מסך LCD של סוני – 40Z5500

הדור החדש של מסכי סוני כבר כאן.עפר בודק את ה-40Z5500 לעומקו.


הקדמה

הקדמה

 

בשנים האחרונות עברה חברת סוני תהפוכה של ממש בראשות סר הווארד סטרינגר. סטרינגר, בריטי מבוגר אך מתוחכם ומעורה בטכנולוגיה, מוביל את סוני בחזרה לחזון של מוצרים שכולם שואפים לרכוש ובמחיר שמרבית האנשים יכולים להרשות לעצמם (ה-PS3 SLIM זו דוגמא קלסית). גם היבואנית של סוני בישראל, חברת ישפאר, עברה לא מעט תהפוכות בשנה האחרונה וכעת היא מייצבת את עצמה מחדש עם מטרה ברורה – לנגוס נגיסה משמעותית מנתח השוק של האלקטרוניקה הבידורית בישראל.

בעוד שלפני כחמש שנים סוני לא התאמצה יותר מדי להוציא מסכים איכותיים – היא הסתמכה על השם הטוב שלה ונתנה לשותפותיה (כגון היטאצ´י, סמסונג ופוג´יטסו) ליצר חלקים גדולים מהחומרה שלה בעוד שהיא התמקדה בעיצוב ובממשק נוחים. באקלים העולמי ובמצב הכלכלי, לא לקח זמן רב עד שאסטרטגיה זו הפסיקה לעבוד. סוני התעשתה ובשנים האחרונות מציבה מחדש את הרף העליון בדרכים שונות, טכנולוגית ועיצובית. מדובר בקמבק מרשים בהחלט וקשה שלא להעריך את העבודה הקשה של סטרינגר.

סטרינגר עשה בחוכמה, כל מסגרת שלא היתה רווחית או לא התאימה לתפיסת העולם של סוני, נשארה בחוץ. בעוד שבדורות הקודמים סוני נסתה ליישר קו עם התחרות, בשנתיים האחרונות אנחנו רואים קו ייחודי של סוני שהוא לא רק עיצובי אלא גם מראה תפיסת עולם ייחודית.

עיצוב

דוגמא נהדרת לתפיסת עולם שלא רק תופסת אותך לא מוכן אלא הופכת תוך שניות לברורה מאליה היא מנגנון ה-XMB. ממשק ה-XMB הוצג לראשונה בתפריטי ה-PLAYSTATION וה-PSP. ממשק זה משתמש בתפיסה פשוטה של מעבר שמאלה וימינה לפי קטגוריות ולמעלה ולמטה לפי המקורות והאופציות לבחירה. מהרגע שהתרגלת לממשק זה, הוא הופך תוך שניה לברור מאליו ולאינטואיטיבי מאוד.

ה-40Z5500 מציג ממשק שכזה שהוא נוח להפליא. מעניין היה להשוות אותו לממשק של החברות האחרות שבדקתי לאחרונה: פיליפס, סמסונג, פנסוניק, LG, טושיבה ופיליפס. כולן מציגות תפיסות עולם שונות לחלוטין. אני חייב לומר שלממשק של ה-Z5500 התרגלתי הכי מהר. לא, אני לא שחקן PS3 ולמרות שיש לנו שני PSP בבית, אני לא שחקן גדול שלהם. מצד שני, הממשק כל כך פשוט ללמידה ונוח שתוך שניה ברור לי לחלוטין איך להגיע ממקום למקום ואני לא צריך לחפש בתפריטים ולנסות ולאתר את מה שאני מחפש. נכון שמבחינה גרפית הגרפיקה בתפריטים של סמסונג (ואולי גם של פיליפס) עוברים את הגרפיקה הפשוטה של סוני אבל אם תשאלו אותי איך להגיע לאופציה כלשהי סביר להניח שאמצא אותה תוך שניה בסוני בעוד שבשני האחרים יקח לי הרבה יותר.

הפשטות גם נוגעת בעיצוב החיצוני של המסך. המסך כולל מסגרת אפרפרה ודקיקה אשר מקנה למסך חזות דקה הרבה יותר מכפי שהוא באמת (הוא לא ממש דקיק). הוא נראה חד כתער עם העיצוב הזכוכיתי החיצוני ומזכיר מעט את העיצוב של מסכי סמסונג אך עם מגע אפרפר גברי לעומת המגע האדמדם הנשי יותר שמאפיין את מסכי ה-HIGH END של סמסונג. אין ספק, המסך נראה לא סתם יפה אלא שהוא מעוצב להפליא.

בצד ימין של המסך ניתן למצוא כפתורי שליטה על המסך.

 

בחלקו האחורי ניתן למצוא חיבור RF (שכולל מקלט DTT מלא ותקני), שני חיבורי SCART (אחד מהם כולל גם חיבור SVIDEO), חיבור קומפוננט, חיבור למחשב, שני חיבורי HDMI וחיבור אופטי לרסיבר (יציאה).

בצד השמאלי של המסך ניתן למצוא שני חיבורי HDMI נוספים, חיבור קומפוזיט, אוזניות, חיבור רשת, חיבור USB וכרטיס חכם (לא שמיש בישראל)..

המסך הוא מסך CCFL, משמע אינו כולל את היכולות המתקדמות שסוני מכניסה למסכי ה-LED שלה (נקווה שיגיעו בקרוב למחוזותינו) אך בהחלט חשוב היה לבדוק את היכולות של המסך גם מבחינה טכנית וגם למדוד אותה.

איכות תמונה

SDTV

כאשר אנחנו בוחנים מסך ב-SDTV, עלינו לבחון אותו כיום בשלושה מצבים שונים לחלוטין: איכות ב-DTT, איכות עם ממיר SDTV ואיכות עם ממיר HDTV. נתחיל עם הבדיקה של DTT.

בכדי לקלוט DTT כל מה שעלינו לעשות זה לחבר אנטנה מתאימה (במקרה שלי, אנטנה מוגברת), לכוונה לכיוון הנכון (במקרה שלי, אין לי מושג מה הכיוון הנ"ל ולכן כל כיוון שמניב קליטה הוא טוב) ולבקש מהמסך לעבור למקלט הדיגיטלי. במקרה שלי המסך נפתח כבר לפני כן ולכן לא שאל אותי לשפתי, מיקומי או סרק אוטומטית את התחנות, אך אני מניח שהוא כן יעשה כך עבור רוכשיו. ניתן לבקשו לעשות זאת בכל זאת והסריקה שנעשית היא מהירה להפליא.

בתום הסריקה, המסך קולט את הערוצים של DTT ללא כל בעיות. שמתי לב שכאשר איכות הקליטה מעט נמוכה, המסך עדיין מציג תמונה אך היא מגמגמת מעט (כמו JUDDER אך הרבה יותר חזק). בעת קליטה חזקה לא נתקלתי בתופעה. מן הסתם, מצב SMART עושה עיוות חכם של התמונה. מדובר בעיוות נוח מאוד לראיה ולא מציק – הוא מאפשר צפיה בתוכן 4:3 על גבי מסך ה-16:9 ולדעתי מרבית האנשים יסתדרו איתו יפה.

כאשר חיברתי את הממיר SDTV של יס (במקרה הספציפי זה היה PACE 1000 ותיק וטוב) בחיבור SCART, המסך זיהה מתי התוכניות היו 16:9 ומתי 4:3 ועבר אוטומטית בין המצבים. איכות התמונה היתה מעט טובה יותר מה-DTT, אך לא באופן דרמטי.

כאשר השתמשתי בממיר YES HD לבדיקת ה-SDTV, האיכות היתה בערך באותה רמה כמו ה-DTT, מה שכן הייתי צריך לכייל מעט שונה את המסך בכל אחד מהמצבים הללו. בעיקר את נושא ה-BRIGHTNESS שהיה אידאלית שונה בכל אחד מהם. בנוסף, כדאי לבדוק את מצב ה-SHARPNESS שלכם מכיוון שהמסך נוטה להגביר את השימוש באופציה הזו יתר על המידה והורדתו שיפרה לטעמי את איכות התמונה מעט.

מדובר במסך 40" ולכן הצפיה שלי היא גבוהה מאוד מתוכן SDTV על גבי מסך FULL HD. ממרחק של כמטר וחצי היה לי נעים מאוד לצפות בתמונה, עדות למעבד תמונה מצויין שיש במסך זה.

HDTV

גם ב-HDTV העלילה "מסתבכת" ועלי לבדוק עת המכשיר כיום עם מזרימדיות (TVIX 6500), ממיר YES HD ונגן בלוריי (פיוניר BDP-120). לצורך הבדיקה בדקתי מספר רב של כותרים ותכנים מסוגים שונים בנסיון להתקיל את המסך או לגרום לו להיראות רע… אני יכול לומר שזה ממש ממש קשה, גם אם מנסים בכח לשבש אותו.

המסך מצליח להוציא את המיטב ממרבית התכנים שבדקתי. ב-YES HD צפיתי בסדרה "ניצולים" הבריטית (איכות תמונה מצויינת).

גם המומיה השלישית נראתה במיטבה ב-YES MOVIES HD, אם כי ההרגל שלי לאחרונה לצפות בסרטים בבלוריי גורם לי למצמץ זמן מה לפני שאני מסתנכרן על סרטי HD "רגילים" לאחרונה.

המשכתי ל-EUROSPORT HD אשר שידר מרוץ אופנועים מרתק אשר נראה לא פחות ממדהים על גבי המסך. מנגנון ה-IFC (פריימים ביניים) של המסך הצליח להתמודד עם התנועה המהירה ללא כל קושי אך לא הבליט תופעות לוואי כגון FUZZY NOISE או ARTIFACTS שונים אחרים.

התחלתי לצפות ב-SIN CITY מהמזרימדיה. הסצינה בין בניסיו דל-טורו לבין קלייב אואן היתה מפורטת להדהים. ממרחק של כמטר ניתן היה לראות את החיבור של האף המלאכותי של דל-טורו אם ממש תתאמצו. ניתן להבחין בנצנוצי זיעה בפניהן של בריטני מרפי (השחקנית היחידה בסרט הזה שלא ממש מצליחה להתרומם בהופעתה). המסך נוטה להעדיף פרטים כהים (יפה, ככה צריך!) ולכן אינו בוהק במיוחד. בחדר חשוך איכות התמונה של SIN CITY מתחרה בכבוד במסכים יקרים פי כמה וכמה.


התרגום ביפנית, אתם מעדיפים שהדיבוב יהיה ביפנית?


ניתן לראות את העקבות של האף המלאכותי של בניסיו דל טורו


מישהו מצליח להבין איך קלייב אוון לא התקבל כג´יימס בונד, תסתכלו עליו!

במעבר חד לאלמנט החמישי, ניתן היה לראות GRAIN מעט מוגבר ביחס למה שאני רגיל. עיבוד התמונה של המסך מעט אוהב להדגיש זאת וכאן נכנס מנגנון עיבוד התמונה והבעיה נפתרת.


לא שמעת? אנחנו תמיד מחזיקים בחורה או שתיים בצינור השקוף הזה…


בלתי אפשרי לצלם את הפרטים עם המצלמה שלי, תצטרכו לקחת את המילה שלי

מבחינת עומק השחורים, המסך מצליח להגיע לאיכויות מפתיעות מאוד ביחס ל-CCFL. אני יכול לומר שזה אחת הריפרודוקציות הטובות ביותר של האלמנט החמישי שראיתי על מסך CCFL LCD. את פרטי השומרים ובגדיהם השחורים ניתן היה לראות בבירור. צבעי העור של השחקנים היו מדוייקים והרגישו נכונים.

המשכתי ל-SW:ROTS (הפרק השלישי של STAR WARS, כמובן). סצינת הלחימה בחלל בתחילת הסרט כוללת כל פעלול שכולם מיועדים למטרה אחת: להכשיל מסכי LCD… הסצינות הן מהירות להפליא, בהירות מאוד על רקע שחור חלל, פיצוצים ותנועות מהירות והכל במהירות האור. אכן, המסך התקשה לעמוד במבחן זה בעיקר בכל הקשור לרקע החלל השחור. עם זאת, מסכי CCFL רבים נוטים לכבות ולהדליק את התאורה האחורית בסצינה הזו ובכך לגרום לנו לאבד באופן מיידי את התחושה שאנחנו בחלל (השחור של החלל לא משנה גוונים ממה שאני יודע). ה-40Z5500 הצליח להתגבר על התופעה ויחס הניגודיות הגבוה של פאנל ה-LCD הצליח לתת תוצאות מצויינות. זה כמובן לא היה שחור אבסלוטי בסגנון שניתן כיום להשיג רק על ידי מסך פלזמה מהדור האחרון או מסך LCD מסוג LED LOCAL DIMMING. אבל, זה היה שחור די עמוק ובהחלט מספק.


תרגיל משותף של NASA עם חיל הים הישראלי

המבחן הבא כלל בדיקת MPEG ARTIFACTS. כמנהגי, השתמשתי בסרט CARS בגרסא רעבה לביטים. המסך נשאר במצב נטול SHARPNESS ועיבוד תמונה. ניתן היה לראות את תופעות הכיווץ, אם כי הן לא היו בלתי סבירות או בילתי ניתנות לצפיה (כפי שקרה כבר במסכים מסויימים). הדלקת מנגנוני עיבוד התמונה (בעיקר המנגנון הממונה על העלמת MPEG ARTIFACTS) שיפר את המצב. ראינו כבר איכות תמונה גבוהה יותר בסרט הזה אך לא בהרבה.

המשכתי עם הסרט NARNIA. כפי שראינו בעבר, המסך מעדיף גוונים שחורים ולכן הפרטים שבשיער של הילד היו ברורים ומלאי פרטים ולא דו מימדיים כפי שניתן היה לעיתים לראות במסכים אחרים.

גם בסצינת המערה ניתן היה להבחין במעילי הילדים וברקע של קיר האבן הכהה. בסצינות מסויימות היו נטיות ירקרקות, אם כי יש בסרט זה נטיה לירוקים בסצינות כהות משום מה.


הקונטרסט הוגבר בתמונה זאת באופן מלאכותי בשל מגבלות המצלמה ובכדי להגדיש את הרקע שמאחורי הילדים

את בדיקות המזרימדיה קינחתי בפרק מהסדרה SONS OF ANARCHY, אשר במקור הוא 720P. איכות התמונה היתה מצויינת וה-UPSCALE שהסרט עושה כאן, גם ממרחק צפיה נמוך, הוא בהחלט מצויין.


ממתי אתה לובש בגדי עור, אל?

המשכתי לבלו-ריי. עם הסיוט שלפני חג המולד של טים ברטון. המפלצות באנימציה מפחידות באמינות ובאנושיות שלהן כאן. בהחלט לא סרט שרוצים להראות לילדים לפני השינה (למרות שהוא חביב לחלוטין).

גם WALLE הפליא בחדותו. זה מסוג הסרטים שאסור אפילו לראות ב-HD רגיל אלא רק ב-BLU-RAY. החדות שלה סרט הזה והדיוק של האנימציה שלו דורשים מהצופה לצפות בו כראוי והתגמול שווה כל דקה. סצינת הבאלגן של הרובוטים של הנקיון היתה מצחיקה ומדוייקת להפליא.

לבסוף, אפוקליפטו נראה בבלוריי לא פחות ממדהים. זה סרט שממילא מפחיד ומרתק בו זמנית והחדות של צפיה בו בבלוריי גורמת להיפר ריאליזם מפחיד. מנגנון ה-MOTION החכם (100HZ בשפת העם) היה במצב STANDARD ולכן לא הציק לי. מדי פעם ניתן לראות שהוא עובד יתר על המידה והתמונה הופכת להיפר ראליסטית, אבל במרבית הזמן הסרט הזה וסרטים אחרים נראו בדיוק כפי שהם צריכים להיראות.

מדידות ובדיקות

אור

החלק הראשון של הבדיקות מוקדש לבדיקות החזרי ודליפות אור מהמסכים. ה-40Z5500 כולל ציפוי שבולע ומפזר אור באופן די אפקטיבי. אני אישית לא מחובבי הפילטרים שמפזרים את האור, בעיקר מכיוון שבמקום לראות את החזר האור ניתן לראות מעין כתם. מתברר שמרבית האנשים מעדיפים זאת, בעיקר כאשר יש ממול למסך חלון או גורם מפריע אחר. פילטר זה עושה את עבודתו כאן והוא די דומה לפילטרים של מסכים אחרים (דוגמאת הטושיבה XV635).


אור אחורי כפי שמחוזר על המסך (פינה ימנית עליונה)

המסך אינו זויתי כמעט בכלל. כלומר, הקפתי אותו, עליתי וירדתי ועוצמות האור לא השתנו משמעותית – בתחום זה המסך עובר את מבחן הזויתיות בציון מצויין. גם בזוית אנכית (מעלה מטה) לא הרגשתי בהבדלים דרמטים.

עם זאת, במצב חשוך, ניתן לראות שהמסך נוטה לתמונה סגלגלה (בעיקר הודות לציפוי האנטי רפלקטיבי אשר גורם להחזר אור עדין בגוון סגלגל) ושיש לו כתמי אור (עננות). העננות במסך שבדקתי היתה ממוקדת בצד שמאל העליון של המסך, אם כי בצילום בחשיפה ארוכה ניתן לראות כתמי אור גם במוקד נוסף במרכז הצד השמאלי של המסך. אפשר לומר שהתופעה הציקה לי בעיקר במעברים לשחור (כתוביות בסוף הסרט, מעבר בין סצינות שנשאר זמן מה על מסך חשוך וכו´).  עם זאת, לא היו תופעות של זליגות אור מסביב לפילטר הדיפיוז´ן.

אני עדיין נדהם שנושא העננות עדיין לא נפתר במסכי CCFL…

מדידות

בתחום המדידות גיליתי מספר פרטים מעניינים. לאחר כיול קל (הורדת רמת ה-BRIGHTNESS), והעברת המצב ל-STANDARD, העברתי את טמפ´ הצבע למצב WARM2 ואת ה-GAMMA למצב GAMMA+1.

מדידת הצבעים הראשיים והמשניים (PRIMARIES) מניב GAMUT מדוייק למדי גם במצב רגיל וגם במצב WIDE.


גמוט רגיל


גמוט מורחב (שימו לב כיצד גם ה-SECONDARIES הופכים מדוייקים יותר)

גראף הגאמה יצא מדוייק להפליא ועומד על 2.11 כאשר אנחנו עם GAMMA+1. עבור מסך זה לא כדאי להעלות זאת יותר מכך.

מדידת טמפ´ הצבע מניב תוצאות לא רעות, אך ניתן לראות ירידה בעוצמת הכחולים בעוצמות האור הגבוהות. ניתן לתקן זאת עם מנגנון הכיול הפנימי ומסך זה ירוויח מכך עוד יותר. התוצאות המובנות מעט משונות ולא ברור מדוע סוני בחרה שלא להביא את המסך למצב מעט יותר מכוייל ישר מהקופסא.


בין IRE70 ל-IRE100 יש ירידה משונה בעוצמת הכחולים שניתן להוריד על ידי כיול ידני

מדידת האחידות הניבה 74%, שזו תוצאה סבירה בהחלט עבור מסכי IPS. הפאנל עצמו נמדד עם יחס ניגודיות ANSI של 1380:1, בעוד שהמסך כולו מניב יחס ניגודיות אקטיבי של כ-15000:1. המסך הפיק כ-500cd/m2 כאשר היה במצב דינמי והוא בהחלט יכול להתאים גם לחדרים חשוכים אך גם להתמודד בקלות עם חדרים בהירים מאוד.

למסך יכולות כיול מתקדמות:

 למצבים שונים מתאימים פרופילים שונים ולכן יש כפתור שמאפשר מעבר מאוד זריז בין מצבים מובנים, שיטה חביבה ביותר:

החתימה הספקטרוגרפית של המסך:

רשת וחיבוריות

רשת

ה-40Z5500 כולל לא מעט אופציות, אבל החביבה מתוכן היא כמובן התממשקות ל-DLNA (או UP&P). למי שיש שרת UP&P, כגון מחשב ביתי עם WINDOWS MEDIA עליו, או שרת NAS, הוא פשוט ימצא אותו רשום כאשר הוא מטייל בתמונות, מוזיקה או סרטים.

כפי שראינו גם במסכים אחרים, התמיכה בתמונות ובמוזיקה מושלמת. סרטים, עם זאת, נתמכים רק בפורמטים מאוד מסויימים (בעיקר MPEG2 וקבצי VOB) וגם שם נתקלתי בלא מעט בעיות עם קבצי HDTV שלעיתים לא הציגו תמונה ורק נשמעו.

נושא הוידאו ב-DLNA נראה לי שעדיין חסר חלק של כל נושא ההזרמה והפיענוח של קבצי וידאו, בעיקר כאלה שהם פחות סטנדרטים עבור סוני (כגון קבצי DIVX ו-MKV). כקליינט לניגון מוזיקה ותמונות, אין נוח מזה – המכשיר מסוגל לנתח ולחתוך את התוכן לפי חתכים שונים כגון סוג המצלמה שצילמה את התמונה או לפי הזמר. זה נגיש ונוח מאוד.

ה-40Z5500 לא מסתפק רק בתוכן בתוך הבית אלא גם מאפשר הרצה של APPLETS, מיני אפליקציות שמאוגדות תחת השם APPLICAST. את האפליקציות ניתן להציגן בצד התמונה של הוידאו. מספר האפליקציות כרגע עדיין מצומצם אך מכיוון שהן נמשכות מהרשת, בעצם סוני יכולה להרחיבם בכל עת. אפליקציות שהיו קיימות בעת הבדיקה כללו מצב מזג האוויר, חדשות RSS, שעון, לוח שנה ואפילו שעון מעורר. סוני לא מנסה להחליף כאן את הדפדפן אלא לתת אופציות נוחות שניתן יהיה באמת להשתמש בהן. זה כמובן חביב למדי בעיקר כאשר רוצים לשלוף בזריזות פריט מידע שזמין בדרך זו.

USB ו-PICTURE FRAME

חיבור ה-USB עובד בדיוק כפי שציפיתי – הכנסת דיסק-און-קי למסך מקפיץ אותו לתוך ה-CROSS BAR וניתן לגשת אליו באיזור האודיו, וידאו או תמונות. גם כאן הצלחתי לגשת לכל התכנים, חוץ מהבעיות בתכני וידאו שתארתי בפרק הקודם.

פיצ´ר מעניין שראיתי אותו כאן לראשונה (אך לצערי לא הצלחתי להפעיל) הוא היכולת של המסך לזהות תמונות שהן GEOTAGGED ולהציג מפה של מיקום התמונה בעולם. יתכן שיש צורך לעדכן תוכנה במסך בכדי שהנושא הזה יעבוד כראוי כי גם תמונות שעשיתי להם GEO TAGGING (דרך האייפון 3G) לא זוהו כראוי על ידי המסך.

גם במוזיקה, המסך לא רק יודע לזהות את שם הלהקה והשיר אלא מציג גם את האומנות שעל הדיסק (אם זה בנמצא). תכנים ש-iTunes מנהל עבדו יפה מאוד, כולל נושא התמונות.

את המסך כמובן שאפשר להפוך ל-PICTURE FRAME, כאשר עם המסגרת הזכוכית שלו הוא באמת מושך לא מעט תשומת לב. במצב זה ניתן להשתמש בתמונות מ-BRAVIA IMAGES או אפילו מהדיסק און קי שלנו. נוח ויפה.

CEC

כיום HDMI-CEC הפך לטריוואלי ולכן זה המסך האחרון שאקדיש לנושא הזה תשומת לב מיוחדת. שימוש באופציה זו מקלה מאוד על אנשים שמתקשים עם מוצרים טכנולוגיים מתוחכמים. למי שניסה אי פעם להסביר למישהו טכנופובי (או מבוגר) איך לגרום לזה שהוא גם ישמע וגם יראה סרט DVD על המסך שלו יכול להבין על מה אני מבין. צריך לדאוג שכל המכשירים דלוקים, בכניסות המתאימות שלהם וכמובן שצריך לדעת עם איזה שלט לגרום לכל אחד מהמכשירים לעבוד.

עם CEC, לא צריך לזכור או לדעת כלום. כשהאופציה דלוקה, אם מכניסים דיסק לתוך נגן הבלוריי (במקרה הזה נגן BDP-120 של פיוניר), המסך מזהה זאת ועובר לכניסה המתאימה. נשמע ברור מאליו, אבל זה מסוג הדברים שיכולים לגרום למישהו שטכנולוגיה לא בדם שלו לסבול שעות בנסיון כושל להיזכר באיזו כניסה כל מכשיר מחובר ואיפה השלט. כמובן שכאשר הסרט מתחיל, השלט של הטלויזיה יכול להפעיל את הסרט ללא קשר מי היצרן של נגן הבלוריי או ה-DVD הזה.

בקיצור, מי שמתקשה עם החלפות כניסות ורוצה משהו פשוט חייב, פשוט חייב, CEC.

שלט

עד כה כפי שבוודאי הבנתם, אני חובב לא קטן של המסך הזה, אבל הגעתי לנקודת כשל אחת שלו – השלט. המבנה של השלט לא משקף את היוקרה של המסך עצמו. הוא מרגיש פלסטיקי מדי ולא היה לי נוח גם לאורך זמן הודות לחלק התחתון שלו שכולל סוג של שיניים שמונעים ממנו מלהחליק החוצה מהיד. תבינו, זה לא שהוא נראה רע או משהו, הוא פשוט לא נראה יוקרתי כמו המסך…

השלט לא הכי ארגונומי והתקשתי להגיע לכפתורי הווליום בצורה נוחה. ניתן להתמצא בשלט די בקלות כשיש חושך (בין היתר הודות לכפתור התאורה שנמצא בפינת השלט – למה אף אחד לא שם אותו כמו הדק מתחת לשלט?!). עם זאת, לשלט יש בעית עיצוב מרגיזה: יש לו שני עיגולים פנימיים וחיצוניים של כפתורים ומצאתי שאני כל פעם משתמש במעגל החיצוני כחיצים במקום בלחצנים שבעיגול הפנימי. זה עניין של הרגל, אבל חבל שסוני לא הרחיקו או שינו את העיצוב מעט בכדי למנוע טעויות מסוג זה.

סיכום וציונים

 

ניתן בהחלט לראות את ההתמקדות במטרה של סוני ואת השיפור מדור לדור של המסכים שלהם, גם בתחום איכות ועיבוד התמונה וגם בהתמקדות בקו עיצובי פשוט אך אלגנטי מאוד. אני אישית מאוד אוהב את העיצוב הזה ולדעתי סוני עומדת בקו הראשון של חברות בעיצוב מסכים (המתחרה הבולטת שלה בנושא הזה היא סמסונג).

המסך מצליח להביא סט של פונקציות סבוך וארוך לכדי כך שכל אחד יוכל ללמוד להשתמש בו בזריזות רבה. מכיוון שמסכים כיום כוללים אין ספור אופציות ופונקציות, העובדה שסוני הצליחה להביא את זה לכדי כזו פשטות זה לא פחות מנס עיצובי ותכנוני. איכות התמונה של ה-40Z5500 יוצאת דופן למסך CCFL וסוני מציגה כאן חבילה מצויינת של יכולות, נוחות ועיצוב.

אי אפשר בלי נקודות חלשות אז במסך הזה, הנקודות שהציקו לי ביותר הן העננות שהופיעה בחושך כאשר לא הוצג כל תוכן על המסך, השלט שלדעתי היה צריך לעבור שיפור עיצובי. הנקודה האחרונה היא החוסר ביכולות הזרמת וידאו טובות יותר הן מתוך הבית והן מהאינטרנט.

ציונים

  • איכות בנייה 9
  • עיצוב 9
  • HDTV איכות תמונה: 9.5
  • SDTV איכות תמונה: 9 
  • שלט: 8
  • יכולות כיול: 9
  • יחסי מסך: 9
  • ממשק: 9.5
  • פונקציות נוספות: 9.5 (תמיכה ב-USB, UP&P, תמונות מהרשת ו-APPLETS קטנים)

תמיכה בפורמטים:

  • חיבוריות HTPC: מצויין
  • תמיכה בהיי דפינישן של יס – YES HD: כן
  • רזולוציות: 720P, 1080i, 1080P
  • קצבים: 50HZ, 60HZ, 24FPS 
  • תמיכה ב-HDMI 1.3: כן
  • תמיכה ב- 24FPS: כן
  • תמיכה ב- WIDE GAMUT: כן
  • ANTI JUDDER: ציון 8.5
  • קצב עדכון מסך: 200HZ
  • CEC: כן 
  • XVYCC: כן

המסך נבדק באדיבות יבואנית סוני בישראל: חברת ישאפר

מחיר מומלץ לצרכן: 13,990 ש"ח

לחצו כאן להמשך הדיון בפורומים על מסך LCD 40Z5500 של סוני


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
11.10.2009
  
מאת: עפר לאור / Ofer LaOr

1