מסך LCD 47PFL8404 של פיליפס

פיליפס מציגה את מסכי הדור הבא שלהם - 8404 היא הסנונית הראשונה.עפר לאור היה שם ובדק את זה...


הקדמה

תמיד מעניין לבדוק מסכים של פיליפס, החברה תמיד ממשיכה לפתח ולהתקדם ופעמים רבות מקדימה את זמנה במובנים רבים. כך היה עם נושא ה-100HZ במסכי LCD שבה פיליפס הקדימה את כולם בכל מובן במהלך מספר שנים, אך דווקא כאשר השוק היה מוכן לרעיון המהפכני הזה – היססה ופספסה את ההצלחה שהיתה יכולה להיות שלה ורק שלה.

גם בתחום ה-LED, שבו פיליפס היתה בעצם הראשונה שהכניסה את זה למסכים דקים (אם כי בתאורה הסביבתית שלה ולא בתאורה האחורית) החברה חשבה שהשוק עדיין לא מוכן ועדיין לא ממש הולכת FULL BLAST AHEAD בתחום הזה למרות שהיא אחת היצרניות הגדולות של תאורת LED.

ה-8404 שמרני יותר מהמסכים הקודמים של פיליפס מבחינה עיצובית. בזל עדין ודק, המסך עבה מהמקובל בתחום, ונעלם פס האור הקטן בחלק החתון של המסך. הפס הזה, שבעבר השוואתי אותו לאור בעיניים של הסיילונים המקוריים (לחובבי באטלסטאר גלקטיקה) או הרכב של KNIGHT RIDER, נעלם והפך ל-LED בודד בקדמת המסך. הבעיה במעבר עיצובי חד כל כך שגם אם הוא נכון מבחינה הגיונית, מתעורר הקושי במעבר חד שכזה. גם כאן, העיצוב בסופו של דבר הוא אולי דווקא מינמליסטי אפילו יותר מדי.


כבלי ה-HDMI הסקסיים בתמונות הם של חברת ATLONA

בתחתית החלק הקדמי של המסך ניתן לראות רמקולים דקיקים אשר בולטים מהחלק התחתון של המסך ואשר משתלבים במסגרת שקופה (מעטפת שעוטפת את המסך וכמעט לא ניתנת לראיה). מבחינת סאונד, הנפח של המסך בשימוש יעיל כאן והסאונד מלא וחזק, ומצאתי את עצמי לא פעם מחליש את המסך בעת הבדיקות (בשעות המאוחרות של הלילה) מחשש להעיר את דיירי הבית.

בחלקו האחורי של המסך יש 2 פסים (סטריאו) של תאורת AMBILIGHT. אני עדיין לא מבין מדוע פיליפס מוציאה מודלים נפרדים עם 2, 3 או 4 פסים כאשר ההגיון מכתיב שתמיד צריך להיות מינימום של 3 פסים. כמובן שכל אחד מהפסים יכול לשנות גוון ועוצמה לכל אורכו, ובכך לתת תחושה שהתמונה רחבה מכפי שהיא באמת (ראיה פריפריאלית). הפעם לא נהגתי כהרגלי והשארתי את היכולות של ה-AMBILIGHT במצב המחדל – וזה בהחלט נוח ונעים ביותר.

חיבורים

חלקו האחורי של המסך משופע מחברים. שני חיבורי SCART, חיבור מחשב, חיבור קומפוזיט, חיבור רשת, שלושה חיבורי HDMI, חיבור קומפוננט ו-RF. נסו להגיד את זה ברצף שלוש פעמים מהר…

בצידו השמאלי של המסך יש סט חיבורים נוסף של קומפוזיט, חיבור SVIDEO, אוזניות, חיבור כרטיס חכם (לא רלוונטי לנו), מאריך IR, חיבור USB ו-HDMI נוסף.

 

בקיצור, המסך הזה כולל כל חיבור שקיים עלי אדמות ללא שום פשרות.

הפאנל הקדמי של המסך מצופה שכבה קשה (שלא כמו מרבית מסכי ה-LCD שמרגישים ספוגיים למגע). הוא אכן הפחית את כמות הרפלקציה כאשר פתחתי חלון בחלק הקדמי שלו, אך ניתן לראות שהוא לא בולע לחלוטין את האור.

טלויזיה אנלוגית ו-DTT (או כפי שהקהל מכנה אותו – DDT)

עם הדלקה ראשונה, המסך ירצה לסרוק את הערוצים האנלוגים והדיגיטליים שלכם. ניתן להגיד לו באיזו מדינה אתם נמצאים אך גם אם אתם טועים הוא יודע להתמודד עם זה לא רע. לאחר הסריקה הוא זיהה 2 ערוצים אנלוגיים אצלי ואת כל חמשת הערוצים של ה-DTT! אותם ערוצים זוהו כ- AAC V1 ולכן לא ברור אם ניתן להרוויח את יכולות הסטריאו של השידור.


ערוץ 99 צפוי לקבל קפיצה משמעותית ברייטינג עקב החיבור ל-DTT, עכשיו שני אנשים יצפו בו

הערוצים אנלוגיים סומנו כערוצים 1,2 בעוד שהדיגיטליים עלו כיתה ונקראו 101-105. לא ברור לי מדוע כל כך פשוט להוסיף ערוצים, אך בלתי אפשרי להעביר אותם דירה, לשנות להם את השם או למחוק אותם. כך מצאתי את עצמי שהערוץ הכי בעייתי מופיע כמספר 1 בשלט.


הגיוני שהערוץ הפופולרי ביותר יהיה 105…

המסך מאפשר גם שימוש ב-תרגום אשר ניתן להציג תמיד או כאשר המסך במצב MUTE. חכם ביותר, אך הרשות טרם הספיקה להשיק את השירות הזה (יושק ביחד עם לוח השידורים אי שם בשלהי אוקטובר כנראה). כמובן שהמסך לא הציג לוח שידורים, וקשה להאמין שהעברית בלוח השידורים תתמך על ידי המסך (אבל אפשר לקוות).

מבחינת איכות תמונה, ה-DTT עושה עבודה לא רעה אך רואים הבדל לרעה ביחס לשידורי יס, למשל. החדות פשוט לא אותה חדות ויש לעיתים ARTIFACTS שונים.


שימו לב לאדומים בכובע בצד ימין – הבעיה במקור של ערוץ 2 ולא במסך!

מבחינת יחסי המסך, אין המון אופציות במצב ה-DTT, והמצב הסביר ביות היה SUPER ZOOM אשר אמור להיות NLS ועושה עבודה בהחלט מרשימה.


זיהוי אוטומטי של פסים שחורים וזום עליהם לא עוזר לנו כשיש תרגום


מותק, השחקנים השמינו

ממשק משתמש

כיול עצמי

כמו במסכים משני הדורות הקודמים של פיליפס, ניתן לבקש מהמסך לכייל את עצמו. מן הסתם זה תהליך של העדפה (לא בגלל שכיול נכון הוא עניין של העדפה, אלא שכל אדם מעדיף סוג תמונה אחרת). התהליך אשר מורכב מ-5 שלבים מציג בכל שלב שתי תמונות – לרוב אחת שנראית טוב יותר והשניה (שהיא נכונה מבחינת כיול)…

הבעיה היא שרוב האנשים לא ממש יודעים להבין מה בדיוק שונה בין התמונות מה שמקשה על התהליך. חבל שלא כתוב על כל תמונה מה בדיוק לחפש (צבע עור, חדות וכו´).

עם זאת, אני חייב לציין לשבח את הרעיון והדביקות של פיליפס במימוש האופציה הזו בכל המסכים שלה.

התפריטים

הממשק של פיליפס עבר מהפכה וכמו כל דבר בצבא מורכב משלושה חלקים. התפריטים הם שחורים, מבריקים ומאוד SLICK. יש תזוזה מאוד חלקה שמזכירה ממשק של נגן נייד. גם הגודל של חלק מהאייקונים גדול עד כדי כך שאני חושב שהם מיועדים לצופים המבוגרים שיוכלו להשתמש במסך ללא צורך במשקפיים.

כאמור, השחור והלבן נותנים חזות מאוד חדשנית למסך ולתפריטיו אך החלוקה לשלוש איזורים בסגנון שמערבב בין XMB של סוני לבין ממשק סלולרי – לא ממש מצליח כאן. אותי הוא בילבל לא מעט פעמים ואני מעריך שמשתמשים פשוטים עלולים ללכת בו לאיבוד. דוגמא פשוטה היא תפריטים שהטקסט שלהם ארוך מדי בכדי להיות מוצגים בתפריט הרגיל ולכן כאשר שמים את העכבר עליהם הם שטים משמאל לימין.

הרעיון של מסך בית הוא חביב ביותר, אבל גם כאן, כאשר שמים את הסימון על אייקון מסויים, הגרפיקה נעלמת ונשאר רק הטקסט. קל מאוד להוסיף אייקונים לעמוד הבית, אך יותר קשה להבין איך לערוך או למחוק אותם משם.

עם זאת, ניתן גם להחליף מקורות גם דרך כפתור ה-SOURCE במסך ומצאתי שהוא נוח לי יותר ממסך בית (שמזכיר לי מאוד מכשיר סלולרי מאוד מסויים בתפיסה שעומדת מאחוריו).

Net TV

Net TV

ה-PFL8404 היא טלויזית רשת לכל דבר. כך בעצם פיליפס מציגה אותה. מה זה אומר? שהטלויזיה מסוגלת לקרוא תכנים מהרשת הביתית כמו גם מהרשת האינטרנט הציבורית דרך פורטל משלה.

נתחיל אולי מהאופציות הביתיות. מדובר כאן בלא אחר מידידנו DLNA שפיליפס היתה אחת הראשונות לקדם אותו בקו מוצרי ה-STREAMIUM שלה. כמו במוצרים אחרים, גם כאן, היכולות מתמקדות באודיו, וידאו ובתמונות.

ביתי משופע מקורות DLNA ולכן היה לי קל להתחיל ולחפש תכנים ברשת. פשוט מחברים את המסך לרשת והוא אוטומטית דואג להישאר מעודכן.

הניווט בשיטת שלושת הטורים היה נוח למדי, אם כי מעט איטי עבורי (בעיקר במעבר שמאלה – כלומר בחזרה אחורה).

הניווט במוזיקה נוח וקל למדי. עם זאת, המסך אינו מציג כמעט מידע על השיר שנשמע כעת, למרות שהכל יכול היה להיות זמין לו בקלות.

בתחום הוידאו, המצב היה פחות טוב. על גבי הרשת שלי לא הצלחתי להזרים קבצי וידאו מהמאגרשת (NAS) שלי. מדובר על מספר מכשירים שונים מיצרנים שונים וכמו כן מהשרת WINDOWS הרגיל שלי. לא השתמשתי בתוכנה של פיליפס (יתכן שזה היה מסדר את זה) אך מכיוון ש-DLNA הוא תקן בינ"ל אני לא מתכוון להתקין תוכנה מיוחדת עבורו ומצפה שכל מכשיר יעבוד עם המסך (בדיוק כפי שעשיתי ועבד עם מסכים של יצרנים אחרים). בנושא זה נראה שלפיליפס יש בהחלט מקום לשיפור. גם בתמונות היו לי קשיים ולא הצלחתי למשוך תמונות מכל מקורות ה-DLNA שלי.

כאשר ניסיתי את אותו ניסוי עם חיבור USB שם דווקא זה עבד בלי בעיות מיוחדות על קבצי אודיו, תמונות ו-סרטים (AVI עם DIVX בלבד – קבצים אחרים ובעיקר קבצי HD לא צלחו לי).

תוכן רשת

בפעם הראשונה שתיכנסו לתפריטי התוכן מהרשת תקבלו התראה משעשעת למדי בהקשר לתכני ADULT.

ציפיתי לאחר התראה מפחידה כל כך לשירותי מין, אפשרות רכישת נשק ONLINE ופורנוגרפיה בוטה.

מה שבפועל קיבלתי הוא מספר שירותים מצומצם למדי כולל שירות בסיסי של פיליפס שלא הצלחתי להפעיל (סביר להניח בגלל המיקום שלי בישראל – ארץ שלא מאופשרת בד"כ לשירותים מהסוג הזה).

בעצם מדובר על שירותי תמונות, וידאו (יוטיוב), מספר משחקים ודפדפן (שמוחבא יפה בתפריטים).

עקרונית ניתן להיכנס לחשבון יוטיוב שלך אך למרות שהקלדתי את שמות המשתמש והסיסמאות הנכונות, השירות סירב להתאפשר ונותרתי אלמוני ברשת היוטיוב.

התכנים ביוטיוב משעשעים למדי ועד ביזארים ולכן בחרתי מספר דברים מעניינים כגון hotforwords – בחורה חתיכה שמסבירה בעילגות משהו על מילים חדשות ובכך "משעשעת ומלמדת" בו זמנית:


באתי בשביל המילים, נשארתי בגלל המחשוף

חיפוש אחרי הראיון המפורסם (והמפוברק לחלוטין) של סאשה ברון כוהן על הראיון שלו עם "מחבל" (איזה אומלל אחד מהשטחים שברונו החליט שהוא מחבל). לקח לא מעט מאמץ להקליד את הטקסט עם השלט …

 

ההזרמה עצמה איטית למדי והאיכות שמתקבלת בעייתית עבור מסך 47" ברזולוציה של FULL HD כמו מסך זה. יתכן שזה תלוי בתוכן, אך לא הצלחתי לבדוק תכנים שבמקור היו ב-HD ובכל מקרה, המסך לא מזרים במצב HQ או HD.

הדפדפן

זה המסך הראשון שנתקלתי בו בדפדפן מלא לכל דבר. הדפדפן מוחבא בקרב השירותים השונים של האינטרנט ובהחלט דורש טיפה הסתגלות לשיטת ההקלדה שלו על גבי המסך.

עברית הוא לא יודע לצערי, אך עושה רושם שכל השאר עובד כראוי (אין FLASH מן הסתם). מהירות ההורדה היא בגדר "איטית עד זוב דם" למרות שהחיבור רשת בביתי הוא 10Mbps…

באתרים מחו"ל היתה לי הצלחה גדולה יותר:

שירותים נוספים 

השירותים השימושיים ביותר הם שירותי משחקים ותמונות. שניהם עבדו מצויין על גבי המסך ונראה שהשקיעו מחשבה גדולה יותר בהם מאשר באחרים.

המשחקים עושים רושם שהם לא אינטנסיביים בגרפיקה או בכח העיבוד שהם דורשים מהמסך. דווקא העובדה הזו גורמת למשחקים לאמץ יותר את פדחתו של הצופה במשחקים שדורשים יותר כישורי מח מאשר מהירות הקלקה על לחצן יריות.

ספר ההדרכה

המסך עצמו מגיע עם ספר קטן שמסביר לך ללחוץ על כפתור המדריך על גבי הטלויזיה. מן הסתם, אחרי שהמסך יודע את שפתך, הוא גם יודע להציג את ספר המסך על גבי המסך. 

אם אתם שואלים אותי זה הגיון מעגלי להציב ספר הדרכה של מוצר על גבי המוצר עצמו. נניח ואני לא ממש מצליח לתפעל את המוצר, סביר להניח שגם אתקשה לתפעל את הספר האינטרקטיבי.

אבל, אין גם ממש מנוס מכך. עומס התפריטים, אופציות ויכולות רשת הופכות כל מסך למפלצת של יכולות ותפריטים אשר דורשת אין ספור קילוגרמים של נייר בכדי להסביר ולבאר.

 

איכות תמונה

חיבור ל-yesHD

לאחר כיול בסיסי (אך טרם המדידות) רציתי להתרשם משידורי yes. תחילה השתמשתי בערוץ 2 בכדי להווכח שההבדל בין ערוץ 2 ששודר שם לבין זה שמשודר ב-DTT נראים דומים. כך גם וידאתי שהתקלה באיכות התמונה של "קצרים" (גררר…) מופיעה גם בממירי יס ולא קשורה למסך או לממיר, אלא לאיכות העריכה וההקלטה של התוכנית הנ"ל (לתשומת הלב של עורכי התוכנית – לא כולנו צופים בתוכנית הזו על גבי מסך 21", תודה). ערוץ 10 נראה משמעותית טוב בשידורי YES HD מאשר על גבי DTT (הרשות השניה, אמרו אחרי לאט – דחיסה ס-ט-ט-י-ס-ט-י-ת).

מעבר זריז לערוץ yes 1 (ב-SDTV) מראה שלמרות שיש הבדל דרמטי בין HD ל-SD על המסך הזה, גם תכני ערוצי SD נראים לא רע בכלל:

כמובן ש-HD זה כבר סיפור אחר לחלוטין ונראה ממש טוב על המסך הזה.


החלק השלישי של שודדי האינטליגנציה נראה עכור למדי ב-yes Movies HD


חדשות טובות: הסתיים המחסור בסכיני גילוח !

הרץ (פעימות לשניה, לא קיצור שמו של חוזה המדינה) 

למסך יש אופציה של 100HZ כאשר ניתן לשלוט בכמות העיבוד. במצב הנמוך כמעט ולא נראו תופעות לוואי, אך במצב MAXIMUM, בהחלט ראו מני ARTIFACTS וגליצ´ים. מעבר בין סצינה אחת למשניה סחבה איתה חלק מהחולצה של אחד ממשתתפי הסצינה הקודמת. מן הסתם רק חדי עין יתפסו את התקלות אך מכיוון שאנחנו גם חדי עין וגם פחות סלחניים אחרי שכבר מספר רב של דורות מסכים הושקה עם הטכנולוגיה הזו – אני חושב שהגיע הזמן לשפר אותה. מן הסתם מדובר על אותו מנגנון בדיוק כמו הדורות הקודמים של מסכים בעוד שכדאי היה להשקיע ולשפר בתחום הזה.

מדידות

מדידות

את מדידותי התחלתי על ידי בדיקת האחידות של המסך. בכדי למדוד זאת צריך לעשות שתי בדיקות: בדיקת עננות כאשר המסך מקבל סיגנל שחור ובחשיפה ארוכה ניתן לראות עד כמה המסך נותן שחור או אפור אחיד ללא דליפות אור וכו´. למסך שבדקתי לא היו דליפות אור, אך בהחלט היו מעט עננים ואי אחידות בעיקר בחלק העליון של המסך:


תמונה זו היא השחור בחשיפה ארוכה – שימו לב לכתם האור בצד שמאל למעלה

מדיד נוסף בתחום זה הוא משהו שאנחנו התחלנו רק עתה למדוד ולכן אין לנו עדיין אומדן לגביו. מדדתי עד כמה המסך כיווני ועד כמה האור במרכזו שונה מהאור בפינות. במדידה זו הגעתי לכך שהאור הלבן בפינות המסך מגיע ל-63% מעוצמת האור שיוצאת ממרכזו.

המסך גם כיווני יותר ממסכים אחרים ולכן צפיה בו צריכה להיעשות מרחוק יותר אחרת צופים מסויימים עלולים לקבל תמונה עמומה יותר מאחרים.

מדידת ה-PRIMARIES הוציאה את אחד המדידות המדוייקות שהיה לי את העונג למדוד לאחרונה. אין ספק שפיליפס כאן התאמצה מאוד להגיע לתוצאות וזה אכן נראה טוב ומסביר מדוע צבעי העור של הדמויות נראים כל כך חיים ומדוייקים.

גם בנושא היציבות של טמפ´ הצבע – התוצאות היו מוצלחות למדי:

ניתן לשים לב לעקומה בכחולים לאורך הגרף, עושה רושם שהכחולים דורשים שיפורולכן כדאי לכייל בהתאם את המסך (כיול יעזור כאן מאוד בשיפור התמונה). למזלנו אופציה זו זמינה לכל מי שיש לו את הציוד המתאים.

מבחינת גאמה, המסך מציג גאמה נמוך למדי (כ-1.99), אך בגלל שהוא נעזר מאוד בניגודיות דינמית, סביר להניח שלא ניתקל במספר הזה יותר מדי ושמה שיותר משפיע על התמונה יהיה דווקא מנגנון זה. בכל מקרה, המסך אינו מוציא תמונה חלבית (תופעת לוואי אופיינית של גאמה נמוך).

הניגודיות שנמדדה על המסך היתה כ-14,000:1 קונטרסט ON-OFF (ה-ANSI CONTRAST עומד על כ-1300:1). עם זאת, השחורים של המסך בהירים מדי בחדר חשוך ולמרות שה-AMBILIGHT עוזר לרכך זאת, נקודה זו בהחלט דורשת שיפור.

 

בלוריי

בלוריי

זה החלק הקשה ביותר של הבדיקות, החלק שבו אני בודק תכני HD ובעיקר תכנים מבלו-ריי, כאשר אני בעיקר נעזר במזרימדיות ובנגן הבלוריי OPPO BDP-83 שלי.

דיסק הרפרנס של קורו בהחלט נראה טוב על המסך הזה, אם כי במידה רבה בגלל שהוא מסנוור אותך עם ה-AMBILIGHT ובכך מונע ממך לשפוט את עוצמת השחורים בצבע השחור שבתמונה…


ראיתם איך העשן יד שניה קימט לו את הפנים?

SIN CITY נראה מדהים על המסך הזה, וממש תענוג היה לצפות בו, למרות שהשחורים היו יכולים להיות עמוקים יותר.


תריחי לי רגע את היד

 גם SPEED RACER נראה מדהים וצבעוני על המסך.


ג´ק – זה מה שאתה רוצה לעשות אחרי שתחלץ מהאי?!

 
אמאלה, יש שם קוף!

הגדולה מכולן מדהימה בסרט הזה במלוא 100 הרציותה.


הי יוסי, אתה קולט שהיא ערומה שם בפנים? –וואלה, איזה קטע… 

נארניה יצאה מצויינת, וניתן היה בקלות לראות את המעילים של הילדים במערה ואת גווני השיער של הילד על רקע השלג הלבן.

גם STAR WARS נראה מדהים.


עוד דיון על הבדלים בין כבלים מידרדר לאלימות מיותרת

המסך התקשה עם תנועות מהירות כאשר איכות המקור היתה גרועה (CARS למשל – שימו לב ל "קריעות" של הצבע בצד שמאל למטה של הרכב האדום).

השלט

מדובר בשלט פשוט ונטול מניארות. הוא נוח למאחז, אך מרגיש מעט פלסטי ופשוט. המחסור בכפתורים יעודיים לכניסות החשובות (HDMI למשל) מציק. גם כפתור אחד להדלקה וכיבוי לא ממש מתאים לחברה שהמציאה את הפרונטו. אפשר לומר שהשלט מספק את הסחורה אך היה רצוי לספק שלט חזק יותר כפי שפיליפס הוכיחה כבר שהיא יודעת לייצר.

סיכום 

אין ספק שמדובר במוצר ראוי ומכובד לרמת המחיר שלו אך יש מקום לשיפור. להערכתי, פיליפס תשפר חלק גדול מהבעיות על ידי שדרוגי תוכנה בהמשך (מרבית הבעיות, כגון 100HZ, הזרמת התוכן מהרשת DLNA וכו´ – יכולים להיות מתוקנים בתוכנה). אך התקשתי עם הממשק החדש יותר מאשר דורות קודמים של המסכים של פיליפס.

 

אני חושש שהתפריטים עלולים להקשות למי שהוא טכנופוב. קשה לי לסלוח על האיטיות של שירותי הרשת – אם עמוד אינטרט עולה לי מהר על גבי האייפון, אני מצפה לתוצאות דומות על מסך גדול.

כששוקלים את כל היכולות – יש לנו כאן את אחד מהמסכים בעלי הכי הרבה פיצ´רים שראינו אי פעם. עם זאת, הייתי מעדיף שכל אחד מהפיצ´רים היה מקבל את מלוא תשומת הלב ואני בטוח שפיליפס תשפר אותו ואת הגירסאות הבאות כפי שהיא הוכיחה בעבר שהיא יודעת לעשות.

המסך נבדק באדיבות היבואנית: אלקטרה סחר.

מחיר מומלץ לצרכן: 13,990 ש"ח

להמשך הדיון בנושא זה בפורום לחצו כאן.


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
13.09.2009
  
מאת: עפר לאור / Ofer LaOr

1