סקירה למכונת אספרסו ידנית – Handpresso

כפיר בדק את מכשיר האספרסו הנייד, וחזר כדי לספר...

7:00
  /  
01.04.2010
  
מאת: כפיר שבו
על המכשיר

הקדמה

תחום הקפה ב"דרכים" החל לצבור תאוצה בשנים האחרונות ולאחרונה והחלו לצוץ כל מיני פטנטים וגאדג´טים להכנת אספרסו בדרכים אשר מתיימרים לנפק אספרסו ראוי לא פחות ממכונה ביתית ממוצעת.

המכשיר אותו אסקור היום נקרא HANDPRESSO. הוא מיוצר ע"י חברה צרפתית ומשווק בארץ בסניפי "לגעת באוכל" במבצע לפסח ב 399 שקלים (מחירו באתר הרשמי 99 יורו). אתר הבית של החברה: http://www.handpresso.fr

הערה: התמונות בסקירה הועלו גם ברזולוציה גבוהה. הקליקו על תמונה כדי לצפות בה בגודל מלא.

על המכשיר

למכשיר יש 2 גרסאות: קפה טחון או פודים, כאשר למעשה מדובר במכשיר זהה שמגיע עם סלסלה אחרת מתאימה לפודים (שמחירה זהה) וחבל שהיצרן לא מספק את מתאם הפודים כאופציה. לטעמי הגרסה עם הקפה הטחון מעניינת יותר ובעלת פוטנציאל גדול יותר ואפשרויות שליטה טובות יותר.

בנוסף קיימת גם ערכה לדרכים הכוללת תרמוס מעוצב, 4 כוסות אספרסו עשויות פולי קרבונאט שאינן שבירות ומארז תואם ומעוצב למכשיר, מחירה 499 שקלים.

המוצר מבוסס על משאבת אוויר איכותית אשר נועדה לבניית הלחץ לפני החליטה והיצרן מצהיר שהמכשיר מסוגל לנפק לחץ של 16 באר כשאנו יודעים שמספיק 9-10 באר להכנת אספרסו טוב.

הפטנט פשוט אך גאוני: לחץ האוויר שנאגר במשאבה משוחרר ע"י צינורית קטנה לתוך תא החליטה שבו יש את המים החמים ולמעשה האוויר דוחף בחוזקה את המים דרך הקפה עד שהלחץ משתחרר במלואו מהמכשיר ולמעשה כל המים עברו דרך הקפה.

להלן תמונות של הערכה, בתוכה יש 2 סלסילות לקפה של כ 7 גרם וגומייה רזרבית להחלפה:

rnrnrnrnrnrn

rnrn

rnrn

rnrn

rnrn

rnrn

rnrn





rnrn

 

מבנה המכשיר

המכשיר הוצא מהאריזה. ניתן לשים לב שהוא דיי קומפקטי ומזכיר משאבת אוויר קטנה.

משקלו פחות מחצי ק"ג ובהחלט משדר עמידות לרבות הבוכנה של המשאבה. קצה המכשיר יש שעון לחץ (ראו תמונה) שנותן שליטה על הלחץ שבונים בעזרת המשאבה.

rnrn


rnrn

 

הפעלה ראשונית

הפעלה ראשונית

טוב יצאנו לדרך, עקב ייעודו של המכשיר ל"דרכים" החלטתי לזווג לו את המטחנה הידנית הקונית שברשותי שנקנתה מ"טישלר" (הרי לא אוכל לסחוב את ה K6 איתי לטיולים רגוע).

rnrn


rnrn

התחלתי בטחינה בינונית שמתאימה למקינטה, שפכתי בעזרת כפית כ 7-8 גרם קפה והידקתי מעט עם האצבע (חבל שאין ברשותי טמפר קטן אבל נמציא משהו בהמשך הדרך).

rnrn


rnrn


rnrnrn

 

החסרון הבולט של המכשיר הוא בזמינות של מים חמים קרוב לרתיחה לצורך החליטה. בבית זה קל להרתיח קומקום מבעוד מועד ובחוץ זה קצת יותר מסובך ולטעמי תרמוס לא יעשה את העבודה ויש להצטייד בגזייה או מקור חום לחימום מים.

לאחר הכנת הקפה הטחון בסלסלה יש לבנות לחץ מספק במכשיר ע"י סגירת כפתור החליטה (לחיצה כלפי מעלה) ופימפום המשאבה עד ללחץ הרצוי שע"פ היצרן צריך להיות באיזור הירוק שבשעון.

rnrn


rnrnrn

אזהרות חשובות:

  • אין לבנות לחץ מעבר לתחום הירוק מחשש לגרימת נזק למכשיר וגם אין צורך בכך!
  • יש לשים לב שאין לחץ בעת פתיחת המכסה התחתון אחרת יתפרץ קפה ומים חמים לכל עבר! את הלחץ תמיד ניתן לשחרר ע"י לחיצה על כפתור החליטה. 

לאחר הכנת הקפה הטחון ובניית הלחץ במכשיר יש למזוג מים חמים (בערך 95 מעלות – חצי דקה עד דקה לאחר רתיחה) לתוך המכשיר כשהוא הפוך, כמות הכוסית כ 50 מ"ל בערך ומספקת לאספרסו ארוך.

rnrn


rnrnrn

בסיום המזיגה יש להבריג את המכסה התחתון ע"פ הסימון והמכשיר מוכן לחליטה.

rnrn


rnrn

לצורך החליטה יש לסובב את המכשיר ב-180 מעלות ואז למעשה המים החמים באים במגע עם הקפה הטחון ומבצעים לנו PRE-INFUSION, יש להמתין 3-4 שניות ואז ללחוץ על הכפתור לשחרור הלחץ.

rnrn


rnrn

לחץ האוויר שמשוחרר מהמשאבה גורם למים לעבור דרך הקפה בלחץ דומה למכונת אספרסו ביתית.

rnrn


rnrn

כפי שניתן לראות התוצאה עם המטחנה הידנית לא טובה, המים זלגו מהר מידי וכמעט שלא נוצרה קרמה בכוס, הקפה היה דלוח ולא טעים – ממש מקרה של חוסר מיצוי.

הפעלה שניה

הפעלה שניה

החלטתי לתת צ´אנס נוסף למטחנה הידנית והורדתי קליק אחד לכיוון של טחינה לטורקי היות ואין אפשרות לבצע כיוונון מדויק כמו במטחנה מקצועית.

התוצאה הייתה סתימה של המכשיר וטפטוף של מספר טיפות לכוס…

לאחר מספר נסיונות חוזרים ונשנים לרבות שינוי חוזק הדחיסה לא הצלחתי להוציא קפה ראוי מהמכשיר וממש התאכזבתי ואז פניתי לקומפאק K6 האהובה והשתמשתי ברמת טחינה דומה לרצוי באניטה.

rnrn


rnrnrn

טחנתי כמות למספיק שוטים (חברים, טוב שיש מחלק מנות) והתחלתי לבדוק. להפתעתי כבר בניסיון הראשון קיבלתי תוצאה עדיפה משמעותית משלל הניסיונות עם המטחנה הידנית.

ניסיתי מספר פעמים תוך כדי כיוונון עדין של עובי הטחינה והדחיסה של הקפה והצלחתי להוציא אספרסו סביר עם שכבת קרמה נאה, תוצר לא רע ברמה של מכונת אספרסו פשוטה ובהחלט מתקבל מיצוי של קפה טוב יותר מכל מקינטה. אמנם לטעמי אין לקפה גוף וטעם עשיר כמו שמתקבל בחליטה מהאניטה.

rnrn

rnrn

rnrn

rnrn

rnrn

rnrn

rnrn





rnrnrn

 

סיכום

לסיכום: מדובר במכשיר יפה מאוד שיודע גם לאפות אם כי לא מדובר בתחליף למכונת אספרסו ביתית אבל בדרכים לא תצליחו לקבל קפה טוב יותר ממה שתחלטו במכשיר זה.

המלצתי היא לוותר מראש על מטחנה ידנית אלא אם יש לכם מטחנה טובה שניתן לבצע לה כיוונון עדין ומדויק של הטחינה כי המכשיר הזה ממש לא סלחן וינפק תוצאות טובות רק עם מטחנה ראויה. בכל אופן ניתן תמיד להצטייד בקפה טחון מראש בקופסה אטומה היטב שבחלט יספק ליום טיולים בחוץ.

אז מה יש לנו כאן? גימיק יפה שניתן להרשים בו את החברים/אורחים אשר יהיה תוספת מבורכת לאוסף מכשירי הכנת הקפה שיש לכל אדם מכור לנושא.

חג שמח!

להמשך דיון במאמר הקליקו כאן.


7:00
  /  
1.4.2010
  
מאת: כפיר שבו

1