הקדמה
מידי פעם אנחנו נתקפים בפרץ של יעילות ומרץ לסדר את אחורי המערכת, לרוב ביום שבת בבוקר או ביום חופש מהעבודה. לוקחים מטלית, מנגבים תחילה את כל הרכיבים יפה יפה, מטאטים ולאחר מכן מבצעים את השטיפה השנתית מאחורי הסטנד אשר זוכה רק לעיתים רחוקות לנקיון הגון שכזה.
בדרך כלל לאחר הנקיון, אנחנו מבחינים בבלל הכבלים ואז פוצחים במשימה הבלתי אפשרית של סידור כל הכבלים בצורה נאותה, בדיוק כמו בתמונות מהמגזין שראינו שבוע שעבר אצל רופא השיניים או באיזה אתר אודיו וקולנוע ביתי כלשהו. במרבית המקרים המשימה מתנהלת יפה, אך היא תמיד נוחלת כשלון כאשר אנחנו מגיעים למפצל החשמל עם כל הטרנספורמטורים וספקי הכח. בנקודה זו השפה ננשכת כי אנחנו מבינים שאין שום אפשרות להסתיר את כל הבלוקים המיותרים הללו ולכן בשלב זה אנחנו מחזירים יפה יפה את הסטנד\מזנון למקומו.
ובכן, אל תמהרו, לעזרתנו מגיעה חברת bluelounge. חברה זו מתמחה בפתרונות שונים להסתרת כבלים שונים ברחבי הבית או המשרד.
הפתרון הרלוונטי לביקורת זו הינו ה CableBox. זה בסך הכל קופסה גדולה מפלסטיק, עם מכסה אשר ניתן להסרה על מנת לאפשר הכנסת מפצל החשמל עם כל הבלוקים המעצבנים ופתחים נוחים בצדדים עבור כניסה ויציאה של הכבלים מתוך הקופסה, בהחלט לא מדע טילים.

כולה קופסה מפלסטיק
מבנה ושימוש
ה CableBox רחב מימדים, 154 מ"מ רוחב, 134 מ"מ גובה ואורך של 398 מ"מ, יכולים להכיל בקלות 2 מפצלי חשמל של 6 כניסות כל אחד. אם תתעקשו, תוכלו אפילו להכניס את הראוטר הביתי לתוכו והכל מוגן היטב מאבק.
עשוי מפלסטיק קשיח, בעל צבע שחור מט ומכסה שנסגר בקליקים קלים. על המכסה נוכל למצוא לוגו קטן בטעם טוב של היצרן.
אני כבר רואה איך אנשים הולכים להתבלבל ולבצע שימוש קלוקל בקופסה. על מנת לפשט את העניין, חיברתי הוראות שימוש:
- הסר את המכסה.
- הכנס פנימה את מפצל החשמל עם הבלוקים המעצבנים.
- סעיף רשות: בשביל ההרגשה הטובה, סדר את המפצל יפה ואת כל כבלי החשמל העודפים צמצם לתוך הקופסה.
- סדר את כבלי היציאה והכניסה ליד הפתחים בצדדי הקופסה (בשביל שנוכל לסגור את המכסה, שרלוק).
- סגור את המכסה.
אז לאחר ששיננתי את הוראות ההפעלה, הינה המימוש של המוצר בחדר הילדים:

לפני. איזה בלאגן מכוער…

אברא קדברא
נכון יצא יפה? זה הבלגאן (לשעבר) מאחורי המסך של הילד. תמיד הוא רצה לפשפש ולדחוף דברים למפצל החשמל או משום מה נהנה לשחק עם הבלוקים החמימים. ה CableBox הופך כאן בקלות לפתרון בטיחותי מעבר לאסטטיות שהוא מביא עימו.
נחמד מאוד לחשוב על הילדים לפנינו, אך אבא לא קנה את הקופסה הזאת בשביל חדר הילדים, נכון? בו נבדוק כיצד ה CableBox עוזר לנו עם המערכת הראשית שלנו.

תמונה מקרוב של הבלאגן

אני מקווה שאצלכם זה נראה יותר מסודר מאצלי

ה CableBox נכנס לפעולה

ה CableBox עוזר בהצמדת הסטנד קרוב יותר לקיר האחורי.

ה CableBox משתלב די יפה
סיכום
טוב, לא ממש העלמנו את כל החוטים מהמערכת כמו בחלומות הרטובים שלנו, אך הצלחנו להחליף ערימה של בלוקים מעצבנים בקופסה שחורה גדולה. אני לפחות מעדיף קופסה זו מאשר להשאיר הכל חשוף כפי שהיה קודם, גם מבחינה אסטטית וגם מבחינה בטיחותית כפי שהבחנו עם ההתקנה בחדר הילדים.
המחיר עומד על $30 לקופסה פלוס $30 למשלוח, כלומר משהו כמו 200 ש"ח על קופסת פלסטיק. נשמע קצת מרתיע בהתחלה, אך כאשר חושבים על האלטרנטיבה של DIY אשר כוללת מספר שעות של השגת חומרי גלם, מדידות, חיתוך, הדבקה, צביעה – אזי הסכום 200 ש"ח נשמע די הגיוני פתאום.
מה עוד אפשר להגיד על המוצר? שסוף סוף אישתי שתחייה התלהבה גם היא מאיזה שהוא גאדג´ט שאני רוכש. החסרון הוא שהיא והחרימה לי אותו לטובת חדר הילדים, "בטיחות הילדים מעל הבלאגן שלך בסלון". טוב נו, היא צודקת. רכשתי עוד אחד 🙂
להמשך דיון בנושא הביקורת לחץ כאן.
Special thanks to Mr. Allan Kiesler from bluelounge who supplied us with the sample unit we used for this review.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.