Totem Acoustic
Totem Acoustic
טוטם היא חברת רמקולים דיי ותיקה הקיימת מעל 20 שנה. מכווון שהחברה מיוצגת בארץ, החלטתי להביא לכם תמונות של כמה סטאפים מענייינים שלהם. החברה הציגה בביתן קטן ופתוח (כמו מרבית המציגים, אגב) ולמרות החלל הגדול בו הוצגו המערכות השונות היה אפשר בכל זאת להתרשם בצורה טובה מהסאונד. היו כמובן גם מציגים שהציגו בחדרי אודיו ייעודיים שנבנו בחלל התערוכה במיוחד לטובת הנושא ושם כבר היה אפשר להתרשם מהסאונד בצורה אופטימלית.
Sunfire
Sunfire
חברת Sunfire האמריקאית ותיקה גם היא וידועה מאוד. היא הוקמה ע"י Bob Carver האגדי והיא ידועה במגברים שלה ובסאב-וופרים שלה, אך כאן ניתן לראות שיש להם מגוון של פתרונות גם בנושא של רמקולים ל-Custom Installation ואפילו סטלייטים שלהם.
החברה מיוצגת גם היא בארץ ע"י לייזר-סיטי.
Screen Innovations
Screen Innovations
חברת SI, כמו ששמה מרמז, מייצרת מסכים עבור מקרנים קידמיים. החברה הציגה דגם חדש של מסך המיועד לחדרים מוארים (רובנו, לא?) אשר בנוי בכמה שכבות, כאשר השיכבה הראשונה היא "מחוררת" ונותנת לאור לחדור פנימה. החלק בגב המסך הוא רפלקטיבי, מה שנותן לזה שרק אור של המקרן חוזר החוצה ואור תועה מהסביבה (גם אור החוזר מהקיר בחדרים בהם תאורת הסביבה בשליטה) לא.
כמובן שזה גורם לכך שזוית הצפיה של המסך יחסית מוגבלת, אולם למי שהחלל שלו מואר, זה פתרון מצויין. אני מקווה שהתמונות מעבירות איך השחורים נהיים הרבה יותר עמוקים בעוד הלבנים כמעט ואינם נפגעים.
ישראל לא מופיעה ברשימת המדינות עם מפיץ באתר החברה, אך נאמר לי ע"י Shannon Gustafson, מנהל המכירות העולמי (בתמונה מעלה), שיש כבר נציגות טרייה בישראל.
Goo Systems
Goo Systems
חברת Goo Systems מייצרת ערכת צביעה מיוחדת לצביעה על קיר או משטחים אחרים ליצירת משטחי הקרנה קבועים. החברה הציגה בביתן קטן יחסית, את הערכה על קיר (ראו בפינה את ההבדל בין קיר לבן רגיל לבין קיר שעבר טיפול בצבע שלהם (4 שכבות) וההבדל מאוד מרשים בהינתן תנאי תאורה לא טובים (זה כל הרעיון בעצם).
כמו כן, הוצג לי פתרון של צבע חדש שלהם המיועד להתזה בעזרת אקדח צבע סטנדרטי על משטחים שקופים (זכוכית או פרספקס) ליצירת משטחים להקרנה אחורית. מה שמיוחד בסיפור הזה הוא שזה פתרון זול יחסית לעומת זכוכיות מיוחדות לנושא הזה כי ניתן לקחת חומרים הרבה יותר זולים כמו פרספקס או זכוכית פשוטה. כמובן, שהחוכמה פה היא שאין HOT SPOTS, כלומר, כשמסתכלים דרך הזכוכית הזו ישירות לתוך המנורה של המקרן, לא רואים אזור בהיר במרכז.
Sonance
Sonance
ל-Sonance מגוון פתרונות רמקולים לשוק ה-Custom Installation, כלומר רמקולים שקועים. הרבה תמונות תוכלו למצוא באלבום התמונות של התערוכה, כולל רמקולים "נעלמים", כלומר, כאלו שממש לא רואים אותם ואפשר לעשות עליהם "שפכטל". לא אתעכב על פתרונות אלו, אלא אראה כמה תמונות של רמקולי חוץ ותלויים וסאב שקוע (שמתאים בעיקר לבנייה האמריקאית שבה הקירות מעץ אבל גם בארץ לבניית גבס).
TON
TON
חברת TON מייצרת רמקולים מעוצבים בציפויי זהב 24K במחירים הנעים בין $13,250 ל-$43,000!
מדובר על עיצוב ופיסול ופחות על סאונד (ממה ששמעתי).
הביתן שלהם היה עלוב למדי ולא ממש עומד בקנה אחד עם המחירים, כמו גם רמת הגימור שלהם.
אלו רמקולים שמיועדים לתת מוסיקת רקע ולא ממש להאזנה קריטית.
JVC
JVC
חברת JVC הציגה מספר דברים מעניינים. הגעתי לביתן ע"מ לראות הדגמה של מקרן הדגל שלהם, ה-x9 אשר מתומחר ב- $12,000 בארה"ב, אולם בעוד אני עומד מחוץ לחדר ההדגמה, משך את תשומת ליבי סטאפ של מסך תלת מימד ומשקפיים פאסיביות.
התמונה היתה פנטסטית. אולם, בחצי רזולוציה אנכית, כלומר, 540P לכל עין, אבל התמונה התלת-מימדית היתה הכי נעימה לעין שצפיתי במסך LCD וזאת משום שלא היו שום היבהובים או Crosstalk. למעשה, יש על המסך ציפוי של פולרייזר מעגלי שעובד עם משקפי RealD זולות למדי. הבעיה היא שהציפוי הזה עולה יותר מהמסך ולכן לא מדובר על מסך לאפליקציות ביתיות אלא יותר לתחום המקצועי של עריכת סרטי 3D וכו´. המסך מתומחר במחיר של $8,000
אם אתם שואלים אותי, אני מוכן להתפשר על רזולוציה בכדי לקבל תמונה שהיא חלקה לא מהבהבת ובטח לא מעייפת או עושה כאבי ראש. אבל זה רק אני…
לפני מסך שעמד ליד המסך הזה, עמדה קופסא קטנה שהוא למעשה פרוססור שממיר שידורי 2D ל-3D בזמן אמת. מדובר פה על פרוססור מקצועי ולפני שאתם חושבים שהנה הדרך הזולה להפוך את המסך הקיים שלכם ל-3D, תתבאסו לדעת שהמחיר לקופסא הזו הוא $2,500 והוא מיועד לשוק המקצועי לצורך הפיכה של תכנים ל-3D (תחנות שידור וכו´).
ההמרה מרשימה מאוד והחוויה ברוב המקרים כ"כ משכנעת שקשה לדמיין שזה לא צולם ככה במקור (מסך 2D שעמד ליד זה והציג את אותו התוכן הוכיח שלא). רק פעם אחד גיליתי תקלה באלגוריתם במקרה של צילום ראש של הר עם עננים סביבו. מעבר לזה, זה עבד בצורה מצויינת וללא שום השהייה אל מול הדו-מימד.
אח"כ הגיעה סוף סוף ההדגמה של ה-x9, אחד המקרנים הכי מדוברים השנה. ההדגמה התחילה עם סרטון תדמיתי המציג את 3 המקרנים החדשים של החברה וההבדלים בינהם.
שימו לב, מדובר במקרן עם Native Contrast של 100,00:1 ללא שום איריס דינאמי ועם עוצמת הארה של 1300 אנסי לומנס, שזה לא רע בכלל!
שלושת המקרנים על ה-RACK. שימו לב למשדר אינפרא אדום שנמצא מעל המקרן העליון עבור משקפי התלת מימד. האות למשקפיים חוזר מהמסך למעשה.
כמיטב המסורת של JVC, מקרן הדגל שלהם כולל את הרכיבים האיכותיים ביותר שקיימים והאופטיקה והפאנל שלו נבחרים ידנית עבור הסידרה הזו.
המשקפיים הם משקפי תלת-מימד אקטיביים של XpanD.
תמונת הדו מימד היתה הטובה ביותר שראיתי בחיי. מדובר על מקרן עם שחורים כמעט אבסולוטיים. החדר היה חשוך לחלוטין (כיסו אפילו את התצוגות של נגן הבלוריי) וכל הקירות, תקרה ורצפה היו שטיחים שחורים. אמנם ניתן היה להבחין בבעית אחידות במסך שחור (דומה לזליגה של אור במסכי LCD), אולם לא משהו מפריע כמו בדגמים הקודמים שלהם. התמונה בדו מימד הפילה לסתות, אין ספק אולם בתלת-מימד הסיפור היה פחות טוב. המקרן עובד בקצב של 120 תמונות בשניה, כלומר, 60 לכל עין בשניה ולי אישית, זה הבהב. יכול מאוד להיות שאני אישית מאוד רגיש ולאחרים זה לא יפריע, אבל רק בשביל התמונה בדו-מימד, הייתי לוקח אותו בשתי ידיים.
ad notam
ad notam
חברת ad notam מתייחדת בפתרונות מסכי LCD עם גימור מראה. בארץ החברה מיוצגת על ידי ניופאן וניתן לראות אותם באולם התצוגה של ניופאן-פרו. אלו לא מסכים זולים, אולם בבתי יוקרה בהם נדרשת רמת עיצוב פנים וגימור יוקרתית, אלו פתרונות שמתאימים כמו כפפה.
החברה הציגה ב-CEDIA 2010 לראשונה מספר דגמים חדשים בינהם:
מסך מראה תלת מימדי
אני מקווה שאתם מבינים שמסך כזה חייב להיות שקוע וכל הקונסטרוקציה עבורו צריכה להיות מתוכננת בשלב בניית הקיר, הן מבחינת תשתיות חשמל וסיגנל אבל גם מבחינת אוורור מתאים. החברה הציגה מסך דק במיוחד – 35 מ"מ שכולל מיתוג לתאורת צד (אפשר גם לחבר למאורר תיקרה למשל) וכך ניתן גם לכבות את האור הזה דרך השלט של המסך.
מסך עם BEZZEL דק במיוחד עבור אפליקציות של Digital Signage:
סיכום התערוכה
סיכום התערוכה
תערוכת CEDIA הינה תערוכה שמתמחה בפתרונות Custom Installations בעיקר עבור בקרה ושליטה, תאורה ואודיו וידאו. התערוכה השנה היתה קטנה יותר בצורה משמעותית משנה שעברה אולם מה שהכי בלט זה מיעוט המבקרים. בעוד בשנה שעברה בסביבות הצהריים ישבת עם ארוחת הצהריים על הרצפה עם הגב לקיר, השנה היו שולחנות פנויים כמעט לעצמך.
שיחת המסדרון היתה המצב הכלכלי הקשה של השוק וכשהמצב קשה, אחד התחומים שבהם נפגעים הכי הרבה זה שוק ה-CI שעדיין נחשב כמותרות. כמות הפרוייקטים לא בהכרח יורדת עבור חברות ה-CI הגדולות, אולם הנפח שלהם בהחלט כן. אם קודם חברה בינונית לא היתה לוקחת פרוייקט בפחות מ-200-250K$, היום הם ייקחו גם במחצית מהסכום הזה, מה שגורם לצימצום אדיר בכח האדם וברווחים (ההוצאות הקבועות שלהם לא יורדות הרי) ולהיעלמות של חברות ה- CI הקטנים, אלו העובדים מתוך VAN ללא משרד או חדרי הדגמה.
מתקינים שעבדו בחברות גדולות ובשנות הפריחה החליטו להתנתק מהמעסיקים שלהם כי חשבו שהם יכולים לבד לעשות יותר, עכשיו חוזרים בזחילה למעסיקים שלהם כי הם לא עומדים בהוצאות.
אחת המגמות הבולטות היתה השתלטות והתרחבות של החברות הגדולות לתחומים נוספים שקודם לא היתה להם נגיעה אליו ושמחו לעבוד עם חברות צד שלישי. דוגמאות לכך ניתן לראות עם CRESTRON וכניסתם לציוד הקצה – רמקולים שקועים, חברת SpeakerCraft עם מערכת שליטה והפצת מדיה nirv (על המערכת תתקיים כתבה נפרדת בהמשך) ועוד.
אודיו היי-אנד אף פעם לא מושך יותר מידי התעניינות בתערוכה הספציפית הזו, אולם עם מערכות סטריאו ב-$180,000 ומערכות ק"ב בהרבה יותר מזה, הרבה מאוד מתקינים פשוט הרימו גבה וגיחכו לאור המצב הקשה בשוק.
בתחום המדיה, אחת המגמות היותר בולטות היא פניה לענן. שירותים כמו Pandora, Raphsody, Hulu+, Netflix בתשלום לפי תוכן שנצרך (בעיקר בסרטים) או מנוי חודשי ללא הגבלה (במוסיקה) אומר שאין יותר צורך לרכוש או להוריד תכנים, פשוט מתחברים לשירות וצורכים את המדיה במקום. חזון ה"3 המסכים" (סלולר, מחשב וטלוויזיה) שכולם יכולים לגשת לאותו אוסף תכנים אותם PLAYLISTים שלי וזאת ללא שאני צריך כלל זיכרון או שום צורך בסנכרון כלשהו, לפחות בארה"ב, פשוט עובד.
שנה הבאה התערוכה צפוייה להיות באינדיאנאפוליס אחרי שנתיים באטלנטה והמארגנים צופים לתערוכה גדולה יותר בהרבה מהשנה. אם לשפוט ע"פ הביתנים שכבר עשו להם Booking לשנה הבאה, אני מאוד מקווה שזה אכן יהיה כך.
להמשך הדיון על תערוכת אודיו וידאו CEDIA 2010.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.