פנסוניק TZ30 בסקירה

הפנסוניק TZ30 היא מצלמה בעלת יכולות רבות ומפתיעות העושה מעט מאוד פשרות.זו מצלמה עם זום אופטי x20 במשקל של 206 ...


הקדמה

הפנסוניק TZ30 היא מצלמה בעלת יכולות רבות ומפתיעות העושה מעט מאוד פשרות.
זו מצלמה עם זום אופטי x20 במשקל של 206 גרם ובמחיר בסביבות ה-1500 שקל.
אם זה לא להחזיק את המקל משני קצותיו, מה כן?

 

יכולות ושיפורים

בשנה שעברה, בפעם הראשונה מאז שיצאה ה-TZ1 בשנת 2006, רעדה הסירה של פנסוניק לאחר חצי עשור של שליטה מוחלטת בשוק הקומפקטיות בעלות זום גדול (זומפקטיות?). ה-TZ20 היתה החברה הראשונה במשפחת ה-TZ שלא נחשבה כהצלחה גדולה, כחידוש טכנולוגי או כמובילה בתחומה.

הקפיצה מחיישני ה-CCD לחיישן ה-CMOS לא היתה חלקה והתוצאה, בדמות ה-TZ20 היתה איכות תמונה שהשאירה טעם חסר. ואז הגיעה ה-TZ30. על הנייר אין בה שיפורים רבים יחסית ל- TZ20 – זום x20 במקום x16, פנורמה אוטומטית ותוספת קטנה בעיצוב בצורת קשת קטנה מעל העדשה, אך לא הרבה יותר.

 


מצב זום 24מ"מ


מצב זום 480מ"מ

בתוך תוכה, לעומת זאת, צופנת ה- TZ30סיפור שונה לחלוטין. חיישן ה-CMOS שלה חודש, התפריטים שלה שופרו והמהירות והדיוק שלה טובים. טובים מאוד.

איכות בנייה ותפעול

איכות בנייה ותפעול

באופן כללי, ה-TZ30 אינטואיטיבית לשימוש. הכפתורים מסודרים היטב ומערכת התפריטים מחולקת למספר תחומים, כך שנוח למדי לגשת לפונקציה הרצויה. התחושה המתקבלת מגוף המצלמה היא של איכות בניה גבוהה ככל שניתן על-ידי מוצר מפלסטיק. פנסוניק שומרים גם כאן על גישת ההפרדה בין מצב צילום למצב צפיה בתמונות, דבר הבא לידי ביטוי בכפתור הבורר בין שני המצבים האלה. ברוב המצלמות האחרות המעבר למצב צפיה נעשה באמצעות כפתור ‘play', וחזרה למצב צילום באמצעות חצי לחיצה על כפתור הצילום. גישה זו עשויה להיות עדיפה לאחדים והשניה לאחרים לפי העדפתם.

 

 

ביצועים

מהירות הפוקוס: בכל הקשור למהירות הפוקוס, ה- TZ30הפגינה יכולות מופלאות. היא מהירה לא רק בהתחשב בכך שמדובר במצלמה קומפקטית בעלת זום גדול ובמחיר לא גבוה – עובדות שאמורות לגרום למהירות פוקוס סבירה בלבד, אלא גם בהשוואה למצלמות הקומפקטיות הטובות ביותר. בנוסף לכך שהפוקוס מהיר, התמונה נשארת חיה על המסך ולא קופאת תוך כדי התהליך, קצר ככל שיהיה (התנהגות המאפיינת מצלמות אחרות רבות), כך שמתאפשר מעקב אחרי האובייקט בתמונה, מבלי שיזוז בה או ייצא ממנה.

תפעול: בקצרה, ה- TZ30נותנת תחושה שהיצרנים שלה ידעו מה הם עושים. עובדה זו כשלעצמה אינה מפתיעה, שכן ה- TZ30היא דור שישי לשושלת מכובדת, שלא לומר מלכותית. הדבר הטוב ביותר בה, חוץ מהתפריטים המאורגנים היטב, הוא שרוב הזמן אין צורך לחכות לה – אם מדובר בפוקוס האוטומטי, שמירת תמונה לכרטיס הזכרון, הדלקה, שינוי מצב צילום, וכו'. מבקשים ממנה והיא מוכנה. תענוג.



Zoom out

 


Zoom in

 

ייצוב תמונה: מערכת ייצוב התמונה של פנסוניק – ה-Power O.I.S עושה עבודה טובה למדי בפיצוי על תנועות יד עדינות. היא מאפשרת צילום של אובייקט נייח בזום מלא במהירות סגר של עד ל-1/5 שניה. למרות זאת, בשביל תוצאות מיטביות באופן עקבי, יש צורך במהירות מעט גבוהה יותר. 


1/5 sec, f/6.4, 480mm, ISO 100
מייצב תמונה דולק

 


1/5 sec, f/6.4, 480mm, ISO 100
מייצב תמונה מכובה

 

חיי סוללה: באופן רשמי, ה- TZ30מסוגלת לצלם 260 תמונות לפני שיש צורך לטעון את הסוללה שלה. במהלך הבדיקה הזו, כאשר ה-GPS היה כבוי ונעשה שימוש מועט בלבד בפלאש, היא הצליחה לסחוט 280 תמונות לפני שהסוללה התרוקנה לחלוטין. לא מרשים במיוחד, אך מספיק בהחלט לשימוש יומיומי.
יחד עם זאת, למטיילים העושים שימוש ב-GPS או למי שאין לו גישה קבועה לשקע חשמל, מומלץ לרכוש סוללה נוספת.

איכות תמונה

איכות תמונה

צבעים וקונטרסט: מלבד צבעים חמים (כתומים-אדומים) בזמן שקיעה, ה- TZ30מפיקה צבעים עשירים, אך לא מוגזמים וקונטרסט נעים לעין בכל אורכי המוקד של העדשה – מ-24 מ"מ בצד הרחב ועד לקצה הזום – 480 מ"מ – טוב יותר מרוב המצלמות הקומפקטיות בעלות זום גדול, בעיקר במצב הזום המלא.

טווח רגישות (ISO): במקרה של ה-TZ30, שיפור באיכות התמונה ברגישות גבוהה יחסית לקודמתה אינה חוכמה גדולה, מכיוון שביצועי ה-TZ20 לא היו מרשימים במיוחד, בלשון המעטה.יחד עם זאת, ה-TZ30 היא לא רק טובה יותר, היא ממש טובה.


ISO100

 


ISO200


ISO400

 


ISO800

 


ISO1600

 

 


ISO3200
 

 

אם בוחנים מקרוב, ניתן למצוא רעש בכל רמות הרגישות, אך הגדלה שכזו אינה נחשבת שימוש סביר בתמונות. הדפסות גדולות, כאשר התמונה מוארת היטב, ניתן בהחלט להשתמש עד ל-ISO 400.
לצורך צפיה על המסך, אימיילים ופייסבוק ולהדפסות קטנות יותר, גם תמונות ב-ISO 800 ולעתים אף ב-1600 ייראו טוב מספיק לרוב העיניים הצופות.


ISO100

 


ISO200

 


ISO400

 


ISO800

 


ISO1600

 


ISO3200

המצלמה מצויידת, בנוסף לISO הרגיל, בשלושה מצבים אוטומטיים לצילום לילה:
 


Night Scenery

 


Handheld Night Shot

 


Night Portrait

איזון לבן: באור יום, ה- TZ30פועלת היטב כצפוי, אך אלה אינן חדשות מסעירות. ההפתעה מתחילה כשהיום נגמר ונורות מחליפות את השמש. ה- TZ30מזהה את האור החם המלאכותי ומתקנת את צבעי התמונה. היא עושה עבודה טובה כל-כך במצב האוטומטי, עד שבאופן מוזר עדיף להשתמש בו מאשר במצב המיועד לאיזון לבן תחת אור מלאכותי של נורות ליבון.

מעבר לכך חסר ל-TZ30, מסיבה לא ברורה, מצב איזון לבן לאור פלואורסנטי. אפשר היה להתעלם מעובדה זו אם האיזון האוטומטי שלה היה פועל כמו שצריך באור כזה, אך לא כך הדבר.

 מאפיינים מתקדמים

מאפיינים מתקדמים

מסך מגע: השליטה על-יד מסך המגע של ה-TZ30 היא בחלקה תוספת רצויה, למשל בדפדוף בין התמונות, ובחלקה האחר כלי שימושי של ממש, כמו בהקשה בודדת על מסך בנקודה מסויימת, על מנת לכוון את הפוקוס, למדוד את האור ולצלם תמונה בהתאם. אמצעי זה מהווה דרך קלה ונוחה "להגיד" למצלמה היכן בפריים נמצא האובייקט המצולם, ובכך לעזור לה לצלם באופן הרצוי.

למשתמשי הסמארטפונים למיניהם, חשוב לציין כי מסך המגע הוא רזיסטיבי, שלא כמו המסכים בטלפונים החכמים, ולכן הוא פחות רגיש מהם באופן ניכר, ומצריך נגיעות חזקות לתפעולו.

פנורמה אוטומטית: ה- TZ30היא אחת המצלמות הראשונות של פנסוניק שמאפשרת פנורמה אוטומטית – יכולת חביבה ביותר שנעשית נפוצה יותר ויותר. מצער שהנסיון הזה של פנסוניק אינו מוצלח. הוא רגיש ביותר לשינויים בתאורה לרוחב הנוף המצולם – מצב שכיח ביותר בצילום פנורמה – עד כדי כך שהתהליך נעצר באמצע והפנורמה מתבטלת. בנוסף במקרים רבים התוצאה לא משביעה רצון, בעיקר עקב חיבורים לא חלקים של אובייקטים בתמונה ומעברים לא רציפים של תאורה שונה. רק במקרים נדירים ניתן לקבל פנורמה איכותית שניתן להשתמש בה.

 

 

אפקטים: המצלמה מצויידת עם 10 אפקטים מובנים:


Expressive

 


Retro

 


High Key

 


Low Key

 


Sepia

 


Monochrome

 


High Dynamic

 


Toy Effect

 


Miniature Effect

 


Soft Focus

 

צילום ברצף: מצלמות רבות מציעות צילום מהיר של 8 או 10 תמונות בשניה וכך גם ה-TZ30, אך לרוב הצילום המהיר אינו כולל פוקוס אוטומטי בין תמונה לתמונה. מעניינת הרבה יותר היכולת של ה-TZ30 לצלם 5 תמונות בשניה עם פוקוס אוטומטי בין התמונות – זו תכונה שימושית ביותר. 

 סיכום

סיכום

תחרות

המתחרה הקרובה ביותר ל-TZ30, אף היא מבית פנסוניק, היא ה-TZ25. מדובר בדגם פשוט יותר ולכן זול יותר, עם זום x16, ללא הקלטת סטריאו, ללא מסך מגע וללא GPS מובנה. למרות זאת, בתמורה לוויתור על המאפיינים האלה, ה-TZ25 עולה כ-20% פחות מה-TZ30.

בכל הנוגע למצלמות קומפקטיות עם זום גדול, כל יצרניות המצלמות דואגות שיהיה להן לפחות דגם אחד בתחום. לקנון יש את ה-SX260, לניקון את ה-S9300, לסוני את ה-HX10V, ה-HX20V וה-HX30V ולפוג'י את ה-F750EXR וה-F770EXR.

גם ל-SX260 וגם ל-HX20V יש יכולות ומאפיינים דומים לאלה של ה-TZ30, חוץ מהעדר מסך המגע (זום x20, גוף קומפקטי, עדשה רחבה,וידאו Full HD, GPS מובנה), אך שתיהן יקרות יותר באופן משמעותי, מה שהופך את ה- TZ30לקניה כדאית ביותר.

למי היא לא מיועדת

מי שמחפש מצלמה קומפקטית עילית, בעלת תמיכה בפורמט RAW ויכולות צילום בתנאי תאורה קשים, ה-TZ30 אינה בשבילו.
מי שתקציבו מאפשר מצלמה פשוטה בלבד, ככל הנראה לא יקנה את ה-TZ30.

למי היא מיועדת

למי שרוצה מצלמה בעלת זום גדול, קלה לשימוש, שיודעת לעשות כמעט הכל, ומעבר לכך עושה זאת היטב, תוך כדי שהיא מסוגלת להכנס בנוחות לכיס – ה-TZ30 היא מועמדת מובילה.

ניקוד 

ביצועים: 8.5
איכות תמונה: 8.5
איכות בניה ותפעול: 8.5
מאפיינים מתקדמים: 8.5

ציון כולל: 8.5
 

דוגמאות

דוגמאות מהמצלמה

הדוגמאות המצורפות הן ישירות מהמצלמה. לא נעשתה אף פעולת עריכה, למעט הקטנה.

 

 

לדיון בנושא: פנסוניק TZ30 בסקירה


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

10:40
  /  
28.09.2012
  
תודה לחברת יורוקום, יבואנית פנסוניק בישראל, על השאלת המצלמה לסקירה.   מאת: אייל גורביץ'.

1