ביקור בתערוכת Israfood 2011

ביקרנו בתערוכת המזון לשוק המקצועי וחזרנו עם רשמים

7:00
  /  
03.12.2011
  
מאת: מוטי רדומסקי
ישראפוד 2011

 

ישראפוד 2011

תערוכת ישראפוד היא התערוכה הגדולה בארץ לתחום המזון המקצועי. התערוכה מיועדת לעוסקים בתחום המזון והשתיה, כך שלציבור הרחב לא מתאפשרת כניסה. המציגים מביאים עמם את מיטב הציוד החדש, כשמטרה היא למכור ולסגור עסקאות גדולות לשיווק והצבה של ציוד במוקדי מזון בארץ.

בתערוכה ניתן למצוא את מיטב הספקים של ציוד וחומרי גלם, ממכונות ענקיות ללישת בצקים ולאפייה ועד לספקי שוקולד או תה.

כמובן שמקומו של הקפה לא נפקד.

ואם יש קפה – אנחנו שם! 🙂 קפצנו לבקר שם, מרטין ואני.

בתחום הקפה מצאנו במיוחד ספקים של מכונות קפה ויבואנים גדולים מהתחום. 

אוטומטיק פור דה פיפל!

מכונה אוטומטית קטנה וחדשה מבית Jura

התחלנו את הביקור בביתן של Jura, יצרן המכונות האוטומטיות הידוע משוויץ.

שמענו על מכונה חדשה שצפויה להגיע בקרוב מאוד לארץ:

 

 

שימו לב שהתמונה מתוך קטלוג שקיבלנו, כי המכונה עדיין לא נמצאת בתצוגה (אבל צפויה להגיע ולהמכר בקרוב מאוד).

למרות הטענה שמדובר במכונת הקפה הקטנה ביותר בעולם, יש מכונות קטנות ממנה, אך אין ספק שמדובר במכונה קומפקטית (דומה מאוד לגאג'יה בררה הידועה). היתרון של המכונה הזו הוא ההקצפה בלחיצת כפתור – בניגוד לבררה שבה ההקצפה מתבצעת בעזרת סטימר, ועשויה להיות קשה יותר למשתמשים בלתי מנוסים. ב-ENA M9, לחיצה אחת מייצרת אספרסו שנמזג לכוס וגם מקציפה חלב ישירות ממיכל חלב, מעל.

אני מזכיר לכם שמדובר במכונה שטוחנת פולים טריים, כך שעלות כוס הקפה בסופו של דבר נמוכה משמעותית מעלות קפסולה של נספרסו.

בנוסף, זו הפעם הראשונה שאנחנו רואים מכונה אוטומטית של יורה שעומדת להמכר במחיר *דומה* לאוטומטיות האחרות (היא תהיה רק קצת יותר יקרה מהגאג'יה בררה). היבואן סיפר על תוכנית תשלומים נוחה, של מכונה + קפה + ציוד נלווה ב-36 חודשים. יצא שהעלות לחודש לא תהיה גבוהה משמעותית מרכישה של נספרסו + קפסולות.

טעמתי כוס קפה ממכונה בעלת ראש דומה, והאספרסו היה טעים. אני צריך לבצע מבחן ראש-בראש מול גאג'יה בררה ונספרסו, אבל ע"פ זכרון בלבד, נראה לי שיש יתרון קל ליורה מבחינת איכות הקפה.

לדעתי יהיה חם ומעניין בשוק לאחר כניסת המכונה הזו!

תצ'מבלו לי קפה…

צ'ימבלי לי כוס קפה, טוב?

המשכנו בתערוכה והגענו למתחם היפה של אינטרפרק (כחלק מניגא-שף) בו עמדו בגאון מכונות שונות של La Cimbali.

ראשית, קיבלנו כוס אספרסו ממכונה אוטומטית (לחיצת כפתור) של היצרן:

 

 

 המכונה עושה הכל, ובלחיצת כפתור מקבלים את האספרסו הבא:

 

 
 

 

אמנם אין טייגר סקין, אבל כאן כבר מדובר בליגה אחרת לגמרי של קפה, בהשוואה ל-Jura ושאר המתחרות שלה. הקרמה עשירה וסמיכה והקפה מצויין. עדיין, אין מה להשוות מול מכונה חצי-אוטומטית, כמובן, אך בכל זאת – אם הייתי צריך לבחור מכונה למשרד, אין לי ספק שהייתי מעדיף את הצ'ימבלי הזו על כל מכונה אוטומטית אחרת שיצא לי לטעום עד היום.

בהמשך ראינו בתצוגה את ה-M39 החדשה:

 

 
 

(גם זו תמונה מתוך קטלוג, פשוט כי שכחתי לצלם את המכונה 🙂

 

היא משתמשת ברעיון חדש של צ'ימבלי:

 

 
 

 

הדוד המרכזי הוא בנפח 10 ל'. עוברים בו שני (!) מחליפי חום בטור, כשהראשון מזין את השני. אני מודה שלא כ"כ הצלחתי להבין למה זה טוב… אם מישהו יוכל להאיר בנושא, אני אשמח.

הפלט מהמחליף השני יוצא לתא שמפזר אותו באופן שווה ל-3 דוודים קטנים (400 מ"ל) עם גוף חימום נפרד לכל אחד (800W). באופן כזה אין תלות בין הראשים השונים במכונה, וכל אחד שומר על טמפ' המים והלחץ באופן אינדיווידואלי. במכונה יש תצוגה גרפית לכל ראש, המראה את הלחץ והטמפ', והיא גם מאפשרת שינוי של הפרמטרים האלו. רעיון מצויין, למרות שאני לא בטוח שבסופו של דבר הבריסטה הממוצע ידע איך לשלוט בפרמטרים האלו (אך במידה והוא ידע, המכונה מאפשרת לקבל קפה אידיאלי בהתאם לתערובת/משקה רצוי).

בנוסף, יש כמה גימיקים נחמדים מאוד, כמו ברז מים חמים שמערבב מים רותחים מהמיכל עם מים קרים מההזנה למכונה, וכך מוציא מים בטמפ' נכונה, וידית הקצפה אוטומטית עם חיישן טמפ' שמקציף את החלב בדיוק עד הטמפ' הנכונה.

טעמנו קפה והוא היה מעולה!

קחי אותי, ויקי!

ויקטוריה ארדואינו, או חלמתי חלום?

המשכנו בדרך ונכנסנו לביתן המושקע מאוד של ריסטרטו. על המדוכה ישבו שפים איטלקים שהתעמקו בהכנת מאכלים שונים, ממגוון חומרי הגלם שריסטרטו מיבאת. אותנו עניינה במיוחד פינת הקפה, בה ניצבה בגאווה Victoria Arduino Adonis מצוחצחת, שמיימית ומבריקה, ולצידה מטחנה של Nurova Simonelli Mythos שנראית כמו האימ-אימא של המטחנות. תנו לי זוג כזה, סגרו אותי בחדר – ואני לא צריך שום דבר במשך שנים שלמות.

צילמתי חליטה מלאה:

 

 

כפי שאתם רואים בוידאו, הקפה היה מהשורה הראשונה! מעולה לחלוטין. אפשר אולי לעצור שניה אחת מוקדם יותר, אבל האספרסו היה ממש מושלם.

אני כמעט בטוח שהמכונה והמטחנה הנהדרות האלו צעקו "מוטי מוטי!! מוטייייייי!!! קח אותנו איתך!" כשהלכתי משם.
גם אני צעקתי, בתוכי.

ואז…

ואז ראינו קפסולות חלופיות חדשות לנספרסו:

 

 

במחיר לצרכן של רק כ-15% הנחה על מחירון נספרסו. אני לא בטוח שמדובר בעסקה משתלמת.

עברנו ליד דוכן גלידון פלדמן, וזכינו לטעום את ארטיק-יוגורט הרימונים החדש:

 

 

כאחד שאוהב מאוד רימונים, נהניתי מאוד מהארטיק הטעים הזה. מרקם קליל ונעים.

בהמשך, ביקרנו בביתן של יבואן מזון מדרום אמריקה, וקיבלנו שיעור על Mate:

 

 

מרטין רעד מהתרגשות שם… הדרון-אנריקנים האלו… לך תנין אותן…

בדרך החוצה…

ונסיים בהתחלה…

לסיום הלכנו לבקר בדוכן של קפה אל-נח'לה, אחד מיצרני הקפה השחור הותיקים בארץ.

קיבלו את פנינו בחיוך גדול וקפה עם הל, מתוק, סמיך וטעים.

הסבירו לנו באדיבות שהקפה הוא אותו הקפה, למרות שציוד הקליה התחדש והם מחזיקים היום בקולי קפה חדשים במפעל בשפרעם. הבחור שם חייך ואמר שכל האיטלקים האלו, עם המכונות והציוד שלהם והטכנולוגיה, כולם יכולים להמשיך לברבר על אספרסו, אבל בסופו של דבר, קפה שחור זה הקפה האמיתי.

כששותים את הכוס המתוקה והסמיכה הזו ונזכרים במילואים שם, עם החבר'ה, כשרצנו בג'בלאות (של ממר"ם) והדבר היחיד שהחזיק אותנו באוויר היה קפה שחור מבושל היטב (והמבורגר של מוזס) – אי אפשר שלא להסכים איתו 🙂

 

לסיכום

היה מעניין מאוד ונחמד לראות את החידושים האחרונים בתחום.

חזרתי אחרי 8 מנות אספרסו + קפה שחור כפול… מיותר לציין שלא באמת הייתי צריך להתניע את הרכב, אלא פשוט העברתי לניוטרל והוא נסע לבד, עד הבית, רק מהרעידות שלי.

ל לה להת להת להתררר להתראאאאות בשנה הבה בה בה בה בה בה בה באה!

 

לדיון בנושא: ביקור בתערוכת Israfood 2011


7:00
  /  
3.12.2011
  
מאת: מוטי רדומסקי

1