הקדמה
בבעלותי Galaxy Tab 8.9 והGalaxy S3 החדש, וכדי להשתמש בהם במקביל לא רק כטלפון אלא גם כשלט למערכת, הייתי צריך מספר דברים:
- בקר
- קורא עיניות
- תוכנה ורישיון
הבקר משמש כמח המערכת – התוכנות בטאבלט ובטלפון מתקשרים אליו. חוט הרשת מאפשר חיבור לראוטר וכך ניתן להפעיל את הבקר מכל מקום ברשת דרך WIFI. כמו כן, יש לחבר לבקר מקור חשמל ומתאם פקודות ה RS-232 עבור מוצרים שמסוגלים לתקשר בשיטה זו.

לוגו חברת RTI

בקר הXP-3
התכנות והגרפיקה
הרעיון של התוכנה היא שהיא מתפקדת כמו הצייר של Windows: ניתן להחליף צבעים, להוסיף תמונות, לערוך כפתורים וגופנים, להשתמש במאגר ענק של סמלים וכפתורים…
הגרפיקה הייתה קלה לשינוי – תחילה יצרתי כמה כפתורים, והכנסתי רקע יצירתי ויצרתי עמוד נפרד לכל שימוש בשלט. את הגרפיקה ניתן לעשות בצורה מתוחכמת ומורכבת מאוד ניתן ליצור כפתורים ברמת כהות גבוהה ונמוכה כמו כן ניתן לעשות כפתור שקוף דרך הכנסת תמונה לתוכנה.
את הActivities יוצרים בעזרת יצירת כפתורים ותמונות מהמאגר הנמצא בתוכנה, ומגדירים לכל כפתור MACRO שדרכו הוא יפעיל את המוצרים שנועדו לכל תוכנית.
לאנשים שרוצים ליצור כפתורים בעמודים שונים, ובתוכנית רוצים להחליף לעמוד אחר יכולים לעשות זאת בעזרת פקודות של החלפת עמוד שיוצרים בתוכנה. לעומת זאת, כאשר הגעתי ליצירת הפקודות עצמן לכפתורים, נתקעתי. הפקודות והכפתורים כולם עבור מכשירים בגרסאות האמריקאיות ולכן רוב המכשירים החדשים, כולל רבים בביתי פשוט לא נמצאו במאגר הפקודות שמגיע עם התוכנה.
בטלפון הכפתורים הם רק יותר קטנים. הרזולוציה של הטאבלט שלי היא 1280 על 800, הטלפון הוא עם 1280 על 720 ואותם הכפתורים פשוט נראים יותר קטן על גבי המסך של הסלולרי.
התוכנה תומכת בפקודות אינפרה אדום עם עיניות, פקודות RS-232 למכשירים שיש להם חיבור שניתן לשלוט במכשיר דרכו וגם דרך הרשת בכתובות IP. השלט תומך בעברית מלאה ונותן שליטה על כל הבית. ניתן לשלוח למכשירים פקודות רק דרך WIFI ולכן אין בצורך כבל רשת אלא רק אחד שיוצא מהבקר אל הראוטר. בנוסף, חובה להשתמש רק באפליקציה של החברה ואין תמיכה להשתמש בשלט דרך דפדפן המכשיר.
ניתן להוציא מן הבקר חוט למפצל עיניות אינפרה אדום שגם תואם לאנשים שירצו להכניס את העינית ישירות לבקר ולא להשתמש במפצל חיצוני. לבקר הספציפי שאני לקחתי ניתן להכניס שלוש עיניות או שלושה מפצלים. אני משתמש במפצל עיניות שנותן לי כניסה של עד שישה עיניות.
ניתן גם לראות את מזג האוויר באיזור מגוריך, רמת הלחות וכיוון הרוח דבר יפה למי שרוצה לצאת עם הילדים אך מתלבט אם חם או לא.

תחזית מזג האוויר הגדרת מיקום וסוג המעלות והמדידות השונות

מתאם הRS-232 הנלווה לבקר

משדר העיניות
הפעלת המכשירים
תחילה צריך לפרט את כל הפריטים והמוצרים אשר נמצאים בחדר – איזה כפתור מדליק אותם, מכבה אותם ואיזה יציאות וכניסות יש להם, בין אם מדובר ברסיבר או במסך.
לאחר כל ההגדרות צריך להגדיר רשימת MACRO לכל הפעלה שונה.
לדוגמא, בכדי לצפות בטלוויזיה
- הדלק מסך
- הדלק ממיר
- הדלק רסיבר
- כוון מסך לHDMI 1
- כוון רסיבר ל-HDMI 2
וכך הלאה עד לסיום יצירת הMACRO.
לאחר סיום הגדרת ה-MACRO, יש להעביר אותו פעם אחת דרך ה-USB, ולאחר מכן ניתן לעדכן אותו דרך הרשת.
הטאבלט מזהה את השינוי שנעשה בתכנות ומעדכן את עצמו לבד דרך האינטרנט מבלי הצורך לעשות לתוכנה אתחול או לחבר אותו למחשב.
את הפקודות הללו שמים לרוב במסך הבית, כך כאשר אתה לוחץ המכשירים נדלקים לפי מה שהגדרת בMACRO.

רשימת הMacro

מסך הבית עם כפתורי הMACRO מתחת לכל סמל

פקודות הIR של כל מכשיר
המתכנת
לשמחתי היו לו מספר רב של כפתורים ומוצרים שכבר היו מתוכנתים אצלו ואשר נלמדו מלקוחות קודמים שהוא תכנת להם עם הבקר.
בנוסף, הוא הגדיר מחדש את ה-MACRO, המסקנה האישית שלי היא שככל הנראה אדם מהישוב יסתבך ולא בטוח שיצליח לתכנת את הבקר מההתחלה ועד הסוף ללא עזרה ממומחה.

המתכנת עובד על התוכנה במחשב

המתכנת

הגרפיקה בתוכנה
כמתכנת מוסמך של RTI, שמעון החזיק מכשיר כזה וכך הוא השלים את הקודים שהיו חסרים בכדי להשלים את התכנות. כעת ניתן להשתמש בהם ישירות מבלי לנסות ולחפש קודים של מכשירים אחרים אשר אמורים להיות תואמים או דומים בקודים שלהם.
המכשיר מתחבר למחשב ולתוכנה, ומאפשר למידה זריזה של כל הכפתורים החסרים.

המכשיר
התוצאה הסופית
הנה כמה תמונות של התוצאה הסופית בטאבלט:

הפעילויות באפליקציית השלט

מסך הפעילות צפה בסרט

מסך הפעילות צפה בטלוויזיה

מסך הפעילויות בטלפון

מסך כיבוי המכשירים

מסך הפעילות צפה בסרט
סיכום
הבקר קולט ומעביר את הפקודות בצורה מהירה ללא הפרעות.
ציון: 8.5 מתוך 10
מחיר מתכנת: 800 ש"ח ל- 3 שעות עבודה בהם הבקר יותקן ועבור תכנות מתאים.
לדיון בנושא: בקר RTI לשליטה חכמה על המערכת