקר הבעיה היא כמובן לשמר את החוזק של המסך במצב כזה. במסכים גדולים זה יכול להיות משמעותי – מסכי קולנוע למשל מגיעים מעוקלים כיום.

המוצר הזה הוא כמובן סוג של מוצר קונספט. אך מסכי ה-OLED הרגילים צפויים לצאת רק ברבעון השלישי ועדיין אין מחיר רשמי (למרות שבעבר דובר על 8000$).

במקרה של סמסונג, הדגש היה על גדול. מסך UHD בגודל 84" בעיצוב "גלריה" שמזכיר מעמד ציור של אומן. אני אישית פחות התלהבתי מהעיצוב, אבל ראיתי שאחרים דווקא כן. על טעם ועל ריח.

מסכי ה-UHD של סוני כוללים רמקולים מובנים שנראים לראשונה כמו רמקולי 5.1 אמיתיים ויכולים לשמש גם ככאלה. האם נמצא הפיתרון להמנעות משימוש בסטליטים? העיצוב מדהים בעיני.

איך מגיע לכם תוכן UHD למסך? שאלה טובה. במקרה של סוני, שבבעלותה סטודיו שיכול לעשות מה שהם רק רוצים, זה לא כזה סיפור.

סוני בעצם מציגה פיתרון להפצת תוכן ישיר. סוג של media player (סטרימר) שיודע להוריד תוכן UHD מהשרתים של סוני ומאפשר רכישה ישירה שלהם וצפיה על גבי המסך. בעצם מדובר על שיטת הפצה ישירה מהיצרן לצרכן. האם זה יתפוס? לדעתי זה דורש תיאום עם יותר אולפנים. ללא תמיכה מכל האולפנים, זה יכול להיות רק פיתרון חלקי וזמני.

בנוסף, הודגמו upscale מדיסק בלוריי ל-4K (תאורטית אפשר גם לייצר בלוריי שיש בו תמיכה מובנית ל-4K).

פנסוניק הציגו מצלמה ביתית ל-4K, שמזכירה מעט את פתרונות התלת מימד הראשונים – אם אין מספיק תוכן לרכישה, תייצרו אותו לבד.

כאמור, גם סוני הציגה פתרון OLED 4K. האמת? נראה טוב כמו זה של פנסוניק. זה יהיה יופי של מלחמה…

אז מה היה לנו שם? הסיפור של התערוכה מבחינת מסכים היא ללא ספק המעבר ל-UHD ותחילת יצור סדרתי של OLED. בעוד שהחברות היו הססניות לגבי התשובות שלהן ב-OLED הן היו מאוד ברורות לגבי החשיבות של UHD בתוכנית לשנים הקרובות.

עדיין יש הרבה דגש על הפצה ועל ממשק/חווית משתמש שיאפשר גישה פשוטה וגמישה לתכנים שלנו בשיטות שונות ומשונות (מגע, עט, זיהוי קול, זיהוי פנים, זיהוי תנועות, ניתוח פעולות לאורך זמן ועוד), כך שנראה שתנועת ה-Smart TV עדיין צוברת תאוצה. הפצת התוכן תתבצע בעזרת טכנולוגיית HEVC (המחליפה של H264) שעליה נשמע הרבה מאוד בחודשים הקרובים.

גילוי נאות: הכתב הינו אורח של חברת יורוקום בתערוכה

לדיון בנושא: CES 2013: סיכום תחום המסכים בתערוכה


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

11:30
  /  
09.01.2013
  
מאת: עפר לאור

1