מבוא
מבוא
קליית קפה במחבת היא חוויה שכל קולה קפה חייב לעבור, למרות הלכלוך, הריחות והעשן שאופף את הסביבה בזמן הקלייה ואחריה.
בזמן הקלייה אתה משתמש בשלושת החושים ולומד להכיר את התהליך מקרוב. לאלה מכם שלא חוו את הקלייה במחבת הבאתי רשמים מהשטח.
בחרתי לקלות תערובת של:
- קוסטה-ריקה
- טנזניה
- דג´ימה
- עדן
בקלייה של תערובת מקבלים חוסר אחידות, ולכן עדיף לקלות כל זן בנפרד, אבל אפשר להתעצל ועדיין יוצאת תערובת מעולה.
שימו לב שהכמות שנקלתה הייתה גדולה יחסית לגודל המחבת (300 גרם) וגם זה בעייתי כשלעצמו.
קליה
300 גרם עולים על האש בשעה 09:00.
rnrn
rnrn
אחרי 3 דקות הפולים מתחילים לקבל צבע חום בהיר וריח של אפיית לחם עולה בחלל החדר.
אחרי 7 דקות מתחיל פיצוץ ראשון. זהו פיצוץ חזק שדומה לפיצוץ של פופקורן.
rnrnrn
אחרי 11 דקות מסתיים פיצוץ ראשון.
rnrn
rnrn
אחרי 14 דקות מתחיל פיצוץ שני , זהו פיצוץ הרבה יותר חלש ומנקודה זו ואילך כדאי להפסיק את הקלייה.
rnrn
rnrn
הדקה ה-16, אמצע פיצוץ שני. המון עשן עולה מהמחבת.
בשלב זה הופסקה הקלייה והפולים עברו לשלב הקירור.
rnrn
rnrn
בשלב זה הפולים עוברים לשלב של אוורור למשך כמה שעות היות ועדיין משתחרר מהם CO2.
לאחר כ-24 שעות הם כבר ראויים לשתייה ומגיעים לשיאם אחרי 3 עד 4 ימים.
rnrn
rnrn
סרטון וידאו
סרטון וידאו
כאן תוכלו לראות הדגמה בוידאו של תהליך הקליה.
הקשיבו לפיצוצים – הראשון והשני – בהתאם להתקדמות הקליה.
rnrn
rnrn
להמשך לדיון בנושא הקליקו כאן.