מדריך לקלייה ביתית – חלק שני

פרק שני בסדרת מדריכי הקליה הביתית. והפעם - קליה בעזרת מכשיר פופקורן.

7:00
  /  
05.04.2010
  
מאת: קרמריקה
מבוא ובחירת מכשיר מתאים

מבוא

בחלק הראשון של המדריך לקלייה ביתית, שוחחנו על יתרונות ועקרונות הקליה הביתית וראינו את שלבי הקליה השונים, מפולים ירוקים לפולים קלויים ומוכנים לטחינה.

החלק השני של המדריך לקלייה ביתית, יעסוק בשיטה הנפוצה אצל קולים מתחילים, הלא היא קלייה במכונת פופקורן. מדובר על שיטה זולה ופשוטה שלא יוצרת כמעט עשן, כך שהיא מאפשרת גם קלייה בתוך הבית, למי שריח הקלייה לא מפריע לו.

המדריך יסביר את כל הדרוש לקלייה במכונת פופקורן, ובסיומו קטע וידאו המראה קלייה שכזו מהתחלה ועד הסוף.

 

מכשיר פופקורן מתאים לקלייה

חפשו מכשיר בצורה הכללית הזו:

 

 

 

חשוב לוודא שפתחי האוויר החם נמצאים בתחתית מיכל הפולים, כמו פה:

 

 

 

ה-Grandix היא מכונה מומלצת לשימוש. היא זולה מאוד ועושה את העבודה. ניתן למצוא אותה כאן:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=580039

הקליה

הכנות לקליה

לקליה עצמה נצטרך את הפריטים הבאים:

  • קפה ירוק, כשמומלץ לפחות בהתחלה לקלות חד זני בלבד. ניתן לבצע מספר קליות עוקבות של כמה זנים, וכך ליצור תערובת
  • 2 מטליות לחות-רטובות (יוסבר בהמשך)
  • כלי לשפוך אליו את הפולים בסיום הקלייה
  • מאוורר או ציוד קירור אחר (יוסבר בהמשך)

תהליך הקלייה

נחזור ונמליץ מאוד לקרוא תחילה את החלק הראשון של המדריך בו דובר על קלייה ביתית באופן כללי.

1. ממקמים את המכונה כך שפתח היציאה יהיה מכוון לכיור (או מקום אחר שישמור את הלכלוך), כשמומלץ למניעת לכלוך, שהמכונה עצמה תהיה בתוך הכיור. לדעתי, המקום המתאים ביותר לכך הוא חדר חצר משק (כמו בסרטון) או בחוץ

2. הדלקת המכונה לחצי דקה – דקה על מנת לחמם אותה

3. הוספת פולים ירוקים תוך וידוא שהם ממשיכים להסתובב בקלות במכונה. בדר"כ יהיה מדובר על כמות של 80-100 גרם פולים ירוקים

 

 

4. כיסוי המכונה עם החלקים שלה, ועליהם מניחים מטלית רטובה כשנזהרים לא לסתום פתחי אוורור (אם יש כאלו), וכמובן שהפולים לא ירטבו. המטרה כאן היא למנוע חימום יתר של חלקי הפלסטיק שמכסים את המכונה, דבר אשר יעוות את צורתם עם הזמן. במהלך הקלייה המטלית תתחמם ותתייבש, ואז מומלץ להחליף אותה במטלית השנייה

למרות הזהירות, סביר להניח שאחרי שנה, חלקי הפלסטיק של המכונה שלכם יראו בערך כך:

 

 

5. בדיקה תמידית של מצב הפולים עפ"י המראה, הריח והפיצוצים

6. כשרוצים לעצור את הקלייה, מכבים את המכונה, ובעזרת אחת המטליות מרימים אותה (היא חמה מאוד) ושופכים את הפולים לכלי המתאים

7. מקררים את הפולים. ניתן לעשות זאת עם מאוורר או מזגן. לחילופין ניתן להקפיץ את הפולים באוויר, או להעבירם בין שתי מסננות מתכת. בכל אופן, המטרה היא לקררם במהירות הגבוהה ביותר האפשרית

8. ניתן לערוך קלייה נוספת בסיום. שימו לב שלרוב המכונות יש השהיה, ולכן יעברו 5-10 דקות (בהתאם לחום המכונה) לפני שתוכלו לקלות קלייה נוספת

טיפים נוספים

  • הקלייה מאוד קצרה, דבר אשר פוגע מעט בטעם ומקשה על עצירה בשלב הרצוי. על מנת להאריך אותה ניתן לקלות בחוץ בשעות הערב ו/או לקלות פחות פולים בקלייה אחת
  • אם במהלך הקלייה עפים פולים יחד עם המוץ, ניתן למנוע זאת עם מעט הטייה של המכונה לאחור ע"י הנחת משהו מתחתיה. כף עץ פשוטה תעשה את העבודה:

 

מדריך וידאו

הוידאו

הוידאו צולם לשם הדגמה. שימו לב, שאין כיסוי של הפלסטיק במטלית לחה, על מנת להקל על הצילום. מלבד חצי דקה של חימום ראשוני שנחתכה, שאר הוידאו הוא ללא חיתוכים והזמנים מייצגים את זמני הקלייה האמיתיים. מי שטיפה התנסה עם קלייה בעבר, יכול לראות שמדובר על קלייה מאוד קצרה. קלייה במכונה כזו היא תמיד קצרה, אם כי כאן זה אפילו קצר ביחס למכונת פופקורן. הסיבות הן שימוש בכמות פולים גדולה יחסית (כמעט 100 גרם) וקלייה בחדר חמים יחסית. קלייה בחוץ ושל כמות פולים קטנה יותר, תאריך את זמן הקלייה בכ-2 דקות.

rnrn

rnrnrn

 

סיכום

לקלייה במכונת פופקורן מספר יתרונות: המכשיר זול, הקלייה פשוטה והכמות קטנה כך שאם היא נהרסת, לא נהרסו הרבה פולים.

עם זאת, יש לה גם מספר חסרונות: הכמות קטנה כך שיש צורך במספר קליות רב, הקלייה קצרה כך שהטעם מעט נפגע וקשה לעצור אותה בזמן מדוייק.

למרות החסרונות, מדובר על שיטה מאוד מומלצת לקולים מתחילים שרוצים להתנסות בקלייה הביתית. מהר מאוד תצברו ניסיון ותוכלו להנות מעולם הקלייה הביתית. שדרוג לקולה איכותי אולי יגיע בהמשך, אך גם עם מכונת פופקורן תוכלו להנות מקפה טרי וטעים במחירים ששום קפה קלוי לא יוכל להתחרות איתם.

בהצלחה!

להמשך דיון בנושא לחצו כאן.


7:00
  /  
5.4.2010
  
מאת: קרמריקה

1