פרטים טכניים
"האם לא די בכך שנראה שגן פרחים הוא יפה, בלי שנצטרך להאמין שיש גם פיות בתוכו?" (דאגלס אדאמס)
מצלמה היא מצלמה היא מצלמה
במבט ראשון, ה-HMX-H105 היא פשוט מצלמה: העיצוב פשוט, שחור ומעוגל. ידית האחיזה ניתנת להתאמה אישית ע"י סטרטץ´ וגוף המצלמה בנוי מפלסטיק מצוייד במסך מגע LCD 2.7 אינץ´ המכיל את כל תפריטי השליטה במצלמה. בכלליות, המצלמה נראית בסדר ובהשוואה למצלמת SMX-C10 של סמסונג הנחשבת פחות יוקרתית אך בעלת פטנט ארגונומי זוכה פרסים וצבעי חמד מטאליים, H105 נראית כמו האחות הכעורה, זאת עם הדוקטורט באסטרופיזיקה (נקרא לה ציפורה לשם העניין).
מאפיין עיצובי, בעל ערך מוסף לא צבוע, היה יכול לעשות את ההבדל. לא ביקשתי הרבה, קצת אור אלוהי, קול חצוצרות כשפותחים את המסך, אולי איזה עיטור זהב? משהו קטן שיעיד ולו במעט על התכולה המנצנצת שיש לציפורה להציע, ויש לה הרבה מה להציע (FULL HD ,SSD, פיות…).
SSD ואני
אי אפשר להתעלם מהכיתוב בענק של האותיות SSD על גוף המצלמה עצמה ובעצם בכל איזכור של המצלמה באי אילו כלי עיתונות, מדיה, נגינה וקיבול: "סמסונג הינה החלוצה הראשונה המשיקה סוגי זכרונות SSD בתוך מסרטות הוידאו הדיגיטליות שלה", אמרו המילים המשכנעות בחוברת ההפעלה ולי, לא נעים להודות, דגדג הרצון לתייג את המונח SSD תחת הסיווג "חיובי" באינדקס יונית ולהניח לנבערות לזרום בעצבי.
SSD, היא טכנולוגיית איחסון מתקדמת המביאה לביצועים מהירים יותר מHDD (דיסקים קשיחים למסרטות), צריכת אנרגיה נמוכה משמעותית, עמידות בתנאי מזג אוויר קיצוניים, מניעת פגיעות כתוצאה מויברציות ונפילות, והיעדר רעש וחום בעת השימוש. לכל אלו אגב, תמונות מלבבות באתר היצרן.
אמנם, הנ"ל נשמע לי יותר כמו מפרט נכון לתינוק בהזמנה מאשר תוספת יוקר משמעותית למצלמה אבל דעת הקהל טוענת אחרת ולכן כתבתי לעצמי פתק מתזכר לבחון את העניין בדקדוק בניסויי הכלים.
שו הדה i1080?!
הגיע הזמן שמישהי תודה – ידע לא מפעפע בדיפוזיה והעובדה שכל העולם ואישתו מנופפים במונח HD כאילו היה השם השגור לאיכות לא מבוטלת לא מבטיח לי נורה דולקת מעל הראש.
"לתשומת ליבך! המסרטה באיכות FULL HIGH DEFINITION 1080X1920, או כמו שמופיעה בספרות המקצועית i1080, הינה בעלת 1080 קוי רזולוציה." בשלב הזה של קריאת מפרט המצלמה הגעתי למסקנה שכנראה מישהו מנסה להעליב אותי עם מילים משונות והפנתי את תשומת ליבי המוטרדת למשאבי מידע הוגנים וזמינים, ויקיפדיה. בגדול, i1080 הוא פשוט פורמט שידור, של סריקה מתחלפת. כלומר, המסך מחולק לפסים אופקיים, ובכל "סריקה" של המסך רק מחצית מהפסים מתעדכנים. כך שקצב רענון של 50 שדות לשניה מתורגם במסך ל-25 פריימים מלאים בשניה.
הווה אומר, במצלמה 1080i H105 ישנם 1080 קווים ,במקום 576 קווים בהפרדה רגילה, שמתורגמים לכמות פיקסלים "מרובעת" -1080X1920 ועושים לי נחמד בחדות התמונה ואיכותה-HD.
"במידה ומסך הLCD שלך אינו מדגם FULL HD הקרנת הסרטים והתמונות תהיה באיכות SD ולא HD" שווה להזכיר, שהרי בסיכומו של עניין, אם עוד אין לך טלויזיה full HD את לא תצליחי להנות מהאיכות של המצלמה במלואה, וחבל. אז אם כבר החלטת לקנות את ה H105 על כל יתרונותיה ולמרות חסרונותיה, הגיע הזמן גם להתחדש במכשיר טלויזיה חדש. אחרי הכל, חיים רק פעם אחת.
עוד בענייני טכנולוגיה
המצלמה מצויידת בזיכרון פנימי של 32 GB המאפשר צילום של ארבע עד שש שעות (תלוי באיכות הצילום) ובעלת עדשת זום רחבה X10 אופטי, תוצרת שניידר קרויצנאך ענקית אופטיקה יוקרתית מגרמניה וכנראה גם מחלת מין של תולעת לעת מצוא.
יכולת דחיסת וידאו מתקדמת H.246 בה משופרת איכות התמונה המתקבלת ללא הגדלת נפח קובץ הוידיאו המוסרט. סוללה המאפשרת הסרטה עד 90 דקות באיכות HD ו110 דקות באיכות SD וצילום תמונות סטילס באיכות 4.7 מגה פיקסל.
עוד ראויים לציון מייצב תמונה אופטי, שלט רחוק לאוהבות החצובות, הצילום העצמי ואפשרויות עריכה בסיסיות במסרטה עצמה.
בדיקה מדוקדקת
ניסוי כלים, זאת ועוד
אחיזה נוחה, כפתורי השליטה ממוקמים בדיוק איפה שצריך, כפתור הזום וכפתור צילום הסטילס ממוקמים בחלק העליון בשליטת האצבע והאמה,כפתור הפעלת צילום הוידאו בשליטת הבוהן ובפתיחת מסך ה-LCD נחשפים כפתורי ההפעלה, הפלאש וייצוב התמונה. מסך המגע נחמד וטרנדי אבל לא תורם משמעותית לתפעול המצלמה.
בתפריט המצלמה מספר אפשרויות צילום. למעשה, ברוב המצלמות יש בתפריט מספר אפשרויות צילום, הסיבה לקיומן לא ברור מעבר להרחבת מעגל התעסוקה למתכנתי תפריטים. ביצועי הוידאו מרשימים, תמונה חדה וצבעים מדוייקים, גם כשאין לך טלויזית HD בנמצא. מייצב התמונה מורגש והפוקוס האוטומטי עשה עבודה לא רעה בכלל.
צילום בעת נסיעה ביום רטוב וערפילי (מרפי כמו מרפי, צילום חוץ ביום הגשם היחיד שהיה השנה)- צילום חד, תמונות לא נמרחותלמרות תנאי תאורה קשים יחסית לצילום. איכות הוידאו אגב, והקפיצות הקלות נגרמו כתוצאה מהמרת הקובץ לפורמט AVI.
צילום באור פלורסנט – אין חדש תחת הפלורסנט. לא צירפתי סרטון כי אין מה להראות. אפשרות צילום ב"אוירת נרות"-אני חשבתי שזאת בדיחה מוצלחת של היצרן, עושה את העבודה, כפי שתוכלו להתרשם מהסרטון.
איכות הסטילס לא מלהיבה באופן יוצא דופן למעט שימוש בזום שמביא לתוצאות יפות מאוד.
אמרתי כבר ש-HMX-H105 ואחיותיה לסדרה, מבוססת על זיכרון בטכנולוגיית SSD, בעלת מהירות תגובה גבוהה יותר, צריכת אנרגיה נמוכה משמעותית, עמידות גבוהה בתנאי מזג אוויר קיצוניים, מניעת פגיעות כתוצאה מויברציות ונפילות, והיעדר רעש וחום בעת השימוש. מסכימה – רעש אין. חום כמעט ואין. צריכת אנרגיה נמוכה? קשה לי להעריך, אולי בהתחשב בביצועים.
מניעת פגיעות כתוצאה מויברציות ונפילות-וודאי שכן, הSSD הוא הגורם הראשי לתוספת היוקר ומכאן שגם גורם לבעל הקניין לשמור עליו יותר טוב ולמנוע פגיעות.
כרטיס ה-32GB מאפשר לצלם קרוב ל-6 שעות של וידאו, ועבור אלו מכן שגם זה לא מספיק ישנה אפשרות הרחבה עם כרטיס SD או SDHC. ככה שבאמת לא חסר.
חסרונות וסיכום
אז למה אני מקטרת, חסרונות ?
כי ה-SSD עושה עבודת שיווק טובה יותר למצלמה על הדף מאשר במציאות. המצלמה קומפקטית והיתה יכולה להתאים נהדר לטיולים אם היתה לי אפשרות לממן מאבטח צמוד נגד גניבות. איכות הסטילס, לדעתי, רגילה לחלוטין ודווקא ציפיתי.
קשה לערוך את הסרטים בתוכנות עריכת וידאו נפוצות. הפתרון – קידוד מחדש של הקבצים לפורמט MPEG2, מה שיגדיל את נפחם פי כמה וזה פשוט לא נחמד. הסרטונים מתקבלים בפורמט של MPEG4.
לצער חלקכן, לא ניתן להחזיק את המצלמה ביד שמאל ואני ידועה כדוגלת בשיוויון בין בני אדם. גם אם הם שמאליים…
עיצוב צנוע** (פני ל"ציונים" לשם ביאור)
שורה תחתונה
Samsung HMX-H105 היא מצלמה טובה מאוד, אין ספק. איכות הוידאו מורגשת בהחלט, השליטה נוחה, ההפעלה פשוטה END-TO-END מהצילום ועד להעלאת התמונות לרשת והחומרה איכותית. זאת, למרות החסרונות שהזכרתי למעלה.
מפרט:
-
מצלמת וידיאו FULL HD 1920X1080
-
זיכרון פנימי קשיח של 32GB
-
חריץ הזנת כרטיס להרחבת הזיכרון עם כרטיס זיכרון-SD/SDHC
-
עדשה של ענקית העדשות הגרמנית Schnieder
-
מסך מגע – 2.7"
-
צילום סטילס 4.7MP
-
מייצב תמונה אופטי
-
מעבד CMOS
-
יציאת HDMI
-
זום אופטי X10 וזום דיגיטלי X10
-
אורך מוקד 3.3 מ"מ-33
-
חיי סוללה המאפשרת הסרטה עד 90 דקות באיכות HD ו דקות 110 באיכות SD
-
תכולת האריזה: סוללה,ספק כח, כבל וידאו AV, כבל USB, שלט רחוק ומדריך.
מחיר מומלץ לצרכנית: 3,700 ש"ח למצלמה מדגם 105
ציונים
10 פשוט כיפכוף של מצלמה; 5- פ´סדר, 1 – זוועות שמשון
- עיצוב – 8 (It´s better than bad. It´s good)
- איכות צילום וידאו – 9 (אין ספק, המחיר מורגש)
- ניידות – 7.5 (קומפקטית וקלה אבל לא מגיעה עם מאבטח צמוד)
- מחיר – 6 (יש סיבה לתוספת היוקר, רק שהיא לא מוצדקת לצלמת החובבנית, המצלמה מיועדת למי שבאמת מעוניינת להשקיע)
- **עיצוב צנוע – אני מורידה לעצמי נקודת זכות על העובדה שהיתה חסרה לי מופלצות מסויימת בעיצוב ושהעזתי למחות כנגד אדמס
ציון מסכם – 7 מעוגל למטה, כי בשורה התחתונה, מדד יונית שייך לעם.
קישורים
-
קבוצת שמעוני – http://www.shimonegroup.co.il/site/index.asp
-
פוגי ישראל – http://www.fujifilm.co.il/
-
סמסונג – http://www.samsung.com/il/
תודה לקבוצת חברות שמעוני על השאלת המצלמה לצורך הסקירה.
להמשך דיון על סקירת המצלמת H105 של סמסונג, לחצי כאן.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.