סיכום מפגש פורום הקפה באינטרפרק, מרץ 2010

היינו, טעמנו, הפעלנו, שמענו, התנסינו, הכרנו ונהנינו מאוד. ויש גם תמונות!

7:00
  /  
29.03.2010
  
מאת: מוטי רדומסקי
מפגש פורום ראשון

מפגש פורום ראשון

ביום חמישי 25/03/2010 נערך מפגש פורום הקפה הראשון. התאספנו באינטרפרק קפה, שבמושב נורדיה. את פנינו קיבלו גלעד (המנכ"ל) ורועי (אחראי מכירות).

באולם התצוגה המרשים של אינטרפרק כבר פעלו שלוש מכונות:

 
 

מימין: Elektra Microcasa Semiautomatica
משמאל למעלה: Cimbali M22, למטה Cimbali M21 Junior

 

בעוד שה-M22 היא מכונה בעלת שני ראשים, המתאימה לבתי-קפה (או למשפחות ברוכות ילדים…), ה-M21 והאלקטרה הן שתיהן מכונות ביתיות, מהליגה הגבוהה ביותר.

  גלעד מדגים את המנוף של האלקטרה הממונפת (לצערנו היא היתה מושבתת בערב)

 

 מכונות אסקסו דרים בצבעים שונים

 

 מימין מכונת La Nuova Era Quadra בעלת ראש E61 ומשמאל מכונות אוטומטיות של Jura

מפגש

מפגש

לאורך הערב שתינו הרבה קפה.
הרבה הרבה קפה.
המשוגעים שבינינו לגמו, לטענתם, לפחות 10 מנות אספרסו.  

מיד בכניסה, גלעד טרח על הכנת אספרסו והגיש את הכוסות הראשונות.

 בהמשך, כל אחד יכול היה להתנסות בעצמו בחליטת אספרסו במכונות השונות. זו היתה הזדמנות יחודית, להרגיש בידיים ולבחון מקרוב מכונות שלא רואים כל יום.

 

 

 

מטחנות ידניות

בעקבות השרשורים (1, 2) השונים והדיונים שהתפתחו לאחרונה על מטחנות ידניות, הביאו שני חברי פורום (איציק וכפיר) את המטחנות שלהם. החבר´ה בחנו, טחנו, סובבו וחלטו אספרסו. הדעות היו חלוקות, אך בכל אופן אין ספק שמדובר במוצר מעניין ומיוחד.

  

מימין: מטחנת ה-Hario של איציק (עם איציק של המטחנה, לשמאלה)
משמאל: עופר דבוטאנט מתרשם עמוקות מהמטחנה הידנית של כפיר

הרצאות והגרלה

הרצאות

בפרק ההרצאות, התמקדנו בחליטת אספרסו ושוחחנו על הגורמים החשובים ביותר לקבלת אספרסו מושלם בכוס.

את החלק הראשון העביר עופר, בסקירה של עקרונות האספרסו, ההסיטוריה של המשקה והסטנדרטים המוסכמים.

 

 

 

לאחר מכן, מוטי פירט והדגים מספר חוקים פשוטים אך חשובים לדחיסה נכונה של הקפה בידית החליטה של המכונה. ההדגמה צולמה והוקרנה על מסך גדול, כך שהיה נוח לראות את צורת הדחיסה בפועל. בהמשך, ראינו ידית ערומה (Naked Portafilter) ולמדנו על היתרונות הלימודיים שבשימוש בידית כזו.

 

rnrn

 

גלעד סיפר קצת על המקום ופירט מס´ מבצעים מיוחדים שהוכרזו במיוחד לחברי הפורום בערב המפגש. לאחר-מכן רועי נטל את המושכות, והסביר בפרוטרוט על סוגי מכונות שונים (דוד יחיד, מחליף חום, דוד כפול) ועל הטכניקות השונות שבהן משתמשים במכונות מחליפות חום. הוצגה מצגת מפורטת המראה את המבנה הפנימי של המכונות, ויתרונות יחסיים של קונפיגורציות שונות.

 

 

 

 

הגרלה!

לאחר ההרצאות ערכנו הגרלה בין המשתתפים. שמות כל המשתתפים הוכנסו לכד הקצפת חלב, שנוער היטב היטב.

 

 גלעד טומן ידו בכד…

הפרס השלישי היה טמפר של אסקסו. המקום השני קיבל סט כוסות וצלחות אספרסו, ממותג אסקסו. כוסות עבות במיוחד, כדי לשמור על טמפ´ המשקה.

הפרס הראשון היה מטחנת Ascaso I-2 ABS החדשה, פרס בשווי 1090 ש"ח!

 

גלעד והזוכה המאושר במטחנה, zork17

 

הדרכה בהקצפת חלב

לאחר ההגרלה, יונתן בילה דקות ארוכות בהסברים והדגמות של הקצפת חלב ומזיגת Latte Art. החברים שרצו יכלו להתנסות בהקצפה במכונה מקצועית, ולמעשה הכינו קפוצ´ינו לכל מי שביקש (וגם לכאלה שלא…).

 

 
 
 

Freestyling

Freestyling

בשלב האחרון המראנו מעלה. כנראה שהשילוב של קפאין בשעות ערב מאוחרות, האווירה הנעימה מאוד שיש באולם התצוגה של אינטרפרק והכיף שהמארחים שלנו השרו, עשה את שלו. החבר´ה התערבבו, והחלו מתפעלים את המכונות. טעמנו תערובות שונות שמס´ אנשים קלו מבעוד מועד והביאו מהבית, והתנסינו בהקצפה וחליטה במכונות השונות.

 

תוך כדי נגיסה עדינה ו/או בליסה מאסיבית של המאפים והעוגות שהוגשו, התפתחו דיונים שונים ומעניינים על נושאים מגוונים. קליה ביתית מול שקיות ארוזות, מכונת E61 מול סילביה, מטחנות ידניות מול חשמליות, טיפים להקצפה בטוטוקרמה וחוו"ד על זנים שונים.

  
  

 

כשהערב הסתיים (מעט לפני חצות!) היה די ברור שנהנינו מאוד, וגם שאף אחד לא יצליח להרדם בלילה עקב הרעלת קפאין עזה במיוחד…

תודה רבה מקרב לב לגלעד ורועי שארחו אותנו כ"כ יפה, ולהתראות בפעם הבאה!

לאלבום התמונות המלא של מפגש הפורום הראשון לחצו כאן.

לשרשור בנושא המפגש לחצו כאן.

 


7:00
  /  
29.3.2010
  
מאת: מוטי רדומסקי

1