סלסלת VST – האמינו, או לא…

ירון רכש וניסה סלסלה חדשנית המשפרת את חליטת האספרסו. התוצאות מפתיעות.

7:00
  /  
20.01.2012
  
מאת: ירון אברמוב
הקדמה

 

הקדמה

לא מזמן פורסם שרשור בפורום בו נכתב על מוצר חדש שלטענת יוצריו ולפי ביקורות שונות ברשת משפר משמעותית את הקפה. לרוב, מדובר על קולה חדש, מטחנה מיוחדת או אפילו דחסן, אבל הפעם המוצר היה פילטר, לא פחות ולא יותר.

התגובה הראשונה שלי, בדומה לתגובתם של רבים, היא כמובן סקפטיות. מה כבר יכול להיות כל כך מיוחד בפילטר ואיזו סיבה הגיונית יכולה להיות לכך שפילטר ישנה במשהו את התוצאה בכוס?

למרות הסקפטיות, התחלתי לקרוא קצת ברשת. נמצאו עוד ועוד תגובות של משתמשים כשכמעט כולם מדווחים על תוצאות מפתיעות לטובה. עבורי זה הספיק, וכשמשקיעים כל כך הרבה זמן וכסף בציוד קפה, נראה לי קצת טיפשי לוותר על שיפור שעשוי להיות מהותי ב-47 דולר (כולל משלוח). טוב נו, גם הסקרנות די הרגה אותי…

אז רכשתי את הפילטר. מהמבחר הקיים בחרתי בסלסלה כפולה (18 גרם), ואחרי מילוי מספר פרטים הסלסלה היתה בדרך אליי.
המשלוח היה זריז במיוחד, וארבעה ימים לאחר ההזמנה הסלסלה כבר היתה אצלי ביד. לפניכם הסקירה המלאה כולל מבחני הטעימה המתבקשים…

על המוצר

על המוצר

VST הוקמה בשנת 1988, ומחשיבה את עצמה כחברה לייעוץ ופיתוח טכנולוגי. לחברה הוציאה עד היום מעל 100 מוצרים בתחומים שונים, החל מסוללות למחשב ועד לאפליקציית קפה ל-iPhone.

בתחום הקפה והמשקאות, יש לחברה מספר מוצרים מאוד מעניינים אשר מאפשרים לנתח את איכות התוצר במדדים מדעיים לחלוטין. התחום האחרון בו החברה בחרה להכנס הוא הפילטר אותו אני סוקר כאן.

 

הפילטר פותח בשיתוף פעולה עם לה מרזוקו האיטלקית המפורסמת. לטענתם, במשך שנים הם ניתחו חליטות ופילטרים שונים עד שהגיעו לאופטמיזציה מלאה של כמות החורים, גודלם, מיקומם וכו׳ על מנת ליצור את הפילטר המושלם.

אז מה מיוחד בפילטרים האלו?

  •  הרבה יותר חורים בקצוות, כך שפתח יציאת המים מהפילטר יהיה גדול ככל האפשר וקרוב ככל האפשר לגודל פתח כניסת המים, כלומר הפתח העליון. לטענתם, ברוב הפילטרים המקוריים, פתח היציאה קטן מדי וכתוצאה מכך המים בחלק הפנימי של העוגייה זורמים מהר יותר מהמים שקרובים יותר להיקף שלה. התוצאה מתבטאת בחליטה פחות מאוזנת ולא מושלמת בחלקה.
  • לטענתם, בפילטרים רגילים, החורים לא תמיד שווי בגודלם. שוב, התוצאה היא חליטה לא מאוזנת. ב-VST מנתחים היטב כל פילטר שיוצא ומוודאים שגדלי החורים אחידים ככל האפשר.
  • הפילטרים בנויים טוב יותר ויהיו עמידים בפני עיוותים במשך שנים.

מה באריזה?

יחד עם הפילטר עצמו הגיעו כמויות של מידע שיווקי ומחקרי על החברה בכלל והפילטרים בפרט. אין ספק שהאנשים בחברה גאים במה שהם עושים, ואוהבים לנפנף בגיבויים מדעיים למוצרים שלהם.

 

מאחר וכל פילטר נבדק בנפרד, מגיע גם דוח המעבדה של הפילטר הספיצפי שלכם.

 

המוצר ארוז היטב כך שאין כל סיכוי שיפגע במהלך המשלוח.

 

 

 

מבחני זרימה וטעימה

מבחני זרימה וטעימה

דאגתי לקפה טרי וטוב מתערובת חביבה עליי במיוחד שאני גם מכיר היטב. ראשית, חלטתי עם הפילטר הישן, תוך שימוש כמובן בידית נייקד על מנת לנסות לזהות הבדלים בזרימה. דאגתי לשקול את כמות הקפה על מנת לשמור על עקביות ולבצע השוואה טובה ככל שניתן.

החליטה היתה טובה ויפה, בדיוק כמו שאני רגיל, וגם הטעם מן הסתם היה מוכר לטובה. ביצעתי חליטה נוספת עם אותו פילטר ישן, רק על מנת לוודא שהחליטה עקבית וטובה.

לאחר מכן החלפתי לפילטר החדש. הוא נכנס קצת בקושי לידית הנייקד, אך אחרי קצת שכנועים, התיישב שם היטב.

הניסיון הראשון כבר הראה שההבדל הוא לא רק על הנייר ובמראה. למרות כמות קפה זהה לחלוטין, הזרימה היתה מהירה יותר. סיבוב קטן במטחנה, שוב שקילה, העמסה ודחיסה ובינגו – חליטה מושלמת.

 

סלסלת ה-VST משמאל, הרגילה מימין. הקליקו על התמונה כדי לצפות בתמונה גדולה יותר

מאז ביצעתי כבר מספר חליטות עם הפילטר החדש במשך ארבעה ימים כשאני מחליף מדי פעם לפילטר הישן.

כבר בזרימה ניתן לזהות הבדלים ביו הפילטרים. יש קצת יותר זרמים בראשית החליטה בנייקד לעומת הפילטר הישן, והיווצרות הקונוס מעט יותר איטית. הקונוס עצמו יותר צר מאשר בפילטר הישן והרבה יותר עקבי. בנוסף, הנייקד הרבה פחות סלחני לפיזור ודחיסה לא טובים, ובעצם אפשר לומר שהוא מראה יותר בקלות פגמים בדחיסה לעומת הפילטר הישן. גם הקרמה נראית קצת יותר טוב בכל פעם מחדש. זה לא שהפילטר הישן לא משיג חליטות יפות, אך איכשהו הפילטר של VST עושה את זה קצת יותר טוב.

ואחרי כל בלבולי המוח, מגיע המבחן האמיתי – הטעם. גבירותיי ורבותיי – אני מאמין. נכון, לא היה כאן מבחן עיוור אמיתי ואני אף פעם לא מזלזל באפקט הפסיכולוגי, אבל למי אכפת. הקפה פשוט טעים יותר. טעמי הקצה של מרירות וחמיצות (שממילא מאוד מעומעמים בקפה שלי) פשוט נעלמים וטעמים חדשים ומאוזנים יותר נפתחים. מתיקות גבוהה יותר, טעמי אמצע נהדרים ברורים יותר ואפילו מרקם נעים יותר. ההבדל הוא לא כזה שצריך להתאמץ על מנת להרגיש אותו. מדובר בשיפור הכי משמעותי לקפה שלי מאז שהחלפתי מכונה, ואם אני משווה שדרוג של 180 ש״ח לשדרוג של כמה אלפים, זה אולי אומר הכל….

לאתר החברה
לעמוד הרכישה

לדיון בנושא: סלסלת VST – האמינו, או לא…


7:00
  /  
20.1.2012
  
מאת: ירון אברמוב

1