ניידים: מחשב מולטימדיה – ASUS N61

שוק המחשבים הניידים הגיע לשיאים חדשים בשנים האחרונות, הן מבחינת יכולות והן מבחינת העיצוב. אחרי שנות חסד לנטבוקים, הידועים בכינויים ...


 מחשב מולטימדיה

מחשבים ניידים מגיעים היום בכל הגדלים ובכל הצורות, פצפוניים, בורוד-עתיק בגימור מאט, רחבים בירוק מטאלי, ריבועיים עם דוגמא פרחונית או פשוטים ולבנים. הפעם לפניכן מחשב נייד בקטגוריית המולטימדיה – ניידים רחבים, עם מסכי HD ורמקולים באיכות גבוהה המיועדים בעיקר לצפייה בסרטים ולמשחקים. הוא לא מיועד לסחיבה ממושכת או להתנייד ממקום למקום לעיתים תכופות, אני בספק אם הוא בכלל נכנס לתיק-נטבוק שלי ולא הייתי לוקחת אותו לעבודה, לנסיעת עסקים או אפילו לשיעור באוני´, שם כלי העבודה העיקרי שלי הוא המחשב הנייד. אז מה כן?

אינצ´ים לכל דורשת

כחברה שהתחילה בייצור של לוחות אם, אפשר היום להכתיר את אסוס כאחת מהיזמיות הגדולות בתחום הניידים. היא הביאה לנו את המצלמה המובנת, הובילה את שוק הנטבוקים ואט אט רושמת עוד ועוד הישגים בתחום. הפצפוניידים של אסוס כובשים את השוק העולמי ואת השוק הישראלי עם סדרת ה-eee ועכשיו מוסיפה החברה לרשימה גם את ניידי המולטימדיה.

בנוף הטכנולוגי של היום קשה שלא לשים לב לנייד-N61 של אסוס, שהגיע לעולם בסוף 2009 ולאחרונה גם לארץ, עם מסך עצום של 16 אינץ´ HD ורמקולים סטראופונים בחלקה העליון של המקלדת, פצפון הוא ממש לא. מדובר על נטבוק (בניגוד לנוטבוקים הקטנים יותר), מחשב נייד שמיועד בעיקר לשימושי מולטימדיה למיניהן. האח הגדול שלו, N71, מגיע עם 17.3 אינץ´ ולשניהם טכנולוגית ה-back ledlight שמקלה מאוד על השימוש במסך גם בתנאי תאורה מסנוורים.

מודה ומתוודה שיכולות השמיעה שלי לוקות בחסר וקשה מאוד לגרום לי להתפעל מסאונד טוב של מערכת, פשוט כי לרוב גם הרמקולים הזולים מספקים אותי. המשכו של הווידוי הוא בכך שההבדל היה צלול וברור כששמעתי את אסף אבידן מנסה לפלרטט עם השטן (The devil and me, The Reckoning) במחשב האישי שלי (ובו רמקולים ´רגילים´) לבין ההצלחה הכבירה שלו לעשות את זה ב-N61. קשה מאוד לחזור חזרה אחרי שמתרגלים לסאונד הזה, ראו הוזהרתן.

תני לאצבעות

ל-N61 מקלדת מלאה שתספק את כל המפונקות ביניכן שהתרגלו להשתמש במספרים ובחיצים הימניים. ללא ספק פינוק כשמדובר במחשב נייד ולמרות שאני לא מהמדרין אני חייבת לציין שזו תוספת נחמדה לכל מחשב שיכול להרשות את זה לעצמו.

ללכת במקומך

יעילות. אפשר לומר שזו אחת התכונות החזקות אצלי. לפעמים חוסר הסבלנות שלי לחוסר יעילות עלול להתפרש ככעס, עצבנות, ´מרוקאיות פולניות´. בפועל, אני פשוט אוהבת לעשות דברים מהר, בפשטות וביעילות ובלי התברברויות מיותרות. במקלדת של ה-N61 הוסיפו מראש כמה קיצורים שכאלו לכל חובבות המהירות. הקיצורים התגלו כיעילים במיוחד כשרציתי לעבור ממצב של עבודה למצב רביצה מתקדם של צפייה בסרט. שתי האפשרויות החביבות עליי במיוחד הן:

  • Fn + רווח – מאפשר מעבר מהיר בין ערכות-הפעלה של המערכת : חסכון באנרגיה, משרד (שקט), ביצועים גבוהים, בידור.
  • Fn + C – מעבר בין אפשרויות תצוגה – vivid, theater, gamma correction, soft, normal

מעל המקלדת בצידה השמאלי נמצאים כפתורי ההפעלה למולטימידה, אכן נתנו להם מקום של כבוד. וחוץ מהמקלדת, כמובן שגם משטח הנגיעה צריך לקבל התייחסות שווה. מולטיטאץ´ הפך לעניין שבשגרה לא רק במוצרים של אפל אלא גם במשטחי המגע של הניידים בימינו. כל מחשב שמכבד את עצמו מציע את האפשרות להשתמש בשתי אצבעות ולהפסיק עם הניוון-האצבעותי שפקד אותנו בשנים האחרונות. אסוס מצטרפת לעולם הנאור וגורמת לנו להשתמש לא רק באצבע ולא רק באמה אלא אפילו בקמיצה! עוד יבוא יום והאגודל והזרת ישתתפו בחגיגה ולא יהיו מובטלות מחמת המיתון. מה אפשר לעשות עם שלוש אצבעות? במקרה הזה Page up, Page down.

מה עוד אפשר לעשות עם שלוש אצבעות? את זה אני אשאיר לכן לגלות.

what the F?

בניגוד ל-dell שכבר השכילו להפנים במה אנחנו משתמשות יותר מפחות, פה היה לי חבל שאסוס עדיין מתעקשים על מקשי ה- F1-F12 ההיסטוריים. לרוב אני משתמשת בהם רק כ´לחיצה שניה´, כלומר על מקש ה-F4 אני לוחצת ביחד עם fn כדי להנמיך את הרמקולים במחשב. כך שלדעתי, הגיוני יותר, לטובת רוב קהל המשתמשות – להפוך את הלחיצה הראשונה להנמכה של הרמקולים, הבהרה של המסך, חיבור למקרן וכדומה וש´לחיצה שניה´, בשילוב מקש fn, תהיה לחיצת ה-F. קטנוני, אני מודה ואפשר לסכם את זה בגדול, שאלו יהיו הצרות שלנו בחיים.

תוספות, העתיד לבוא וסיכומים 

הדובדבן

לא על זה יקום וייפול דבר, אבל תמיד נחמד לקבל צ´ופרים קטנים כשקונים דברים גדולים. במקרה הזה, המחשב מגיע עם עכבר קטנטן של לוג´יטק, שאפשר לארוז את הכבל שלו בקלות מסביבו ולכפתר, כן, בכפתור, את חיבור ה-USB לתחתיתו של העכבר. חמוד ויעיל.

כניסות ויציאות

מחשב מולטימדיה, עם יכולות HD לא יכול להתקיים בלי חיבור HDMI, ואכן ה-N61 מתהדר באחד כזה בנוסף לשלושה חיבורי USB, חיבור  VGA, חיבור HDMI וקורא כרטיסים 1 ל-8. בנוסף, מצלמת רשת, ומיקרופון מובנים. קורא הכרטיסים יעיל במיוחד לאלו מכן שמתכוונות לעשות עריכות וידאו ביתיות על גבי המחשב, דרך יעילה מאוד להעביר את המידע מהמצלמה ישירות למחשב.

  

מבט על צידו הימני של המחשב

מבט על צידו השמאלי של המחשב

מה בהמשך?

בשבוע החולף, במסגרת אירוע המשווקים השנתי של חברת אסוס בארץ, חשפה החברה את קו המוצרים החדש לשנת 2010 וביניהם ה-ASUS NX90- נייד מעוצב,  ארוז בחיפוי מתכתי מרשים ביותר וכולל שני משטחי מגע, מסך 19 אינטש ברזולוציה של 1080p,  מעבד Intel Quad Core i7 וזיכרון 8 ג´יגה-בייט. כל התענוג הזה שוקל 4.5 ק"ג, קרוב מאוד להוציא אותו מקטגוריית הניידים מבחינתי ובכל זאת – הוא מיועד למי שמחפשת יכולות ולא ניידות. לדברי המשווקים, ה-NX90 יושק ברבעון השני במחיר של כ-3,000 דולר.  

סיכום

ה-N61 שייך לקטגוריית ניידי המוטימדיה, והוא מיועד לחובבות סרטים/סדרות באשר הן, שמעוניינות לשבת ולראות את התכנים האלו ישירות מהנייד או לחבר אותו לטלוויזית HD בסלון הבית. איכות הצפייה והאודיו שלו הצליחו להרשים אפילו אותי. מדובר על מחשב נייד עם יכולות וביצועים חזקים, בעיקר בתחום הוידאו והאודיו, אך אל דאגה, אפשר כמובן להשתמש בו גם כמחשב נייד לכל דבר ועניין.

ציונים

10-מעולה; 5-נחיה עם זה, אם זה מה יש; 1-לא נראה לי

  • מדד הסחיבתיות – 5
  • נוחות השימוש – 8 (מקלדת גדולה, קיצורים יעילים אבל עדיין לא מושלם)
  • עיצוב – 7 (מעוצב אך סטנדרטי)
  • פד המגע – 9 (אני בעד שלוש אצבעות)
  • אודיו – 9.5 (10 נותנים רק לאלוהים. שמעתן אותו פעם מנגן בסקסופון? אי אפשר להתחרות)
  • מסך – 10 (השלב הוא הוא תלת מימד)

ציון מסכם – 8.5, שלא לדבר על העכבר שמגיע כתוספת. אותי, ה-N61 הצליח להרשים.

מפרט טכני

  • מעבד- ‎Intel® CoreTM2 Quad Mobile Processor Q9000, 2.0GHz,6MB L2 Cache,1066MHz FSB‎
  • זיכרון- ‎4GB DDR3 1066MHz (2 x 2048 MB), Up to 4 GB‎
  • הארד דיסק- ‎500GB (SATA) 5400rpm‎
  • מסך- ‎16´´ HD -1366×768
  • מערכת הפעלה- windows 7

 מחיר מומלץ לצרכנית: 6,800 ₪, כולל אחריות בינלאומית לשנתיים.

להמשך דיון על ה-Asus N61nv בפורום יוזרית, לחצי כאן.

תודה ל-Visual D.G על השאלת המוצר לצורך הסקירה

חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

10:00
  /  
21.03.2010
  
מאת: מעין קמחי

1