הקדמה
הקדמה
כאשר שאלו אותי אם אני מעוניין לסקור את האוזניות החדשות של לוגיטק, ידעתי שאין לי זמן פנוי לזה, אך בתור גיימר מושבע וחובב אוזניות 5.1, לא עמדתי בפיתוי להזדמנות לבדוק באופן אישי את אוזניות הגיימר החדשות של לוגיטק, ה- G35.
מדובר באוזניות גיימרים High End משוכללות עם יכולות סימולצית צליל היקפי 5.1 או 7.1. אוזניות ה- G35 הן חלק מהחידושים שלוגיטק הכניסה לסדרת ה- G שרצה כבר 3 שנים. מדובר בסדרת מוצרי High End המיועדים לגיימרים. השנה לוגיטק הוציאו את מקלדת הגיימרים G19 הכוללת מסך LCD ברזולוציה 320X240, עכבר לייזר G9X המגיע לרזולוציה של 5000DPI ואפשרות כוונון משקל.
מה באריזה?
ה- G35 מגיעות באריזה האופיינית ללוגיטק, גדולה ומאסיבית (25 על 25 על 11 ס"מ):

האריזה

האריזה נפתחת
באריזה נמצא את המדריך למשתמש, תקליטור עם התוכנה, דרייברים, מדריך למשתמש בפורמט דיגיטלי, שלוש כריות לראש בגדלים שונים וכמובן את האוזניות.

תוכן החבילה
מבנה
האוזניות גדולות ומאסיביות עם איכות בנייה מרשימה. למרות שהן קצת כבדות לטעמי, כ- 355 גרם, הן יושבות היטב ובנוחות על הראש.
האוזניות בעלות 3 דרגות חופש לכיוונון: הגובה מתכוונן בעזרת 2 מסילות מתכת. זווית האוזניות לראש מתכווננות בעזרת זוג צירים בכל אוזן, ימינה שמאלה ומעלה מטה. לתוספת נוחות צורפו שלוש רפידות בעלות עובי ומבנה שונה להתאמה מרבית לראש המשתמש. את הרפידות ניתן לפרק ולחבר בעזרת פסי סקוטש המתחברות לחלק הפנימי של האוזניות.
האוזניות במבנה סגור המכסה את כל האוזן. אלה בין האוזניות הגדולות שהשתמשתי עד היום (האוזניים הגדולות שלי נכנסו במלואן). כריות האוזניות עבות ועשויות מחומר סינתטי דמוי עור במילוי ספוג שנראה עמיד למדי. האוזניות יושבות בנוחות רבה וברכות על האוזן. שימוש ממושך עלול לגרום להתחממות ואף להזעה. בזכות המבנה הסגור, רעשי רקע נבלעים היטב. כשהן פועלות הניתוק מהסביבה מוחלט לגמרי. יתרה מזאת, כשהן עובדות, גם בעוצמה גבוהה, לא בוקעים מהן רעשים העלולים להפריע לאנשים מסביב.
כבר מהרגע הראשון האוזניות הרגישו נוח. לאחר תקופה ממושכת עימן, אני עדיין מוריד את הכובע בפני לוגיטק על הנוחות.

האוזניות
האוזניות מתחברות למחשב בכבל USB באורך 3 מטר, ארוך חזק ובעל ציפוי שזור מחוספס ונראה עמיד. על הכבל חוברה רצועת סקוטש המאפשרת קיפול נוח של הכבל. בדופן השמאלית נמצאת זרוע המיקרופון, הזרוע גמישה וניתנת לכיפוף. במידה ואין צורך במיקרופון, מקפלים את הזרוע אחורה, המיקרופון במצב זה מושתק – Mute.
בקצה הזרוע ישנה נורית Led אדומה. ניתן להגדיר מתי הנורית של המיקרופון תודלק. ברירת המחדל היא כאשר המיקרופון במצב מושתק הנורית תדלוק. כמובן שכאשר מקפלים את הזרוע, הנורית נדלקת. כנראה שזה לא הספיק ללוגיטק והם הוסיפו כפתור ייעודי להשתקת המיקרופון בדופן האוזנייה.
באותו צד שמאלי נמצאים 3 מקשי G הניתנים לקינפוג לבצע פעולות שונות מתוך רשימה קבועה. ניתן להפעיל תוכנות שונות וכן לבצע פעולות בתוך התוכנות. לדוגמה, ניתן להגדיר מקש שיריץ לרצועה הבאה ב- iTunes, Media Player, PowerDVD ועוד. יכולות הקינפוג של מקשי ה- G מאד מוגבלות ובפועל לא ניצלתי אותם. מאד הייתה חסרה לי היכולת להפעיל תוכנה חיצונית שאינה נמצאת ברשימה או היכולת לבטל את המקש כליל. המקשים גדולים ונלחצים בקלות רבה. חשוב להזהיר שבימים הראשונים, לא פעם נלחץ אחד מהמקשים בטעות אשר גרם לתוכנות להיפתח – תופעה די מרגיזה עד שלומדים להיזהר.
לאוזניות גלגלת רחבה לשליטה על עוצמת הקול של המחשב עצמו. הגלגלת שימושית ומאד ויעילה. היא כל כך נוחה עד שאני כל פעם מחפש אותה באוזניות הרגילות שבעבודה. הכפתור האחרון שבאוזניות מפעיל ומכבה את ה- Dolby Surround שבאוזניות. על תכונה זו נרחיב בהמשך.
נתונים טכניים
אוזניות
- דרייבר שמע: מגנט נאודיום 40 מ"מ קוטר, סליל הרמקול 15 מ"מ עם שיכוך ferrofluid.
- תחום תדרים: 20hz – 20Khz diffuse-field equalized
- התנגדות: 32ohm
- רגישות: 90dB SPL
מיקרופון
- גרף כיווניות: חד כיווני
- תחום היענות: 100Hz – 10Khz
- רגישות: -42dBV/Pa
- תנאי בדיקה: 3.0V, 2.2K ohm
כבל
- חיבור: USB 2.0
- כבל: 3.05 מטר, בידוד ארוג
אוזניות אלה מתחברות למחשב בעזרת חיבור USB בלבד. צריך להבין שישנן 3 דרכים לחיבור אוזניות סראונד:
- חיבור אוזניות ישירות לכרטיס קול במחשב עם 3 מחברי 3.5 מ"מ. מחבר ל- Front, מחבר ל- Surround ומחבר שלישי ל- Center+Subwoofer.
- חיבור דיגיטלי SPDIF (אופטי או קואקסיאלי) שיכול להתחבר לכרטיס קול, ישירות ללוח האם, reciver או לקונסולת משחקים.
- חיבור אוזניות בעזרת USB למחשב.
Microsoft – Oops I did it again…
מכיוון שהאוזניות מתחברות בחיבור USB למחשב, הן בעצם כרטיס קול לכל דבר. צריך לזכור שלכרטיס קול (גם לכרטיס קול USB) חייבים דרייברים, תמיכה במערכת ההפעלה ותמיכה בחומרה. למשל ל- G35 אין תמיכה במערכת ההפעלה Linux, עבור Windows הסיפור קצת מורכב. אי שם בעבר הרחוק, Microsoft החלה לתמוך בסטנדרט של קול רב ערוצי למשחקים שנקרא DirectSound3D. יצרני כרטיסי הקול תמכו בסטנדרט הזה וכל מה שנותר הוא שמפתחי המשחקים ייכתבו משחקים שתומכים בו. וכך, לאורך השנים נכתבו מספר רב של משחקים עבור DirectSound3D.
כאשר Microsoft הוציאו את Vista, הם ניוונו את יכולות ה- DirectSound3D. משחקים שתמכו באפקטים תלת מימדים, הפכו לסטריאו פשוט (ותפל). כרטיס הקול היקר והטוב שעבד כמו תותח ב- XP, עתידו כבר לא בטוח ב- Vista.
Microsoft, עם Vista, המשיכה לתמוך בסטנדרט הוותיק OpenAL. לא מעט משחקים כבר נכתבו עבור סטנדרט זה, אך בהחלט לא בכמות שתמכו ב- DirectSound3D. כמו כן, לא כל כרטיסי הקול תמכו ב- OpenAL. חלק מיצרני כרטיסי הקול החלו להוציא פתרונות תוכנה שיאפשרו למשחקים שנכתבו עבור DirectSound3D לעבוד עם אפקטים תלת מימדים גם ב- Vista.
Creative יצאו עם Alchemy, חברת Reltek עם 3D SoundBack וחברת C-Media עם Xear3D EX. הבעיה העיקרית היא שלא כל הכרטיסים של החברות הנ"ל תומכים בפתרון זה וגם לא כל המשחקים עובדים עם זה טוב. כדי לסבך לנו את החיים עוד יותר, Microsoft דוחפת חזק מאד סטנדרט נוסף שנקרא XAudio אשר רץ על פלטפורמת ה- Xbox 360 ועל Windows.
ובכן, למה זה חשוב וכיצד זה קשור ל- G35?
אנו מעוניינים באפקטים תלת מימדים וריאליסטיים ככל האפשר. בשביל זה צריכים להבין מראש לאיזה סטנדרט כתוב המשחק האהוב עלינו (או המשחק הבא שנרכוש), מה הן יכולות כרטיס הקול שלנו ובאיזו מערכת הפעלה יכולות אלו יבואו לידי ביטוי. בקיצור: האם ה- G35 יריץ את המשחקים שלי עם אפקטים התלת מימדים ב- Vista ו- XP?
להפתעתי הרבה, Logitech לא מפרסמת באילו סטנדרטים היא תומכת!
טוב, מצאתי סיבה לבדיקת מערך התמיכה הטכנית של החברה במוצר. פתחתי קריאה באתר האמריקאי ואכן, תוך 24 שעות קיבלתי תשובה שהנושא בבדיקה. כעבור 24 שעות נוספות חזרו עם תשובה מעודכנת שבה ביקשו שאפנה לתמיכה הטכנית בטלפון להבהרת הבעיה. אז מי שלא מכיר, ניתן לבצע שיחות חינם דרך Skype למספרי 1800 בארה"ב וקנדה. לאחר זמן קצר ענה תומך אדיב ומקצועי ביותר. לדבריו, האוזניות תומכות בכל הסטנדרטים ואפקט התלת מימד יישמר ב- Vista למשחקי DirectSound3D בזכות מנגנון ה- Virtual Surround שבאוזניות. תמיכה טכנית מרשימה בהחלט.

מסך הגדרות האוזניות
התוכנה
האוזניות הגיעו עם דיסק התקנה שכתוב עליו גרסת תוכנה 1.0.0. מניסיון, עדיף מראש לבדוק האם קיימת גירסה עדכנית יותר באתר היצרן. ואכן, לאחר מספר דקות ושימוש ב- 30MB משטח הדיסק, הותקנה התוכנה. כשהאוזניות מחוברות למחשב יופיע סמל של האוזניות באזור ההודעות (Notification Area). שינוי מצב Surround באוזניות משנה את צבע האוזניות משחור לאדום בהתאם.
התוכנה מאפשר שליטה מהירה על ה- Volume, Bass, Treble, עוצמת ההקלטה של המיקרופון והשתקת המיקרופון. את נורית חיווי המיקרופון שהוזכרה קודם, ניתן להגדיר בעזרת התוכנה.
יכולת משעשעת שהוסיפו בתוכנה היינה יכולת שינוי הקול – Voice Morphing. פשוט בחרו את סוג הקול שברצונכם להישמע כמו: חייזר, ענק, טרול, אנדרואיד, סנאי או מוטנט. חביב ומשעשע אך לא מעבר לזה. וכמובן, בעזרת התוכנה אפשר להגדיר את פעולת שלשת כפתורי ה- G. שוב, חבל שמוגבלים רק לרשימה הקבועה מראש. אינדיקציה חשובה שהתוכנה נותנת היא מתי בפעם האחרונה זוהה קול רב ערוצי.
Virtual Surround
צריך לזכור ולהבין שמדובר באוזניות עם זוג דרייברים (רמקולים). בניגוד לאוזניות כמו ה- Zalman ZM-RS6F או LTB HSMT-UD שמכילות 6 דרייברים, 3 בכל אוזן, ה- G35 בעלות רמקול אחד לכל אוזן, אוזניות אלו מספקות Virtual Surround בניגוד ל- True Surround. בעזרת התוכנה והחומרה הייעודית של Logitech האוזניות מדמות קול 5.1 או 7.1. חלק מכרטיסי הקול במחשב מאפשרים יכולת דומה, ניתן למצוא אותם תחת השמות: CMSS-3D או Sensaura Virtual Ear ודומים. בצורה מאד גסה אפשר לנסות להסביר את זה בכך שהמנגנונים מכניסים Echo, Delay, Tremolo ועיבודים נוספים על הקול בצורה מתוחכמת. מנגנוני ה- Virtual Surround השונים מנתחים את הקול ומשנים אותו כך שנשתכנע שהקול מגיע מהכיוונים השונים וכן לתת תחושת מרחב. למרות שאנו עם זוג רמקולים נקבל תחושה דומה לכך אילו היינו בחדר עם מספר רמקולים.
ביצועים
משחקים
לאחר בדיקה שה- Speaker Setup במחשב מוגדר ל- 5.1 (נתחיל במקרה פשוט) התחלתי עם הבדיקות ה"סינתטיות".
תוכנת RightMark 3DSound: Positioning Accuracy test מאפשרת למשתמש למקם מקור קול ביחס לדמות במחשב. את מקור הקול ניתן להזיז לכל הכיוונים, 360 מעלות, כולל מעלה, מטה להתרחק ולהתקרב. Rightmark משתמשת ב- DirectSound3D. לאכזבתי, התקשיתי לזהות ולמקם את מקור הקול. קשה להבחין בין קול שבוקע מאחור לקול שבוקע מקדימה. ביקשתי את עזרתה של בתי (הפסנתרנית) בכך שתעצום עיניה ותנסה למקם את מקור הקול. הגענו ל- 40% דיוק. שוב, הבעיה השכיחה הייתה בלבול בין קול שבוקע מלפנים ומאחור. לשם השוואה עם אוזניות דומות של זלמן, היא הצליחה לזהות נכון 80% מהמקרים. למען ההגינות חובה לציין שאוזניות הזלמן בבעלותי למעלה משנה והאוזניים שלנו כבר "מכויילות" להן.

עברתי לדבר האמיתי: Unreal Tournament 3, מבוסס OpenAL.
כבר בפתיח האוזניות נשמעות מצויין. אני לפני הירייה הראשונה והצליל הצלול והעוצמתי מרשים. כאשר מצב Surround דלוק המרחב נפתח, יש תחושה שהוצנחנו לתוך איזור הקרב. שומעים מכל הכיוונים. מנגנון ה- Virtual Surround בהחלט מספק את הסחורה. האפקטים ברורים וחדים, בס עוצמתי. איכות הקול באוזניות האלה מעולה!
משחק קל עם גלגל ה- Volume באוזניות ומגיעים לעוצמות קול שקשה לשחק איתן. כיף לשחק עם האוזניות האלו.
המשחק הבא ברשימה: F.E.A.R Combat, משחק FPS ותיק מבוסס DirectSound3D, אחד המשחקים שאני עדיין חורש עליו.
גם כאן איכות הצליל מרשימה ביותר. הכיווניות של ה- G35 טובה: בקלות ניתן לזהות היכן מתנהלים הקרבות. לא סתם שומעים את היריות ברקע אלא גם יודעים היכן הם מתנהלים ולאן צריך לרוץ (או לברוח). כאשר יש צורך בהתגנבות, הצלחתי לזהות צעדי שחקנים בקרבתי, אך נדרש אימון על מנת לזהות במדויק היכן ממוקם היריב. במצבים אלו הזלמן הוכיחו עליונות הבלתי מעורערת. שוב, יכולת הכיווניות של הזלמן הרבה יותר טובה ומדוייקת מאשר ה- G35.

אף על פי כן הזלמן אינן מסוגלות להגיע לאיכויות צליל כמו ה- G35. ה- LTB נשמעות גם כן טוב אך מתקשות להתחרות בכיווניות עם הלוגיטק וכמובן עם הזלמן. למרות ש- UT3 ו- FEAR שניהם משחקי FPS, סגנון המשחק שונה בינם. UT3 מתאפיין יותר במפות פתוחות עם מרחבים ואילו FEAR מתאפיין במפות סגורות. הצורך בזיהוי מדויק של מקורות קול הרבה יותר קריטי ב- FEAR. גם ה- LTB טובות אך לא כמו הזלמן וכמובן לא כמו ה- Logitech.
פרט מעניין ששמתי לב אליו הוא חוסר התמיכה של ה- G35 ב- EAX. EAX הינו סטנדרט בלעדי שנוצר ע"י חברת Creative. בעזרת EAX ניתן להשפיע על הקול כך למשל שצעדים של שחקן ישמעו כאילו הוא צועד על שטיח או רצפת פרקט. EAX בד"כ מוסיף עוד קצת ריאליסטיות למשחקים. ב FEAR, כאשר שיחקתי עם הזלמן שמחובר לכרטיס הקול של Creative, כל פעם שהתפוצץ רימון קרוב האוזניות השמיעו צפצוף באוזן עד אשר השמיעה "חזרה" במשחק. אפקט הצפצוף ממש כמו צפצוף אוזניים במציאות. אפקט זה לא היה קיים בלוגיטק ב- FEAR. האמת, הופתעתי עד כמה האפקט הזה הפריע לי במשחק וסוף סוף אפשר לשמוע ולא לרוץ עם צפצופים באוזניים כל הזמן. חשוב לציין שישנם כיום תחליפים ל- EAX וכנראה ש- EFX של OpenAL יתחרה בו. Devil May Cry 4 ו- Call of Duty 4 – World at War נתנו תוצאות דומות. ה- G35 נשמעות מעולה. בסים בריאים וחזקים, האפקטים נשמעים מצוין אך עם יכולת כיווניות פחותה מזו של הזלמן.
חלק בלתי נפרד ממשחקי Team Multiplayer הוא היכולת לתקשר עם יתר השחקנים, לתאם מהלכים ולפעמים סתם לקשקש. בדקתי עם Skype ו- TeamSpeak ונשמעתי היטב ובבירור ללא רעשי רקע בהשוואה למיקרופון הרגיל שצמוד למחשב שלי. מנגנון ביטול הרעשים עובד!
סרטים
כאשר ניגשתי לבחון את ה- G35 בסרטים התגלו מספר קשיים וגם הפתעות נעימות. פתחתי עם Matrix Revolutions לבדיקת יכולת ההדמיה ההיקפית. אני אוהב לבחון את הקטע שטריניטי קופצת מהחלון בבניין והסוכנים קופצים אחריה. מדובר בקרב יריות בהילוך איטי שבו הכדורים שורקים מסביבנו ב- Bullet Time.
שוב, הצליל הנקי והצלול שמופק מהאוזניות האלו מדהים אותי. הבסים מעט חלשים לטעמי וחייבו הגברה (מסתבר שניתוק וחיבור ה- USB מחזיר את הגדרות הבסים למצבם הראשוני). אחת ההפתעות הנעימות הייתה כשהבנתי שניתן להגביר את הבסים לרמות שלא מביישות אף Subwoofer. תענוג! הצליל תקיף ןמרעיד את הראש אך יחד עם זאת ממשיך לשמור על הצלילות ללא שקיעה בבוץ הבסים שמאפיין Sub לא מכויל. לאכזבתי, כאשר האוזניות במצב Surround בסצנה זו, אפקט היריות איבד חלק ניכר מהעוצמה שלו: כאשר הסצנה נבדקה עם הזלמן או ה- G35 ללא Surround, ירייה שעברה צמוד לאוזן גרמה להרגשה של הפרשי לחץ, כמעט כמו ואקום שמשאיר השובל של הכדור. כאשר מצב Surround דלוק כל המרחב נפתח סביבי אך דווקא היריות איבדו את האפקט הזה. בדיקת סצנות נוספות בסרט, ה- G35 המשיכה עם הצליל הנקי והברור ומנה גדושה של בסים חזקים. האוזניות האלה לוקחות את יתר האוזניות בנוק אאוט באיכות הצליל. כאשר Surround דלוק במת הסאונד נפתחת. שוב מקבלים את תחושת המרחב ואנחנו במרכז העניינים.
בסרט 27 שמלות, נתקלתי בתופעה שכיחה בסרטים עם פס קול DTS או AC3 בה הקול מאד חלש. גם בעוצמה הגבוהה ביותר עדיין שומעים חלש. במקרים אלו, הפתרון הוא לתת הגברה של 150% עד 200% בעזרת FFDSHOW Audio Decoder

גם בסרט זה ה- G35 האפילו על יתר האוזניות באיכות הצליל.
לקינוח, החלטתי לקחת את האוזניות לסיבוב של שעה וחצי מול הפלאזמה ו- HTPC עם Underworld: Rise of the Lycans שלא הספקתי לראות לפני כן. 10 בלילה, כולם במיטות למעלה, נסיעת מבחן אמיתית. נעזרתי במאריך USB עבור המטר הנוסף שהיה חסר עד הכורסא, אך כאן התגלתה בעיה נוספת. FFDSHOW מוגדר לבצע SPDIF Pass-through ולכן לא היה שמע. שוב שינוי בהגדרות והבעיה נפטרה. מי שמחפש פיתרון קבוע להחלפה מהירה בין האוזניות ומערכת הקולנוע ביתית יכול להיעזר בתוכנת NIRCMD לקנפג את FFDSHOW. הדרך הטובה ביותר לתאר את החוויה: תענוג!
מדי פעם הייתי צריך להסתכל מאחורי לוודא שאני לבד ולא עם הזאבים שבסרט.

מוזיקה
אין מה להגיד, נראה שלוגיטק השקיעו הרבה מאד על מנת שהאוזניות יישמעו כל כך טוב. האמת, כבר די נמאס לי לחזור על כל התיאורים של עד כמה הצליל באוזניות האלה צלול, נקי, נעים וכיפי. דבר ששכחתי להגיד אשר אפיין את כל הבדיקות כולל מוזיקה הוא שלא שומעים Hiss עם האוזניות האלו! לא אהבתי לשמוע מוזיקה כאשר Surround דלוק עם האוזניות האלו. במת הסאונד שוב נפתחת אבל הצלילים אינם אותם צלילים. התחושה שקיבלתי היא של חדר גדול ומרווח אך מרופד עם שטיח. משום מה נזכרתי ב- OpenSpace באחת החברות הקודמות שעבדתי בהן. לשם השוואה, ה- LTB נתנו תוצאות מספקות אם כי לא ברמה של ה- G35.
והזלמן? הן פשוט לא מתאימות לשמיעת מוזיקה.
סיכום
לאחר תקופה ארוכה של התנסות עם ה- G35, אני עדיין מתפעל מהאיכות והנוחות של האוזניות. לוגיטק שמרה על סטנדרט גבוה בבנייה, החומרים, הנדסת האנוש והכי חשוב איכות הצליל.
ההחלטה להוציא אוזניות עם חיבור USB ולהגביל רק ל- Windows מחדדת את העובדה שקהל היעד של האוזניות האלו הוא בראש ובראשונה גיימרים. חיבור ה- USB באופן תיאורטי אמור לפשט את כל ההתעסקות עם המחשב (Plug and Play) אך בפועל צריך ידע על מנת לתפעל את האוזניות האלו כראוי. רוב הזמן הייתי מרוצה מתפקוד ה- Virtual Surround. סרטים ומשחקים היו עם עומק ותחושת מרחב שלא קיימת באוזניות סטריאופוניות רגילות. ניתן להבחין בכיווניות, אך במקרים מסוימים ה- Virtual Surround לא היה אפקטיבי ולפעמים גורע.
בסופו של דבר איכות הצליל המשובחת, הנוחות ואפקט תלת מימד (אפקטיבי ברוב המקרים) מזכים את האוזניות האלו בציון סופי 8.
יתרונות
- אוזניות סופר נוחות.
- צליל פתוח, צלול עם יכולת בסים מעולה.
- סימולציה טובה של צליל היקפי בסרטים ומשחקים כאשר מפעילים Surround – אם כי במקרים ספציפיים מאכזבות לעומת הזלמן או רמקולים היקפיים.
- מתאימות למשחקים, סרטים ומוזיקה.
- מיקרופון איכותי עם יכולת ביטול רעשים.
- גלגל Volume באוזניות ממוקם היטב ומאד יעיל.
- מבודדות כמעט לחלוטין את השומע מרעשי רקע.
- חיבור USB נוח.
חסרונות
- דרוש ידע נרחב במחשבים על מנת לתפעל אותן כראוי בכל המצבים האפשריים – אם כי זה נכון לכל סוגי האוזניות כאשר מדובר בחיבור למחשב.
- חיבור USB בלבד המתאים רק ל Windows.
- Virtual Surround לא תמיד משכנע ובמקרים מסוימים עדיף בלעדיו.
- מחיר גבוה – 999 ₪.
לדף המוצר באתר היצרן לחץ כאן.
להמשך דיון בפורומים לחץ כאן.
תודה ליבואן לוגיטק על השאלת האוזניות לטובת הביקורת.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.