הקדמה
הקדמה
כשחושבים על סמסונג, לא בטוח שהמחשבה על מערכת קולנוע בייתית היא הראשונה שעולה לראש. סמסונג היא תאגיד ענק שעוסק במגוון רחב מאוד של תחומים החל במוצרי האלקטרוניקה המוכרים לנו ועד לספנות (החברה השניה בעולם בתחום זה), בניין, ביטוחי חיים, ייצור זכרונות, ועוד. החברה שנוסדה בסה"כ לפני 70 שנה (1938), צמחה מעסק קמעונאי קטן לתאגיד העצום כיום ע"י כניסה למגוון רחב מאוד של תחומים תוך כדי רכישות ומיזוגים אבל בעיקר פיצולים לחברות משנה כך שכל חברה מתמקדת בתחומה. החברה המרכזית בסמסונג היא סמסונג אלקטרוניקה שעוסקת בכל תחומי האלקטרוניקה הבייתית.
בשנת 2010 הודיע מנכ"ל סמסונג, שסמסונג אלקטרוניקה נמצאת בבעיה כיוון שכל מוצריה הנוכחיים לא יהיו קיימים יותר בתוך עשור. כתוצאה מכך, סמסונג התחילה תהליך אגרסיבי של השקעה במחקר ופיתוח והתחילה לצאת עם מוצרים חדשים כדי למקם אותה במקום טוב יותר. התוכנית של סמסונג היא להכפיל את מכירותיה בתוך עשור ולהגיע למכירות של 400 מיליארד דולר בשנה.
כחלק מהמאמץ החדשני, סמסונג משקיע הרבה בכל מה שקשור לתלת מימד. באותה שנה היא הוציאה לשוק את טלויזיית התלת מימד הראשונה שלה, ומיד לאחר מכן השיקה את מערכת הקולנוע הביתית שלה עם צליל 3D היקפי ובכך הייתה לחברה הראשונה שהציע פתרון תלת מימד מלא שכולל טלוויזיית 3D, מערכת עם שמע היקפי, נגן בלו-ריי תלת מימד, תוכן תלת מימד (באמצעות חטיבת התוכן) ומשקפי תלת מימד.
המאמצים של סמסונג להכנס לכל סלון המשיכו בעזרת מיזם ה- Smart Hub שמציע תכנים בחינם ובתשלום, אפליקציות להורדה, וגלישה באינטרנט. בכל הטלויזיות החדשות של סמסונג יש גם מצלמה וגם הפעלה קולית דבר ששם את סמסונג כמה צעדים לפני יצרניות אחרות. כשמחברים את כל זה ביחד, מבינים את המחויבות של סמסונג ליצירת חוויה תלת מימדית היקפית בכל מה שקשור לבידור הביתי.
המערכת בסקירה זו, ה- HT-E6750W, זכתה לאחרונה בתחרות העיצוב והחדשנות EISA בזכות השילוב של טכנולוגיית שפופרות ואקום עם טכנולוגיות אודיו דיגיטלי מודרניות יותר המעניקה איכות שמע מצויינת, וכן בשל מגוון היכולות הגדול של המכשיר. בהחלט התחלה טובה.
תכונות ועיצוב
- מערכת קולנוע בייתי היקפית 7.1 המכילה את כל מה שתצטרכו בשביל מערכת קולנוע בייתי מושלמת. אין צורך בהתקנה או רכישה של שום פריט נוסף.
- למי שאין Smart TV של סמסונג, המערכת גם מוסיפה את האלמנט הזה. אני ארחיב על זה בהמשך, אבל זו תוספת משמעותית מאוד, ומשדרגת את יכולות הקולנוע הביתי. למי שיש טלויזיה תלת מימדית של סמסונג, הפונקציונליות הזו תהיה פחות חשובה.
- סטרימר מצויין שמסוגל לנגן תכנים מכל מכשיר שהוא בבית, כולל מכל טלפון. עוד על כך בהמשך.
הרכב המערכת
- הרסיבר – לב המערכת שימוקם אחר כבוד ליד הטלויזיה. הרסיבר מכיל נגן בלוריי תלת מימד, ואת מערכת ה- Smart Hub. שפופרות הואקום נמצאות בקדמת המכשיר ומקנות מראה ייחודי למדי.
- 2 רמקולים קדמיים, 2 רמקולים אחוריים, רמקול סנטר, סאב וופר. הרמקולים הקדמיים מכילים רמקול קדמי עליון בנוסף לרמקול הרגיל בכדי להגיע ל- 7.1. כל כבלי החיבור של הרמקולים מצורפים.
- מקלט אלחוטי אחורי – מקלט אלחוטי המשמש לחיבור הרמקולים האחוריים. מקלט זה מאפשר להמנע מהעברת כבלים מהמערכת אל הרמקולים האחוריים.
- תחנת עגינה לאייפון/אייפוד.
- מיקרופון קטן המשמש לכיול אוטומטי של הרמקולים – השימוש במיקרופון הוא די חד פעמי כדאי להשתמש בו כל פעם שמזיזים או מסובבים את הרמקולים.

מקלט אחורי אלחוטי
איכות החומרים וההרכבה
בעוד שהרסיבר עצמו אלגנטי ומסיבי, דלת פלסטיק קטנה ברסיבר המשמשת לחיבור USB, עשויה באיכות נמוכה מידי מה שמבטיח שהדלת לא תפתח ותסגר יותר מידי פעמים לפני שהיא פשוט תתלש.

התקנת המערכת

- הרכבת ארבעת הרמקולים העומדים, המגיעים כל אחד עם 3 חלקים (בסיס, עמוד תחתון, והרמקולים) ודורשים הברגה בעזרת ברגים המגיעים באריזה (יש שני סוגי ברגים והם די מבלבלים).
- החיבורים של הרמקולים והכניסות יכולה להיות מאתגרת למי שלא מבין בדיוק למה משמשת כל כניסה ויציאה, אבל לזכות סמסונג יאמר שלכל רמקול יש חיבורים בצבע שונה כך שכל מה שצריך לעשות הוא להקפיד לחבר את הכבל הצהוב לשקע הצהוב וכו'.
- הגדרות המערכת – המערכת עצמה מכילה מגוון אפשרויות רחב מאוד שדורש גם מספר הגדרות כמו חיבור לרשת, הגדרת חשבון סמסונג ועוד. חוברת ההפעלה מכילה פירוט מצויין ובעברית לגבי כל תהליך ההתקנה, אבל כשזה מגיע לכמעט אינסוף אפשרויות ההגדרות, ההסבר לא תמיד ברור מספיק.
תהליך ההתקנה בבסיסו הוא פשוט. הרכבה של הרמקולים והנחה שלהם במקום הייעודי להם. חיבור הרמקולים האחוריים לרסיבר האלחוטי שלהם, וחיבור הרמקולים הקדמיים, הסנטר והסאב למערכת. חיבור המערכת בין הממיר לטלויזיה (או במקביל – לפי ההעדפה), ואפשר להדליק את המערכת ולהתחיל בהגדרות. כאמור, זה תהליך שלוקח זמן – אבל כל מי שהרכיב מערכת יודע שזה החלק הכי מהנה.

תכונות עיקריות
רסיבר
עוצמה – המערכת מספקת עוצמה של 165W לרמקולים הקדמיים והקדמיים העליונים וכל לרמקולים האחוריים, והספק של 170W לרמקול המרכזי ולסאב-וופר. אלה מספרים בהחלט מרשימים הנמצאים בשורה ראשונה עם מערכות הקולנוע הבייתי הרציניות. סה"כ הספק המערכת מגיע ל- 1330W, נתון בהחלט מרשים.

יציאות וכניסות והמתאם האלחוטי עבור הרמקולים האחוריים

חיבור הרמקולים – אי אפשר להסתבך גם אם רוצים
- כניסות HDMI – שתי כניסות HDMI המספיקות עבור מי שיש לו רק שני מכשירים אותם הוא רוצה לחבר למערכת – אבל היום יש לרוב האנשים יותר מזה. מספיק שיש לך ממיר טלוויזיה ועוד משחק קונסולה ומיצית את הכניסות.
- יציאת HDMI אחת, משמשת לחיבור בין המערכת לטלוויזיה.
- כניסה אופטית – חיבור אופטי אחד המשמש להעברת אודיו בלבד.
- כניסת AUX לחיבור מכשירי אודיו אנלוגיים שונים.
- יציאת וידאו – יציאה המשמשת להעברת וידאו בסיסי. מיועד למי שאין טלוויזיית HD אבל בעיקר להעברת וידאו דרך האייפון לטלוויזיה.
- חיבור אייפון – תמיד נחמד לראות את התמיכה של סמסונג באייפון.
- כניסת USB – כניסה אחת המשמשת לחיבור של כונן חיצוני או דיסק-און-קי.
- יציאות אודיו – המערכת מספקת 6 יציאות לרמקולים הקדמיים, קדמיים עליונים, סאב-וופר, וסנטר. הרמקולים האחוריים מתחברים באמצעות מתאם אלחוטי.
- חיבור LAN – משמעותי למי שיכול לחבר את המערכת בצורה קווית.
- חיבור FM – המערכת מגיעה עם אנטנה המתחברת בגב המערכת ומאפשרת האזנה לרדיו. בעולם של ממירים, ממילא יש רדיו דרך הממיר ככה שזה פחות מרשים. האופציה היותר מעניינת היא השימוש ב- vTuner המאפשרת האזנה למגוון גדול של תחנות רדיו דרך האינטרנט
נגן הבלו-ריי
הרמקולים
הרמקולים העומדים (קדמיים ואחוריים) מתנשאים לגובה של 1.2 מטר והווים חלק משמעותי ממראה הסלון (או החדר בו הם ימוקמו). זה מוסיף מימד של יופי למי שאוהב לראות את הרמקולים ולדעת שהם שם, אבל חסידי הרמקולים החבויים לא יאהבו את המערכת הזו. עניין של העדפה. בעמודים הקדמיים ישנם בנוסף לרמקול הקדמי, גם רמקול נפרד קדמי עליון. כך שמי שיחפש את הרמקולים הנוספים שהופכים את המערכת ל- 7.1 ימצא אותם שם. את הרמקול העליון ניתן לכוונן ידנית לזוית גבוה יותר, מה שנותן תחושה של צליל המגיע מעוד מקום. ברמקולים הקדמיים (עליונים) ואחוריים, הרמקולים קפיציים מה שנותן להם אפקט מאוד מרשים כאשר משמיעים בהם מוזיקה בווליום גבוה.


רמקול הסאב-וופר הוא אולי החוליה החלשה בכל מה שקשור לתכנון. באופן מפתיע הוא לא מתחבר ליחידת ההגברה האחורית אלא לקדמית מה שאומר שהוא צריך להתמקם היכן שהוא בחזית ליד הרסיבר – דבר שבדר"כ פחות נוח. מגבלה נוספת היא שהוא לא מחובר למקור מתח ולכן הוא מעט חלש. עובדה זו התבררה שוב ושוב במבחני השמיעה.

שלט

במבחן
הפעלה ושימוש
מהירות התגובה של המערכת לכל פונקציות השלט היא מהירה מאוד בדרך כלל. החיבוריות ל- AllShare אפילו מרשימה בהתחשב בעובדה שהמערכת צריכה למפות את כל המכשירים על תוכנם בבית. הבעיה מתחילה כאשר מוסיפים דיסק חדש או ספריה חדשה. הזמן שלוקח למערכת לסרוק את התוכן מעיק. בכל מקרה, זו פעולה בדרך כלל חד פעמית.
הפעולות הקשורות לחנות האפליקציות של סמסונג היו איטיות בצורה בלתי סבירה מה שהביא למצב שלחלק הזה של המערכת אפילו לא נכנסתי. הטעינה של יישומים שהורדתי הייתה קצת יותר מהירה (ועדיין איטית) אבל הורדה או חיפוש של תוכן היו איטיים.
אפשרויות אודיו
V. SmartHub ו- Samsung VOD



תלת מימד
קישוריות
BT – קיימת חיבוריות BT מלאה למכשיר וכך ניתן לשדר תכני אודיו ממכשירי טלפון שונים. ברגע שקיימת אפשרות של AllShare לא היה ממש צורך באופציה הזו, אבל לפעמים זה עדיין יותר מהיר.
iPhone – למערכת תחנת עגינה ייעודית למכשירי אייפון ואייפוד בעלי 30 פינים ואחד ממצבי הקלט של המערכת מוקדשת לאפשרות זו. במצב אייפוד המערכת מציגה את תוכן הווידאו המוצג על האייפון/אייפוד ע"ג הטלוויזיה. הבעיה היא שהחיבור לטלוויזיה נעשה עם כבל וידאו מה שאומר שאיכות הווידאו המועבר זוועתית. אפשר באופן עקרוני להעביר וידאו באמצעות DLNA ובכך להמנע מהשימוש באופציה הזו, אבל תוכנות ה- DNLA שבדקתי על אייפון היו כולן איטיות מידי. השמע של מוזיקה נעשית ממילא ע"י ה- AllShare שמזהה מכשיר הנמצא בתחנת העגינה.

מערכת ה- HT-E6750W זיהתה מיידית וללא שום בעיות מגוון של מכשירים בבית שהריצו את השיתוף בעזרת AllShare ובעזרתDNLA . מכשירי אנדרואיד, אייפון, אייפד, ו- WP הצליחו לשדר תכנים למערכת, וכך גם מחשבים נייחים וניידים עם מערכות הפעלה של חלונות 7 וחלונות 8. החיבור של כל אחד מהמכשירים שנבדקו היה מהיר מאוד וללא שום בעיות. לשם השוואה, פשוט אי אפשר להגיע לאותה תוצאה עם מכשיר XBOX, AppleTV, ומגוון סטרימרים שונים בהם ניסיתי. מה שמאוד הרשים עם סמסונג היה שאפילו לא הייתי צריך להתאמץ במיוחד כדי לגרום לזה לקרות.
השימוש בטכנולוגיית AllShare מאוד מושפע ממהירות התקשורת בבית. תכנים של Full HD לא הצליחו לעבור בצורה חלקה ברשת אלחוטית ולמעשה לא עבדו, אבל בתכנים עם איכות HD ומטה התקשורת עבדה היטב. בשימוש ברשת קווית לא הייתה שום בעיה.

המערכת מזהה את כלל המחשבים והמכשירים בבית שתומכים ב- DLNA

המערכת מזהה גם את ה- Nokia Lumia 900
האזנה
DTS HD – זהו מצב השמיעה האולטימטיבי שמשתמש בכל יכולות ה- 7.1 של המערכת. הבדיקה התבצעה ע"י דיסק בלו ריי של מהיר ועצבני 5 וכן הופעה חיה. את קטע הפתיחה של מהיר ועצבני צריך היה לראות מספר פעמים כדי להאמין שהמערכת מסוגלת להעביר את צליל חריקת גלגלי האופנועים ברמת דיוק שכזו. כל רמקול מילא את תפקידו. בהופעה החיה צלילי המערכת היו קצת פחות מרשימים – אבל אני נוטה לייחס את זה לאיכות ההקלטה. התחושה הייתה שהצלילים הגבוהים קצת יותר מדויקים מהנמוכים, ונדרש כוונון נוסף של הרמקולים כדי להגיע לזה.

הופעות חיות תמיד נשמעות טוב יותר ב- 7.1
אייפון – זהו מצב מיוחד שקיים במערכת והוא זמין כאשר יש מכשיר בתחנת העגינה. במצב זה, המערכת לוקחת את רשימת השירים מתוך האייפון ומציגה אותה בעזרת ממשק ה- SmartHub על המסך. ניגון השירים מתבצע ע"י המערכת ישירות. כיוון שלא מדובר על מוזיקה בטכנולוגיה של 7.1 (גם לא 5.1) המערכת מציעה מצב של mp3 Enhancer שאמור לשדרג את איכות ה- mp3 לאיכות של דיסק. למרות שישנו שינוי מסויים בעקבות השימוש באופציה זו, זה לא מספיק משמעותי. בדקתי שירים ממספר ז'אנרים קופצניים וצפצפניים. התגובה של המערכת לכולם הייתה טובה כל עוד רמת הווליום לא הייתה מקסימלית. המערכת ניגנה מדוייק וצלילים גבוהים נשמעו מאוד חדים. בהרבה מערכות אחרות, הדגש הוא עם הבאסים ופה הקפידו גם על הצלילים הגבוהים. לרמקולים הקדמיים והאחוריים יש אפשר של קפיצה עם כל באס וזה נותן אפקט מרשים מאוד כאשר נמצאים בווליום גבוה.
טלוויזיה – איכות השמיעה מטלוויזיה היא לא המדד הטוב ביותר, אבל דווקא במצב של שידור שכזה, אפשר לבדוק בצורה טובה יותר את מגוון מצבי ההגברה. כמו שאמרתי קודם, מצבי שמיעה של אולם קונצרטים, כנסיה בסיאול (בכל זאת סמסונג מקוריאה), או אמפיתיאטרון לא ממש הצליחו להרשים אותי והם לא יותר מגימיק בעיניי, וגם פה, השמיעה במצבים אלה הייתה מגוחכת. מה שהרשים אותי הרבה יותר היה מגבר הסראונד. במצב זה, המגבר מנסה להפעיל את כלל הרמקולים ולייצר צליל היקפי מלא בחדר. לאפשרות זו ישנן 3 רמות (נמוך, בינוני, גבוה) ובמצב הנמוך והבינוני אפשר להגיע לרמות די מרשימות של אפקט. זה לא שאפשר לקחת שידור טלוויזיה ולהפוך אותו ל- 7.1 אבל השימוש במגוון הרמקולים יצר מצב שהמשפחה העדיפה לצפות בטלוויזיה במצב הזה מאשר על המצב הרגיל.
סיכום
סיכום
מאחר ומערכת קולנוע קונים בעיקר בשביל האודיו, כל מה שמגיע בנוסף לזה הוא בונוס נהדר ובעיקר הכוונה היא למגוון אפשרויות החיבור למדיה ולמכשירים שונים בבית (בעזרת ה- AllShare ו- DLNA). המערכת הזו אפשרה לי להעיף המון תוכנות ומכשירים שהיו לי עד אז בסלון כדי לאפשר הזרמה של מדיה. אפשרויות ה- SmartHub הם לא משהו שבאמת אפשר להשתמש בהן בשל הזמן הרב שלוקח למערכת להגיב.
ייתרונות בולטים
- מערכת קולנוע בייתית הכוללת כל מה שאפשר רק לחשוב עליו במערכת ביתית.
- איכות צליל מעולה וחמימה בזכות שפופרות הווקום.
- ממשק משתמש נוח ובעברית מלאה.
- מערכת יפה ומרשימה.
חסרונות
- מבנה הרמקולים עשוי מפלסטיק ומרגיש לא איכותי.
- ממשק ה- Smart Hub איטי וכך גם הגלישה.
- באסים חלשים יחסית למערכות אחרות.
מחיר מומלץ לצרכן: 5,690 ₪.
לדיון בנושא: Samsung HT-E6750W – מערכת קולנוע ביתית, נקודה.