שדרוג מטחנת הייקפה HC600 ללא מחלק מנות

החלפת קונוס של מטחנת הייקפה בקונוס חרוט מאלומיניום 
15:00
  /  
15.08.2012
  
מאת: עפר שרגאי

הקדמה

המטחנה הראשונה שלי היתה רנצ'יליו רוקי, מטחנת 50מ"מ ביתית בנויה טוב ועמידה.rn
rnהרוקי קצת איטית והמרחק בין דרגות הטחינה שלה גדול ולכן הרוקי הוחלפה בקומפאק K3.rn
rnלקומפאק יש כיוון רציף, דיסקיות 58מ"מ ומהירות טחינה די טובה.rn
rnבמהלך הביקורת ל Bezzera Strega השתמשתי בקומפאק, ה Strega מצריכה דרגת טחינה דקה הרבה יותר מהפונטה ווקיו שלי בגלל גודל הסלסלות ופרופיל החליטה.rn
rnבדרגות טחינה דקות כאלו הקומפאק מתאמצת, טוחנת לאט ולכן גם עם גושים.rn
rnהשלב הבא המתבקש הוא שדרוג למטחנה מסחרית…rn
rnהייקפה HC600 היא מטחנה עם דיסקיות 64מ"מ ומנוע מהיר – מהירות הטחינה שלה ביחס לקומפאק היא לפחות פי 2 (גם העלות).rn
rnיש דגם עם מחלק מנות ו 2 דגמים ללא מחלק מנות. דגם V1 הוא עם טיימר מתכוונן ו V3 ללא טיימר.rn
rnאני קניתי את דגם ה V3 בעל המבנה הפשוט ביותר.מראה כללי ובהשוואה לקומפאק הביתית יותר

 

 כיוון רציף

 

קונוס קיים: על תעלת יציאת הקפה מחובר (בעזרת מגנטים) הקונוס של הייקפה.rn
rnכל מכלול הקונוס ניתן לשליפה מהירה וניתן לניקיון בצורה קלה בעזרת הרמת מכסה המשפך או שליפה החוצה.rn
rn(זה בדיוק המכלול ששודרג)

 

המטחנה פועלת או ע"י לחיצה עם הפורטהפילטר על המיקרוסוויץ' של מחזיקי הידית או בעזרת מפסק ההפעלה

 

דיסקיות 64 מ"מ על תושבת עם קפיצים, מבנה זהה לזה של מאצר סופר ג'ולי.

שדרוג הקונוס

הקונוס שמגיע עם המטחנה מאריך את תעלת היציאה ומאט את קצב יציאת הקפה, זה גם מאריך את זמן הטחינה וגם יוצר גושים.rn
rnכדי למנוע את המצב הזה ניסיתי להחליף אותו בקונוס כמו ש Mazzerמאצר עושים. אם כבר המטחנה מבוססת על מאצר אז כדאי שגם נעשה קונוס כמו שלהם… קונוס מקורי של מאצר לא יתאים כי גוף המטחנה יותר מעוגל ושונה, מיקום הידית אחר ועוד.rn
rnהתחלתי עם קונוס קרטון בגדלים וצורות שונים. כדי לבנות קונוס מנייר נעזרתי בזילבר ששרטט כזה בסוליד-וורקס ופרס את הקונוס ל 2 מימדים על נייר.rn
rnכשהגעתי לצורה טוב של קונוס יעיל העבודה עברה לשלב המתכת.

הרבה ניסיונות …

 הקונוס של מאצר עשוי מנירוסטה ומעובד בשיטה שנקראת Spinning CNC. זה לא משהו שזילבר יכול לעשות או להזמין בארץ בכמות בודדת, מה שכן יש לזיבר בבית זאת מחרטה.rn

rnלכן, ברגע שהיה תכנון עובד – זילבר העביר אותו לשרטוט בסוליד-וורקס, רכשתי גוש אלומיניום בסיגלוביץ בתל אביב ואותו זילבר חרט לגודל המתאים.rn
rnהקונוס החרוט בנוי מ 3 חלקים: מכסה, גוף גלילי עם מדרגה וקונוס עם מדרגה נגדית שמתחבר לגליל.rn
rnככה זילבר הצליח לבנות קונוס שלם שהותאם בדיוק למכונה.

 

תכנון של הסוליד-וורקס

 

גוש אלומיניום

זילבר עם המחרטה

הרבה שבבים

ובסוף יש קונוס (בתמונה עטוף בגרין-טייפ למנוע שריטות)

מכסה

הקונוס מורכב על המטחנה

 

את הפתח בקונוס שמתחבר ליציאת הקפה מהמטחנה שייפתי וליטשתי שיהיה כמה שיותר חלק.rn
rnגם את החורים של הברגים שמתחברים למכונה הייתי צריך להתאים סופית למטחנה עם קצת שיופים.rn
rnעדיין היו לי קצת גושים ולכן הלכתי עוד בכיוון של מאצר וניסיתי כל מני רשתות.

 תוצאה סופית

בסוף שמתי רשת קצת יותר צפופה וללא הלחמות. הדבקה לקונוס נעשתה עם דבק דק יותר.rn
rnאת ה"רשת" בניתי מגידים של חוט חשמל.rn
rnהפתרון הנכון הוא קונוס כמו של מאצר אבל לייצר כזה בארץ זה לא פשוט.rn
rnחריטה בסדר גודל שזילבר עשה עולה בהזמנה מחרט כ-2000 ש"ח… rn
rnהתוצאה הסופית יצאה מוצלחת ואפשר לראות את זה טוב בסרטון.rn
rnהקפה הטחון יוצא ללא גושים והרבה יותר מהר מהמטחנה – 7 גרם בפחות מ 3 שניות.rn
rnהאספרסו יוצא הרבה יותר טוב ולא צריך WDT וכל מני כאלה – הקונוס עובד!rn
rnrn

רקע על הייקפה

הייקפה נוסדה בשנת 2006 בסין. החברה הוקמה לענות על צורך מקומי באספרסו.rn
rnהדגם הראשון שפותח הוא HC600 והתכנון שלו נשען על מאצר סופרג'ולי.rn
rnה HC600 נמכרה בסין ולאט לאט החל שיווקה גם בשאר העולם.rn
rnהדגם הבא נקרא Titan והייחוד בו הוא הכוונון מהדיסקה התחתונה של ציר המנוע.rn
rn(בניגוד לכל שאר המטחנות שבהן הכיוון הוא בדיסקה העליונה)

 

 

התכנון הזה מאפשר פירוק של המטחנה לניקיוןהחלפת דיסקיות והרכבה חזרה לאותה דרגת טחינה בדיוק.rn
rnבתי קפה באירופה שבהם טוחנים כ 10קילו קפה ביום מחליפים דיסקיות כמה פעמים בשנה ולכן המטחנה נבנתה בגישה של תחזוקה קלה וחזרה מהירה לעבודה.העתיד: שוק האספרסו בעולם עובר יותר ויותר לטחינה נפרדת לכל שוט = Grind on demand rn
rnכל המטחנות המסחריות היום מבוססות על אותו רעיון ומבנה. דיסקיות קוניות או שטוחות שטוחנות את הקפה להיקף שסביבן ומשם הקפה יוצא דרך תעלה למחלק המנות.rn
rnמטחנות ללא מחלק מנות בנויות באותה צורה רק ללא מחלק מנות.rn
rnכדי לאפשר טחינה Grind on demand ללא שאריות בבטן המטחנה פותחה ה Cyclone.rn
rnמטחנה זאת מציעה מבנה הפוך בו המנוע מעל לדיסקיות והקפה שנטחן מהדיסקיות נשפך מיידית לפורטהפילטר.rn
rnזאת מטחנה ללא אגירת קפה פנימית בכלל, כל הקפה נטחן מהדיסקיות ישירות למטה ומוזן מלמעלה מהופר צדדי.

לדיון בנושא: שדרוג מטחנת הייקפה HC600 ללא מחלק מנות


15:00
  /  
15.8.2012
  
מאת: עפר שרגאי

1