הקדמה
הקדמה
שמונה חודשים לאחר השקת המזרימדיה המוצלח A-100, חוזרת חברת Popcorn Hour לאור הזרקורים ומשיקה את דגם ה A-110. בעיצוב דגם זה נעשתה התחשבות בבקשות של לקוחות קודמים על מנת ליצור מזרימדיה אשר יהווה מענה מושלם עד כמה שניתן לכל הדברים שהיינו רוצים לראות במכשיר מסוג זה. אם זה הכללת מחבר USB Slave, אפשרות לחיבור כונן קשיח SATA או יציאה אופטית לאודיו, כל השינויים הללו ועוד הגיעו עקב בקשות חוזרות ונשנות של לקוחות – וחברת Popcorn Hour האזינה.
בביקורת זו יעשה שימוש במספר מושגים כגון Middleware, Syabas ו Network Media Tank. על מנת להבין אותם ואת הקשר בינהם, מומלץ לקרוא את הכתוב בפרק הבא: Popcorn Hour, Syabas, Network Media Tank – מה הקשר וקצת הסטוריה.
מה בחבילה ואיזה מחברים קיימים
מה בחבילה?
כמו שניתן לראות, החבילה הינה מהודרת יחסית, במיוחד לאחר שהתרגלנו כבר לקופסת הקרטון הפשוטה של ה A-100.
לאחר שנפרוק את כל תוכן החבילה, נוכל למצוא את הבאים:
-
מזרימדיה Popcorn Hour A-110.
-
ספק כח חיצוני פלוס כבל חשמל תואם לארץ.
-
שלט רחוק.
-
זוג סוללות לשלט הרחוק.
-
ברגים עבור התקנת כונן קשיח פנימי.
-
כבל USB עבור חיבור ה A-110 למחשב.
-
כבל HDMI באורך מטר אחד.
-
עלון Quick Start.
*הערה: היחידה אשר נסקרת בביקורת זו שייכת ל Batch הראשון של הנגנים ולכן היא שונה בשלושה מובנים:
1. החל מה Batch השני, הרוכשים יקבלו אריזת בד ניילון עבור עטיפת ה A-110 אשר יסייע בניודו.
2. חזית ה A-110 תורכב מ 3 לדים במקום 5.
3. הכללת 4 ברגים עבור איבטוח כונן קשיח 2.5
מבחינת כל שאר הפרמטים, היחידות זהות.

מחברים
חזית ה A-110, מימין לשמאל:
- מחבר USB Host עבור חיבור התקני USB כגון מקלדות, Disk On Key, כוננים קשיחים חיצוניים ועוד.
- כפתור Reset.

למעלה, ה A-110. מתחתיו ה A-100.
בהשוואה לדגם ה A-100, ניתן לראות כי מחבר USB Host אחד נעלם לנו מהחזית ונוסף לנו כפתור Reset למקרה שה A-110 יפסיק להגיב משום מה.

למעלה, ה A-110. מתחתיו ה A-100.
האחוריים של ה A-110 עשירים למראה, כל חיבורי הוידאו הנפוצים זמינים עבורנו, אם ברשותנו מסך CRT סטנדרטי או מסך דק חדש ונוצץ, ה A-110 מכיל את כל החיבורים על מנת לחבר את המסך שלנו בגמישות רבה.
מחבר האודיו הדיגיטלי האופטי הינו שינוי לעומת ה A-100 אשר הכיל מחבר קואקסיאלי דיגיטלי. האיכות המתקבלת בשני המחברים הללו הינה זהה, אבל עקב מספר רב של בקשות לשינוי המחבר לאופטי, חברת Popcorn Hour ביקשה לרצות את הלקוחות ולכן הוחלף המחבר.

אחורי ה A-110, מימין לשמאל:
- כניסת DC לחשמל 12V3A.
- מחבר אתרנט 10/100 עבור הזרמת קבצים מהרשת הביתית או גישה לתכנים מקוונים.
- מחבר USB Slave אשר ישמש להטענת הכונן הקשיח הפנימי בתכנים.
- מחבר HDMI 1.3a עבור העברת וידאו באיכות של עד 1080p ואת כל פורמטי האודיו החדשים – הכל מעל כבל HDMI בודד עבור חיבור נוח לרסיבר או למסך.
- יציאה דיגיטלית אופטית לאודיו.
- יציאת קומפוזיט לוידאו.
- יציאת S-Video.
- יציאת קומפוננט עם אפשרות להצגת 1080p אנלוגי.
אם נתבונן בקרביים של ה A-110, נוכל להבחין בצ´יפ ה Sil9134 מבית Silicon Image אשר יאפשר לנו לבצע Bitstream לפורמטי האודיו החדשים מבית DTS & Dolby. כשדרוג מדגם ה A-100, הממשק לכונן הקשיח הוחלף מ IDE הותיק ל SATA המתקדם.

ה A-110 ערום.

ה A-100 למעלה ומתחתיו ה A-110.
נראה כי המארז של ה A-110 קיבל צבע אפור כהה יותר.

ה A-100 למעלה ומתחתיו ה A-110.
הצ´יפ הקטן שהתווסף בצד שמאל של מחבר ה SATA, הינו עבור USB Slave.
*הערה: מכיוון שהמזרימדיה A-110 משתמש באותו צ´יפ של Sigma Designs SMP8635 ובאותו Middleware מבית Syabas, הוא חולק תכונות רבות כמו ממשק, שלט, קישוריות, הגדרות תצורה, ביצועים ועוד. לפיכך, מספר קטעים הותאמו לביקורת זו מזאת שנערכה ל Popcorn Hour A-100 ול ISTAR Mini HDMI 1.3.
שלט וכונן קשיח
שלט
השלט גדול יחסית, אורכו כ 22 סנטימטרים והצד האחורי שלו עשוי מפלסטיק רך ונעים למגע, בדומה לחומר שניתן למצוא על הצד התחתון של שלטי yesMax. הכפתורים מעט נוקשים לשימוש ורובם בעלי גודל זהה, דבר אשר מקשה על השימוש כאשר התאורה נמוכה ומצריך התבוננות בשלט כמעט לפני כל שימוש בו. קיימים כפתורים זרחניים אשר מחזיקים מעמד קרוב לשעה, הייתי מעדיף כי נוכל למצוא תאורה אחורית לכפתורים.
הכפתורים שאנחנו נוטים הכי הרבה לעשות שימוש בהם הינם כפתור ה Pause וכפתור ה Play. הבעיה היא שמיקמו אותם בתחתית השלט, בין שלל כפתורים אחרים בעלי אותו גודל וצורה, דבר מאוד לא נוח אשר הצליח לעצבן אותי קמעה. כמו שחדי העין מבינכם כבר שמו לב, גם המיקום לכפתורים הווליום מעט תמוה, בצד ימין למעלה. סביר להניח כי רוב המשתמשים יחברו את ה A-110 לרסיבר הביתי ולכן לא יהיה ממש שימוש לכפתורים אלו.
ראוי להזכיר את כפתור ה TVMODE. כפתור זה מאפשר בקלות לשנות את רזולוצית היציאה של ה A-110 על ידי לחיצה עליו ולחיצה נוספת על אחד מכפתורי הספרות, כלומר אין לנו צורך להכנס כלל לתפריט ההגדרות על מנת לשנות רזולוציה.
לחיצה על TVMODE + 9 לדוגמה, תניב לנו 1080p60 ואילו TVMODE + 8 תניב 1080i60.
אין סיבה להרחיב יותר מידי על השימושיות של השלט, הוא לא מצטיין בארגונומיה יוצאת דופן ואורכו הגדול גורם לאיטיות מסויימת בהפעלתו מכיוון שלא קיימת אפשרות להגיע עם האגודל לכפתורים העליונים או לכפתורים התחתונים בלי לשנות את מיקום הכף יד.
כונן קשיח – עם, בלי ולמה?
בדומה למזרימדיה אחרים כגון ה TViX 6500, Egreat EG-M31A או ה HD X 1000, ה A-110 מכיל מרחב פנימי עבור כונן קשיח. הכונן הקשיח צריך להיות בגודל טיפוסי של 3.5 אינץ או חידוש – גם כונן 2.5 יתאים. אפשר כמובן להכניס כונן 2.5 במזרימי מדיה אחרים, אך ב A-110 דאגו עבורנו כבר לקיום חורים מתאימים עבור איבטוח כונן בגודל כזה למארז. חשוב להזכיר כי לא משנה באיזה גודל כונן תבחרו, הוא צריך להיות מסוג SATA. מומלץ לדבוק בסדרות של כוננים קשיחים אשר מראש תוכננו עבור אפליקציות בהן האיוורור הוא דל. בסדרות אלו הכונן הקשיח נבנה בטופולוגיה אשר תאפשר לו לפזר את החום הנוצר עקב עבודה מאומצת בצורה יעילה. זוהי תכונה חשובה מכיוון שהיא תאפשר לכונן הקשיח לעבוד בטמפרטורה נמוכה יחסית לכוננים מקבילים ותתרום לאורך חיים ארוך יותר לכונן ולמזרימדיה בו הוא מותקן.
בגדול, ניתן להשתמש ב A-110 בשתי דרכים: עם כונן קשיח ובלעדיו.
למה כן תרצו להתקין כונן קשיח פנימי?
-
מספר יישומי NMT מחייבות המצאות כונן קשיח פנימי. בינהם ניתן למצוא את קליינט הטורנטים ומספר שרתי מדיה כגון: NFS Server, SMB Server, FTP Server, myihome Server, UPnP Server וקליינט USENET בשם NBGet.
-
כאשר יש צורך להזין את ה A-110 בתכנים ולנייד אותו.
מתי אפשר לוותר על התקנת כונן קשיח?
-
אין צורך ביישומים אשר הוזכרו קודם.
-
כל התכנים יגיעו מהרשת הביתית או מכונן USB חיצוני אשר יחובר ל A-110.
לגבי ההתקנה של הכונן הקשיח, אין דבר קל מזה, הסרה של 4 ברגים על מנת לחשוף את החלק הפנימי של ה A-110 והחלקת הכונן הקשיח לסלוט המתאים בלוח האם.
אל תשכחו להפוך את ה A-110 ולחזק באמצעות 4 ברגים את הכונן הקשיח למארז המזרימדיה.
הגדרת תצורה
הגדרת תצורה
במידה ואתם מתכוונים לרכוש מזרימדיה בשל הפשטות בהגדרתו ובהתחלת העבודה שלו – ה A-110 לא יאכזב. הגדרת ה A-110 לעבודה הינה אינטואיטיבית וזריזה. לנוחיותכם, אני יעבור כאן בזריזות על ההגדרות הראשוניות והנפוצות על מנת להכין את ה A-110 לעבודה.
קיימות שלוש תוויות מרכזיות:
הראשונה הינה Preferences.
תחת Subtitle Language נגדיר את שפת הכתוביות (עברית כמובן).
התווית השנייה הינה Audio/Video.
כאן נגדיר את רזולוציית הוידאו היוצאת והגדרות האודיו השונות. תחת Video Output, אנחנו נבחר את רזולוציית היציאה. רצוי לבחור ברזולוציה הגבוהה ביותר אשר נתמכת על ידי המסך שלכם(1). אם אינכם יודעים זאת, בחרו ב Auto.
במידה ואתם מחברים כבל HDMI בודד אל הרסיבר שלכם, אזי מעליו עובר גם סיגנל האודיו בנוסף לוידאו ולכן יש לבחור ב Surround Mode את האופציה 5.1, את הגדרת ה AC3 & DTS לדיגיטל (2) ואת שתי האופציות האחרונות שנותרו לנו: AAC & WMA Pro לכוון על Analog PCM.
(1) כמובן שההגדרה האידיאלית לבחירה צריכה להתחשב ברזולוציית התוכן המנוגן, Native המסך, יכולות ה Upscale/Downscale של הנגן מול אלו של הרסיבר והמסך. מטרתו של ביקורת זו איננה הגדרות אופטימאליות, אלה הגדרות נפוצות עבור משתמשים Newbie´s בלבד.
(2) במידה ויש ברשותכם רסיבר בעל תמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים, ביחרו באופציית ה DTS-HD באפשרות ה DTS.

התווית השלישית והאחרונה היינה Network.
יש לודא כי תחת סעיף ה Mode מופיעה האופציה Wired Auto IP. בחירה זו תכוון את ה A-110 לקבל כתובת IP אוטומטית מהראוטר ברשת הביתית במידה וה DHCP מופעל (ולרוב הוא כן). אם ביטלתם אותו, אזי סביר להניח כי אתם יודעים לכוון בעצמכם את הגדרות הרשת וכאן תוכלו לבצע את הדבר.

ניגון פורמטי אודיו מתקדמים
ניגון פורמטי אודיו מתקדמים
Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio
ה A-110 בעל מחבר HDMI 1.3a. מחבר זה יתן לנו את האפשרות להעביר לרסיבר שברשותנו את סיגנלי האודיו החדשים מבית DTS & Dolby על מנת שהוא יפענח אותם.
יחד עם כניסת פורמט ה Blu-ray, הוא הביא עימו בשורה חדשה של ארבעה פורמטי אודיו מתקדמים אשר מהווים שדרוג לעומת פורמטי ה DTS & Dolby Digital הסטנדרטיים. אחד היתרונות המובהקים של שניים מהפורמטים הללו, DTS-HD Master Audio & Dolby TrueHD, הינו שהם מאפשרים לנו לקבל בפעם הראשונה בסביבה הביתית את פסקול הסרט בצורתו ה Lossless, ללא שום כיווץ ובצורה זהה ותואמת ל Master Studio. שני הפורמטים הנותרים, Dolby Digital Plus & DTS-HD High Resolution Audio הינם גרסה משודרגת ל Dolby Digital & DTS ומכילים קצב נתונים גבוה בהרבה לעומתם.
Transformers בפסקול Dolby TrueHD נשמע ונראה מושלם.

את כל ארבעת הפורמטים הללו ה A-110 ידע לנגן בהצלחה. אם זה הפסקול עתיר האפקטים של Transformers בפורמט Dolby TrueHD, הפסקול העשיר של Live Free or Die Hard בפורמט DTS-HD Master Audio או השקט המופתי של to Yuma 3-10 בפורמט 7.1 LPCM – הכל ה A-110 ידע לנגן כהלכה, זיהוי הפורמטים נעשה בקלילות והנעילה על מספר הערוצים נעשתה כשורה בכל פעם.
אלו אשר מתכוונים לחבר את ה A-110 ללא רסיבר, בטח ישמחו לשמוע כי ה A-110 ידע לבצע Downmix ל DTS בעתיד הקרוב, אפשרות זו הייתה אמורה כבר להיות מוצגת, אך מתעכבת בשל קוד מ SD אשר מבושש לבוא.
בתאריך 4.11.08 הוצגה קושחה אשר מסוגלת לבצע Downmix ל DTS, לפיכך מי שמעוניין לחבר את ה A-110 ישירות למסך, יוכל להנות משמע בפורמט DTS ללא תלות ברסיבר עבור הפענוח.
אומנם פורמט ה DVD-Audio לא ממש פורח, אך מי שיתקיל את ה A-110 ב ISO של דיסקים כאלו, יוכל לשמוע אותם כאילו הוא ניגן את הדיסק הממשי בכונן DVD-Audio ייעודי.
ניגון תכני וידאו
ניגון תכני וידאו
זה החלק הכי מעניין כמובן. הושם כאן דגש על קבצים בקצב נתונים גבוה, קידודים מתקדמים ומגוון רב של פורמטי וידאו פופולאריים.
את הבדיקות התחלתי עם Elephants Dream. למי שלא מכיר, זהו אחד הפרויקטים של מפעל ה Blender.org אשר עושה שימוש בתוכנות Open Source ובכך ליצור סרטים שהינם חופשיים לשיתוף גם כן.
ה Elephants Dream הינו בפורמט MPEG-2, רזולוציה של 1080p24 ו- CBR של 48Mbps – בהחלט מועמד מתאים לבדיקת יכולת ניגון קבצי וידאו בקצב נתונים גבוה לאורך זמן.
ה A-110 לא הראה שום קושי בניגון של קובץ זה ולכן עברתי לקובץ הבדיקות הבא. קטע קצר מ Ice Age אשר הגיע ישירות ממעבדות Syabas עצמן. החברה עושה שימוש בקובץ זה על מנת לבדוק שלא התקיימה רגרסיה בכל פעם שהם מבצעים שינוי בקוד ה Playback. גם כאן, הקובץ בפורמט MPEG-2, רזולוציה של 1080p24 ו CBR של 41Mbps. גם כאן לא נתקל ה A-110 בשום קושי לנגן כהלכה את הקובץ.
חשבתי לעצמי כי הגיע הזמן לפורמטים קצת יותר מתקדמים. עברתי למקור הטוב ביותר כיום עבור משתמש ביתי, ריפים 1:1 של כותרי Blu-ray. יש לציין כי קבצים אלו משמשים כמקור לקידודי mkv רבים. במהלך הקידוד מתבצעת הורדה של קצב נתוני הוידאו, הורדת שפות נלוות, השמת פילטרים מיוחדים על מנת לחדד את התמונה על חשבון פרטים אחרים ולעיתים גם הורדת רזולוציה. בשל כך, תמיד רצוי להשתמש בקבצי M2TS כמקור מכיוון שהם מהווים כאמור את המקור הנעלה ביותר מבחינת איכות הוידאו והאודיו.
רזולוציית הקבצים הייתה 1080p24 כמובן והקידוד נע בין MPEG-2 ל VC-1 ועד ל MPEG-4 AVC, כל שלושת הקידודים הקיימים כיום מעל כותרי Blu-ray. מכיוון שהצ´יפ עליו בנוי ה A-110 מכיל תמיכה ברמת חומרה בפרופיל 4.1 עליו מבוסס פורמט ה Blu-ray, לא הייתי אמור לצפות לקשיים בניגון תכנים מסוג זה – וכך באמת היה הדבר.

Apocalypto נוגן בצורה נפלאה.
כותרים כמו The Fifth Element Remastered, Hulk, 3-10 to Yuma, Apocalypto, Rambo, Simpsons, Ratatouille ועוד רבים נוגנו ללא תקלה. לא משנה עד כמה תובעני היה קצב הנתונים (עד ל 45Mbps כאשר מתוך נתון זה הפסקול תופס 10Mbps בפורמט DTS-HD Master Audio), ה A-110 לא הראה שום סימני חולשה או גמגומים שונים בתצוגת הוידאו.

Rambo – סרט נפלא ותובעני לבדיקת ה A-110
מי שעושה שימוש בריפים של Blu-ray כאחד המקורות הראשיים עבור תכני הצפייה שלו, פתרון כמו ה A-110 יכול להוות פתרון נאה. כאשר בהמשך השנה ישולב בשאיפה תמיכה בתפריטים (בדומה לתפריטים של כותרי DVD), הפתרון יהיה מושלם ומקביל לנגן Blu-ray ייעודי. חשוב לציין כי לא קיימת תמיכה בכותרי +BD ויש צורך לעשות שימוש בריפים אשר הוסרה מהם שכבת הגנה זו.
כותרי ה Blu-ray הינם די גדולים בנפחם ונעים לרוב בגודל של כמה עשרות ג´יגה. גודל זה לרוב הינו גדול מידי עבור ה Average Joe ולכן קיימות קבוצות של אנשים אשר מקודדים את הסרטים הללו לגודל קטן יותר להורדה. התהליך כולל לרוב השמטה של פסי קול נוספים מעבר לפסקול המרכזי, החסרה של תוספות וקידוד מחדש של הוידאו על מנת להפחית את קצב הנתונים. כל הפעולות הללו נעשות במטרה להוריד את גודל הקובץ הסופי מעשרות ג´יגה לכמה בודדים אשר נפוצים לרוב בתוך קונטיינר ה mkv הנפוץ. לעיתים גם נוספים פילטרים שונים על מנת להוריד גרעון, לחדד את התמונה ועוד.
כפי שכבר הבנתם, תהליך זה דורש מיומנות מצד העושה אותו וקיימים מקרים בהם הוא לא מבוצע כהלכה.
Transformers – קידוד מעולה בקצב נתונים של 12Mbps, פרופיל 5.1 עם Ref Frames של 8
ה A-110 ידע לנגן בהצלחה את רוב קבצי ה mkv MPEG-4 AVC שהוזן (החל מ 720p ועד ל 1080p עם קצב נתונים של 26Mbps). כאשר הוא נתקל בקובץ mkv בעל פרופיל מעט שונה מהסטנדרט, הוא סירב לנגנו או ניגן אותו עם תקלות. זוהי מגבלה מסויימת, אך כל עוד מזינים אותו בשחרורים מקובלים מקבוצות שחרור מוכרות ובעלות מוניטין – מגבלה זו לא תצוץ בפני משתמש נורמטיבי. יש לציין כי מספר הקבצים אשר לא נוגנו לי כהלכה ניתן לספירה מעל אצבעות יד אחת ובכל אופן, קבצים בעייתים אלו נמצאים כרגע בבדיקה אצל Syabas ויהיה ניתן למצוא תיקון לאלו באמצעות עדכון קושחה עתידי.
כאשר פרופיל קובץ ה mkv הינו 4.1, כל הקבצים ינוגנו כדבעי, ללא תלות בקצב הנתונים בשל התמיכה המובנת בחומרה לפרופיל זה. כאשר הקבצים בפרופיל 5.1, נכנס לנו פרמטר נוסף לתמונה, ה Ref Frames. מקודדי הסרטים לרוב מגדירים מבורות קידוד בפרופיל 5.1 ו Ref Frames גבוה מחשיבה כי מספר גבוה מבטיח איכות גבוהה יותר, אך זהו לא המקרה כאן. קידוד שכזה מבטל את התמיכה הרישמית בפענוח בחומרה ועלול לגרום לגמגומים וניגון קלוקל במצבים מסויימים. אני אישית נתקלתי בגמגום בודד כזה (מתוך כמה עשרות קבצים) כאשר התוכן הוזן דרך כונן קשיח USB. יש לשער כי קצב הנתונים הנתמך דרך ממשק ה USB ישתפר בעתיד ואז מגבלה זו תעלם.

300- נוגן מצויין.
חשוב לציין כי מגבלת פרופיל גבוה מ 4.1 הינה כזאת אשר קיימת בכל מזרימי המדיה השונים. כיום המודעות בנוגע לקידוד בפרופיל 4.1 על מנת להעניק תמיכה בפענוח בחומרה במגמת עלייה בקרב מקודדי הסרטים, כתוצאה מכך כמות נכבדה מהשחרורים כיום הינם בפרופיל 4.1 אשר לא יגרמו לבעיות בניגון ויבטיחו חווית צפייה כשירה.
אין לצפות עכשיו כי רוכשי המזרימדיה השונים יתחילו להכנס לקרבי קבצי הוידאו השונים על מנת לבדוק אם הם עובדים כשורה, הרי אחת הסיבות שהם בחרו במזרימדיה ולא HTPC הינה על מנת לחסוך את הזמן אשר נדרש להתעסקות זו. סביר להניח כי רוב התכנים אשר תבחרו לצפות יעבדו כנדרש על ה A-110 ולאחר זמן מה בכלל תגידו שאני הוזה והכל עובד, אך אם פתאום תיתקלו בקובץ אשר לא גמגם קלות בסצנה מסויימת – עכשיו לפחות תדעו את הסיבה.
ניתן לומר כי קבצי ה mkv הינם המקור הפופולארי ביותר כיום בזירת תכני הוידאו להורדה. קבצים אלו נהפכו סטנדרט מקובל לצפייה מכיוון שהם מהווים פשרה נוחה ומקובלת של איכות יחסית לגודל הקובץ. בשל כך, תמיכה בסוג קבצים כאלה הינה די קריטית להצלחתו של כל מזרימדיה.
לגבי תמיכה בעברית, ה A-110 בעל יכולת הצגה טבעית של תרגומים בשפת הקודש, פשוט העניקו לקובץ התרגום (לרוב קובץ SRT) שם זהה לקובץ הוידאו וחסל – התרגום יוצג בצורה נאותה ללא שום המרות מייגאות.
תמיכה בשמות קבצים בעברית עדיין לא קיימת נכון לזמן כתיבת הביקורת, אך חברת Syabas דואגת לנושא ותמיכה זו אמורה להגיע בקרוב.
DivX, Xvid, DVD ISO
מי שקונה מזרימדיה כמו ה A-110 כיום, כמובן שלא יזין אותו בתכנים מסוג זה, זהו מעשה עוון בכלל לצפות בכלל בתכנים בעלי רזולוציה כזאת נמוכה לפי דעתי ולא הייתה לי כלל כוונה לבזבז פיקסלים פה עליהם, אך רעייתי האהובה הפצירה בי שאני אקדיש מעט זמן לנושא. אם אין ל A-110 יכולת לנגן בהצלחה את ה DivX, XviD וקבצי ה ISO של הילד, אז אני לעולם לא אקבל אור ירוק להכניס מזרימדיה שכזה לסלון הביתי.

Dora & Boots – אחד מתכני ה DVD & DivX הפופולריים ביותר אצלי.
שמחתי לגלות כי ה A-110 לא נתקל בשום מעצור בניגון תכנים קלילים אלו. טלטאביס, רינת, דורה ובוטס נראו במלוא הדרם ולבית חזר השקט. בניגון DVD ISO קיימת אפילו אפשרות לעשות Zoom של 100, 133, 200 ו-400% כאשר בכל מצב יש לנו יכולת להזיז את חלון ה Zoom. אפשרות חמודה, אך לא ממש שימושית. חשוב לומר כי מספר קבצי ISO & IMG לא נוגנו מסיבה מסויימת, התקלה דווחה ובימים אלו ממש Syabas עובדת על תיקון לנושא.
למי שיש ברשותו מספר מדיות DVD, ישמח לדעת כי ניתן לחבר כונן USB DVD חיצוני ולנגן דרכו את כותרי ה DVD שברשותכם עם מגבלה קטנה, הצ´יפ הראשי ב A-110, ה SMP8635, איננו תומך בהצפנת CSS ולכן כותרי ה DVD שתרצו לנגן יהיו צריכים להיות חסרים הגנה שכזאת.
יש לציין כי שרת ה myiHome איננו תומך בקבצי ISO ועל מנת לנגן אותם יש צורך להשתמש ב NFS או SMB.
אם כבר מזכירים את שרת ה myiHome, רצוי לומר כי כרגע קיימת גרסת Beta שלו אשר מאפשרת הכנסת Plugin מסוג MovieJukeBOX אשר תתרום למכשיר להיות מזרימדיה ידידותי מעין כמוהו.
קבצי אודיו, תמונות וניווט
קבצי אודיו ותמונות
הצגת התמונות בסיסית למדי, ניתן לבחור מספר סוגים של אפקטי מעבר בין התמונות ו… וזהו בעצם (מה רציתם, שגם יוריד את העיניים האדומות?). כפתרון עבור הצגת התמונות המשפחתיות, ה A-110 יהווה פתרון נוח ויאפשר בקלות להציג את התמונות בסלון המשפחתי ללא ניוד קרובי המשפחה שבאים לבקר לחדר המחשב…

הצגת Thumbnails עבור תמונות.
כמו כל שאר מזרימי המדיה מבוססי ה NMT, גם ה A-110 תומך בניגון קבצי FLAC, פורמט ה Lossless הפופולארי ביותר. גם פורמטים נפוצים אחרים כגון wma ו- mp3 זוכים כאן לתמיכה בצורה טבעית. לאלו ממכם אשר שומרים ספרייה אודיופילית של DVD-Audio, אל חשש, ה A-110 ידע לאכול אותם ללא מלח.

DVD-Audio – Kraftwerk, The MIX
ניווט
קיימות מספר אפשרויות ניווט בקבצי הוידאו:Seek 30+ – מתבצע בעזרת החיצים, כל לחיצה מקדמת את הסרט ב 30 שניות, לחיצה רצופה מציגה על המסך את הזמן הנוכחי של קובץ הוידאו עם Counter שעולה במהירות. ברגע שנעזוב את החיצים, הוידאו ידלג לאותה נקודה.
Time Seek – קפיצה לזמן מדוייק (HH:MM:SS) בעזרת מקשי ה Keypad.
x2, x4, x8 – הרצה של הוידאו במהירות כפולה, כפול 4 וכפול 8. מהירויות x4 ומעלה נדמה שהציגו אותה מהירות הרצה. שימו לב כי בזמן ממושך של הרצה, הכתוביות והוידאו מאבדים סנכרון, אך הסנכרון חוסר כאשר חוזרים למצב צפייה רגיל. לא קיימת אפשרות לבצע הרצה מסוג זה אחורנית
… 10%, 20% – דילוג לנקודות יחסיות בזמן. לחיצה על המספר 1 תדלג ל 10% מהתחלת הקובץ, לחיצה על 2 תדלג ל 20% מהתחלת הקובץ והלאה…
תכנים מקוונים ודפדפן
תכנים מקוונים ודפדפן
ה A-110 בעל מספר רב של תכנים מקוונים מוגדרים מראש. תכנים אלו יש לציין הותאמו במיוחד למכשיר. התכנים שהוזכרו יאפשרו לנו להתעדכן בחדשות, לצפות בקטעי וידאו משירותים כגון Google Video, SHOUTcast, Picasa, להתעדכן במצב מזג האוויר, להאזין לתחנות רדיו או פודקסטים שונים ועוד.
לחיצה על Title תפתח לנו שורת כתובת בקצה העליון של המסך. במידה וחיברתם את מקלדת ה USB שלכם (אחרת תאלצו להשתמש ב Keypad של השלט), תוכלו בקלות להזין כתובת אינטרנט ולגלוש לאתר החביב עליכם. שימו לב כי הדפדפן תומך HTML בלבד, קחו זאת בחשבון לפני שאתם נכנסים ל ynet או nana.
מגוון התכנים וסוג השירותים אשר קיימים הינו מאוד מגוון ויכול בקלות להעביר ערבים שלמים בהנאה מבלי להפעיל קובץ וידאו בודד.






שימוש ב USB Slave
שימוש ב USB Slave
אחת התוספות השימושיות ביותר של ה A-110 לעומת ה A-100 הינו הכללת מחבר USB Slave.
לאחר שיותקן כונן קשיח פנימי, ניתן יהיה לחבר את ה A-110 בכבל USB למחשב והוא יתנהג ככונן קשיח חיצוני לכל דבר. הנה שלושה שימושים נפוצים לדבר:
-
במידה ואין לכם רשת ביתית, תוכלו פשוט לנייד את ה A-110 למחשב על מנת להעמיס אותו בתכנים ואז להחזירו חזרה לסלון. בצורה זו גם חסכתם הקמת רשת ביתית וגם רכישת כונן קשיח חיצוני USB.
-
כאשר תרצו לדוגמה לנייד את ה A-110 בין חדרים או כאשר אתם הולכים לחברים.
-
גיבוי.

24MBps – USB Slave לשנייה.
כל פעולות הכתיבה לכונן הקשיח הפנימי התקיימו במהירות ממוצעת של 24MBps, שזה משהו כמו כמעט 7 דקות עבור 10GB, או אם קל לכם יותר לחשב, כל ג´יגה ב 42 שניות לערך.
חשוב לומר כי כל השימושים הללו מצריכים מחשב על מנת לבצע את פעולת הכתיבה לכונן הקשיח, מכיוון שה A-110 איננו מסוגל לבצע פעולות כתיבה כאשר הכונן הקשיח הינו בפורמט מערכת קבצים מסוג NTFS. לעומת זאת, במידה ותרצו להרחיב משמעותית את היכולות השימושיות של הכונן הפנימי, מומלץ לפרמט את הכונן הקשיח ל ext3. בצורה זו תוכלו גם לבצע כתיבה לכונן הקשיח הפנימי בעזרת ה A-110.
פורמט ה ext3 הינו פורמט מערכת קבצים נפוץ בלינוקס וה A-110 מסוגל לבצע כתיבה על פורמט זה. למה זה שימושי? אני אתן מספר דוגמאות על מנת להמחיש את היתרון:
- מגיע אליכם חבר עם כונן קשיח חיצוני USB עמוס לעייפה בתכנים? אל חשש, פשוט חברו את הכונן הקשיח ל A-110, סמנו בעזרת השלט את כל הקבצים וליחצו על פעולת ההעתקה, ה A-110 ידאג להעתיק לתוכו את כל הקבצים מהכונן.
- יש לכם קבצים שונים ב Shared Folders ברשת הביתית ואתם מעוניינים להעתיק אותם לכונן הקשיח הפנימי ב A-110? אין קל מזה, אותו פעולה כמו בסעיף קודם, פשוט סמנו את כל הקבצים וה A-110 ימשיך בתהליך עם מונה אחוזים ידידותי אשר יראה את התקדמות פעולת ההעתקה.
- חבר שלכם הגיע לבקר עם כונן קשיח חיצוני USB ומבקש להעתיק את התכנים האיכותיים שלכם? חברו את הכונן שלו, סמנו את הסרטים הרצויים וה A-110 יעתיק אותם בצייתנות
- סיפור דומה לגבי מחיקות מהכונן של סרטים שראיתם, העברה שלהם לכונן אחר ועוד.
כל השימושים שהזכרתי הינם די נפוצים בחיי היום יום ועד היום היינו צריכים לעשות שימוש במחשב על מנת לבצע את פעולות הכתיבה השונות, אך מעכשיו אין ממש צורך מכיוון שה A-110 פוטר אותנו מפעולות ההעתקה המייגעות מול המחשב.

סימון הקובץ הרצוי להעתקה או העברה.

הקובץ מסומן עם V קטן. בדרך זו מסמנים את כל הקבצים הרצויים.

נודדים לכונן היעד ובוחרים בפעולת ההעתקה או ההעברה.

מד האחוזים אשר מציין את התקדמות תהליך ההעתקה או ההעברה.
סיכום
סיכום
ההבדלים במחיר בין ה A-100 ל A-110 עומדים לזמן כתיבת הביקורת על $16 בלבד. אם אתם רוצים לשמוע במשפט אחת מה לרכוש מבין שני הדגמים – תרכשו את ה A-110. ההבדל העיקרי בין הדגמים, קיום מחבר HDMI 1.3a ו USB Slave שווים את התוספת במחיר הזה, גם אם היום אתם מזרימים את כל התוכן שלכם מהרשת הביתית ואין ברשותכם רסיבר מתקדם אשר ינצל את מחבר ה HDMI 1.3a – בעתיד ייתכן ותשדרגו וממש לא תרצו לדעת כי בשל התקמצות בעבר על סכום פעוט של $16, לא תוכלו להדליק את הנוריות ברסיבר שלכם.
ה A-110 מהווה שדרוג נאה לאחיו הבוגר, ה A-100. אומנם המראה שלו לא מושך יותר מידי, אך אל תשכחו שהוא מתומחר בסך הכל ב $215, לאחר מיסים ודמי משלוח לארץ הקודש, העלות תעמוד על סכום מעט גבוה יותר מ 1000 ₪ בלבד, סכום פעוט אשר תמורתו אתם מקבלים תמורה נאה למידי. אל תשכחו שבזירת ה HTPC, בסכום זה אתם רוכשים רק את ה PSU והמארז – וזה במקרה הטוב.
אחת התוספות המעניינות אשר מצופה לנו בקרוב מחברת Syabas הינה תמיכה בהצגת תפריטים של Blu-ray ויכולת הצגת קבצי שמות בעברית. תוספות זו בשילוב כל שאר היתרונות שהוצגו כאן, יכולים להכתיר את ה A-110 כמעט כמזרימדיה האולטימטיבי (אילו לא היה כזה מכוער), גם מחיר זול, גם תמיכה בפורמטי האודיו החדשים, גם USB Slave וגם הפגנת יציבות מרשימה – כל אלו בהחלט ממקמים את ה A-110 כאחד המתמודדים החזקים ביותר בזירת מזרימי המדיה.
יתרונות
-
יכולת Passthrough לפורמטי האודיו החדשים.
-
USB Slave.
-
אפשרות להתאמת Add-ons.
- DTS Downmix.
-
תמיכה טבעית בעברית.
-
ניגון תכני Blu-ray עתירי ביטים בהצלחה מעל רשת מקומית.
-
יכולות מקוונות עשירות.
-
מחיר.
חסרונות
-
מראה פשוט.
-
חסר VFD.
-
חסר Bookmarks (חסרון של ה NMT).
בעדכון הקושחה של פברואר 2009, נוספה היכולת ל Bookmarks. -
המוצר מתחמם למדי.
המוצר ניתן לרכישה דרך אתר היצרן או באמצעות היבואן המקומי, חברת GameRoom ו 7pc
להמשך דיון בנושא הביקורת לחץ כאן.
Special thanks to Popcorn Hour who supplied us with the sample unit we used for this review
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.