הקדמה
בשנים האחרונות היתה תחושה שפנסוניק מעט חוזרת על עצמה. דור 7 היה בעצם סוג של חזרה על דור 6 ולא הורגש שיפור משמעותי, חוץ במקרה של ה-50PV700 שחידש עם רזולוציה חדשה ופילטר קדמי שהזכיר LCD במידת מה בשל כך שפיזר את האור ולא הבריק.
פנסוניק שמה לה למטרה להיות לא רק מספר אחד במכירות אלא גם מספר אחת באיכות התמונה וה- 42PY800 הוא התוצר הראשון של קו המוצרים החדשים (מה שנקרא "דור 11") של פנסוניק. בקו זה נראה בהמשך גם מסך 46", 50", וככל הנראה מסכים גדולים יותר כגון 58", 65" ויתכן שאפילו גירסא חדשה של 103" בעתיד.
עיצוב המסך מעט שונה מזה של מסכי ה-VIERA הישנים יותר. הפינות של המסך מעוגלות והתחתית מעט שונה מהדור הקודם של המסכים ומזכיר לי מעט את העיצוב של מסכי LCD של טושיבה. בכל אופן, זה עיצוב טוב, אך לא מצויין (כמו שנאמר בפרסומות). בכל אופן, עיצוב "ייחודי" לא היה מעולם הדגש בעולמה של פנסוניק, אשר הדגישה פשטות ונוחות על פני עיצוב מרהיב. רוצה לומר, פנסוניק התרכזו יותר במסך שיתאים לכל סלון מאשר מסך שייראה טוב בסלוניהם של השמנה והסלתה…
אחוריו של המסך כוללים מספר רב של חיבורים: שני סטים של קומפוננט, שני סטים של קומפוזיט, חיבור SVIDEO, חיבור VGA, חיבור RF טיונר, ושני חיבורי HDMI. המסך מסוגל גם למתג את האודיו ולהעבירו דרך חיבור אופטי לרסיבר.
הפאנל הקדמי מתרומם בכדי להראות שניתן לחבר כמעט כל סוג של חיבור למסך בקלות. חיבור אוזניות, SVIDEO, קומפוזיט, חיבור HDMI שלישי ומקום לכרטיס SD ממצלמת STILLS. לידם סט של כפתורי שליטה בכדי להעביר לערוץ הרצוי. פאנל זה משמש לחיבורים זמניים כגון למצלמת וידאו או סטילס.
איכות הבניה טובה, אך מרגישה מעט יותר פלסטיק מאשר מתכת, בעיקר באיזור הפאנל, שכן המסגרת בסגנון BLACK PIANO פשוט מצויינת.
המסך מרגיש חם מאוד, והשארתו בחדר דלוק לאורך זמן עלול לחמם אותו קמעה. אחוריו כוללים כ-4 מאווררים קטנים שככל הנראה פועלים – דבר שהפתיע אותי שכן חשבתי שהוא כבר פאסה…
תופעת החזרת האור הזויתית במסך נשארה כמו בעבר במסכי פנסוניק (עדות לפילטר זכוכית יוקרתי מיד לאחר הפאנל עצמו. עם זאת המסך עצמו הוא השחור ביותר שפנסוניק עשתה אי פעם. ההבדל ניכר לעין מיד. למרות שהמסך מבריק (קרי אינו מט כמו הניסוי הקודם של מסך ה-50PZ700 וה 50PV700) הוא בולע אור באופן משמעותי ואינו מחזיר המון אור.

כאן ניתן לראות אותי בהחזר האור מהמסך
ההחזרים כאמור הם שיפור ביחס למסך ה- 65PY700 ), אך עדיין רואים מעט החזר, בעיקר כשהחדר מאוד מואר. עם זאת, לדעתי מרבית הרוכשים לא ירגישו בתופעה והיא לא צפוייה להפריע, המצב הוא טוב משמעותית ממרבית המסכים בשוק, ובעיקר ביחס למסכי LCD רבים אשר מפזרים את האור אך אינם מנסים "לבלוע אותו".
תפריטי המסך בסיסיים למדי ואינם מסובכים מדי למרבית המשתמשים. מצאתי אותם פשוטים מדי במקרים רבים והייתי מאוד שמח אם היו אופציות כיול שונות מעבר למה שהמסך נותן כיום. תפריטים אלה שמורים, כמובן, לסדרת המוניטור הנפרדת, אך למסכים אלה אין את העיצוב היפה של סדרה זו והם נטולים רמקולים לחלוטין.
מצאתי שאיכות הצליל של המסך סבירה לחלוטין עבור שימושים כמו חדשות וכו´. המסך פיענח PCM סטריאופוני בלבד, דרך חיבור HDMI, אך מי שזקוק לטלויזיה יסתפק בכך לחלוטין. מי שמעדיף לראות סרטים עם אודיו מתקדם יותר, עדיף שישרשרו את חיבור ה-HDMI לרסיבר קודם. הרמקולים חבויים בתחתית המסך כך שרצוי להשתמש במעמד המקורי או לפחות להרים את המסך מעט מעל הרצפה בכדי לנצל אותן כראוי.
למרות שהמסך מרגיש כמו מסך 42" רגיל של פנסוניק, ההבדל ניכר לעין מיד עם הדלקתו. המסך כהה באופן משמעותי מכל מסך שפנסוניק אי פעם ייצרה. השחורים משתלבים כמעט במסגרת ה-BLACK PIANO, ואלה שחורים משמעותית כהים מכל מסך LCD שאי פעם ראיתי.
מדידות
פורמטים ומדידות
מכיוון שמסך זה הוא מסך 1080P או "FULL HD" מלא (או ליתר דיוק… HD READY 1080P) יש כאן הרבה יותר לבחון ולבדוק מאשר מסכים קודמים של פנסוניק. הבדיקה החשובה ביותר היא NATIVE RATE. כיבוי תפריט ה-OVERSCAN מאפשר NATIVE RATE בחיבורי 1080P ו-1080i בכל הקצבים שניסיתי (כולל 24FPS, 50HZ וכמובן 60HZ).
עם זאת, תופעה מוזרה היתה החוסר של שורת הפיקסלים השמאלית ביותר (X=0), כך שלמרות ה-NATIVE RATE ניתן לראות ככל הנראה "רק" 1919 טורי פיקסלים. כמובן שהדבר אינו מטריד ולא ניתן לזיהוי ללא מכשירי מדידה מתאימים. מאוד יתכן שהדבר נגרם בשל עיבוד WOBBLING נסתר כלשהו שאין למשתמש תפריט לשנותו.
זה המסך הראשון של פנסוניק, בעצם, שתומך בכל הפורמטים הקיימים כראוי – ומכיוון שהפיקסלים שלו ריבועיים והוא נטול כל בעיות עיבוד כלשהן (לא ברזולוציה ולא בתנועה), ניתן בקלות לחבר לו HTPC. אורך חיי חצי הבהירות של המסך (הזמן שלוקח לו לאבד חצי מבהירות המסך שלו) הוא כ-100,000 שעות, כך שמסך זה אינו נצרב בקלות… עם זאת, אני בכ"ז ממליץ לנהוג במשנה זהירות במסך ב-100 השעות הראשונות של הפעלתו.
פנסוניק לא הרגישה צורך להפעיל כאן את אפשרויות האנטי צריבה ולכן אין תפריטים בנושא זה (או שהנושא מטופל באופן מובנה, או שאין בכך צורך יותר לדעת החברה, בכל אופן הדבר מבורך כי אם יש את האופציה היא לא היתה ניתנת לזיהוי ויזואלי על ידי). למסך גם אין מצב GAME MODE עבור משחקים, כך שנושא עיבוד התמונה עבור גיימרים עלול טיפה להאיט את השחקנים, אם כי עיבוד התמונה של פנסוניק הוא מהיר למדי ולכן זה לא חייבת להיות בעיה באופן מעשי.
כפי שציינתי, המסך כהה למדי בעת צפיה, עד שהוא כמעט נעלם במסגרת. אומר כמעט מכיוון שבמסכי KURO לא ניתן במצבים רבים לזהות היכן המסך מתחיל והמסגרת מסתיימת. הניגודיות של המסך דומה מאוד לניגודיות של KURO 1.0 של פיוניר, כלומר, קפיצה משמעותית ביחס לניגודיות של חברות אחרות, אך עדיין לא ברמה של KURO 2. האם זה מהותי? זה כבר לא אני יכול להחליט, אך זה בהחלט מגיע לרמות שרק חלמנו עליהן לפני כשנה. במדידות קיבלתי תוצאות דומות מאוד לאלה של ה-428XD – קרי יחס ניגודיות של כ-7000:1 על הפאנל עצמו. הפאנל שומר על בהירותו לאורך זמן (הגנה חכמה) אשר משחררת מעט פוספורים לאחר שימוש של כמה שעות באופן מחושב בכדי להעלים את תופעת דעיכתם לאורך זמן (מה שגם מאריך את אורך חיי המסך וגם מונע את צריבתו).
למסך אין זיהוי אור חיצוני ולכן אינו משנה את תכונותיו לפי עוצמת תאורת הרקע ומכיוון שעוצמת התאורה שלו היא כ-200cd/m2 חשוב לציין שהוא מתאים יותר לצפיה בחדרים שאינם מוצפי אור. כלומר, מי שמתכנן להציב אותו בסלון השטוף באור יום, צריך להעדיף מסך LCD בוהק במקום מסך זה.
בתחום כיול הצבע אני ממליץ על מצב CINEMA וטמפ´ צבע WARM. הגדלת ה-CONTRAST למקסימום לא מזיקה ובכדי לכייל את ה-BRIGHTNESS הפחתתי אותו מעט מתחת לקו ה-50%.
במדידות ה-GAMUT, המסך נראה טוב למדי אך עדיין אינו מגיע לכל טווח הצבעים בתקן REC709 לפי CIE 1931:

באופן מעניין, דווקא במצב COLOR MANAGEMENT OFF
הצבעים מדוייקים יותר…
עם זאת, הכיסוי די רחב שזה לא צריך להטריד אותנו יותר מדי.
בתחום הגאמה, אין למסך כל אפשרות לשנות מצב זה והמסך מציג גאמה מדוייקת מאוד המכוונת על גאמה 2.0
מכיוון שהמסך בעל ניגודיות בולטת, זו בחירה טובה אשר מאפשרת לנו לצפות בכל הפרטים באופן מדוייק (עוד על כך בהמשך) אך לא בולעת את פרטי השחורים. בקיצור החלטה טובה.
בנושא מדידות טמפרטורת הצבע:
ניתן לראות שפנסוניק אינה מוטרדת יותר מדי מנקודה זו ואינה מקפידה עליה במיוחד. במקרים רבים יש כאן טעות של עד 20% מהכיול הנכון, סטיה משמעותית אשר אינה קיימת במודלים אחרים של פנסוניק שבחנתי בשנים האחרונות. למסך אין אפשרויות מתקדמות לכיול ולכן אין דרך לתקן זאת (ולכן אין דרך לעשות כיול טמפ´ צבע למסך זה).
המסך תומך בכמה וכמה אפשרויות חדשות שקשורות ל-HDMI 1.3. אפשרות ראשונה היא XVYCC – אפשרות אשר מרחיבה את טווח הגמוט של המסך כאשר מספרים שבעבר נחשבו "שליליים" או לא חוקיים מועברים לו. המסך מזהה מצב זה אוטומטית ולאן סירב להדליק אותה כאשר ניסיתי לערוך מדידות ולכן לא היתה לי דרך לוודא שטווח הגמוט אכן מורחב במצב זה. אופציה נוספת שכבר ראינו במודלים קודמים היא ה-VIERA CONTROL, שם נרדף ל-HDMI CEC, אשר מאפשר לך להשתמש בשלט של המסך בכדי לשלוט על מכשירים המחוברים לאותו מסך, כגון ניגון ותפריטי נגן ה-DVD או הבלוריי המתאים. בשימוש שוטף פונקציה זו נוחה מאוד.
טביעת האצבע הספקטרלית של המסך:
חתימה זו בעצם זהה לזו של ה-65PY700 אך שונה לחלוטין מזו של ה- PV700 כך שרואים שסדרות ה-FHD של פנסוניק הן חיות שונות לחלוטין מקודמותן.
עיבוד תנועה
100HZ או 120HZ
עיבוד התמונה של המסך כולל מספר סעיפים. נושא ה-NATIVE RATE כאמור מטופל למופית, ולכן מעניין כיצד המסך מטפל בכל נושא עיבוד התמונה ובעיקר כיצד הוא מציג תמונות SDTV.
נתחיל כמובן מה-INTERMEDIATE FRAMES, או כפי שפנסוניק קוראת לו "INTELLIGENT FRAME CREATION"
מדובר בלא פחות מרעידת אדמה לחברות מסכי ה-LCD הדקים שעד כה היו המחזיקות היחידות בטכנולוגיה זו (פרט לסוני, שהכניסה יכולת זו גם למקרן ה- SXRD VW200 שלה).
טכנולוגיה זו בעצם מזהה את מספר הפריימים הקיימים בתמונה ומייצרת את הפריימים החסרים שמשלימים בין הפריימים המקוריים לקצב הנתונים אותו היא רוצה להציג. פונקציה זו נקראת לרוב 100HZ (עבור השוק האירופאי) או 120HZ עבור השוק האמריקאי. פלזמה עובדת על עיקרון "הבהובים" – כלומר, פיקסל לבן שמהבהב יראה לעין כמו פיקסל אפור. פנסוניק עובדת על כפולה חדשה שאנחנו לא מכירים בשם 480HZ אשר היא בסיס לכל הכפולות שלה. זה בעצם קצב ההבהובים הגבוה ביותר שראינו עד כה בכל המסכים – מה שמוריד משמעותית את תחושת ה "נמלים" שאפשר להרגיש בפלזמה ממרחק קצר לעיתים.
נתחיל מזה שהמימוש של פנסוניק הוא כמעט זהה למסכי ה-LCD מהרמה הגבוהה ביותר (קרי: מסכים יקרים בהרבה ממסך זה). עם זאת האפשרויות במסך הן או להדליק אופציה זו או לכבות אותה, בעוד שבמסכים רבים כבר ניתן לראות דרגות עיבוד שונות שמפחיתות את האפקט המתקבל.
האפקט שמתקבל הוא של תנועה חלקה, ולרוב טבעית "מדי". כלומר, העין כבר הורגלה לאיטיות היחסית של התנועה בטלויזיה, והתנועה החלקה הזו עלולה להיראות מוגזמת לאנשים רבים. שמעתי כבר כמה אנשים מתארים את התופעה כאל צפיה באופרת סבון (שמצולמת בוידאו ולכן לרוב קצב הפריימים גבוה יותר) או CCTV (טלויזיה במעגל סגור). האמת היא שמדובר על כפליים מקצב הפריימים שאנחנו רואים גם במקרים אלה, ולעיתים עד פי 5 מקצב הנתונים המקורי של הסרט, כך שהשוואה לא בלתי סבירה.
עם זאת, צריך לזכור שללא אופציה זו, צפיה בסרטי 24P (סרטי בלוריי לרוב) עלולה להיות פחות נעימה וקופצנית ביחס למה שהורגלנו בעבר.
כך, שמדובר בברכה ובקללה. מצד אחד – האפקט משפר את חלקות התמונה והופך את התמונה לראליסטית מאוד. מצד שני, היא עלולה להפוך אותה לראליסטית "מדי", מה שעלול להפחית את התחושה הסינמטית.
המסקנה? מי שמחפש להיות נאמן למקור לרוב יכבה אופציה זו, ומי שמחפש תמונה חלקה וראליסטית ככל הניתן ידליק אותה. צפיה של כמה ימים באופציה זו תקשה מאוד חזרה לצפיה בתמונה רגילה שפתאום תראה מגומגמת וקופצנית…
סצינות רבות שבהם השתמשתי באופציה זו פשוט הופכות לתלת מימדיות באופן שקשה להאמין. צפיתי, למשל, בסצינת המרדף אחרי המתנקשת ב-STAR WARS:ATOC. סצינה זו הופכת לתלת מימדית ובקטעים מסויימים במרדף צריך להחזיק חזק בצידי הכורסא בכדי שלא ליפול ביחד עם החלליות הרודפות או הנרדפות…
גם בסרט האנימציה THE WILD (בכלל סרטי אנימציה מקבלים חיים חדשים עם אופציה זו) האפקט מדהים והופך כל רגע לתלת מימדי ומרגש. בסרטי 24P באמת קשה לצפות כיום ללא עיבוד תמונה שכזו.
האלגוריתם ניתן להדלקה ולכיבוי לפי כניסה מסויימת או פורמט מסויים. מעניין היה לגלות כי בעת צפיה המערכת נדלקת רק כאשר יש זיהוי ודאי של FILM MODE וגם זאת לאחר זמן מה. עוד על כך בפרק הבא.
עיבוד תמונה
עיבוד התמונה
לשם בדיקות ה-DEINTERLACING והSCALING נעזרתי באין ספור דיסקי DVD שאספתי וייצרתי במשך השנים לצורך בדיקות אלה. בשל הצפי שבעלי מסך זה יצפו במסך ממרחק יחסית קצר (2-3 מ´) הנושא חשוב ביותר.
זיהוי FILM MODE הוא קריטי לעיבוד תקין ואופטימלי. במסך זיהיתי ש 3:2 (זיהוי FILM עבור מקורות אמריקאיים מבוססי 60HZ) היה מדוייק, אם כי התעכב מעט. ב-PAL היו בעיות קשות יותר והמסך לא ננעל על 2:2 בכל מקרה. מצב זה ככל הנראה הוא הגנה לשם מניעת COMBING (תופעת המסרק). עם זאת, בחלק מהמבחנים מצאתי שהמסך עושה COMBING, אך לא בתכיפות שראיתי למשל ב-LX5090. בניגוד למסכי פיוניר המסך אינו כולל אפשרויות כלשהן בנושא זה לגבי עיבוד התמונה ולכן אנחנו תלויים בפרמטר אחד בלבד : P-NR, אשר מוריד את כמות ה-NOISE. מדובר על אלגוריתם עיבוד רעשים פשוט למדי ולא כזה שבאמת משנה את התמונה באופן מהותי.
המסקנה? המסך אינו מחלץ את מירב פרטי התמונה ממקור SDTV שאינו פילם. במקרה כזה, התמונה עלולה להיות יותר "רכה" ממה שניתן היה לחלץ למשל תוך שימוש במעבד וידאו חיצוני. בשימוש עם שלושת מעבדים שונים שניסיתי (DVDO VP50PRO, ה- LUMAGEN RADIANCE ומעבד שלישי שאיני יכול לספר עליו בגין חתימה על NDA…) ההבדל היה משמעותי כשדובר על מקור שלא נבע מוידאו.
כאשר משלבים את העובדה שאפקט ה-100/120HZ מופעל רק כמה שניות לאחר זיהוי ודאי של FILM MODE, נתקלתי בכמה מקרים שפתאום המסך כיבה לרגע את המנגנון ותנועה חלקה הפכה מגומגמת ואז שוב חלקה.
מדובר כמובן על מקרי קצה, ולא דברים שיטרידו את מרבית הצופים בבית.
אחד המבחנים שלי מבוססים על סרטים שהקלטתי כבר לפני שנים ל-DVD וכוללים קטעים הקשים לעיבוד. אחד מהם הוא מבחן ה-JUDDER שכולל קטע של אישה העוברת שטח מגודר כאשר במקרים רבים העמודים של הגדר מגמגמים קשות או מפריעים מאוד לצופה.
המסך טיפל בקטע זה בדרך הטובה ביותר שראיתי אי פעם. מנגנון ה-120HZ פעל באופן מושלם ובמקום לראות גדר שמגמגמת ראיתי תנועה מושלמת שדרכה ניתן היה להבחין בקלות ברקע. רק מסכים בודדים עד כה הצליחו במשימה זו !
גם בתחום ה-JAGGIES המסך עושה עבודה מצויינת. רק בזוית של כ-5 מעלות ניתן להבחין בתופעות של מדרגות.
המשמעות של כל זאת מתברר במבחן "החבלים" על גבי הדיסק של S&M. מבחן זה כולל קטעים מצולמים של ספינה שכוללת חבלים רבים בזויות שונות. חבלים רבים עלולים, בעיבוד לא מדוייק, להפוך למדרגות מה שהופך את כל התמונה לבלתי ניתנת לצפיה. המסך טיפל בסצינה זו ביעילות מעוררת יראה.
שידורי טלויזיה
טיפול ב-SDTV
החוסר של חיבור SCART טבעי במסך יאלץ את מרבית המשתמשים לחבר את המסך בחיבור SVIDEO (במידה וקיים), קומפוזיט או דרך TRANSCODER. חיבור של מסך כזה דרך חיבור קומפוזיט מאוד לא מומלץ ולכן הדבר מותיר את החיבור דרך SVIDEO או דרך TRANSCODER.
חיבור ה-SVIDEO יעיל מאוד במסך זה וההבדל בין חיבור שכזה עם ובלי TRANSCODER נראה אבל לא היה מהותי במיוחד. התמונה ב-SDTV מטושטשת מעט בשל נושא ה-DEINTERLACING. המסך אינו כולל אפשרויות כיול או כיוונון שיכולות לשפר תוצאות אלה. חשוב שלא להשתמש במנגנון SHARPNESS בכדי ולנסות ולשפר את חדות התמונה מכיוון שהדבר בעיקר פוגע בכמות הפרטים שבמסך ואינו משפר מצב זה באופן מהותי.
צפיתי בערוץ 2 ובערוץ 10 בעיקר, כאשר איכות התמונה נעה מטובה לסבירה. במעבר למעבד חיצוני שמתי לב עד כמה ניתן לשפר את פרטי השיער של אחת המגישות בערוץ 2 כאשר עם המעבד ניתן היה ממש להבחין בגווני השיער בין השערות הבודדות בעוד שבחיבור ישיר, השיער נראה אחיד למדי.
אפשרויות יחסי המסך כוללים מצב WIDE (עם או בלי OVERSCAN), מצב JUST (המיועד להתאים את התמונה הריבועית למסך המלבני), מצב 4:3 ושלושת מצבי ZOOM שונים.
המצב החשוב ביותר הוא מצב JUST אשר מעוות את קצוות התמונה ומעט קוטם אותה בכדי להתאים את התמונה הריבועית יותר ביחס 4:3 למסך ביחס מלבני של 16:9. מצב זה לא שונה כבר שנים, מאז שבדקתי מסך 42PW4 בתחילת העשור. חברות אחרות כבר הצליחו לשפר מצבי NLS כך שכמעט ולא ניתן להרגיש את העיוותים בקצוות. הטיפול של פנסוניק בהחלט טוב למדי בתעשיה (ביחס למשל לטיפול של LG) אך עדיין לא טוב כמו זו של פיוניר למשל.
בשקלול כל הפרמטרים, אני חייב לומר שהביצועי עיבוד התמונה של המסך מצויינים ביחס לעלות שלו וביחס להיצע כיום.
הפרדה גבוהה
תפקוד ב-HDTV
גולת הכותרת של מסך FULL HD הוא הטיפול שלו בתוכן HD כמובן. כאן ה-42PY800 מפתיע מאוד באיכותו. השילוב של 120HZ עם FULL HD הוא מדהים וכשמוסיפים את יחס הניגודיות המדהים של המסך הזה, מקבלים מנת ראליזם שקשה לקום אחריה מהספה…
התחלתי עם שידורי YES HD אשר אני ממליץ לעשות בהם שימוש ללא OVERSCAN (כל פיקסל עוזר, אתם יודעים…).
סצינה זו של דנזל וושינגנטון בסרט DEJA VU מדגישה עד כמה ניגודיות יכולה להפוך את התמונה לתלת מימדית ואמיתית. סצינה זו כמו קפצה אלי מתוך המסך. עם זאת, ניתן היה לחוש במעבר בין סצינות בהירות לכהות במנגנון ה-CONTRAST STRETCHING אשר הרגיש מעט כמו תופעת הנמכת תאורת הרקע במסכי LCD. בעת צפיה בסרטים לא חשתי בכך.
פיצוץ הסופרנובה ב NG HD היתה מלאת פרטים ומדהימה. גם כאן, השילוב של ה INTELLIGENT FRAME CREATION (להלן 100HZ) עשה את כל ההבדל.
במעבר חד למקורות HD אחרים (קרי: MB200 ו- TVIX 6500) התחלתי במבחן עיבוד התמונה, הסרט "מכוניות":
כזכור, אני עושה שימוש בגירסא בעלת קצב נתונים מעט נמוך אשר גורם לבעיות לא קלות בעיקר למסכי LCD שמתקשים להחליק את תופעות הכיווץ שנובעות מכך. מה שמחמיר את הנושא הוא השילוב של תוכן כזה עם 100HZ… ה- PY800 לא נפל במלכודת זו ולא הרגשתי תופעות כיווץ אשר עברו עיבוד מיותר ב-120HZ, אך מצד שני המסך גם לא הצליח להנמיך את תופעות הכיווץ עצמן כמו שהצליח ה-KURO 2.
סרטי STAR WARS עברו במלוא פרטיהם, והיה תענוג לצפות במסך בסצינות הכהות שנשארו מפורטות ותלת מימדיות. גם סצינות הבריחה השונות בשילוב עם 120HZ עשו עבודת קודש והחליקו את התמונה לכדי שלימות.
הסרט נארניה משמש לי לבדיקות ניגודיות וטיפול בגאמה בסצינות "מעורבות" (כאלה הכוללות בהירות גבוהה ונמוכה בו זמנית):
גם כאן, טופלה הסצינה בשלימות. ניתן היה להבחין בגרגרי האיפור על פניה של המלכה, הלבן הבוהק לא הפריע להבחין במלוא הפרטים בשיערו של אדמונד הילד אשר נותר מפורט ומושלם. במסכי LCD רבים השער שעל ראשו הופך לשחור פחמי ונטול פרטים.
גם סצינת המערה הכהה גורמת למסכים רבים לשנות את גוון פני הילדים ולטשטש את הסביבה. אך במקרה זה, פני הילדים נותרו בגוונים וורדרדים וניתן היה בקלות להבחין שהילדים לבושים במעילי פרווה כהים.

שימו לב לפרטים על פניו של סנטה, מי אמר שאין הבדל בין 720P ל-1080P שיקום לקבל כאפה…
סצינת הלחימה כנגד המלכה היה מרהיב בפרטיו (התנועות המרוחות של הדמויות ברקע הם חלק מהסרט…). חדות הילד ודיוק הפרטים בשריון שלו ובתנועה החלקה הפכו את הסצינה הזו לא פחות ממרהיבה.
השוטרים באלמנט החמישי כללו את כל הפרטים של השריון שלהם, כולל אלה שנעלמים פעמים רבות במסכים רבים אחרים. בעצם המסך הזה מתחרה בקורו לגבי מי מראה פרטים רבים יותר…
פניה של לילו נראו חלקים מעט יותר מבאשר במסכים אחרים. התופעה חזרה מספר פעמים ונראה שהמסך "סולחני" יותר לדפקטים בפנים ופחות מדגיש אותם ביחס למסכים כמו הפיליפס, סוני או פיוניר. שווה להשוות את התמונות למסכים אחרים – המסך הרבה פחות מדגיש צלקות ופצעונים, אם כי הוא לא ממש "רך" במובן שהוא מחליק את הפרטים בתמונה.
סיכום
השלט ותוספות
השלט של המסך הוא בהחלט נפילה, מדובר על שלט שמרגיש מאוד פלסטיק וזול ואינו מתאים לרמה של מסך בסדר גודל כזה. לשלט אין כפתורי DISCRETE והוא הרגיש פשוט ובסיסי מדי עבורי. מרבית הכפתורים שעל המסך לא היו בשימוש במרבית הזמן. גם פונקציות PIP היו חסרות למסך בסדר גודל זה.
למסך, כזכור, יש גם כניסת כרטיס זיכרון SECURE DATA. הכנסתו לחזית המסך מיד מקפיצה תצוגה פשוטה וקלה לניווט של התמונות בכרטיס הזיכרון. רוצים להראות לכולם את הצילומים שזה עתה צילמתם? שלפו את הכרטיס והכניסו למסך. המסך גם מזהה צילומים בעלי סימן רוטציה נכון (למשל צילומים לרוחב שעשיתי עם מצלמת הקנון שלי זוהו והוצגו נכון ללא צורך בסיבוב ידני של התמונה).
סיכום
אין ספק, פנסוניק עשו כאן שיפור דרמטי ביחס לדורות הקודמים של המסכים שלהם. הם גם עשו את מה שנחשב לבלתי אפשרי: דחיסה של רזולוצית FULL HD במסך פלזמה לגודל 42" תוך שימור היתרונות הטכנולוגיים של הפלזמה (קרי: השחורים).
הדובדבן על הקצפת היא התמיכה המלאה ב-120HZ ובכל הפורמטים האפשריים (כולל 24FPS, וכן תמיכה מלאה ב-50 ו-60HZ).
עם סדרה זו של מסכים, פנסוניק לא רק החזירה לעצמה את החיוך והגאווה לפנים, אלא שהיא חוזרת לעמוד לא רק בחזית המכירות אלא גם בחזית טכנולוגיה ואיכות התמונה. בשקלול כולל – זהו המסך הטוב ביותר בגודל 42".
החסרונות בעיני הם עיצוב מעט פשטני, שלט שלא עומד ברמת המסך עצמו, מעט מדי תפריטי כיול (יתכן שהם נמצאים בתפריטי ה-SERVICE, אך מן הראוי לחשוף אותם לקהל כולו) וטיפול מעט מיושן במתיחת תכני 4:3.
ציונים
- איכות בנייה 8.5
- עיצוב 8.5
- HDTV איכות תמונה: 9.5
- SDTV איכות תמונה: 8.5
- שלט: 7
- יכולות כיול: 8 (לא ניתן לכייל)
- יחסי מסך: 8 (מצב JUST מעט מיושן)
- פונקציות נוספות: 9 (תמיכה ב-כרטיס SD, כניסותקדמיות נוחות)
תמיכה בפורמטים:
- חיבוריות HTPC: מצויין (משום מה שורת הפיקסלים השמאלית ביותר חסרה, מאוד יתכן שזה בשל מנגנון WOBBLER חבוי)
- תמיכה בהיי דפינישן של יס – YES HD: כן
- רזולוציות: 720P, 1080i, 1080P
- קצבים: 50HZ, 60HZ, 24FPS
- תמיכה ב-HDMI 1.3: כן
- תמיכה ב- 24FPS: כן
- תמיכה ב- WIDE GAMUT: כן
- ANTI JUDDER: כן (ראשון מסוגו במסכי פלזמה!)
- CEC (הגירסא של פנסוניק VIERA LINK)
- XVYCC: כן
מחיר מומלץ לצרכן: 15,900 ש"ח
המסך נבדק באדיבות היבואנית: חברת יורוקום תקשורת דיגיטלית
לדיון במאמר זה בפורומים, נא לחצו כאן.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.