מזרימדיה: Dragontech ioBox-100HD

מזרימדיה נוסף מבוסס Network Media Tank מנסה לסחוף את ישראל. צבע חציל כהה, מארז אשר נותן לנו תחושת דז´ה-וו ואפשרות ...


הקדמה

הקדמה

חברת Dragontech הינה חברת ותיקה יחסית לשאר משווקי מזרימי מדיה מבוססי Network Media Tank. החברה מחזיקה תחתיה צוות פיתוח גדול ומפתחת 3 מוצרים, הראשון הינו ה ioBox-1000, ראוטר חזק לשוק העיסקי, המוצר השני הינו מארז NAS מעניין, ה ioBox-200, בעל מעבד RISC במהירות 500Mhz, תמיכה ברשת 1Gb ועוד שלל תכונות חזקות אשר ראויות למאמר משלהן (בקרוב). המוצר השלישי ונושא ביקורת זו הינו ה ioBox-100HD, מזרימדיה מבוסס NMT כאמור, עם חזות סגולה ומארז דומה ל Popcorn Hour A-100/110, אך משופר במידה מה.

אז מה מחדש לנו כבר ה 100HD? הצטרפו אלי ותגלו גם אתם.


מימין: ioBox-100HD. משמאל: ioBox-200

 

מה בחבילה ומחברים

מה בחבילה?

עם כיוון השעון:

  • מארז ה ioBox-100HD.
  • Quick Start Guide & Manual.
  • כבל חשמל G-Type, לא יתאים לחשמל ויש צורך בהחלפת הכבל.
  • כבל USB Type A-B עבור חיבור המזרימדיה למחשב בעזרת חיבור ה USB Slave.
  • מזרימדיה ioBox-100HD.
  • כבל HDMI-HDMI באורך 1 מטר.
  • ברגים לקיבוע כונן קשיח למארז.
  • שלט.

כמו שאתם רואים בעצמכם, החבילה בסיסית וכוללת את רוב האביזרים הדרושים לנו על מנת להפעיל את המזרימדיה. חסר לי כבל רשת ועוד זוג כבלים דיגיטלים לאודיו על מנת שאני יוכל להיות מאושר מהתכולה, אך לא נורא, סביר להניח כי לכולנו יש כבלים כאלו בנמצא.

מחברים

הדבר הראשון שרואים בחזית זה שהיא בצבע סגול, צבע בהחלט לא שגרתי עבור מוצרים לשוק ה CE. לדברי היצרן, הדבר נועד על מנת לייחד את מוצרי Dragontech לעומת שאר המתחרים וכמדיניות, כל מוצרי החברה נושאים צבע סגול זה, אם זה מארז ה NAS, ה ioBox-200 או הראוטר לשוק העיסקי, ה ioBox-1000, אף אחד לא נמלט מאימת הצבע הסגול.

לאחר שהתאוששנו מהחזית הצבעונית, נתקדם. בצד ימין נמצא לוגו גדול עם שם הדגם, 3 נוריות חיווי עבור גישה לכונן הקשיח, רשת ומצב On/Off, עינית IR, חיבור USB Slave וזוג חיבורי USB Host.


חיבורי USB חזיתיים

החידוש כאן מבחינת המחברים לעומת מזרימי מדיה אחרים הינו מיקום חיבור ה USB Slave בחזית, חיבור זה ישמש אותנו כאשר נמקם כונן קשיח בתוך ה 100HD ונרצה להעתיק לתוכו או ממנו תכנים. מי מאיתנו אשר עשה שימוש פעם בחיבור USB Slave במזרימדיה, חושב עכשיו כי דווקא הגיונית ההחלטה למיקום הקדמי, מכיוון שבזמן חיבור למחשב, אנחנו מניידים את המזרימדיה ונרצה כי חיבור ה USB Slave יהיה כמה שיותר נגיש. לא שהגישה למיקום האחורי כל כך קשה בזמן הניוד, אך דווקא החיבור בחזית נראה לי יותר נוח לשימוש.

מימין לשמאל: כפתור On/Off, כניסת AC, חיבור אתרנט 10/100, יציאת HDMI 1.3, יציאה דיגיטלית אופטית ואחת נוספת קואקסיאלית, זוג יציאות RCA לאודיו, יציאת קומפוזיט ויציאת קומפוננט.

נכון להיום, DTS Downmix איננו פעיל מכיוון שחברת Dragontech לא רכשה רשיון מתאים. נמסר מהחברה כי היא במשא ומתן מול חברת DTS ובשאיפה גרסת הקושחה הבאה כבר תכיל את יכולת ה Downmix המדוברת, אשר חיונית למדי עבור משתמשים אשר אינם עושים שימוש ברסיבר עבור פענוח פסי קול בפורמט DTS.

ההתרשמות הכללית שלי מהמארז הינה חיובית, המארז בנוי הרבה יותר טוב מ Pocprn Hour A-100/110. הקיבוע של כל הדפנות (חוץ מהחזיתית) לבסיס המארז והבחירה באלומיניום עבה תתרום לפיזור חום נאות אשר מצטבר בעבודה שוטפת. בנוסף, גוף הקירור לצ´יפ ה SMP8635 הינו מסיבי וגדול יחסית גופי הקירור אשר בשימוש אצל יצרני מזרימי מדיה אחרים.


Heat Sink אימתני

מכיוון שה 100HD חסר אמצעי קירור אקטיבים, התחתית מחורצת בחריצים רבים אשר תורמים לכניסת אויר קריר אשר יפונה מהצדדים. לאחר עבודה מאומצת וזהה בין ה A-110 ל 100HD, ניתן להבחין כי ה 100HD בעל טמפרטורת עבודה נמוכה יותר מה A-110. כמובן שעדיף למדוד את התוצאות עם אמצעי מדיד כגון מדחום ייעודי, אך לא היה ברשותי אחד כזה זמין ולכן הבדיקות נערכו בצורה פחות מדוייקת על ידי מגע בלבד.


חריצים בתחתית המארז, Heat Sink גדול ומארז יציב


חברים טובים: 100HD, מתחתיו A-110, לאחר מכן A-100 ובצד ימין – ה TViX 6500

בחינת ה ioBox-100HD – חלק א´

בחינת ה ioBox-100HD

מכיוון שכל מזרימי המדיה אשר מבוססי NMT הינם בעלי אותם ביצועים ונבדלים רק במארז החיצוני שלהם, הפרקים הבאים יכילו קישורים רלוונטים לפרקים בביקורות אחרות של מכשירי NMT בהם קיימת הרחבה לגבי המדובר.

שלט וכונן קשיח

השלט המצורף ל 100HD הינו שלט מעט משודרג לעומת השלט המצורף לשאר מזרימי המדיה מבוססי NMT, ה Layout נשאר זהה, אך הכיתוב ברור יותר ונעשו מספר שינויים בצבעי הכפתורים על מנת לאתר אותן ביתר קלות. השלט די פשוט להבנה ונוח לשימוש.

במידה ויש רצון לעשות שימוש בכונן קשיח פנימי, שימו לב כי ה 100HD חסר אמצעי קירור אקטיבים ולכן יש צורך לבחור בכונן קשיח אשר מותאם לעבוד ביישומים מאותגרי אמצעי קירור.

ניתן לקרוא הרחבה על הנושא בקישור הבא.

הגדרת תצורה

במידה ואתם מתכוונים לרכוש מזרימדיה בשל הפשטות בהגדרתו ובהתחלת העבודה שלו – ה 100HD לא יאכזב, הגדרתו לעבודה הינה זריזה ואינטואיטיבית. לנוחיותכם, אני יפנה אותכם לפרק בביקורת של ה HD X 1000 בו הסברתי בפשטות על ההגדרות הראשוניות והנפוצות על מנת להכין את ה 100HD לעבודה.


לא לשכוח לבחור Hebrew כשפת התרגום


מסכי ההגדרות פשוטים להבנה ושימוש

להרחבה בנושא ההגדרות השונות לחץ כאן

פורמטי אודיו מתקדמים

Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio 

                     

ה 100HD בעל יכולת לנגן את פורמטי האודיו המתקדמים מבית DTS & Dolby והוא עושה זאת בצורה נפלאה, דילוג בין הפסי קול והנעילה על הפורמט המתאים נעשתה בצורה מושלמת כל פעם מחדש.

ניתן לקרוא עוד על היכולות בקישור הבא.               

תכני וידאו

ה 100HD בכל יכולת לנגן בהצלחה את תכני ה Blu-ray התובעניים ביותר. גם קבצי mkv ברזולוציה של 1080p וקצב נתונים גבוה, DVD, DivX ועוד – כולם יזכו לתמיכה מלאה ול Playback תקין.

במהלך ה Playback, ניתן להציג נתונים שונים על הקובץ המנוגן, לחיצה ראשונה על כפתור ה INFO, תניב לנו Progress Bar של נקודת זמן הצפייה הנוכחית. 


A Nightmare on Elm Street – 1984

לחיצה נוספת על כפתור ה INFO, תציג לנו מידע שימושי רב, כגון שם הקובץ, קודק הוידאו, קצב נתונים בזמן אמת של הוידאו והאודיו, רזולוציית הקובץ המנוגן, רזולוציית היציאה שנבחרה והזום שנבחר.

יש לציין כי בגרסת הקושחה שנבדקה, נתוני הזמן אמת על קצב הנתונים של הוידאו והאודיו, זמינים רק עבור קבצי mkv.


Casino Royale – 2006

בזמן ניגון קבצי m2ts אשר מגיעים לרוב ממקור Blu-ray Rip, נתוני הזמן אמת על קצב הנתונים כאמור לא מופיעים.


A Nightmare on Elm Street – 1984

מי שנוהג לצפות רבות בריפים ממקור Blu-ray, יודע כבר כי הקובץ הנכון לניגון ברוב המקרים הינו קובץ ה m2ts הגדול ביותר. ה 100HD חסר יכולת מיון לקבצים לפי שם או גודל ולכן מציאת הקובץ המתאים יכולה להיות מעט קשה. ניתן אומנם זאת ללחוץ על INFO ויוצג גודל הקובץ, אך כאשר יש לנו מספר רב של קבצים, פתרון זה יקח זמן מה. 


לחיצה על INFO תניב את גודל הקובץ

בגרסת הקושחה הבאה (לא הנוכחית) תהיה קיימת גם אפשרות לביצוע Auto Frame Rate, כלומרrnהמזרימדיה יזהה את ה FPS של קובץ הוידאו ויבצע פלט של FPS תואם, הדברrnיחסוך עיבוד תמונה מצד המזרימדיה ויתרום לאיכות תמונה טובה יותר.

על הרחבה בנוגע לקבצים הנתמכים ולביצועי וידאו לחץ כאן.

בחינת ה ioBox-100HD – חלק ב´

אפשרויות Zoom 

יכולות ה Zoom של מזרימי מדיה מבוססי NMT קיבלו חיזוק לאחרונה וכיום מכילים את אפשרויות הכיוון הכי מגוונות אשר קיימות כיום בשוק המזרימי מדיה. תכונות כמו Fit to screen או Crop כבר מקובלות, אך יכולות כמו Zoom בקפיצות של 1% או Pan מהוות חידוש מרענן ושימושי במיוחד עבור בעלי מקרנים למשל.

תמיכה בעברית

אחד היתרונות החזקים של מזרימי מדיה מבוססי NMT לעומת המתחרים הינה התמיכה הטבעית בתרגומים. ניתן כיום למקם קובץ SRT באותו שם כמו קובץ הוידאו והתרגום יוצג ללא בעיה.   


תמיכה בהצגת כתוביות בעברית ללא מאמץ

בזמן Playback, ניתן לשנות מספר דברים על הכתוביות המוצגות, כגון הצבע שלהם, תזמון, מיקום וגודל.


שינוי צבע התרגום

ניתן לדלג גם בין תרגומים מוטמעים בקבצי mkv, אך נכון להיום, תרגום בעברית יוצג בצורה הפוכה. חברת Syabas פועלת לתיקון הבעיה.


דילוג בין שפות התרגום בקובץ mkv

לגבי שמות קבצים בעברית, כרגע הם מוצגים בצורה הפוכה. בשאיפה הקושחה הבאה כבר תכיל תיקון והם יוצגו כשורה.

קבצי אודיו, תמונות ו Trickplay

ה 100HD ידע להציג את התמונות המשפחתיות ללא תקלה, גם ביצוע Rotate קיים ברשימת היכולות שלו. בנוגע לקבצי אודיו כמו WAV, MP3 & FLAC, הם ינוגנו בצורה תקינה וללא רבב.

למי שאוהב לקפוץ בין סצינות וקטעים שונים בקובץ הוידאו המנוגן, ניתן לעשות זאת במספר דרכים ב 100HD.

להרחבה בנושא הפרק לחץ כאן.


DVD Audio, Diana Krall: When I Look In Your Eyes

תכנים מקוונים

ל 100HD, כמו לכל מזרימדיה מבוסס NMT, קיימת יכולת לגשת לתכנים מקוונים באינטרנט. אם זה Youtube, בדיקת מזג אויר או Shoutcast, הכל ועוד רבים זמינים בלחיצת כפתור.

USB Slave

למי מבינכם אשר יבחר לחבר כונן קשיח באמצעות חיבור ה SATA, יוכל להנות מיתרונות רבים כמו אפליקציות ה NMT ויכולת להעביר תכנים לכונן הקשיח הפנימי.

ניתן לקרוא עוד על היכולות בקישור הבא.

השוואה קצרה ל A-110

כפי שחלק ממכם שמו לב, ה 100HD מזכיר את ה Popcorn Hour A-110. המוצרים באמת דומים אך ל 100HD יש מספר יתרונות, הוא מכיל מארז שבנוי טוב יותר, בעל יציאה קואקסיאלית דיגיטלית בנוסף לאופטית אשר תתרום לקונפיגורציות התקנה מגוונות יותר ובעל Heat Sink גדול יותר אשר יתרום לפיזור חום ביעילות רבה יותר מזה שקיים ב A-110.


למעלה: 100HD. למטה: A-100

לעומת זאת, קיימים בגדול 2 יתרונות ל A-110 מעל ה 100HD, הראשון הינו צבע שחור מבריק לפאנל הקידמי בהשוואה לסגול ב 100HD. היתרון השני הינו קיום יציאת S-Video אשר חיוני עבור אלו אשר עושים שימוש במסכי CRT ללא כניסת  Component.

ההבדלים אומנם קטנים, אך ייתכן שהבדלים אלו הינם כל מה שצריך על מנת להעדיף מוצר אחד לעומת השני.

סיכום

סיכום

אך איך ה 100HD? אם תשאלו אותי, מוצר מצויין. הוא מכיל מספר יתרונות אשר פורטו לעומת המתחרה מבית Popcorn Hour ונמכר במחיר דומה. ה 100HD נכנס לזירה מאוד צפופה של מכשירים, H5 מבית ISTAR, ה A-110 של Popcorn Hour, Kaiboer K100, HD X 1000 ועוד רבים אשר בדרך. אל נשכח גם את ה TViX 6500 ו Dune HD Mini המסקרן.

האם ה Dragontech ioBox-100HD יצליח לשים קץ לשלטון ה Popcorn Hour A-110 & HD X 1000 במחוזותינו? על זה רק הויזה שלכם תוכל לענות.

גרסת הקושחה עימה בוצעה הביקורת: 081023    

 יתרונות

  • יכולת Passthrough לפורמטי האודיו החדשים.
  • USB Slave לכונן קשיח חיצוני.
  • אפשרות להתאמת Add-ons.
  • תמיכה טבעית בהצגת כתוביות בעברית.
  • ניגון תכני Blu-ray עתירי ביטים או קבצי mkv בהצלחה מעל רשת מקומית.
  • יכולות מקוונות עשירות.
  • כפתור On/Off.
  • קירור פסיבי ו Heat Sink גדול יחסית.

חסרונות

  • חסר VFD.
  • צבע הפאנל הקידמי לא שגרתי.
  • DTS Downmix עדיין לא זמין.

מחיר: $215
המוצר ניתן לרכישה דרך אתר היצרן.

להמשך דיון בנושא הביקורת לחץ כאן.

Special thanks to Mr. Edwin Lui from Dragontech Corporation Ltd. who supplied us with the sample unit we used for this review

חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
21.12.2008
  
מאת: זיו רוזנפלד / Ziv Rozenfeld

1