התקנה ל- Media Portal – צעד אחר צעד

Media Portal הינה תוכנת מדיה סנטר בקוד פתוח הנחשבת לאחת הטובות והמשוכללות שיש בתחום. staticx מסביר לכם כאן איך מתקינים ...


הקדמה

הקדמה

MediaPortal הינה תוכנת מדיה סנטר חינמית, אשר לה הכמות הכי גדולה של תוספים, פלגינים ו"סקינים" (ערכות נושא) שניתן להוריד. בתוכנה זו תוכלו לנגן אצלכם בסלון את כל תכני הוידאו, התמונות, המוסיקה והקלטות הטלוויזיה שלכם, והכל מהשלט. במדריך זה תוכלו ללמוד כיצד מגדירים את התוכנה, כולל הגדרות מיוחדות לישראלים, ותוספים ופלגינים שלדעתי חיוניים לתוכנה הזו.

הערה: במדריך זה נסביר איך להגדיר ולהשתמש במדיה פורטל ללא התקנת ה-TV Server (חלק ה-PVR בתוכנה שמאפשר להקליט ולצפות בשידורי טלויזיה, בדומה ליס מקס או הוט מג´יק, רק עם הרבה יותר אפשרויות).

ההגדרות מתאימות לכלל המחשבים אך נבדקו ספציפית על מחשב עם מעבד AMD 4850e ולוח אם מבוסס 780G עם כרטיס מסך מובנה HD3200, בחיבור לטלויזיה פיוניר PDP-LX5090.

חלק ראשון – התקנת התוכנה והעדכון

נכנסים לאתר של Media Portal ולוחצים על Download MediaPortal בצד ימין:

מורידים גם את ה-SVN עם התאריך האחרון (החדש) ביותר (SVN = SUBVERSION, תת-גרסה, בד"כ עדכוני באגים לגרסה הראשית):

מריצים את ההתקנה, ומסמנים כמו בתמונה:

בשלב זה, מסמנים שלא נצפה בטלוויזיה עם התוכנה (אפשרות זו בעצם לא מתקינה את ה-TV-Server, מי שירצה מאוחר יותר, אפשר להוסיף ע"י התקנה מחודשת של התוכנה):

מתקינים את ה-SVN:

שימו לב: מומלץ להוריד את האופצייה להתקנת הקודקים כי כבר יש לנו כבר קודקים חיצוניים
(Haali/FFDShow/CoreAVC וכו שהתקנו על פי המדריך לסדר התקנה מומלץ של מערכת ההפעלה):

בסיום ההתקנה נבחר להריץ את תוכנת ההגדרות של מדיה פורטל, ובחלון שנפתח נסמן ב-V את
ה-Advanced Mode ואת אופציית ה-Do not ask again:

אפשרות זו תאפשר לנו לפתוח תמיד את חלון ההגדרות של התוכנה עם אפשרויות מתקדמות.

חלק שני – הגדרת התוכנה (לפני הפעלתה)

חלק שני – הגדרת התוכנה (לפני הפעלתה)

הערה: מה שמסומן ב-V הן הגדרות שמאפשרות את הרצת התוכנה בצורה תקינה לפי ההגדרות על מחשב הבדיקה, מי שרוצה רשאי לשנות או להוסיף הגדרות משלו.

בלשונית ה-Skin נמצא את ערכות הנושא ("סקינים") הרגילות שמותקנות עם התוכנה. אני אישית מעדיף את SpinSafe, המתאים במיוחד לרזולוציה 1080P אך ייראה מעולה גם על מסכים ביחס 16:9 ברזולוציות נמוכות יותר. ערכת נושא זו תוגדר בהמשך.

נמשיך – כאן יש הגדרות חשובות עבור עברית. שימו לב גם לריבוע המאפשר שפות שבהן כיוון הכתיבה הוא ימין לשמאל:

הוספה והורדה של אפשרויות דילוג בסרט (לי אישית גם חשובות קפיצות קטנות של 5 שניות):

כאן מבטלים את ה-Watchdog, המיועד לאבחון תקלות לשם שליחת נתונים אוטומטית למפתחי התוכנה ולאיתחול מחדש אוטומטי של התוכנה במקרה של קריסה. מנסיון, מצאתי שהוא רק מפריע לעבודה שוטפת, ולכן מומלץ לבטלו:

כאן מאפשרים עבודה מובנית לטעינת קבצי Image כלשהם (למשל, קבצי ISO של DVD) ע"י Daemon Tools (צריך שהוא יהיה מותקן על מנת שזה יעבוד):

הגדרת תיקיות הסרטים

בכל תיקייה שמוסיפים ניתן להגדיר איך היא תוצג בממשק עצמו (Visual name), וכמו כן, את הנתיב לתיקייה וברירת המחדל לתצוגת הקבצים:

צריך להגדיר תיקיית סרטים עיקרית, אך ניתן להגדיר כמה תיקיות שרוצים במקומות שונים (גם ברשת). שימו לב שמה שמסומן ב-V זה מה שתראו איך שתיכנסו לממשק הסרטים בתוכנה. אם לא תסמנו V בכלל, אתם פשוט תראו את רשימת המקורות ותבחרו לאן להיכנס:

תחת Video Database  בלשונית ה-Settings, ניתן לעדכן את ה-Grabbers, התוספים שמאפשרים למשוך מידע על סרטים, להציג תמונה שלהם ותקציר. לוחצים על Update  ו-Yes כדי לעדכן ולהסיר את אלה שכבר לא מעודכנים:

ההמלצה שלי נכון לזמן כתיבת שורות אלה היא לבחור ב-IMDB. לוחצים על Add והוא יופיע בחלון העליון (אין עדיין סקריפט עברי שמותאם לגירסה זו, אבל אולי מישהו מהפורום ירים את הכפפה ויכתוב משהו כזה?…):

בלשונית Scan יש לנו את האפשרות לטעון מידע מהאינטרנט על הסרטים בעזרת ה-Grabber שהגדרנו קודם לכן –
מסמנים את התיקיות שרוצים לסרוק ולוחצים על Update.
הערה: קשה לסקריפט למצא שמות "מבולגנים" עם סימני פיסוק, ולכן מומלץ להכין מראש את שמות הסרטים בצורה מסודרת.

ברגע שהסקריפט לא ימצא סרט מסויים הוא יודיע שיש קונפליקט ויבקש מכם להזין שם חוקי ונקי ואז ללחוץ Find. למי שיש הרבה סרטים, פעולה זו היא די מעיקה. שוב, מי שידאג מראש לשמות סרטים מסודרים, יסבול מהפעולה המעיקה הזו פחות:

 הגדרת הנגנים והמקודדים

הגדרת הנגנים והמקודדים

בחלון ה-Video Player נגדיר עם אילו מקודדים נשתמש והאם אנו רוצים להשתמש בנגן חיצוני (לדעתי הנגן המובנה מעולה ונוח מאוד):

ב-Video Extensions נסמן אילו סיומות אנו רוצים לראות בנוסף (מומלץ, למשל, להוסיף M2TS כדי שתוכלו לנגן קבצים מריפים מלאים של בלוריי):

ב-Video Post Processing נגדיר את ה-FFDShow subtitles filter אם ברצוננו לראות כתוביות (זו בעצם הדרך היחידה להפעיל CoreAVC יחד עם כתוביות):

ב-DVD  אני אישית לא נגעתי, אין מה לשנות יותר מידי:

את תיקיות המוסיקה מגדירים באופן דומה לתיקיות הסרטים:

מי שיש לו ASIO מותקן (מאפשר הזרמת קבצי מוסיקה באופן ישיר אל כרטיס הקול בלי לעבור דרך הפילטרים של מערכת ההפעלה) יכול לסמן ולעדכן אותנו אם הוא שומע הבדל כלשהו:

הגדרת תיקיות התמונות שלכם:

Video Renderer Settings – מומלץ וחשוב ביותר בשביל לנגן וידאו בצורה חלקה. יתכנו בעיות למשתמשי XP, משתמשי ויסטה יצטרכו להתקין NET 3.0:

מי שרוצה, יכול להגדיר את מזג האויר עבור המקום בו הוא גר:

 

חלק שלישי – הגדרת ערכת נושא ("סקין") ותוספים

חלק שלישי – הגדרת ערכת נושא ("סקין") ותוספים

בחלק זה אסביר איך להתקין את ערכת הנושא SpinSafe 1080. כל מי שרוצה להתקין ערכה אחרת, על אחריותו בלבד. לאחר בדיקה של המון ערכות נושא הגעתי למסקנה שאולי היא לא הכי יפה בעולם, אבל הכי נוחה לשימוש ונטולת באגים.

הורידו מכאן את ערכת הנושא:

עד שהערכה יורדת, נוריד גם את התוסף MP-TVSeries  שמאפשר לנו לראות ממשק הפעלה יפה של הסדרות שברשותנו:

את ערכת הנושא נפתח לתיקייה Skin בתוך תיקיית האם של MediaPortal (או ע"י חילוץ בעזרת WinRAR או ע"י פתיחה לתיקייה זמנית ומשם העתקה לתיקייה Skin). שימו לב שמצורף גם קובץ Formatting Rule, שכרגע אפשר לשים אותו בצד ונחזור אליו מאוחר יותר.
הקליקו על התמונה הבאה להגדלה:

את התוסף MP-TVSeries נפתח לתיקיית האם MediaPortal תוך כדי "דריסה" של הקבצים הקיימים (אם יהיו):

הערה: בהפעלת התוכנה (בד"כ לאחר עדכונה), נקבל הודעה בצבע כתום שאומרת שערכת הנושא שלנו לא מעודכנת. את החלון המרגיז הזה ניתן להעלים ע"י עריכה קטנה של קובץ references.xml שנמצא בתוך כל תיקייה של ערכת נושא. בהנחה שאתם משתמשים ב-SpinSafe, פשוט כנסו לתיקייה שבה ערכת הנושא נמצאת וערכו את הקובץ עם Notepad (כפתור ימני – פתח באמצעות Notepad). משנים את השורה שבה כתוב 1.0.0.0 ל 1.0.0.3, סוגרים ושומרים (למי שתהה איך יודעים שדווקא ל-3: חלק מהשחרורים שמעדכנים ערכות נושא יעדכנו את ערכות הנושא שבאות כברירת מחדל בתוכנה, הלא הן Blue3  ו Blue3Wide, פשוט פותחים את קובץ ה-references.xml שלהן ורואים שם מה רשום):

פותחים את תוכנת ההגדרות של מדיה פורטל (עכשיו כבר אמור להיות לכם קיצור דרך בשולחן העבודה), ובלשונית Skin בוחרים את ה-SpinSafe 1080:

תוספים

עוברים ללשונית Plugins, בוחרים MP-TVSeries, מסמנים In Home כי אנו רוצים אותו במסך הראשי, ונכנסים להגדרות:

בלשונית Import מסמנים נתיב לתיקיית הסדרות בלבד! (תוסף זה לא עובד לסרטים) ולוחצים על Start Import:

התוכנה תטען מהאינטרנט נתונים ומה שהיא לא תכיר, היא תשאל אתכם.

כעת יופיע חלון ששואל מהו סדר הצגת הפרקים. אני אישית אוהב לפי הסדר שבו שודרו בחו"ל:

מסמנים כמו בתמונה בלשונית Online Data:

בלשונית General בוחרים שפה עברית למי שרוצה (he ולא להתבלבל עם heb) ומסמנים V כמו בתמונה:

בלשונית ה-Formatting טוענים את קובץ ה-Formatting Rules ששמרתם קודם ומגיע מצורף לערכת הנושא (לא לכל ערכה יש כזה). לוחצים על Import ואם אתם לא רואים את הקובץ בסייר תרשמו *.* ואנטר ואז אתם תראו את הקובץ ותטענו אותו:

עוד קצת וסיימנו!

חלק רביעי – הגדרות סופיות בתוכנה

חלק רביעי – הגדרות סופיות בתוכנה

מפעילים את התוכנה MediaPortal. יתגלה מולכם החלון הראשי של התוכנה בו הקישורים לתמונות, מוסיקה, טלוויזיה (לא פעיל), סרטים וסדרות:

כנסו ל-TV Series, ולאחר מספר שניות תראו שנטענו סדרות עם תמונות לכל סדרה, מי שרוצה FanArt פשוט צריך להיכנס לאחת הסדרות:

לוחצים על הכפתור הימני בעכבר ובוחרים FanArt. התוכנה תתחיל להוריד תמונות. עושים דאבל-קליק על התמונה שאתם רוצים והנה – יש לכם FanArt לסדרה:

זהו. כולי תקווה שתפיקו הנאה רבה מהתוכנה ומהאפשרויות הרבות הגלומות בה. אני יודע שאני התמכרתי…

בהצלחה!

להמשך דיון בנושא המדריך לחץ כאן.


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
31.03.2009
  
כתב: איתי אלון

1