קלית קפה במחבת

רוני מדגים קלית קפה ביתית במחבת, על הכיריים.

7:00
  /  
10.08.2010
  
מאת: רוני קרן
מבוא

מבוא

קליית קפה במחבת היא חוויה שכל קולה קפה חייב לעבור, למרות הלכלוך, הריחות והעשן שאופף את הסביבה בזמן הקלייה ואחריה.

בזמן הקלייה אתה משתמש בשלושת החושים ולומד להכיר את התהליך מקרוב. לאלה מכם שלא חוו את הקלייה במחבת הבאתי רשמים מהשטח.

בחרתי לקלות תערובת של:

  • קוסטה-ריקה
  • טנזניה
  • דג´ימה
  • עדן

בקלייה של תערובת מקבלים חוסר אחידות, ולכן עדיף לקלות כל זן בנפרד, אבל אפשר להתעצל ועדיין יוצאת תערובת מעולה.

שימו לב שהכמות שנקלתה הייתה גדולה יחסית לגודל המחבת (300 גרם) וגם זה בעייתי כשלעצמו.

קליה

300 גרם עולים על האש בשעה 09:00.

rnrn

rnrn

 

אחרי 3 דקות הפולים מתחילים לקבל צבע חום בהיר וריח של אפיית לחם עולה בחלל החדר.

 

אחרי 7 דקות מתחיל פיצוץ ראשון. זהו פיצוץ חזק שדומה לפיצוץ של פופקורן.

rnrnrn

 

אחרי 11 דקות מסתיים פיצוץ ראשון.

rnrn

rnrn

 

אחרי 14 דקות מתחיל פיצוץ שני , זהו פיצוץ הרבה יותר חלש ומנקודה זו ואילך כדאי להפסיק את הקלייה.

rnrn

rnrn

הדקה ה-16, אמצע פיצוץ שני. המון עשן עולה מהמחבת.

בשלב זה הופסקה הקלייה והפולים עברו לשלב הקירור.

rnrn

rnrn

בשלב זה הפולים עוברים לשלב של אוורור למשך כמה שעות היות ועדיין משתחרר מהם CO2.

לאחר כ-24 שעות הם כבר ראויים לשתייה ומגיעים לשיאם אחרי 3 עד 4 ימים.

rnrn

rnrn

סרטון וידאו

סרטון וידאו

כאן תוכלו לראות הדגמה בוידאו של תהליך הקליה.

הקשיבו לפיצוצים – הראשון והשני – בהתאם להתקדמות הקליה.

rnrn

 

rnrn

להמשך לדיון בנושא הקליקו כאן.


7:00
  /  
10.8.2010
  
מאת: רוני קרן

1