Popcorn hour
אז מה היה לנו שם? פופוקרן להזכירכם הכריזו על ה Popbox מטרתו להפוך את נושא הצפיה בסטרימר לפשוטה וקלה יותר.
הממשק מאוד נעים למראה, יש אפשרות להורדות אוטומטיות של מידע על הסרטים והסדרות והורדות תרגום אוטומטיות. זה בעצם המכשיר השני שמסוגל לעשות את זה פרט לבוקסי בוקס.
מה שמעניין הוא שהגישה לבעיית התרגום והמידע על הסרטים מבוצע שונה לחלוטין מאיך שבוקסי עושים זאת. אם בבוקסי יודעים לפענח את שם ופרטי הפרק של תוכנית מסויימת על ידי זיהוי המבנה של שם הקובץ (או קובץ ה-NFO), בפופקורן עובדים אחרת לחלוטין. החברים שם סורקים את הקובץ ועל ידי חותמות דיגיטליות מסוגלים לזהות אותו. במידה וזה התפספס ניתן כמובן לתקן ומעכשיו כל מי שישתמש בקובץ עם חתימה זהה יקבל את המידע הנכון על הסרט. זו גישה מעניינת שלמרות שהיא דורשת ממישהו לעשות טיפה עבודה, רוב הסיכויים שאתם לא תהיו הראשונים שעושים זאת ולכן הראשון שעשה את העובדה יעזור לכולם לסדר את ה-Jukebox שלהם. היתרון בשיטה הזו היא שיהיו מעט מאוד פספוסים בזיהוי הקובץ גם אם שיניתם את כל שמות הקבצים ואת מבנה הספריות שלכם.
פיליפס
בדומה למה ש-LG הכריזה עליו שנה שעברה, פיליפס מייצרת כיום סטרימר לכל דבר שתפקידו הוא להפוך מסך שאינו חכם למסך חכם. אבל הספין היותר מעניין כאן הוא שפיליפס הכריזה לראשונה על סאונד-בר בשם הקליט CSS5123 אשר יודע להזרים תוכן ב-DLNA למסך. עוד חידושים בתחום כוללים את זה שפיליפס חתמה על חוזה עם Spotify הבריטית להביא את שירות המוזיקה (אחד מהטובים בעולם) למוצרים של פיליפס. זה כרגע מתחיל במוצרים של Streamium ועלול להמשיך למוצרים אחרים (מסכים).
פיליפס ככל הנראה גם תוסיף בקרוב אפשרות לתרגום בעברית למסכיה, שזה גם חידוש חשוב לדוברי שפת הקודש. ולסיום, הצלחה מדהימה לפיליפס בתחום הטלויזיות החכמות עם הוספת שחקן משמעותי למיזם שלה ושל שארפ בתחום התאימות לאפליקציות למסכים חכמים. LG הצטרפה לפיליפס ולשארפ ואפליקציות שירוצו במסך של אחת החברות תהיה תואמת גם לזו של האחרות.
מדבקה?
חברת Vestel הטורקית הציגה בעצם כמעט אחד לאחד את כל היכולות של הגדולים. לא רק מסך תלת מימד עם ובלי משקפיים, אלא גם מסכים חכמים. לא יאמן, אבל גם המדבקות מקבלות אפליקציות ואפילו תכני OTT רשמיים!
HDI DUNE
החברה הישראלית לשעבר מרחיבה את פעילויותיה ופתחה מרכז נוסף באוקריינה והגדילה את מספר העובדים. השנה החברה היא כנראה היחידה מבין יצרניות הסטרימרים שתופיע בכל שלושת התערוכות הגדולות של ספטמבר – IFA, CEDIA וגם IBC, ותכף תבינו מדוע.
ההכרזה הראשונה היא של ה- DUNE HD PRO, מוצר היי-אנד שצפוי לכלול מסך מגע' 7" לשליטה מלאה על המכשיר, שני כונני דיסק קשיח שליפים, כונן בלוריי, ויציאות אודיו XLR וכן יציאה לאזניות מוגברת. כל זה ירוץ על גבי פלטפורמה של סיגמא SMP8910 מה שאומר שהוא גם יתמוך בבלוריי תלת מימד גם במדיה וגם בריפים. כמובן שיהיו לו את כל היכולות של מזרימדיות אחרות של DUNE, עם תוספת לא רשמית אפשרית שנרמז עליה – יתכן שאפשר יהיה "לגבות" כל מני סוגים של מדיות פופולריות (רמז: לא מדובר רק על CD ו-DVD…). כל החבילה הזו תעלה כנראה בסביבות 3000 דולר (כנראה שבאירופה משהו כמו 3000 יורו).
למכשיר יהיו גם יכולות נוספות כגון אפשרות עגינה ב-RACK 19", יציאת HDMI 1.4 כמובן, תמיכה ב-USB3, מעבד VXP לוידאו, DAC של Burr Brown, מארז סופר יוקרתי וקשיח, ודימר למסך הקדמי.
עוד תוספת חדשה שתגיע עם המכשיר (שצפוי כנראה להגיע בחצי השנה הקרובה – בעיקר בגלל אי זמינות של המעבד מסיגמא עדיין) זה מקלדת שנראית כמעט זהה לזו של Xtreamer Ultra.
אז עכשיו שאתם בוודאי מבינים מדוע המקום למכשיר כזה הוא תערוכת CEDIA ששם יש בדיוק צרכים מהסוג הזה. אבל מה הקשר ל-IBC? תערוכה שמיועדת לא לקהל הרחב אלא לגופים כמו בזק, יס והוט שמחפשים ספקי ציוד בתחום התקשורת?
ובכן, DUNE הכריזו גם על TV 101, פלטפורמה חדשה בגודל חפיסת קלפים ועיצוב שמזכיר מעט את ה-AppleTV.
אז מה יש לנו כאן? יש לנו דבר ראשון סטרימר מלא מסדרת DUNE – כאשר יש לו את כל היכולות של ה-DUNE מסדרת ה-LITE. אבל מה שיש בו עוד זה יכולות מלאות של STB, כלומר ממיר לכל דבר. היעד של המכשיר הזה הוא דווקא פחות לצרכן הסופי ויותר לגרסאות ממותגות עבור חברות כמו בזק/הוט/יס. תחשבו על ממיר שיש לו סטרימר מלא ועם יכולות טבעיות לפענח כמעט כל פורמט. המחיר הסופי לצרכן לא יעלה על 100 דולר, כאשר יש סיכוי לא רע שספק OTT שירצה בכך יסבסד את הקופסא עוד יותר.
גרסא גדולה יותר של המכשיר (פרוטוטייפ שלה מוצג כאן) תכלול גם מקום לדיסק קשיח בגודל 3.5" (כלומר, אפשר להכניס שם דיסק טרה בקלות) שיאפשר גם לכיולות PVR, וכמובן להכניס תכנים שלכם לתוך המכשיר. כניסות כמו USB 2 צידי ו-SD מוצגות בצד.
ותוספות חביבות כמו USB 3, וידאו קומפוננט ורשת נכללות מאחור.
כאן ניתן לראות את קונסטנטין, מנכ"ל HDI מחזיק את המזרימדיה החדש
TVIX – MINEVOX
אי שם, בקצה התערוכה, פונים שמאלה ויש שם מספר אולמות שכמעט אף אחד לא מבקר. תכירו, זה האולמות הבינלאומים. יש שם אולם סיני, אולם טאיוואני, אולם קוריאני וכו'. כמעט אף אחד לא מגיע לשם. בעוד שבאולמות הראשיים יש עשרות ומאות אלפי מבקרים, האולמות האסייתיים תמיד שוממים פרט למציגים עצמם וקומץ מטיילים.
הסיבה לקיומם בתערוכות כמו CES ו-IFA היא פשוט כי הממשלות של המדינות הללו רוכשות את האולמות הללו קומפלט ומסבסדות לחברות את המקום. הבעיה היא המיקום האיזוטרי והמרחק הרב – מה גם שמרבית החברות הללו בעיקר מחפשות נציגים כמו רשת חנויות שמחפשת למתג לפי השם שלה את קו הקומקומים או שואבי האבק החדש שלהם. בקיצור קניינים.
השם DVICO עדיין מתנוסס על הדוכן, אבל רואים שהחברה שינתה פאזה – יש יותר מוצרים ויותר משאבים מושקעים. הצוות הראשי אותו צוות והם שמחו מאוד מהביקור שלי.
אז זה לא מוצר חדש, אבל ה-HD Cafe עדיין יפה להפליא. לדעתי העיצוב המוצלח ביותר של החברה עד היום.
חלק מהמוצרים עדיין ללא האריזה הסופית שלהם ולכן אריזות זמניות משמשות אותם לצורך ההדגמה.
יש מגוון של תוספים חדשים למכשירים, כולל מקלדת יפיפיה שמזכירה מאוד חיבור בין השלט של בוקסי לבין טלפון של סוני אריקסון.
בגרסא הסופית שלו ככל הנראה יתווסף גם איזור טאץ' בחלק התחתון שישמש כעכבר עבור הדפדפן ואפליקציות שונות. בינתיים ניתן להשתמש בעכבר אלחוטי מכל סוג שהוא דרך חיבור ה-USB.
מקלדות ושלטים אחרים שהחברה תציע עם המוצרים שלה.
את ה-A1 אנחנו כבר מכירים וממתינים לשחרורו, אבל החברה כבר עובדת על מוצרי המשך שונים במקביל לפיתוח של ה-A1 ולשכלול היכולות והתכונות שלו.
החברה מחוייבת מאוד לנושא ה-Android וככל הנראה תפסיק לייצר מכשירים ללא Android. לא מדובר באקסקלוסיביות למעבד מסויים, עם זאת, צפויים להם מכשירים שחלקם מבוססי Realtek וחלקם Sigma. יש צפי שבתוך כמה חודשים כבר נראה סנוניות ראשונות גם עם תמיכה בתלת מימד מלא (ככל הנראה דרך מעבד של Realtek דווקא).
ההשקעה באנדרויד מאפשרת להם להביא כמות גדולה של אפליקציות בזמן יחסית קצר. כמובן שלא הכל עדיין יציב ויש עדיין לא מעט בעיות, אבל החברה משקיעה המון אנרגיה בייצוב המערכת ההפעלה וכאשר היא תסיים, הזמינות של אפליקציות תעלה משמעותית.
לשאלה שלי של מה אפשר לעשות עם אנדרואיד היתה להם כמה תשובות. לדוגמא: נניח ואני והורי רוצים להיות "חברים" דרך הTVIX שלנו. אנחנו מסמנים זאת בהגדרות של TVIX SHARE. אני יכול להגדיר את התכנים שאני רוצה לשתף, כגון סרטים שלי, תמונות ומוזיקה. מי שאישרתי כחבר יכול להסתכל על הקבצים מרחוק ולסמן אותם להעתקה במכשיר שלו. המערכת תתחיל להוריד את הקבצים, וכך ניתן לשתף תוכן באופן די מעניין. יש לציין כי היכולת הזאת קיימת כיום ב- TViX Xroid A1.
הם אמרו שכמובן זה דורש קצב העלאה סביר ושקבצים באמת גדולים כמו בלוריי, זה לא דבר פרקטי להעביר בדרך זו. זה יותר מתאים לסרטים ולתמונות הפרטיות שלנו כמובן. אגב, שלבו גרסא Bit torrent כזו וזה דווקא יכול להיות סופר שימושי.
כפי שאתם יכולים לראות, מספר האפליקציות של TVIX גדלה משמעותית – והם עובדים על אפליקציות רבות נוספות. לדוגמא, סקייפ (כולל תמיכה במצלמת webcam לצורך שיחות וידאו) או פייסבוק וטוויטר ודומיהן.
המכשירים עליהם החברה עובדת הם רבים ומגוונים. יש כמובן את ה-A1 המוכר, כאשר ממשיך דרכו יקרא A1 Plus אשר יכלול סיגמא 8657, חיבור USB3, רשת גיגה ופיענוח 7.1 טבעי.
ממשיך דרכו של ה-A1 יקרא כנראה B1, ועדיין לא ברור מה יהיה המעבד או היכולות שלו. העיצוב שלו יהיה מעט שונה, והוצגו שתי גרסאות שלו – אחת עם תמיכה בדיסק 2.5" ואחת עם 3.5". כל המכשירים, כולל ה-B1 יריצו אנדרויד כאמור.
גרסא קטנה של המכשיר שתתמוך בדיסק 2.5" מובנה. ככל הנראה יהיה למכשיר הזה גם USB3
גרסא גדולה של המכשיר עם מקום לדיסק קשיח 3.5" ויציאת אודיו קומפוננט, רשת גיגה וכמובן USB3.
לקינוח, הוכרז גם ה-TViX Xroid 3DP. מדובר במזרימדיה (streamer) ראשון של החברה שיכלול תמיכה מלאה בתלת מימד. לדברי החברה, יש ביקוש אדיר ליכולות כאלה. לכן החברה עובדת על המכשיר החדש, מבוסס Realtek 1186 בגרסא שתתמוך בתלת מימד. הצפי הוא זמינות בחציון הראשון של2012, עם סבירות גבוהה, כך החברה, שזה יהיה מוכן עוד ב-Q1 (כלומר, לפני אפריל).
למכשיר צפוי להיות HDMI 1.4 מלא, תמיכה בתלת מימד מלא, זיכרון 512M DDR3, מערכת הפעלה Android 2.3 וכל היכולות שזמינות כבר היום במכשירי TViX, מבחינת תאימות פורמטים וכיוצ"ב.
אין ספק, 2012 תהיה שנה מרתקת בתחום הזרמת התוכן וסטרימינג. אין לי סבלנות להתחיל ולשחק עם המכשירים האלה כבר מחר…
גילוי נאות: עפר לאור היה האורח של חברת אפסון בתערוכת IFA 2011 שבברלין
לדיון בנושא: IFA 2011: סיכום סטרימרים והזרמת מדיה
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.