הקדמה
חברת iRobot מוכרת לרבים מאיתנו בשל סדרות השואבים האוטומטיים שלה. לאחרונה החברה הכריזה על שלושה דגמים חדשים אשר מצטרפים לארסנל הפתרונות שלה עבור השוק הביתי.

שלושת הדגמים החדשים
Roomba 780
דגם זה מהווה את דגם העל של החברה. זהו דור שישי למוצרים ומכיל את אותו תהליך ניקוי בן 3 שלבים אשר הכרנו ממוצרים קודמים עם תוספת של מספר תכונות חדשות כמו ראש ניקוי מתוחכם יותר אשר יעזור להרים יותר לכלוך, שיפור של 20% במנגנון השאיבה, זוג פילטרי אויר, זיהוי של איזורים אשר צריכים ניקוי אינטנסיבי יותר וניקוי טוב יותר שלהם, תוכנה אשר תעזור בשיפור חיי סוללה וכפתורי מגע.

Roomba 780
המחיר עומד על $599
Roomba 770
דגם ה 770 מכיל יכולות דומות לאלו של דגם ה 780 הבכיר, אך חסר כפתורי המגע. הדבר תורם למחיר מעט נמוך יותר.

Roomba 770
המחיר עומד על $499
Scooba 230
דגם זה אשר מהווה את אחד הדגמים הקטנים שהחברה הוציאה מעולם (8.9 ס"מ גובה ו- 16.5 ס"מ קוטר), מצטרף לסדרת ה Scooba, כלומר זהו איננו רובוט שאיבה, אלא כזה אשר עושה שימוש במים ומעט סבון על מנת לבצע את פעולת הניקוי.
המים יוצאים מחריץ צר לאורך המכשיר, עוברים שפשוף על ידי מברשות בחלק התחתון ולאחר מכן המים מנוגבים על ידי מגב קטן ונשאבים בחלק האחורי של המכשיר.
אחד הדברים היפים בדגם הינו שהמכל אשר מכיל את המים הנקיים, מתכווץ תוך כדי השימוש במים על מנת להכיל מקום עבור המיכל של המים המלוכלכים אשר נשאבים במהלך הפעולה. הדבר עוזר לתרום לגודל פיזי קטן יחסית.

Scooba 230
הייחוד של דגם ה 230 מהווה גודלו, אשר אידיאלי לחדרי המקלחת והשירותים הקטנים אשר נפוצים בארץ. שימוש בדגם ה 230 יעזור להגיע לכל אותן נקודות פנימיות ועמוקות מאחורי האסלה, מעמד הכיור או בצד המקלחת.
זמינות בארץ?
מדינת ישראל שייכת מבחינת היצרן לאירופה ולכן קיימת חתירה של היבואן, "קהלת", ליישר קו עם המוצרים אשר מוצגים באירופה. הדגמים החדשים אשר הוזכרו כאן רק יחלו להמכר ב US במהלך אביב 2011 ובהמשך ייתכן ויגיעו גם לאירופה ולארץ, אך הדבר עלול לקרות רק במהלך 2012 אם בכלל.
לחדשות מעט טובות יותר לגבי דגם חדש בארץ, דגם ה Scooba 385 יהיה זמין בארץ במהלך פברואר הקרוב במחיר משוער של 2650 ש"ח.
להמשך דיון בנושא CES 2011: חברת iRobot מכריזה על דגמים חדשים.