ביקורת: מכונת קפה Ascaso Basic

עידו, עופר וירון לקחו אסקסו בייסיק לנסיעת מבחן, וחזרו עם רשמים.

7:00
  /  
20.04.2010
  
מאת: עידו (hosq), עופר (דבוטאנט) וירון (קרמריקה)
הקדמה

 

 

הקדמה

"עכשיו זה כבר שתי מכונות? מה יהיה?"

זו הייתה תגובתה האינסטינקטיבית של אשתי כשהאורחת נחתה על השיש. התגובה השניה היתה "ועכשיו אתה תכין לי קפה ממנה?! כבר היתה לנו כזאת, האלקטרה יותר טובה!". אז נכון, כשמחנים את האלפא רומיאו ליד הפרארי היא נראית קצת לא שייכת, אבל לפעמים… לפעמים אתה רוצה סתם לנהוג ולהגיע בכיף. בשביל זה לא צריך דוד של ליטר וחצי, כוויה באצבע ורבע שעה עבודה. בשביל זה אפשר "להסתפק" במכונה שיכולה לנפק קפה איכותי בלחיצת כפתור, 10 דקות אחרי ההדלקה.

הסיפור התחיל בהצעה מעניינת, ואמיצה, של גלעד מנכ"ל אינטרפרק יבואני אסקסו: קחו מכונה, שחקו אצלכם במגרש הביתי, וכתבו. הצעה אמיצה בהחלט, לאור הרקע של אסקסו בישראל. צרפו לכך שנתיים אחריות מלאה וקבלו ביטחון מלא של היבואן במוצר, מוצר ששמו נפגע במעט עקב שירות היבואן הקודם כמו גם חוסר בשלות מסוים של הליין הקודם. עידן חדש לפנינו?

אסקסו

אסקסו הספרדית היא יצרנית מכונות ביתיות חדשה יחסית, אך יצרנית מכונות וחלקי חילוף ותיקה מאוד לשוק התעשייתי. לפני מספר שנים הוחלט שם למנף את היכולות ולהיכנס לשוק הביתי עם ליין של מכונות ומטחנות מעוצבות לעילא, המסוגלות גם לנפק קפה ראוי. סדר העדיפויות עשוי להיראות מטריד – קודם יפה, אח"כ אופה? אבל יש לכך יתרונות ברורים: מרגע שאשתי ראתה את האסקסו דרים המדהימה ועד שהיא נחתה אצלנו על השיש, במקום הגאגיה החבוטה שבאמת הגיע זמנה, עברו מספר שעות. העיצוב ביצע עבורי את מלאכת השיכנוע…

עם דוד פליז יחיד של 225 סמ"ק, ראש 57 מ"מ, ראש חליטה הצמוד לתחתית הדוד, ידית מאסיבית ללא עזרי הגברה מפריעים, וידית הקצפה המאפשרת עבודה עם/בלי פנרלו (עזר הקצפה), למכונות אסקסו אין במה להתבייש. אלו מכונות ידניות שבהחלט יכולות להחשב כטופ עבור המשתמש הביתי הממוצע. אבל, יאמר כאן ועכשיו – אלו מכונות לטיניות ולא סתם ציינתי "אלפא" ולא "טויוטה". הן נותנות, והן בהחלט דורשות. פחות בהכנה ויותר בתחזוקה.

היצרן עמל ושידרג את המכלולים כמתבקש לאור בעיות איכות מסויימות שהופיעו בליין המכונות הראשון וכן אל מול המתחרות המשתפרות כל העת. היבואן הישראלי גם טורח ומרכיב בכל מכונה מרכך אבנית בעל אפקט קריטי למניעת צרות מיותרות. סחטיין.

לצד שיפור האיכות, התווסף גם שסתום פריקת לחץ אחורי לדוד. זהו שסתום הפורק לחץ בסיום החליטה כדי שהקפה לא ישפריץ כשמשחררים את הידית מהראש. בדור החדש יותר קיים גם שסתום OPV לקביעת לחץ מקסימלי בחליטה. ברגע שהלחץ עולה מעל מה שנקבע (ניתן לשליטה 8-15 באר), השסתום פולט עודפי מים בחזרה למיכל. לא פתחתי כדי לראות אם הוא קיים במכונה שקיבלתי, אבל צורת ההכנה החביבה עלי לפעמים – טפטוף איטי מאוד של ריסטרטו במשך דקה – גרם למשאבה להיחנק כמו שיקרה רק במכונה ללא OPV. כמובן שאפשר להשיג את האפקט הזה גם עם מכונה בעלת OPV אבל המשאבה לא תיחנק כי ברגע שהשסתום נפתח יש למים לאן לברוח.

הליין הביתי של אסקסו מבוסס בעיקרו על 3 מכונות: הבייסיק, הארק והדרים. הן חולקות מכלולים כמעט זהים, בתוך גוף השונה בחומרים ובעיצוב. מעליהן ממוצבת האסקסו סטיל, מכונה מאוד מעניינת עם דוד 325 סמ"ק ומספר קונפיגורציות כולל דאבל בוילר – אופציה מעניינת לעסקים קטנים ולפרוסיומרז. איני בטוח שהיא משווקת כרגע בארץ, אך נשמח לשים עליה יד יום אחד ולראות במה מדובר. בינתיים, עופר ואני קיבלנו לבחינה את הבייסיק וירון קיבל את הדרים.

הבייסיק אותה אנו בוחנים, כשמה כן היא, הבסיסית בליין. גוף פלסטיק קשיח ABS, מגיעה רק בשחור או לבן ועם ראש ייעודי לקפה טחון + ערכת שימוש בפודים תקן E.S.E למי שבכל זאת ירצה (כן כן, מסתבר שיש גם כאלה). מחיר המחירון עומד על 2540 ש"ח באתר היבואן, מחיר שאפתני מעט הממצב את המכונה בבירור מעל גאג´יה ומתחת לשאר הליין של אסקסו וכן מתחת למתחרה אחרת של אסקסו בארץ – הסילביה של ראנצ´יליו. התייחסות לכך במסקנות.


 

מכונות אסקסו מגיעות באריזה סקסית נוטפת מיתוג, זאת אני זוכר מהמכונה אותה רכשתי אני לפני כשלוש שנים. מראה המכונה הוא כמובן סובייקטיבי, לטעמי האישי יפה יותר מהארק שמעליה וכן משאר המתחרות. פחות יפה מהדרים כמובן. אגב, זה גם אומר משהו על המתחרות, והיה פעם שרשור שלם בפורום העוסק בעיצוב הלא מספק של מכונות קפה. אסקסו עושה עבודה יפה מאוד בעיצוב ובשיווק, ומי שראה תצוגות של אסקסו עם שורות של דרים בצבעים שונים יודע על מה אני מדבר.

מראה כללי:

 

  
ראש חליטה (פליז):

 

מרחק בין ראש למגירת ריקון נמוך יחסית ולכן יש לאסקסו משפך ייחודי:

 

 

 

שימוש במכונות

שימוש במכונות

תמיד הבטחתי לעצמי שכשאכתוב סקירה על מכונת קפה, אשתדל לקצר את החלק שלא קשור לקפה עצמו. בכל סקירה שקראתי באתרים שמעבר לים, זה החלק הפחות מעניין. אז אני אנסה לתמצת ולהתרכז במה שצריך לדעת כל מי שמתלבט איזו מכונה לרכוש.

הבייסיק לא גדולה ואפילו הייתי אומר – די קטנה. למכונה שלושה כפתורים, הדלקה – חליטה – הרתחה. ניתן לפתוח את ברז ההקצפה בזמן שכפתור החליטה לחוץ, ובכך לקבל מים רותחים מצינורית האדים. פשוט ויעיל. מדליקים את המכונה, מפעילים את כפתור החליטה למספר שניות עד שרואים מים זורמים, וממתינים עוד כעשר דקות. מכאן, המכונה מוכנה עקרונית לפעולה. כשהמכונה מרתיחה מים, מנורה כחולה דולקת. אנו נשתמש בזה לביצוע גלישת טמפרטורה.

הקצפה

כמו בכל מכונת דוד יחיד, מי שרוצה קפוצ´ינו צריך להכין קפה ואז להקציף חלב. אפשר גם להכין הפוך (…). טיפ חשוב לכל מי שמשתמש במכונה ללא חימום כוסות יעיל, שזה כל מי שיש לו מכונת דוד יחיד: קצת לפני ההכנה, מלאו את הכוס עד במים רותחים מהמכונה ותנו לה לחכות כך עד ההכנה. הכוס תתחמם ואז תתקרר קצת בדיוק למצב הרצוי.

אחרי הכנת הקפה, פירוט בהמשך, לוחצים על כפתור ההרתחה ומחכים עד שהמנורה תכבה. תוך כדי מרוקנים מים מצינורית האדים, ואפשר להתחיל בהקצפה. ההקצפה יחסית למכונות אלה עוצמתית וטובה. עזר ההקצפה, הפנרלו, עושה עבודה לא רעה – פשוט ממקמים את החור שבו מילימטר מתחת לפני החלב ופותחים עד הסוף את ברז ההקצפה. אבל למי שיודע איך, עדיף כמובן בלי הפנרלו שהוא קל מאוד לפירוק.

בסיום ההקצפה יש לנקז אויר מהדוד ע"י הזרמת מים דרך ראש החליטה עד לקבלת זרימה אחידה.

מיקום הסטימר בזמן הקצפה:

  

ותוצאות ההקצפה:

  

 

עיצוב ואיבזור

הדרים מוסיפה לרשימה הנ"ל מד טמפרטורה, ובעתיד תוסיף גם שסתום OPV (לפני הבנתי, כיום המכלולים זהים לחלוטין). מד הטמפרטורה מאוד יפה ונחמד למי שרוצה לשחק קצת יותר ואוהב לדעת מה קורה מאחורי הקלעים. כמו מד סל"ד באוטו, לא מאוד שמושי אבל יש אז מסתכלים. היא גם הרבה יותר מסיבית והרבה הרבה יותר יפה. למרות שיש שיאמרו שזו תכונה שולית, מדובר על מכונה מדהימה ביופיה ומאוד איכותית בהרגשתה. אני לא מכיר מכונת דוד יחיד יפה יותר, ואמנם אומרים שהכל עניין של טעם אישי, אך עושה רושם שלפחות כאן מדובר בקונצנזוס. אבל על יופי משלמים ולא רק במחיר גבוה מאוד (אני אפילו לא אטרח לחוות דעה בעניין…). מגש השאריות קטן ולא כל כך נוח לפינוי, ומיכל המים קטן מאשר בבייסיק. אבל הוא מספק בהחלט.

לבייסיק חסרון אחר הקשור למגש השאריות: כיסוי עם חורים מעוצבים במקום רשת פשוטה. הוא לא קולט יפה את המים ושאריות הקפה שנשפכים עליו. הם פשוט נקווים בין החורים לפני שהם נוזלים למגש. בהתחשב בכך שצריך להעמיד עליו את הכוס, זה די מציק כי כדאי לנקותו לפני כן עם סמרטוט כדי שתחתית הכוס לא תירטב.

חיסרון המשותף לשתיהן הוא צינורית אדים הנוטה לטפטף. זה מופיע לאחר תקופת שימוש מסויימת במכונה. אגב, ע"פ האתר הרשמי של אסקסו מנגנון זה הוחלף בליין החדש, יחד עם הוספת שסתום ה OPV בחלק מהליין. מקווה מאוד שבעיה זו טופלה. במכונות הנוכחיות, מומלץ פשוט לכוון את צינורית האדים מעל מגש העודפים כאשר היא לא בשימוש, וכן לפתוח למספר שניות את ברז ההקצפה לאחר הפעלת המכונה כדי לנקז ממנו מים. המהדרין ינערו אותה מעט ימין ושמאל מעל מגש הריקון או מעל כוס והבעיה תיפתר לחלוטין.

השורה הסופית כאן חיובית – מלבד חסרונות קלים, המכונות נוחות לתפעול ומקציפות כראוי, יחסית למשפחת המכונות עם דוד יחיד.

מכינים קפה

מכינים קפה

האסקסו דורשת טחינה דקה יחסית. למשאבה שלה אין ספיקה גדולה במיוחד, וגם בלי קפה בידית המים זולגים בקצב לא גבוה. זה גורם לכך שלוקח זמן מרגע שלוחצים על כפתור ההפעלה ועד שרואים טיפה ראשונה בכוס. אבל הלחץ שנבנה לאחר כמה שניות (עד 15 באר רשמיים מספיקים בהחלט) מחלץ מהקפה הטחון מנות יפות.

בעקרון יש המון פרמטרים שמשפיעים על מה שתקבל בכוס, החל מהקפה עצמו וכלה אפילו בסוג הכוס שבשימוש. ולכן קשה לתת חוות דעת מדוייקת על מכונות בהקשר זה במבחן קצר-טווח. הרושם הכללי הוא שעם הפילטר הכפול הקפה המתקבל סמיך למדי. הטעם בהחלט טוב אבל יש בו עמימות מסויימת, כלומר יהיה קשה לדבר במונחים של "טעמי גרגרי יער בניחוח וניל קווקזי", אבל זה גם כנראה יעניין פחות את שוק היעד. הפתעה נעימה כאן היא הפילטר היחיד השימושי. ניתן לקבל איתו אספרסו פחות טוב מהפילטר הכפול (כמו בכל מכונה) אבל הטעם עדיין לא רע. אצל רוב המתחרות הפילטר היחיד שמגיע עם המכונה לא יעיל.

בסך הכל, ובצירוף מטחנה וקפה טרי כמובן, גם האספרסו וגם ההפוך יכולים להתעלות על רובם המוחלט של בתי קפה או מסעדות (ומי שלא מצליח, מוזמן לשאול בפורום ונשמח לעזור).

16 גרם מבטיחים זליגה טובה ללא חנק של המשאבה – כך זה נראה בטמפר:

  

טמפרטורת החליטה מעט נמוכה, כמובן שאנחנו לא מדברים כאן על קפה קר אלא על חליטה בטווח הנמוך המותר. כלומר, יש לכך השפעה על הטעם המתקבל ופחות על התחושה בפה. למכונה יציבות טרמית טובה מאוד – לטוב ולרע.

תרמוסטט רגיש יחסית שמכניס לפעולה את גוף החימום עם כל ירידה קלה בטמפ´ (ואף בזמן החליטה אם צריך) גורם לכך שהמכונה עקבית מאוד בטמפ´ החליטה ובתוצאה בכוס. אז מה רע? מי שירצה לשחק בטמפ´ החליטה יצטרך להתאמץ ולהשתמש בטריקים "מלוכלכים" כמו הפעלת כפתור הרתחת המים למס´ שניות. אבל כמו שנאמר כבר קודם לכן, זה יעניין פחות את שוק היעד. מי שרק נכנס לתחום, שלומד להכין קפה ונהנה מעולם חדש של טעמים, יעריך עקביות זו. כמו גם מי שיכולת טכנית אינה הצד החזק שלו או שאינה מעניינו. אותו אחד/אחת יהנו גם מהפנרלו שעושה עבודתו נאמנה.

עם קפה טרי וטחינה ודחיסה מדויקים ניתן להפיק אספרסו טוב מהאסקסו:

rnrn

rnrn

rnrn

 

חוות דעת אישיות

חוות דעת אישית – עידו

היה לי הכבוד לארח בביתי כמעט שנתיים אסקסו דרים. כך שאני יכול להיחשב "המפעיל המנוסה", פונקציה חשובה מאוד במבחנים כאלה. אבל המציאות מסתבר קצת שונה, כי הליין הנוכחי הקיים בארץ שונה, ולטובה, מהמכונה שהיתה לי אז. הראש הוא ראש אספרסו ייעודי המפזר את המים בצורה שווה על כל הקפה לחליטה אחידה. הראש במכונה שהיתה לי היה מיועד גם לפודים עקב רצונו העז של היבואן הקודם להרוויח גם מכיוון זה (ניסיתי פודים, היה מזעזע, ברמות). זה היה ראש צר שהמרחק בינו לבין הקפה היה גדול, מה שגרם לפשרות בטחינה הדקה וכן לדחיסה כבדה מאוד. הבעיה השניה היא שבשנה וחצי האחרונות אני משתמש במכונת מנוף וקצת שכחתי פרקטיקות של מכונות משאבה.

בהתחלה נלחמתי עם המכונה, העמסתי יותר מידי קפה, דחסתי חזק, שיחקתי עם הטמפרטורה בכל מיני דרכים כי הרגשתי שטמפרטורת החליטה נמוכה לי מידי. למשל ע"י הפעלת כפתור ההרתחה להקצפה, ולאחר מספר שניות כיבויו והפעלת המשאבה. זה גורם למים רותחים לשטוף את הראש והידית (המחוברת לראש ללא קפה בשלב זה). אבל ככל שהזמן עבר, הבנתי שזה לא הקטע פה. אז זרמתי – פשוט הכנתי קפה. זה קרה בזמן שדיברתי עם עופר וסיפרתי לו שבאופן מוזר אני לא מסתדר עם המכונה, ופתאום – יצא לי שוט ריסטרטו מוצלח מאוד:

שני דברים חשובים מאוד לעבודה עם מכונות אלה: הראשון הוא מטחנה צמודה. השני הוא טמפר מתאים. הטמפר של אסקסו מאוד מומלץ כי גובה הדופן שלו מאפשרת לקלוע לכמות הקפה המדוייקת בסלסילה. שמים קפה ודוחסים, והדופן צריכה לשקוע כולה – זה בדיוק גובה הקפה המומלץ. יותר מזה הקפה יגע בראש.

המכונות לדעתי האישית הן פשרה מוצלחת מאוד בין סלחנות ואיכות הקפה. הקפה שמתקבל מהן לטעמי הוא בעל גוף טוב, טעם טוב ודי עקבי. גם לאחר שעות והכנות מרובות. זה לא קורה בכל מכונה ביתית. הטעמים מעט עמומים יחסית למכונות מקצועיות. וגם יחסית לסילביה. בהתחלה עשיתי טעות והשוואתי לאלקטרה… זה היה קוריוז מעניין ולא עשיתי זאת שוב כדי לשמור על אובייקטיביות. הטעמים באלקטרה כל כך מובחנים שזה פשוט לא היה הוגן.

לסיכום, מי שמחפש איכות מקסימאלית של קפה, הסילביה תתן תוצאה טובה יותר. מי שרוצה קפה טוב עם פחות התעסקות ועם אשה מרוצה מהפריט העיצובי החדש שעל השיש – אסקסו עושים עבודה לא רעה בכלל. להערכתי ומנסיוני, כל מתחיל יהנה ממנה מאוד.

חוות דעת אישית – עופר

(עופר הוא בעלים לשעבר הקרוב של סילביה, ובעלים נוכחי של מכונת מנוף)

לאסקסו יש דוד בודד בגודל 225 מ"ל והוא ממוקם ישירות מעל ראש החליטה מה שמבטיח יחסית יציבות טמפרטורה. כמו כל מכונת סינגל בוילר גם באסקסו יש מחזוריות טמפרטורה לפי מיתוג של תרמוסטט. הדוד נע בין טמפרטורה גבוהה לנמוכה ביחס לדרוש לאספרסו אך התחום לא גדול.

בשונה מהסילביה בה הדוד מאחורי הראש תחום שינויי הטמפרטורה באסקסו קטן יותר. גלישת הטמפרטורה באסקסו יחסית פשוטה ולא תמיד נחוצה: מורידים מים מהדוד עד שהנורה נדלקת (גוף חימום בדוד פועל), מחכים שהנורה תיכבה ואז נותנים פולס מים של עד חצי שנייה או לחלופין ניתן לחכות מעל 10 שניות ולחלוט (כמובן שהכל משתנה בתלות בקפה).

קשה להוציא קפה מר מדי או חמוץ מהאסקסו – הטמפרטורה די יציבה.

אם מכינים קפוצ´ינו ניתן לחלוט כל עוד הנורה של הדוד כבויה כי תחום שינויי הטמפרטורה בראש די קטן ואחרי שמטביעים הכל בחלב לא מרגישים הבדלים בטעם.

לאסקסו בייסיק אין OPV ואין מד לחץ חליטה ולכן צריך להקפיד מאוד על טחינה, דחיסה וכמות הקפה. לחץ החליטה ישתנה בתלות בגורמים הנ"ל וכך גם הקפה שייחלט – מכסימלי 15 באר אך אנחנו שואפים ל 9 באר. 16 גרם הם הנקודה הטובה ביותר שמצאתי לחליטה בפילטר הכפול. (לא בדקתי פילטר בודד ולא פודים).

בסיום החליטה שסתום פורק לחץ מעביר לחץ עודף מהדוד אל מיכל המים – זה לא שסתום תלת כיווני רגיל. הלחץ חוזר בצורת קיטור אל מיכל המים הקרים ולכן מומלץ להשאיר את המיכל קצת בחוץ כדי שלא יתחמם ולא יצבור אדים. היתרון – אין צורך בבקפלאש מכיון שפורק הלחץ לא שואב לחץ ישירות מראש החליטה ולכן שאריות קפה לא יישאבו אליו. החיסרון – העוגייה יוצאת קצת פחות יבשה משסתום תלת כיווני רגיל.

בזמן ההקצפה טמפרטורת הראש עולה לטמפרטורת ההקצפה (כ 120 מעלות) בזמן זה אם יש ידית ובתוכה שאריות קפה, העוגה תתחמם והלחץ בידית יעלה, ללחץ אין להתפרק (לא שסתום תלת כיווני רגיל). כל הלחץ יישאר בידית עד לניתוקה (לא נעים!) . ולכן, במעבר להקצפה חובה לנתק את הידית מהמכונה!. זמני המעבר בין הקצפה לחליטה קצרים יחסית לסילביה (דוד קטן יותר) אבל כוח ההקצפה קטן יותר. מכיוון שלא היה לי פנרלו (עידו: אופס) לא בדקתי אותו וללא פנרלו הסטימר קצר מדי ומצריך תרגול.

 

יתרונות בהשוואה לסילביה: מאוד נאה וקלה יותר לתפעול, יותר יציבה בטמפרטורה, יש ידית פודים, זמן מעבר מהקצפה לחליטה קצר יותר, מיכל מים שקוף ואפשר לראות תמיד את כמות המים, זולה יותר במקרה של הבייסיק.
חסרונות בהשוואה לסילביה: אין OPV (בייסיק), אין שסתום תלת כיווני רגיל, גובה בין ראש חליטה למשטח נמוך יותר. ידית 57 מ"מ לא סטנדרטית מה שמצמצם אפשרויות שדרוג של ידיות – ידית נייקד, משפכים שונים.
יתרונות בהשוואה לגאג´יה: איכות בנייה עדיפה, דוד פליז גדול משמעותית, פנרלו מתכת לא פלסטיק, נאה.
חסרונות בהשוואה לגאג´יה: יקרה יותר מרובן.

בשורה התחתונה – מדובר במכונה ביתית שנמצאת באמצע הדרך בין גאג´יה לסילביה גם מבחינת המחיר וגם מבחינת תוצאת הקפה. מתאימה למי שרוצה מכונה שבנויה טוב וקלה לתפעול על חשבון איכות הקפה. 

חוות דעת אישית – ירון

(ירון הוא בעלים לשעבר של גאג´יה ובעלים בהווה של לה-צ´ימבלי)

המכונה שאני בחנתי היא האסקסו דרים פלוס. ההבדלים לעומת הבייסיק הם בעיקר חיצוניים, כשההבדל התפעולי היחיד הוא שעון הטמפרטורה בחזית המכונה. מבחינת הדוד, הראש והידיות מדובר על מכונה זהה לחלוטין לאסקסו בייסיק שנבדקה אצל האחרים.

 

מבחינת התפעול היא יותר ידידותית לטעמי למשתמש המתחיל אם משווים לגאג´יה או סילביה. היא מאפשרת מעט מאוד משחק בטווח הטמפרטורות שלה, מה שיקסום בוודאי למשתמש המתחיל שעובד עם מכונה רצינית לראשונה בחייו. למשתמשים מנוסים יותר דבר זה עלול להפריע, ויתכן שיאלצו להעלות טמפרטורה ע"י לחצן ההקצפה טרם החליטה. לא עניין מסובך יותר למי שמנוסה עם גלישת טמפרטורה, אך זו נקודה ששווה לקחת בחשבון.

מבחינת איכות האספרסו, מדובר על מכונה שנמצאת בין הגאג´ה לסילביה. מבחינת מורכבות הטעם, דעתי האישית היא (ויש שיחלקו) שהסילביה והגאג´יה דומות מאוד ואילו האסקסו נמצאת טיפה מאחוריהן, אך מבחינת הגוף שאין לזלזל בחשיבותו, האספרסו שהיא מפיקה קרוב מאוד לזה של הסילביה, ואילו הגאג´יה לא מצליחה להגיע לרמתן.

מבחינת ההקצפה, ובהתאם למחירה, היא נמצאת שוב בין הסילביה לגאג´יה. הסילביה נמצאת ברמה אחרת, אך האסקסו יכולה להוציא הקצפה מצויינת אף היא. למשתמשים מתחילים יש את פנרלו המתכת שהוא הטוב שראיתי במכונה ביתית, ומשתמשים מנוסים יכולים להוציא אותו ולהישאר עם זרבובית המתכת הקצרה. אחרי קצת ניסיון תוכלו להקציף די בקלות. חשוב לציין שזמני המעבר של המכונה מחליטה להקצפה קצרים יותר מאשר בסילביה, דבר אשר עשוי להוות יתרון למשתמש הממהר בבוקר לדוגמא…

אז מה היה לנו?

האסקסו מוכיחות שהן לא רק נראות טוב. הן תתאמנה למי שיכולה להרשות לעצמה, או לחובב הקפה המתחיל שצריך לשכנע את אשתו שהגיע הזמן למכונת קפה (ואולי האישה תשכנע אותך שהגיע הזמן לדרים ליד הקיטשן-אייד…). מבחינת תחזוקה, מכונות אלה לא בנויות להזנחה. הן מכילות רכיבים איכותיים אך מה לעשות, אלו עשויים מתכת. מנסיון, מרגע שמטפלים בבעיית האבנית כפי שהיבואן עשה, ובצמוד לשנתיים אחריות, לא אמורות להיות בעיות. מבחינת המחיר הן מתברגות בארץ במקומן הטבעי בין גאג´יה לסילביה. הבעיה היא שמקום טבעי זה עדיין אומר לא מעט כסף – החל מ 2500 שח לבייסיק, 3000 שח לארק, ו 4500 ש"ח לדרים שכבר נושקת למכונות בליגה מעל. אך זה כמובן נתון לשיקולו האישי של הקונה.

לסיכום

בסיכומו של עניין, האסקסו הן לא רק מכונות אספרסו, אלא מוצר ייחודי, מלא במקוריות ויצירתיות, כזה שעושה לך כיף גם לרכוש אותו וגם לחיות איתו. מכונות שעושות רק טוב לנוף הקפה הישראלי – ולא רק. כן ירבו.

 

לשרשור בנושא הביקורת הקליקו כאן.

 


7:00
  /  
20.4.2010
  
מאת: עידו (hosq), עופר (דבוטאנט) וירון (קרמריקה)