ערכת לוח מקשים ועכבר Wireless Entertainment Desktop 7000 של מיקרוסופט

 קוראים לו Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000 ואין לו שם עברי.רוצים לדעת כיצד מוצר עם שם באורך הגלות מצליח להשתלב ...


מבוא ומפרט

מבוא

אתם בטח ראיתם כמוני את התמונות בפרסומים שבהם רואים איזה דוגמן (שלא היה מסוגל להעתיק קובץ לספריה חדשה אפילו וחייו היו תלויים בכך), מחייך מאוזן לאוזן באושר עילאי המבליט סט שיניים צחורות, תוך שהוא עוסק בצ´טוט עם המשפחה, גלישה ברשת, וצפייה בסרט – וכל זאת תוך ישיבה בספה נוחה כשלוח מקשים מונח על ברכיו. בשלב זה התחלתם לחשוב כיצד לאבזר את המחשב בבית כדי שתיראו כמו הדוגמן. זה בטח לא הצליח ואתם עוד מאמינים שהסיבה היא שלא קניתם את המקלדת הנכונה.

אם כך תשמחו לשמוע שסט המקלדת והעכבר האלחוטיים החדשים של מיקרוסופט הגיע אלי לבחינה וכך הזדמן לי להעמיד אותו להשוואה מול קודמו בתפקיד – מקלדת ה Remote Keyboard for Windows XP Media Center Edition. ההשוואה הראשונה דווקא נוטה לכיוון הסט החדש היות ואין עוררין על כך שהשם Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000 מצליח לתאר חבילה הכוללת שני מוצרים תוך שימוש ב 5 מילים בודדות הכוללות 41 תווים בלבד. המקלדת הקודמת לעומתה הזדקקה ללא פחות מ 44 אותיות ו 8 מילים מלאות כדי לתאר מוצר בודד. מכאן שהרווח הוא כולו שלכם היות ואתם מקבלים פי שניים יותר מוצרים בהרבה פחות מלל.

ברם, האתר שלנו אינו חושש מלפרוץ דרכים חדשות בתחום הלשון (ראה מקרה "מזרימדיה") ועל כן החלטתי לגלות יוזמה ומכאן והלאה יכונה המוצר הקודם בשם MCE Keyboard ואילו המוצר החדש ייקרא מהיום בישראל WED 7000. בכך גם נשיג קיצור משמעותי באורך המאמר שלנו.

סט ה WED 7000 במבט מלמעלה

ה WED 7000 כולל מקלדת עם כפתורים ייעודיים לשליטה על ה Media Center ועכבר. העכבר לכשעצמו הוא מדגם Wireless Laser Mouse 8000 סטנדרטי לחלוטין מהסוג המאפשר גלילה לצדדים עם הגלגלת (על זה עוד בהמשך). הסט מתחבר למחשב באמצעות דונגל Bluetooth שניתן לוותר עליו אם יש לכם כבר מקלט Bluetooth במחשב.

מעבר לכך, מדובר בסה"כ בלוח מקשים בגודל בינוני ובעכבר שנארזו ביחד ונמכרים כסט כדי לאפשר למשתמשי ה Vista Media Center ו XP MCE חיים יותר קלים ונוחים בתפעול המחשב שלהם.

מפרט

החידוש המרכזי שה WED 7000 מביא לעומת קודמו ה MCE Keyboard הוא תקשורת באמצעות Bluetooth במקום IR, כך שהמחשב מסוגל לקבל פקודות ולהגיב גם אם אין קו ראיה בינו לבין לוח המקשים וגם מקבלים שיפור בטווח הקליטה.

מידות פיזיות של סט ה WED 7000

לוח המקשים מהווה את הנקודה העיקרית בסט. זהו לוח מקשים שבדומה לקודמו – "קיצצו לו את הכנפיים" בכך שהסירו את  החלק הימני עם מקשי המספרים והוסיפו בצד שמאל מקשים ייעודיים לשליטה על הVMC, כיבוי הדלקת המחשב והוסיפו בצד ימין  "משטח ניווט" (Navigation Pad בלשון מיקרוסופט)  – שהוא בעצם תחליף לעכבר. ניתן לצפות במצגת המציגה את הכפתורים הייעודיים ואת תפקידם בדף המוצר באתר מיקרוסופט העולמית.

לוח המקשים דק מאוד (19.7 מ"מ בלבד) ומעוקל כמעה לצורת בננה או בומרנג. בחזית לוח המקשים, בצלע המרוחקת מהמשתמש, נמצאים שני תאים נפרדים לסוללות ה AA עם מקום לשתי סוללות בכל תא.

העכבר הוא ה Microsoft Wireless Laser Mouse 8000 הסטנדרטי למדי המגיע עם תחנת טעינה וסוללה AA נטענת.

 

לוח מקשים 

עכבר 

נתונים פיזיים
אורך  451 מ"מ 124 מ"מ 
רוחב 211 מ"מ 69.8 מ"מ 
גובה  19.7 מ"מ  42.1 מ"מ
משקל 715 גרם ללא סוללות 128 גרם ללא סוללות
מספר מקשים 104 4 + גלגלת
דרישות מערכת
מערכת הפעלה Vista/XP SP2 Vista/XP SP2
נפח דיסק חופשי  100MB 100MB
תקשורת
שיטה Bluetooth 2.0 Bluetooth 2.0
תדר 2.4GHz 2.4GHz
טווח קליטה 9.14 מטר 9.14 מטר
צריכת חשמל
סוללות 4 סוללות AA אלקליות 1 סוללה AA NiMH
פרק זמן בין החלפה/הטענה   6 חודשים 3 שבועות
תנאי הפעלה
טמפרטורת עבודה 0-40 מעלות צלזיוס 0-40 מעלות צלזיוס
לחות <5% עד 80% <5% עד 80%
התקנה ושימוש 

מה באריזה

וכמה אריזה יש…יה, בה, יייה. קשה שלא להיזכר בסרטון שמיקרוסופט ערכו בעצמם כדי לעשות פרודיה על הפילוסופיה שלהם לאריזת מוצרים. בוא נתחיל מזה שהאריזה ממש גדולה, משהו כמו 46x25x10 ס"מ ועמוסה באיורים וכתב לרוב – אין סיכוי שתצליחו להתפלח מאופיס דיפו כשהיא מוסתרת מתחת לחולצה.

פתיחת האריזה עצמה היא חוויה מרנינה. הכל ארוז בקפידה בקרטונים המשתלבים אחד בשני כמו פאזל ואפילו העכבר שמוצג תחת כיפת פלסטיק שקופה, נופל לך ליד בלי שתזדקק לגזור את הפלסטיק עם מספריים. הלוואי ועוד הרבה חברות יעשו כמו מיקרוסופט ויחסכו מאיתנו את הנטל שבאריזות ה blisterpack השקופות הדורשות ארגז כלים שלם לפתיחתן.

 לאחר פתיחת האריזה אנו מוצאים:

  • לוח מקשים
  • עכבר ה Microsoft Wireless Laser Mouse 8000
  • תחנת הטענה לעכבר
  • ספק מתח אוניברסלי לתחנת ההטענה
  • דונגל USB ל Bluetooth
  • 4 סוללות אלקליין 1.5V AA ללוח המקשים
  • סוללת NiMH לעכבר
  • ספרון Getting Started (כולל עברית)
  • תקליטור דרייברים הכולל את IntelliType Pro 6.2 ואת IntelliPoint 6.2 לחלונות ול Mac.

התקנה ושימוש

כאן אולי המקום לציין שקיבלתי בשמחה את האפשרות לבדוק את ה WED 7000, היות ומקלדת ה MCE Keyboard הקודמת שברשותי מצוידת בתחליף לעכבר שהוא די נוראי וגורם לי לרצון בלתי נשלט לגרד את קצה האצבע המכוונת בכל פעם שאני נאלץ להשתמש בו מעבר לשניות בודדות. גם תקשורת ה IR של ה MCE Keyboard לא משהו ששווה לכתוב עליו גלויה למשפחה וכל ניסיון לעבוד עם ה MCE Keyboard כשרגלי מונחות על השולחן קפה בסלון מסתיים בכך שלוח המקשים משדר לכיוון התקרה במקום למקלט ה IR.

ההתקנה של ה WED 7000 מאוד פשוטה יחסית לדברים אחרים שיצא לי כבר להתקין בחיים. כל מה שצריך זה להכניס את הסוללות לתאים המתאימים בלוח המקשים (20 שניות למי שאין לו בעיות מוטוריות), למצוא שקע חשמל פנוי בשביל תחנת ההטענה של העכבר ולנעוץ את מתאם ה Bluetooth בשקע USB פנוי במחשב. הסט מוכן לפעולה באופן כמעט מיידי ואפשר להשתמש בו גם בלי לנתק את לוח המקשים והעכבר הקיימים. בסה"כ לקח לי 5 דקות להגיע למצב עבודה – וזה כלל גם פינוי שולחן העבודה כדי ליצור מקום ללוח המקשים הנוסף.

לא הזדקקתי לתקליטור הדרייברים, אבל מנסיון קודם אני יודע ש IntelliType ו IntelliPoint הופכות את החיים לפשוטים יותר אם רוצים למפות כפתורים ומקשים באופן פרטני.

אז איך לוח המקשים החדש?

לוח המקשים של ה WED 7000 תוכנן בגישה הפוכה לחלוטין לזו של ה MCE Keyboard שהיה לוח מקשים סטנדרטי למדי שאיפשר גם שליטה על ה Media Center. בתכנון ה WED 7000 נקטו בגישה הפוכה של יצירת שלט ל Media Center שבמקרה הוסיפו לו מספיק מקשים כדי שיוכל לשמש כלוח מקשים בשעת חרום.

את ההבדל בגישה מרגישים מייד. ה WED 7000 פשוט לא מתאים לשימוש כלוח מקשים סטנדרטי ומי שינסה להשתמש בו לשימוש יומיומי יתאכזב קשות כי התכנון הבסיסי לא כוון כלל למטרה זו ולראיה:

  1. פריסת המקשים זזה לכיוון ימין כך שמי שרגיל להניח את שורשי כפות הידיים במקום מסוים יגלה שהוא מפספס את המקשים. הקלדה עיוורת איננה אפשרית ללא תקופת אימון די ארוכה.
  2. מקשי הפונקציות כמעט ונעלמו והפכו לפסים דקים ללא תחושת משוב. גם שיטת הקיבוץ לרביעיות פינתה את מקומה למשהו משונה מארץ המשונים.
  3. אתם יכולים לחפש את מקש ה Insert עד מחר (למוצא הישר מובטח פרס). לעומת זאת כפתור ה Delete כל כך גדול שאפשר להשתמש בו כטרמפולינה.
  4. זה לא שיתר כפתורי העריכה נגישים במיוחד או מוצבים במקומות הגיוניים. אילו הרמן מלוויל היה נדרש לכתוב את יצירתו בת האלמוות "מובי דיק" עם לוח המקשים הזה, הוא היה תקוע עד היום במשפט הפתיחה "קרא לי ישמעאל".
  5. לוח המקשים דקיק ושטוח לחלוטין כך שמהלך המקשים מאוד קצר. זה הופך את כל חווית ההקלדה בישיבה על כיסא ועם שולחן רגיל ללא נעימה.
זה לא קרש גיהוץ, זהו הפרופיל של לוח המקשים

 

בקיצור נמרץ – מי שיתעקש להשתמש בלוח המקשים של ה WED 7000 עם מחשב רגיל לעבודת שיגרה ימצא במהרה שהעיצוב המעוקל והפרופיל הדק של המקלדת מתאימים להפליא להעפתה כבומרנג דרך החלון. אבל כאמור, לא לזה תוכנן לוח המקשים ובשימוש שלו כשלט ל Media Center מתהפכות היוצרות ומגלים שהוא פשוט עובד נפלא עם ה VMC ויכול לשמש תחליף מלא, אם כי קצת גדול ומסורבל,  לשלט ה MCE. משטח הניווט עובד מצוין (להבדיל מהפטמה בדגם הקודם) ומאפשר מעבר בין מצב של בקרה על ה VMC לשליטה על העכבר. במצב הבקרה על ה VMC, מסגרת המשטח משמש כחיצי כיוון והמשטח עצמו משמש ככפתור OK. במצב ניווט המשטח הופך למשטח ניווט – Trackpad-  זעיר במאפשר בקרה מאוד עדינה על סמן העכבר. פתרון מאוד מוצלח.

שימו לב למיקום כפתור ה Start בחזית לוח המקשים

יתר הכפתורים לבקרת ה VMC עובדים אף הם מצוין והמקלדת יכולה לשמש כתחליף לשלט אלחוטי לכל דבר. זה גם עובד בכל מצב שבו תניחו את לוח המקשים וכאן באה לידי ביטוי העדיפות שבתקשורת ה Bluetooth של ה WED על פני תקשורת ה IR של ה MCE keyboard. זו הסיבה גם שחוסר השמישות שלה בתור מקלדת לשימושים רגילים אינו חשוב כלל היות ול HTPC שקונפג כהלכה אין כמעט צורך בלוח מקשים. גם פריסת הכפתורים והמקשים הופכת להגיונית כשלוח המקשים מונח על הברכיים מולכם והוא הרבה יותר נוח להפעלה במצב זה מה MCE Keyboard. 

לסיכום פרק המקלדת: הרבה פחות נוחה לשימוש כמקלדת רגילה מה MCE Keyboard שקדמה לה, אבל עוקפת אותה בלי להתנשף בתור אמצעי לשליטה על ה Media Center.

דרך אגב, תשכחו משליטה במשחקים. פריסת הכפתורים הכל כך לא שגרתית של ה WED 7000 הופכת אותה גם לאמצעי מאוד לא מוצלח למשחקי FPS.

עכבר

תחילה לדברים הטובים: העכבר בנוי היטב ומחומרים איכותיים ובניגוד לעכבר ה Logitech שלי, הפלסטיק בצידי העכבר לא מתעוות ומקרקש כשאני לוחץ עליו. 

ועכשיו לדברים הפחות טובים: העכבר לא נוח בטרוף למי שהתברך בידיים גדולות והגלגלת היא חסרת ערך. כפי שאתם יכולים לראות בתמונה להלן, השיפוע האחורי של העכבר הכריח אותי לאחוז את העכבר בקצות האצבעות ולא יכולתי להניח את שורש כף היד על גוף העכבר.

הגלגלת אמנם מאפשרת ניווט לצדדים, תכונה בעלת תועלת אפסית ב HTPC,  אבל היא גם בנויה מחומר סינתטי בעל תחושה חלקלקה ושמנונית וקשה מאוד עד בלתי אפשרי לבצע middle click. ניסיתי את העכבר במשחקי FPS וגם לכך הוא לא כל כך מתאים, בעיקר בגלל הגלגלת.

היתרונות של העכבר לגבי רזולוציית עקיבה וטווח קליטה משופרים אינם מצליחים לחפות על מגרעות אלו – כי הם לא באים כלל לידי ביטוי בשליטה על ה Media Center היות ו HTPC לא זקוק בכלל לעכבר (וטוב שכך). מצד שני, אם בכל זאת תתעקשו על עכבר, הרי שמשטח הניווט של מקלדת ה WED מסוגל להוות תחליף הולם.

סיכום והערכה

סיכום והערכה

יש לי מערכת יחסים מאוד אמביוולנטית עם לוחות המקשים והעכברים של מיקרוסופט. אני עד היום מאוד אוהב את העכברים החוטיים הישנים והפשוטים, שלדעתי זכו לעיצוב ארגונומי מושלם ובזמנו שמחתי כשאותו עיצוב הועבר פחות או יותר בשלמותו לעכברים האופטיים והאלחוטיים הראשונים שלהם.

אהבתי גם את לוחות המקשים הקודמים, כמו ה Natural Keyboard שהיה בעל פריסת מקשים כמעט מושלמת וכלל גם USB Hub. הצטערתי מאוד כשבשם החדשנות ללא תכלית החליט מי שהחליט שפריסת מקשים שעבדה מצוין עוד מתקופת מסופי ה VT100 צריכה לצאת לפנסיה.

קשה לי להסתדר עם עיצוב המוצרים החדשים ולצערי זה מכריח אותי לא פעם לרכוש מוצרים מחברות המקפידות הרבה פחות ממיקרוסופט על איכות חומרים והרכבה. לכן היה לי קושי התחלתי לקבל את לוח המקשים של ה WED 7000 ורק לקראת סוף הסקירה הבנתי שבעצם אני לא בוחן מקלדת לא מוצלחת במיוחד אלא שלט אלחוטי ענקי מאוד יעיל שבמקרה הוסיפו לו גם מקשים של מקלדת.

הדעה שלי היא שצרוף לוח המקשים והעכבר במוצר אחד המיועד ל HTPC הוא שילוב לא חכם שרק מייקר את המוצר ללא צורך. היה עדיף בעיני לו מיקרוסופט הייתה משווקת לוח מקשים קטן יותר ושלט אלחוטי נורמלי. לדעתי (ומותר לכם שלא להסכים), מי שמגיע למצב שהוא צריך לוח מקשים באופן קבוע בשביל ה HTPC מפספס משהו כאן בגדול ומי שזקוק גם לעכבר כנראה שלא יודע מה הוא עושה עם HTPC. מה הייתי רוצה באמת לראות בסט? לוח מקשים הדומה בגודלו ובאופיו ל Logitech diNovo Mini אותו בחן יוחאי אהרון עבור האתר ושלט MCE ככשניהם מתקשרים עם ה HTPC ב Bluetooth. לחלופין הייתי רוצה את האפשרות לרכוש את לוח המקשים של ה WED 7000 בנפרד, מה שהיה הופך אותו להרבה יותר נגיש לקהל היעד.

אז בשביל מה צריך את ה WED 7000? ההשערה שלי היא שהסט מיועד למי שמתכונן להשתמש ב HTPC שלו גם כדי לצ´טט במסנג´ר. בכל הכנות, יש למיקרוסופט עכברים הרבה יותר מוצלחים מה Wireless 8000 ולוח המקשים אינו מאפשר הקלדה עיוורת ולא מתאים למשחקים. הוא מאפשר שליטה מצוינת ב VMC והפעלת ה Windows Update וגם חיפוש מדיה לפי שם וזה פחות או יותר הכל. גם לאחר כמעט שנתיים עם קודמו בתפקיד – ה MCE Keyboard – אני לא משוכנע שבאמת צריך לוח מקשים בשימוש יום יומי ומעולם לא השתמשתי בעכבר – כך שנחיצות ה WED 7000 במתכונתו הנוכחית מוטלת לגבי בספק. לוח המקשים לעומתו יכל היה להיות משווק בנפרד כי הוא מהווה אמצעי מאוד מוצלח לשליטה על הMedia Center.

מדגם מאוד לא מייצג שבצעתי בין כמה חנויות ברשת מצא שטווח המחירים לצרכן נע בסביבות 620-650 שקלים שזה פחות או יותר פי שניים מהמחיר של ה MCE Keyboard הישן.

יתרונות

  • תקשורת Bluetooth המאפשרת הסתרת ה HTPC בארון או עבודה ללא קו ראיה
  • איכות חומרים והרכבה
  • מקשים ייעודיים במקלדת לניווט ולתפעול ה VMC וה MCE.
  • אורך חיי סוללה בלוח המקשים
  • משטח הניווט של לוח המקשים מאפשר שליטה עדינה בסמן

 חסרונות

  • אין ממש שימוש או צורך בעכבר
  • העכבר לא מתאים לבעלי כפות ידיים גדולות
  • תפעול הגלגלת בעכבר
  • פריסה ומהלך המקשים במקלדת
  • עיצוב שטוח מידי של לוח המקשים
  • בעיית הביצה והתרנגולת: עבודה עם הסט דורשת התקנת דרייברים של Bluetooth – מה שיכול להתבצע רק מתוך מערכת ההפעלה שאותה אי אפשר להתקין עם עכבר ומקלדת שעובדים רק עם Bluetooth.

בדיקת  סט ה Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000 התאפשרה באדיבות חברת מיקרוסופט ישראל

להמשך הדיון במאמר לחץ כאן.


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
23.11.2008
  
כתב: קלוד בן שאול

1