הקדמה
הקדמה
חברת Compro קיימת מעל לעשרים שנה ומושבה בעיר טאיפה, בירת טאיוואן. היא החלה כחברה אשר מציעה פתרונות אבטחה טכנולוגיים ולאט לאט הרחיבה של סל מוצריה לכיוון ה Consumer Electronics. כיום היא אחת החברות בעלת מבחר מצאי כרטיסי הלכידה / טלויזיה הרחב ביותר, החל מכרטיסים חיצוניים על ממשק USB ועד לפנימיים מבוססי PCIe.
בתערוכת Computex אשר התקיימה בתחילת חודש יוני 2009 במגרש הבית של חברת Compro, כלומר בעיר טאיפה, הציגה החברה את אחד המוצרים שהיא עושה בצורה הטובה ביותר, מקלט DVB-T , בשילוב מוצר מסוג חדש לחברה – מזרימדיה.
הדגם החדשני קיבל את השם הסקסי: VideoMate Network Media Center והוא מוצע בשתי גרסאות. הגרסה המתקדמת מבין השניים נקראת T1000W והיא כוללת שתי תכונות חשובות: הראשונה הינה יכולות אלחוטיות מובנות בפרוטוקול 802.11g. התכונה השנייה והחשובה לא פחות הינה מקלט DVB-T בעל יכולת פענוח של H.264 עבור הוידאו ו HE-AAC v2 עבור האודיו, כלומר בעלת תאימות לשידורי ה DTT אשר יתחילו לשדר רשמית באוגוסט.
הדגם היותר זול מבין השניים נקרא T1000 (הושמטה האות W מסוף שם הדגם אשר ציינה Wireless). כבר הבנתם בעצמכם כי דגם זה אינו כולל יכולות אלחוטיות ומגיע ללא מקלט ה DVB-T – וזאת על מנת להציע מוצר בעלות נוחה יותר.
המכשיר אשר עומד לפנינו הינו ה T1000W, גם בשל האופנה הנוכחית של שידורי ה DTT וגם בשל היכולות האלחוטיות הטמונות בו. היום נדמה שכל אחד רוצה להעביר תכני HD או לנגנם בצורה אלחוטית ושמתי לעצמי מטרה לנסות את המוצר ולראות אם נצליח להזרים HD באלחוט.
מה בחבילה

מימין לשמאל:
- המזרימדיה עצמו.
- שלט רחוק.
- משושה עבור DVB-T.
- ארבעה ברגים עבור התקנת הכונן הקשיח.
- שלישיית כבלי RCA עבור אות קומפוזיט לוידאו ואודיו.
- כבל HDMI חסר ציון קטגוריה.
- מדריך מהיר.
- הערכה כוללת גם זוג סוללות לשלט אשר לא מצולמות ואנטנה עבור 802.11g אשר הספיקה להיות מורכבת לפני שהתמונה צולמה.
כפי שעינכם רואות, החבילה מכילה את כל מה שאתם צריכים על מנת להפעיל את ה T1000W, אם מדובר בטלויזיית CRT מיושנת בעזרת כבלי ה RCA, מסך דק משוכלל או דווקא חיבור ה T1000W דרך הרסיבר באמצעות HDMI. הייתי שמח אם היו מכלילים גם כבל קואקס או אופטי, אך הרבה יצרנים אחרים גם לא מכלילים כבלים כאלו, אז אין יותר מידי מה להתמרמר.

המשושה הכי Cool-ית שראיתם עבור DTT.
מחברים ועיצוב חיצוני
לא צריך להיות חד עין במיוחד על מנת להבחין כי ה T1000W איננו בעל מראה קופסתי רגיל כפי שהתרגלנו, אלא בעל פאנל קדמי גדול המוטה אחורה בצבעי שחור וכסף עתידניים. לרגע חשבתי כי יש לפנינו כאן מסך מגע עבור שליטה, אך הנוריות הגדולות שדלקו בחזית לא ממש נענו ללחיצה ממני, לא משנה עד כמה התעקשתי. הפאנל הגדול הזה משמש בסך הכל לחיווי על מצב הפעולה של ה T1000W, אם הוא במצב נגינה, עצירה וכדומה.

מראה עתידני.

זה רק נראה כמו מסך, אך בעצם שורה של נוריות חיווי למצב הפעולה.

בצד האחורי של ה T1000W, החיבורים מסודרים ב 2 שורות. השורה הגבוהה יותר, משמאל לימין:
- חיבוריות HDMI.
- חיבור אתרנט 10/100.
- 3 מחברי USB Host.
- חיבור עבור אנטנה ל DTT אשר מצורפת לחבילה.
בשורה הנמוכה יותר, משמאל לימין:
- חיבור עבור חשמל 12V.
- מחבר S-Video.
- יציאת קומפוננט.
- יציאת קומפוזיט.
- זוג מחברי RCA עבור יציאת סטריאו.
- יציאה אופטית לאודיו.
- יציאה קואקסיאלית לאודיו.
אם נתבונן מעט למעלה יותר בפאנל האחורי, נמצא משושה עבור 802.11g.
פיצול המחברים האחורים לשתי שורות בהחלט מקורי, אך בסופו של דבר, לא ממש נוח לשימוש. מחברי ה USB צמודים למדי וקשה לחבר בנקל כוננים קשיחים חיצוניים או DOK שצמוד למחזיק מפתחות גדול (ואצלי זה מעשה שנעשה בדרך קבע). כבל ה HDMI אשר נמצא בשורה העליונה, מזדחל לאורך הבסיס של ה T1000W וזה פשוט לא אטרקטיבי או נוח.

מבט עליון על השתרכות הכבלים מעל ה T1000W.
הבסיס של ה T1000W מכיל מקום לכונן קשיח פנימי. מכיוון שאין אפשרות לשלוף את הכונן בקלות (צריך 4 ברגים לפרק בשביל להכניס את הכונן ועוד 4 על מנת לקבע אותו) ומכיוון שאין ל T1000W מחבר USB Slave, האפשרות היחידה שעומדת בפני הרוכשים לבצע העתקה של תכנים לכונן הפנימי, הינה על ידי צימוד של אביזרי אחסון מבוססי USB והעתקה באמצעות השלט (לא אופציה נוחה במיוחד) או על ידי העתקה דרך הרשת. ה T1000W כולל שרת SMB מובנה וניתן לגשת אליו בקלות דרך File Browser ולהעתיק אליו תכנים, אך בבדיקות שערכנו הגענו לקצב העברת נתונים של 3.5MBps בלבד, כלומר העתקת 1GB תגזול מזמנכם כמעט 5 דקות. אין ספק שהעתקת סרט של כמה ג´יגות יקח לא מעט זמן ולא ברור מדוע זה חייב להיות כ"כ איטי.

גישה לכונן הפנימי ב T1000W בקלות.
אתם כבר מכירים אותנו מספיק טוב ויודעים שאנחנו לא מפחדים לפתוח את הקרביים של המכשיר ולראות מה הוא מכיל. הפאנל הקידמי של ה T1000W מכיל למעשה את לוח האם של המזרימדיה, אשר כולל צ´יפ SMP8635 בעל קירור פסיבי ומקלט DTT מותאם לארץ בעל פענוח של H.264 לוידאו ו HE-AAC v2 עבור האודיו. צ´יפ זה, כפי שאנחנו יודעים, מסוגל לבצע פענוח וגם Passthrough לפורמטי האודיו המתקדמים, אך חבל שלא מימשו יכולת זאת כאן. טוב, זה כבר שייך לאחד הפרקים הבאים בביקורת.

חלק מקרבי ה T1000W לסקרנים.
תצורה וביצועים
הגדרת תצורה
לפני שאתם מחברים את ה T1000W לחשמל, אם ברשותכם כונן קשיח קשיח שאתם רוצים להתקין אותו, עכשיו זה הזמן. הסרה של 4 ברגים מתחתית המזרימדיה, קיבוע הכונן הקשיח לפלטת המתכת בעזרת 4 ברגים נוספים, חיבור כבלי הSATA והחשמל וסגירת המזרימדיה, כל התהליך לוקח פחות מ 5 דקות ויכול להעשות על ידי כל אחד בקלילות.
עכשיו אנחנו כבר יכולים לחבר סוף סוף את ה T1000W למערכת. הגדרת התצורה נעשית בקלילות: חשמל, כבל HDMI לרסיבר, כבל רשת וחסל. מפעילים את ה T1000W ו… מקבלים מסך שחור. עיון מהיר בשלט מגלה כפתור TV Output אשר מחליף את רזולוציית היציאה, מספר לחיצות והכל בא על מקומו בשלום.
ה T1000W קל להגדרה, הוא מכיל אשף הגדרת תצורה אשר עובר איתנו על הגדרות האודיו, רזולוציית יציאה רצויה, הגדרת מקלט ה DTT, הגדרות הרשת ועוד. בהחלט שימושי ורצוי כי כל חברות המזרימדיה יאמצו לעצמם אשף שכזה.

אשף הגדרת התצורה – קביעת יציאת הוידאו הפעילה.

אשף הגדרת התצורה – קביעת רזולוציית היציאה.
הגדרת רשת אלחוטית נעשית בקלות, אך מה חבל שהגדרת האבטחה קיימת עד לרמה של WPA המיושנת ולא WPA2 לפחות. לגבי DTT, אומנם ניתן לבחור במדינת הקודש בתפריט, אך התדרים אינם נכונים ולא ניתן להכניס בצורה ידנית תדרים אחרים. כלומר לא יכולתי בזמן כתיבת הביקורת לכתוב על יכולות ה DTT ב T1000W וזה חבל. כאשר יתוקנו ההגדרות של המכשיר (מדוע אין יכולת סריקת תדרים?) תדעו שניתן לקבוע חוקים כמו של הקלטה של תוכנית בכל יום בשבוע, או פעם בשבוע, הקלטה בלחיצת כפתור ועוד. יש לשער כי עדכונים עתידיים יפתחו יכולת זו ואז המכשיר יהיה שמיש ויוכל להוות מקלט ומקליט DTT לכל דבר.

אשף הגדרת התצורה – מסך הגדרת ה DTT.
אם אתם מתכוונים לחבר את ה T1000W לרשת הביתית, חשוב לדעת כי קיימת תמיכה של SMB ו NFS כאשר SMB נתמך רק לרמה של 8Mbps~ בלבד, כלומר זה מספק בעיקר לתכני SDTV (כגון קבצי DiVX). לעומת זאת, פרוטוקול NFS מומש בצורה הרבה יותר יעילה ועדיף להשתמש בו מכיוון שהוא מספק עבור ה T1000W ביצועים טובים יותר. מי מאיתנו אשר השקיע והצטייד ב NAS, כולם מכילים שיתוף NFS מובנה ולכן המיזוג ל T1000W נעשה בקלות. אם ברשותכם מחשב, ניתן להרים שרת NFS עם שלל תוכנות עזר (כגון Allegro NFS). אני הצטיידתי ב Microsoft Windows Services for UNIX ושוב תוך פחות מ 5 דקות היה ברשותי שרת NFS אשר התממשק עם ה T1000W.

שיתופי NFS הוגדרו בזריזות.
שאר תפריטי המכשיר יפה למראה ובנויים בסגנון ה XMB כפי שקיים בקונסולת ה PS3 ובחלק ממסכי Sony וברסיברים מתוצרתה.

ביצועים
במספר מילים קצרות, ה T1000W לא נוח לעבודה ואפילו מתיש לפעמים. אני יודע שזה מפתיע שאני רושם בתחילת הפרק את המילים הללו, אבל אין יותר נכון מזה ואני אפרט.
נתחיל עם שימוש ברשת חוטית, אומנם הגדרת שיתופי ה NFS נעשתה בנקל, אך בכל פעם כאשר רציתי להשתמש בהם, הייתי צריך לחכות 5 דקות ארוכות לאחר שבחרתי מקור מסויים מהרשת. למי שלא הבין, במכשירים אחרים הפעולה הזאת לוקחת שנייה בודדת. בעיה מטרידה אפילו יותר היא שכאשר אני מתחיל לנגן קובץ מסויים, בצורה שרירותית אני מקבל הודעת שגיאה כי הכונן מנותק. עד היום, לאחר מעל חודש ימים שיש ברשותי את ה T1000W, לא הצלחתי לצפות בצורה רציפה בקובץ וידאו מהרשת למעלה מ 10 דקות.
כמובן ששימוש באותם שיתופי NFS על ידי מזרימי מדיה אחרים לא הניבו בעיות כמו אלו שהוזכרו.

הודעות שגיאה למכביר.
חיבור ה T1000W לרשת אלחוטית נעשה בצורה מהירה על ידי בפרוטוקול אבטחה WPA, אך השימוש בו הניב אותן תוצאות בדיוק, הודעת שגיאה על חוסר זמינות של הכונן ובכלל קצב הנתונים בו לא אפשר לנגן קבצים בקצב נתונים של מעל 8Mbps~.

תצורת Wireless – הוגדרה בקלות, אך לא ממש שימושית בשל הודעות השגיאה.
מכיוון שהשימוש שתיארתי במכשיר מקשה מעט על שימוש יום יומי תקין ב T1000W, עברתי לנגן את כל התכנים מכונן USB מקומי. כאן באמת לא קיבלתי את הודעות השגיאה שהוזכרו לפני כן.
קבצי mkv נתמכים כמובן, אך בצורה הפשוטה ביותר שלהם. מספר קבצים רב בפרופיל 4.1 אשר אמורים להיתמך, פשוט לא נוגנו. תמיכה בפרקים תחת מעטפת mkv, תכונה אשר הכרנו כבר אצל כל המתחרים, לא קיימת כאן, שלא לדבר על מעבר בן פסי קול מובנים או הצגת כתוביות מובנות.
קבצי m2ts כלל לא מזוהים על ידי ה T1000W, הוא מכיל פילטר פנימי אשר פשוט מסנן אותם ולכן לא ניתן להשתמש בו בכדי לנגן ריפים של בלוריי או לתמוך בפורמטי האודיו המתקדמים כגון Dolby TrueHD & DTS-HD Master Audio.
תמיכה טובה ב DVD ISO צריכה להיות כזאת אשר לחיצה על הקובץ תפעיל אותו בדיוק כמו מכשיר DVD ייעודי. לחיצה ב T1000W על קובץ כזה, תפתח אותו ותציג את תיקיות ה AUDIO_TS & VIDEO_TS ובתוכן אנחנו נצטרך לשוטט ולמצוא את קבצי ה VOB המתאימים. כמובן שתמיכה בתפריטי DVD לא קיימת וברגע שיסתיים קובץ ה VOB שנוגן, תאלצו לדלג ידנית לקובץ ה VOB המתאים הבא.

ה T1000W עם חברים מוכרים.
מבין הפורמטים שנבדקו, היחידים שעבדו 100% כמצופה היו קבצי DIVX, אך משתמשים מתקדמים כמונו כבר מזמן עברו לפורמטים מתקדמים יותר.
מה לגבי VC-1 תחת wmv, או AVC תחת mov או אולי חשקה נפשכם ב MPEG-2 תחת TS?
לאחר כמה שנים בהם קיימים פורמטי ה HD בסצנת ההורדות, אני מאמין שתסכימו איתי שהגענו ליציבות מבחינת הפורמטים. כיום מעטפת ה mkv שולטת ב 99% מתכני ה HD הזמינים להורדה והאחוז הבודד שנותר, מהווה ריפים של Blu-ray אשר עדיין די זניח בסצינה לעומת גרסאות ה MKV של התכנים הללו. אז בדיוק מסיבות אלו ממש, המעטפות שציינתי לפני כן, VC-1 תחת wmv, AVC תחת mov ועוד, לא ממש נפוצות כיום והינן שרידים מהעבר. לפיכך הם כיום לא רלוונטים עבור הקוראים פשוט בגלל נדירותם. אני יודע שעכשיו איזה חכמולוג יקפוץ ויגיד שמעטפת TS כן זמינה להורדה מידי פעם, נכון הצדק עימו, אך מספר ההורדות לאותה גרסת TS עומדת על בודדים לעומת מאות ואלפים לגרסת ה mkv הנפוצה הרבה יותר. על מנת שמזרימדיה שיוצא היום לשוק יזכה לאהדה והצלחה, הוא חייב לתמוך בפורמטים שהוזכרו בצורה נאותה, אחרת הוא פשוט לא יצליח בשוק התחרותי שיש כיום.
כמה מילים על תמיכה בעברית ברשותכם. מה זה תמיכה טובה בעברית היום?
הצגת כתוביות בפורמט SRT זה ברור (ללא קונצים של המרת התרגום, החלפת פונטים או קושחות צד שלישי). כמובן שמשחקי מספרים ושילוב של סימני פיסוק ושורות משולבות של עברית\אנגלית בתרגום צריכות להיות מוצגות בצורה תקינה, תמיכה מובנית של ערוצי תרגום בעברית במעטפת mkv לא מאוד חשובה בשל התפוצה הנמוכה של תכנים מסוג זה, אך ממשק משתמש בעברית בהחלט רצוי. גם תמיכה של הצגת קבצים בעברית מבורכת.
ב T1000W קימת תמיכה בעברית דרך קבצי בלבד SRT. עם זאת, חבל שהתרגום עצמו מוצג בגודל מזערי ללא יכולת שליטה על גודלו, מיקומו או התזמון שלו.

תרגום מוצג בגודל קטן, ללא יכולות שליטה על גודל או תזמון.
למי שמתכנן להציג בעזרת ה T1000W את התמונות המשפחתיות או לנגן קבצי mp3 (פורמט FLAC לא נתמך), ניתן בהחלט לעשות זאת. אין יותר מידי מה להרחיב כאן, התמונות לא מוצגות בצורה יפהפיה כמו בקונסולת ה PS3, אלא פשוט אחת אחר השנייה, ללא יכולת קביעת אפקטי מעבר או יכולת לבחור מוזיקת רקע.

נגן מוזיקה בסיסי ופשוט למראה. אין תמיכה בעברית לשמות קבצים.
אין המון טעם להתקדם לגבי שאר היכולות של המכשיר, פשוט כי היכולות הבסיסיות עדיין לא מספיק יציבות בכדי להוות אלטרנטיבה ראויה למכשירים האחרים בשוק. למכשיר יש גם יכולות זום, Trickplay קדימה ואחורה (עד למהירות x32 תלוי סוג הקובץ), קפיצה לנקודה מדוייקת ושלט שמאוד לא התלהבתי ממנו.
קליינט טורנט מובנה ושירותי רשת
המכשיר מכיל אפשרות לשירותי רשת, בדומה לחבורת ה NMT. כאן יש לנו את היכולת לגשת ל Youtube ולצפות להנאתנו בסרטונים באיכות בינונית על המסך הדק והגדול שלנו. לא יודע עד כמה זה שימושי, אך חבל שלא נבחרו שירותי חדשות, מוזיקה מקוונת או פודקסטים.

שירות Youtube.
ה T1000W מכיל קליינט טורנט מובנה. את קבצי הטורנט ניתן להזין דרך הרשת המקומית, DOK או הכונן הפנימי, אך יש לזכור כי הקליינט המובנה מוגבל רק ל 3 טורנטים בלבד, ללא יכולת לקבוע מגבלת Upload או Download כפי שנדרש. בנוסף, מספר אתרי טורנט פרטיים סירבו להתממשק עם הקליינט המובנה ולכן הוא לא היה שמיש בהם. לקינוח, משום מה, מהירות ההורדה לא הייתה גבוהה כנדרש והתקדמה בקצב של 66% מרוחב הפס אשר היה זמין עבורה.

קליינט טורנט מובנה מוגבל ל 3 טורנטים בלבד ומהירות הורדה נמוכה מהמצופה.
סיכום
כאשר חברה כמו Compro בוחרת שם של אחד מדגמי ה Terminator למזרימדיה הראשון מתוצרתה, אני מצפה כי המכשיר גם יתנהג בהתאם. מה רבה הייתה אכזבתי כי המכשיר מתנהג יותר כמו השפן של אנרג´ייזר ללא סוללות.
אז נכון, חברת Compro חדשה בתחום המזרימי מדיה וזהו הדגם הראשון מתוצרתה, אך צ´יפ הקיים ב T1000W קיים בשוק כבר קרוב לשנתיים, הוא אחד הצ´יפים היציבים ביותר והוא מסוגל לגדולות ולכן תירוצים לא מתקבלים בהבנה. רוב מהמגבלות שהוזכרו כאן ניתנים לפתרון בעזרת עדכוני קושחה. כולי ציפייה כי החברה תציג עדכונים כאלו במהרה מכיוון שהמכשיר הזה בהחלט בעל פוטנציאל להיות טוב, אך כיום – הוא עדיין זקוק לקצת זמן הבשלה.
מחיר T1000W (בעל מקלט DTT ויכולות אלחוטיות): 1570 ש"ח.
מחיר T1000 (ללא מקלט DTT ויכולות אלחוטיות): 1290 ש"ח.
להמשך דיון בנושא הביקורת לחץ כאן.
תודה ליבואן CD-Log על השאלת המוצר לביקורת.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.