הקדמה
כפי שידוע זה מכבר, חברת פיוניר הצליחה כבר בדור הקודם של סדרת KURO לפצח את הטכנולוגיה של הפלזמה ולהמציא אותה מחדש. התקדים היה כל כך משמעותי שהיה קשה להבין לאן החברה יכולה להתקדם, ואז הכריזה פיוניר על התקדמות נוספת (KURO 2.0) אשר מעלה את הניגודיות באופן כל כך דרמטי שהחברה כבר אינה יכולה להוציא מספר רשמי של יחס ניגודיות כי זה פשוט גבוה מדי בכדי למדוד.

בזוית קיצונית ניתן לראות רפלקציות
הדבר בהחלט הגיע כהפתעה. רבים כבר מיהרו להספיד את החברה על רקע ההפסדים שהיא הראתה והכרזות לא חכמות על הפסקת יצור פאנלים מצד החברה. מתברר שההכרזה על הפסקת הייצור היתה בעיקר פלופ עצום של יחסי ציבור. מה שהחברה התכוונה לומר היא שהיא מעבירה חלק מהטכנולוגיה שלה לפנסוניק, חברה אשר מייצרת פי 10 מכמות הפאנלים של פיוניר, בתמורה להוזלה בפאנלים ובייצור. תהליך ה-OUTSOURCING מקובל וידוע בעולם, והמשמעות שלו ללקוח הממוצע הוא צפי שכשהתליך יצא לפועל (אי שם באמצע 2009), מחירי המסכים יצנחו ואיכות הפאנלים של פיוניר ופנסוניק רק ישתפרו, מה שגם יגביר את התחרותיות של פלזמה ביחס ל-LCD שכיום מצליח הרבה יותר בעולם.
עיצוב
מבחינה חיצונית רואים בהחלט שמדובר בפלזמה של פיוניר. המונוליתיות של המסך בולטת במיוחד. הוא מרגיש דק, סולידי, מבריק ומעוצב באופן מושלם. רבים כיום משתמשים ברעיון של מסך BLACK PIANO מבריק (לא לשכוח שזו המצאה עיצובית של פיוניר, שנעזרה בעבר בשיטות ציפוי יפניות עתיקות), אך אי אפשר לומר שהם בדיוק זהים למסכים של פיוניר. משהו בטאץ´ העיצובי של פיוניר נשמר.
הפאנל עצמו בולע אור כמו סוג של חור שחור. למרות שהוא בעצם מבריק, כמעט ולא רואים החזרי אור. גם כשהשתמשתי בצילום בפלאש, דבר שלרוב גורם במסכי LCD לאיזור בוהק למדי, ניתן היה לראות שהחזרי האור מאוד קטנים (הפלאש היה במקסימום עוצמה, לרוב זה גורם לתמונה בלתי ניתנת לשימוש במרבית המסכים). בעיני אופן בליעת האור היא פשוט מושלמת כאן ואין למסך זה תחרות בתחום זה.

החזר אור מפלאש – על מסכים אחרים זה היה תופס את כל התמונה

בקושי ניתן להבחין ברפלקציה שלי – למרות זמן חשיפה ארוך ותנאי אור בהירים
כשהמסך דלוק ואין תוכן או שהרקע שחור (חוץ מהלוגו), התמונה שחורה לחלוטין. כשאני אומר שחורה, הכוונה היא שלא ניתן להבחין אם המסך דלוק או לא… עדיין לא ראיתי מסך אחר שמסוגל להגיע אפילו קרוב לאפקט הזה. פתחתי את הצמצם למקסימום והשארתי את המצלמה על חשיפה גבוהה של כמה שניות, ועדיין לא הצלחתי כמעט לראות אפרפרות כלשהי. בחדר הבדיקות שלי, כאשר הוא מוחשך לחלוטין (כלומר, אין מקור אור פרט למסך עצמו), לא ניתן היה להבחין בין איזור שחור בתמונה לבין המסגרת. אני זוכר שעוד בינואר, כאשר הציגו את המסכים הללו בתערוכת CES, פיוניר רק אמרה שמדובר ב-PROTOTYPE ולא במוצר סופי ולא היה להם אפילו מושג מתי זה יהיה זמין לרכישה. המצב היחיד שבו ניתן לראות שהמסך "מתאמץ" הוא כאשר מנגנון DRE דלוק ואין דבר על המסך, מה שגורם לו לנסות ולמתוח את הרעש רקע בסיגנל וניתן להבחין בבהירות עדינה במצב זה…

שימו לב לגבולות, לא ניתן לראות היכן התוכן מסתיים והמסגרת מתחילה
ובכן רבותי, מדובר לא פחות ב-HOLY GRAIL של הוידאופילים – שחור מושלם, שלידו כל מסך אחר "תמיד דופק את השחורים".
תפריטי המסך זהים כמעט לדורות הקודמים של המסכים, נוחים ושימושיים ולא ירתיעו גם משתמשים שאינם מומחים גדולים. משתמשים מתוחכמים יותר עלולים להתעצבן כי הם צריכים לעבור שני תפריטים נוספים לפני שיגיעו לתפריטים המתקדמים, אך פשרה זו נחוצה בשביל מרבית המשתמשים שאינם מתוחכמים.
המסגרת של המסך (BEZEL) מעט רחבה לטעמי, ככל הנראה מטעמי עיצוב, והייתי שמח לראות גירסא של המסך עם BEZEL מעט קטן יותר. ל-5090 צפויים להצטרף בישראל בקרוב גירסאת פרמיום (H) אשר תכלול גם מזרימדיה H264 מובנה, וכן מוניטור KRP-500 אשר צפוי להיות דק יותר, בעל יכולות כיול ועיבוד חזקות יותר, ויכולות רשת (ניתן יהיה לגשת אליו ולשלוט בו דרך הרשת).
אחורי המסך כוללים 3 כניסות HDMI (כניסת 1,3,4 כאשר כניסה 4 היא כניסה מיוחדת אשר מיועדת לשימוש עם מדיה רסיבר חדש אשר נעזר בטכנולוגית CEC לשליטה הישר מהשלט והוספת מספר רב של כניסות מעבר למה שמגיע עם המסך עצמו). בנוסף לאלה, יש כניסת מחשב, שליטה, RS232, כניסו קומפוננט, קומפוזיט ואפילו 3 כניסות SCART RGB. המסך מסוגל לפענח אודיו ולהוציא יציאה אופטית לרסיבר, ומאפשרת גם חיבור לרמקולים תואמים הישר מהמסך.
ניתן גם לשנות את כניסת SCART 3 לכניסת SVIDEO (אם כי זה דרש חפירה עמוקה בתפריטים עד שהצלחתי להפעיל זאת). את כניסה 1 ניתן להחליף בין מצב HDMI, SCART ו-RGB למחשב.
אתם בוודאי שואלים את עצמכם מה קרה לכניסה 2? ובכן, לא קרה לה כלום. בעצם ניתן לשייך כניסות ספציפיות ל-INPUT NUMBER על ידי הדלקה וכיבוי (ENABLE) של כניסות ה-HDMI המקבילות. כך שבעצם, לא ניתן להשתמש בכל הכניסות הללו, אלא צריך לבחור מבינהן מי תהיה פעילה על חשבון האחרות. INPUT2, במקרה הזה, שירתה אותי ככניסת SCART RGB.
יכולת יפה נוספת היא באפשרות לשרשר דרך חיבורי SCART את מה שמקבלים מכניסת SCART אחת למשניה, כך שבעצם אם יש לכם עדיין מכשיר וידאו (או מקליט DVD), ניתן בקלות לחברו דרך המסך, מה שמקל מאוד על החיים ועל פשטות החיבורים.
בצידו של המסך ישנו פאנל אשר כולל חיבורים בסיסיים, כפתורי שליטה וחיבור USB לצפיה בתמונות.
חסר בעצם כניסת HDMI קדמית יותר וחיבור SVIDEO. עם זאת, האפשרות לשימוש ב-SCART הוא מעולה כאן (ניתן להעביר SVIDEO דרך אחד ממחברי ה-SCART!). מעטים המסכים בישראל אשר מותאמים לממירי הוט ויס ומאפשרים זאת (שלא לדבר על 3 כניסות SCART שונות!) ועל כן הציון הסופי של המסך בתחום החיבורים יהיה גבוה.
הנורות של המסך מובנות בתוך המסגרת השחורה כך שהשלמות של ה "מונוליט" נשמרת חלקה ויפה. פיוניר הבינה שטביעות אצבעות זה לא דבר בריא ולכן מספקת למתקינים שלה כפפות מיוחדות (אשר הוצגו כבר בסדרת ה-KURO הקודמת) על מנת למנוע השארת טביעות אצבעות על גבי המסך. עם זאת, המסך מסופק עם מטלית מיקרופייבר שהקלה עלי מאוד להסיר את טביעות האצבעות של אנשי מכון התקנים שהחזיקו במסך לפני…
טלויזיה רגילה
איכות SDTV
מסך 50" ועוד FULL HD (או ליתר דיוק HD READY 1080P) לרוב לא יצטיין באיכות עיבוד מספקת שתאפשר צפיה נעימה בתכני SDTV. עד כה, המסך שהכי הרשים אותי בתחום זה היה ה-65PY700 של פנסוניק שהיה מהבודדים שבאמת הצליחו במבחן זה בקלות.
פיוניר כבר מזה כמה שנים מתהדרת במנגנוני עיבוד תמונה חשובים, אך הם לא עברו עדכון משמעותי בגירסא זו. במצב PRO SETTINGS ניתן להגיע למספר רב של מצבים שמשפרים את עיבוד התמונה, כולל אפשרויות שליטה על מנגנון MOSQUITO, BAR, סוג עיבוד הוידאו, עיבוד 3DNR, וגם INTERFIELD.
בגדול, עבור כניסות SDTV, כדאי להשתמש באפשרויות רבות מתוך כל אלה. התמונה הקיימת בשידורי יס והוט היא לא מהחדות בעולם (בניגוד ללפני מספר שנים) ובשביל באמת לראות שיפור משמעותי בנושא זה, אין ברירה אלא לרכוש מעבד וידאו חיצוני שיכול להגיע לתוצאות טובות יותר בתחום הזה.
בבדיקות שערכתי, מנגנון ה-MOSQUITO עבד לא רע בכלל, מנגנון 3DNR היה מעט חזק לטעמי (כדאי להפחית אותו), והמנגנון המעניין ביותר היה FIELD NR שמנע במקרים רבים (אודטה) בעיות COMBING שהופיעו ללא שימוש בו.
התוצאות ב-SDTV גבוהות משציפיתי, אך כמובן ככל שהמסך גדול יותר ובעל רזולוציה גבוהה יותר, כך קשה יותר להוציא תמונות חדות עם מקורות כמו שיש בשידור הציבורי בישראל.
בתחום יחסי המסך, יש כאן בחירה רבה מאוד, כולל שני מנגנונים שונים (לא תמיד הם מאופשרים) לצפיה בתכני 4:3. העיוות היה מעט מורגש יותר ביחס למסכים אחרים, אך בהחלט נוח ושימושי.
המסך מזהה דרך כניסת SCART האם המקור הוא 4:3 או 16:9 ומאפשר לך גם לבחור אוטומטית באיזה יחס מסך לבחור בשני המצבים. בכך מצטרפת פיוניר לקבוצה מצומצמת של יצרנים שבאמת משתדלים במיוחד לאפשר נוחות זו לקהל הישראלי (אם אני זוכר נכון, פיליפס וסוני הם אחיותיה של פיוניר בתחום).
כיול ומדידות
מדידות, כיול ועיבוד תמונה
נתחיל ממדידת השחור. המדידה לדעתי כבר מתחת לתחום יכולת המדידה, פשוט כי עלויות מכשירי מדידה שמסוגלים להגיע לדיוקים כאלה הוא אלפי דולרים רבים. את השחור מדדתי ב- 0.08cd/m2, אך זה כבר בתחום התחתון של היכולת של מכשירי המדידה למדוד. לפי יחס זה ניתן למדוד לפאנל יחס ניגודיות טבעי של כ-19,000:1… אם נוסיף לזה עוד ניגודיות דינמית, הערך יכול לקפוץ להרבה יותר… בפועל אני יכול להעריך שהניגודיות האמיתית היא כ-100,000:1.
כמו למסכים אחרים ברמה הזו למסך יש יכולת לזהות מצב אור יום או מצב אור לילה אוטומטית ולהתאים את הכיול בהתאם (בעיקר להגביר BRIGHTNESS בכדי שניתן יהיה להבחין בפרטים בשחורים גם כשאנחנו צופים באור יום). בכדי להגן כנגד צריבה המסך מונע שימוש ביכולות התאורה המקסימליים שלו ומגביר לאורך השנים את עוצמת האור ובכך בעצם מאריך משמעותית לא רק את אורך החיים שלו אלא גם משמר כך את עוצמת האור שלו לאורך השנים.
פיוניר היא החברה הראשונה שהכירה בחשיבות הכיול והתחברה לחברת ISF שעוסקת בחינוך ובסטנדטיזציה של תחום הכיול (JOE KANE, יוצר DVE הוא אחד מבעלי החברה). לכן, ציפיתי לראות האם פיוניר אכן מסוגלים להגיע לתוצאות שאנו מצפים מהם בתחום זה.
בתחום ה-PRIMARIES, המסך נותן אפשרות כיול דומות למסכים אחרים (קרי: לא כ"כ דרמטי).
ה-PRIMARIES של המסך קרובים למדי לכיול האופטמילי (זה אחד המסכים הקרובים ביותר לאופטימום), אך צריך לשים לב לחוסר התמיכה ב-XVYCC/DEEP COLOR GAMUT. למסך אין אופציה כזו, כך שיש עדיין למה לצפות בדור הבא של המסכים של פיוניר.
על מנת לבדוק כיול טמפ´ צבע, כדאי להשתמש תחילה במצב CINEMA, במרבית המסכים כיום, מצב זה הוא שם קוד לתמונה הזהובה (6500K טמפ´ לבן) ופרמטרים שונים מופעלים בכדי לגרום לתמונה לקבל אופי יותר סינמטי. גם במסך זה המצב זהה ובמצב CINEMA מגיעים קרוב באופן מפתיע לכיול מושלם.
התמונה הזו היא מצב של המסך במצב GAMMA1 (הסבר בהמשך), במצב CINEMA כאשר טמפ´ הצבע היא USER ו- R-BIAS נמצא במצב 6-. במצב 6-, הטמפ´ יוצאת שטוחה לאורך כל טווח הצבעים פרט לעוצמות הכהות שיוצאות מעט ירקרקות (זו גם הסיבה שבמצב CINEMA פיוניר בחרה להוסיף 6 לצבע האדום בכדי למנוע אפקט זה בגוונים הכהים). מכיוון שמדובר כאן בפשרה, ניתן להעלות את האדומים (ובכך מעט להפחית את טמפ´ הצבע לאורך כל הטווח). המצב שמצאתי אותו סביל לכל האורך הוא בין 2- ל 3-, שבהם הגוונים הכהים עדיין לא מקבלים ירקרקות ברורה, וטמפ´ הצבע אינה סוטה משמעותית מהתקן.
במצב טמפ´ LOW רגיל, יש סטיה קבועה של כ-6% מהתקן, שגם זה לא כ"כ משמעותי…
בקיצור, מסך זה אינו מצריך כיול טמפ´ צבע – הוא רק צריך שתשימו את הפרמטרים הנכונים…
בתחום עיבוד התמונה יש לא מעט פרמטרים שעלולים להקשות על המשתמש הביתי ולכן עדיף למרבית המשתמשים להשתמש ב-PRESETS. יש כמה וכמה כאלה והם עובדים לא רע.
למי שאוהב לשחק עם פרמטרים, יש לשים לב למתיחות הצבע והקונטרסט (ACL, DRE ו- CTI, כל אחד משפר תחום אחר בתמונה).
מצבי DRIVE MODE שבעבר היו בעייתיים מכיוון שהפחיתו את עומק השחורים כמעט ולא משפיעים כיום ולא הרגשתי הבדל דרמטי כשהשתמשתי בהן. גם בבדיקות JUDDER לא הצלחתי להגיע לבעיות, גם ב-50 וגם ב-60HZ. המסך תומך באופן מלא ב-NATIVE RATE או כפי שפיוניר קוראים לו: DOT BY DOT והצלחתי בקלות להפעיל אותו עבור כל מקור 1080i או 1080P בכל הקצבים (24, 25, 50 ו-60).
עם זאת, המסך אינו כולל מנגנון 100/120HZ שמסוגל לעדן את התנועה כשהמקור הוא 24FPS. בתחום זה פנסוניק משיגה את הבכורה בפלזמה. האם הדבר נחוץ? פיוניר הוסיפה מספר עיבודי תמונה FILM MODE שאחד מהם הנקרא SMOOTH עושה את עבודתו נאמנה והאמת שפשוט לא הרגשתי צורך במניעת JUDDER, חוץ מכאשר צפיתי במקור 24FPS שבאמת מרגיש מגומגם (כי כזה הוא באמת במקור…).
בתחום הגאמה קשה לי להחליט מי מבין המצבים הוא האידאלי. מצב GAMMA 1 מניב 2.19 והוא הקרוב ביותר לתקן (2.2)
מצב GAMMA 2 מפחית מעט את הגאמה (2.18). המסך כה כהה שבעצם אין טעם להגדיל את הגאמה אלא דווקא ההיפך…
למסך יש אופציית GAME MODE אשר מיועדת לשחקני PS3/XBOX/WII על דורותיהם. במצב זה, מנגנון עיבוד התמונה מקצר מאוד את זמן התגובה של השחקן (על חשבון איבוד מעט מאיכות התמונה שניתן להגיע אליה). עד כה, יכולת זו היתה מוגבלת בעיקר למסכי LCD, ומרענן לראותה במסך פלזמה. הוספת מצב זה רומזת שפיוניר אינה חוששת מצריבה או בעיות מהסוג הזה עם שימוש ממוקד של המסך עבור צפיה במשחקי מחשב (שינוי גישה חשוב!).
טביעת האצבע הספקטרלית של המסך:
הפרדה גבוהה
איכות HDTV
איכות התמונה ב-HDTV היא השאלה הגדולה כשמדובר במסכים מסוג זה. כפי שאמרתי תמיד, HDTV נראה טוב על כל מסך כמעט, כך שההבדלים הם לרוב בעוצמת הוואו שיוצא לך כשאתה רואה את התמונה.
במקרה של הפלזמה LX5090, עוצמת הוואו גבוהה ביותר (6.9 בסולם ריכטר). העומק של התמונה הוא מדהים, ובסביבה חשוכה האפקט יוצא מהכלל. עד למסך זה לא ראינו תמונה באיכות כזה על גבי מסך דק.
פצחתי בצפיה בשידורי יס YES HD.
קשה לתאר את עומק התמונה המתקבלת – השחורים הם פשוט שחורים. צפיה בחדר חשוך מדגישה את הנושא אך מרגישים את זה גם כאשר האור בחדר היה דלוק…
בעוד שבדורות הקודמים של מסכי פיוניר היתה תחושה שהמסך מתאמץ כשהוא מפיק את השחורים, כאן הוא עושה זאת בדרך אגבית לחלוטין ועם הרבה פחות רעש נמלים (DITHERING) מהדורות הקודמים. ממרחק של כחצי מטר עדיין ניתן להבחין ברעש הנמלים הנ"ל, אך ממרחק צפיה נורמלי של כשני מטר ויותר הוא אינו מטריד כלל.
משום מה ב-YES HD כיום יש אפרפרות אשר דורשת הנמכה מעט מלאכותית של ה-BRIGHTNESS (הדבר דווח לחברה) אך הדבר כמעט לא מורגש עם מסך זה.
שוב ושוב נמשכתי לצלם קטעים כהים בכדי להדגיש עד כמה השחורים עמוקים ועד כמה הם נבלעים בעצם במסגרת של המסך…
במעבר חד לנגן ה-TVIX 6500 פצחתי בסרט האלמותי, הלא הוא THE WILD…
האנימציה התלת מימדית היתה מרהיבה ביותר.
בהמשך, קפיצה לסרטי STAR WARS הפיקה מספר קטעים כהים במיוחד שעברו בדיוק מרשים:

צ´ובקה בסצינת הפרישה של יודה – יותר חשוך מזה?!
אני חש חוסר כישרון משחק ב "כוח"
סרט בעייתי מבחינה אחרת הוא "מכוניות" אשר בגירסא שאני משתמש בה, יש תופעות קשות של BIT STARVATION, תופעה שמתרחשת כאשר יותר מדי תנועה ביחס לקצב הנתונים שהסרט קיבל. מכוניות הוא סרט תזזיתי ומהיר ביותר וזקוק לקצב נתונים גבוה במיוחד בכדי לעבור כראוי. ללא קצב זה, המסך מתמלא תכופות ב-ARTIFACTS, דבר שמחמיר במסכי LCD בשל תופעת ה-GRAY TO GRAY TRANSITION TIME.
הגברתי במסך את הטיפול ב-BAR וב-MOSQUITO וחיכיתי…
במקרים מועטים הסרט הפך לבלתי ניתן לצפיה. גם קטעים שאני מכיר היטב, כגון סצינת המירוץ בתחילת הסרט היתה מלאת פרטים וכיפית. כל התופעות שהפכו את הסרט לבלתי ניתן לצפיה במסכי LCD היו בלתי רלוונטיות לחלוטין במסך זה.
הסרט נארניה הוא אומדן טוב למידת הטיפול במצבי MIXED MODES שכוללים סצינות כהות במיוחד ובהירות במיוחד בסמיכות, או אפילו באותה תמונה עצמה.
ניתן היה בקלות להבחין בגוונים בשיער של הילד למרות בהירות הסצינה
השיער של הילד בסצינת הפיתוי היה ערמוני ולמרות הכהות שלו היה ניתן להבחין בקלות בכך שהוא בוהק. רק במעטי מעטים במסכים כיום ניתן להבחין בגוון השיער שלו בסצינה זו.
בסצינת המערה צבע העור של הילדים היה מעט מלאכותי (בגלל התאורה), אך ניתן בבירור להבחין במעילי הפרווה שלהם למרות כהות הסצינה.

סצינת הלחימה היתה עוצרת נשימה ומלאת פרטים
לבסוף, קינחתי עם הדובדבן שעל הקצפת: האלמנט החמישי…
מדי השוטרים היו שחורים לחלוטין בגרסאת ה-REMASTERED, אך עדיין שופעי פרטים וניתן בקלות לראות את הספוג בשריון שלהם. תענוג…
המסך צולח בקלות את מבחן הסצינות המערבות קטעים כהים ובהירים…
אפשרויות מתקדמות
אפשרויות מתקדמות
למסך יש מספר יכולות מבוססות HDMI 1.3 כגון HDMI CONTROL, אשר מאפשר שליטה דרך המסך על מכשירים חיצוניים כגון ממתגים (פיוניר מתכננת ממתג שכזה אשר מיועד לחיבור HDMI 4), נגני בלוריי ומקליטי תוכן מסוגים שונים. למספר מסכים יש כבר את האופציה הזו אשר הופכת עם הזמן את השלטים הנוספים (ובעצם גם תפריטים) מצד המכשירים הללו לחסרי שימוש…
למסך אפשרויות רבות למניעת צריבה. צריך לציין שלאורך כל הבדיקה הרצתי TEST PATTERNS גם זמן ארוך על גבי המסך (זה היתרון של מסך לבדיקה, אפשר להתעלל בו בלי שום תוצאות לוואי) ולא ראיתי סימנים כלשהם של צריבה. מסכי פנסוניק ופיוניר מצהירים כיום על אורך חיי חצי תאורה של כ-100,000 שעות ומעלה, כך שאם המסך נשמר במצב טוב (כלומר, לא מציג 24 שעות תכנים עם פסים בצדדים) נושא זה צריך להיות NON ISSUE.
עם זאת, החברה בכל זאת השקיעה לא מעט מאמץ מהפחתת התופעה. המסך מאפשר שימוש בפס ניקיון אשר אפשר להריץ אותו למשך שעה בכדי לשפר את ה-UNIFORMITY של המסך.
באותו הקשר, המסך מגביל תאורה ואינו רגיש לצריבה ולכן אינו זקוק להרצה!
מנגנון ה-ORBIT איכזב אותי מכיוון שציפיתי לקפיצה עדינה של תת-פיקסלים, אך המנגנון הוא אותו מנגנון ותיק שאנחנו מכירים מכמעט כל המסכים בשוק כיום.
למסך יש אפשרויות תמונה בתוך תמונה ותמונה לצד תמונה, אך ביננו, מישהו משתמש בכל אלה? אל תטעו, גם אני רוצה שיהיה לי את הפונקציה הזו, אבל אפשר למנות על יד אחת את מספר הפעמים שהשתמשתי בה בשנה האחרונה…
למסך גם טיונר דיגיטלי אך ללא שידורים דיגיטליים חופשיים אין כיום דרך לקלוט אותם. בגירסאת ה-H שצפויה להגיע לישראל בקרוב, החברה תוסיף כנראה לא רק סטרימר H264, אלא גם את היכולת לקלוט את השידורים העתידיים של DVBT/H264 שאנחנו צופים שיכנסו לישראל לקראת 2009.
חיבור ה-USB שימושי למדי ומאפשר בחירת תמונות והצגתם מ-DISK ON KEY או מצלמה דיגיטלית. כל מה שהייתי צריך לעשות הוא לחבר את המצלמה שלי (CANON) למסך ומיד ניתן היה לדפדף בין התמונות. היה נחמד אם, כמו מסכי LG, ניתן היה גם לצפות בתכני DIVX ומוזיקה הישר מהמכשיר, אבל זה כמובן לא ממש קריטי.
השלט נראה כאילו עוצב בבית המדרש של סטאנלי קובריק, קרי – שחור, מבריק ומרגיש כמו BRUSHED ALUMINUM עם ציפוי ANNODIZED שחור. עם זאת, הוא קל דיו שצריך לחשוב פעמיים אם זה באמת עשוי מהחומרים היוקרתיים הללו. יהיה אשר יהיה, העיצוב נראה מדהים, זה נוח – גדול, שימושי ובעל כמעט כל הכפתורים הנכונים (רק חסר לי כפתור OFF יעודי ואני מאושר…). כפתורי החיצים ממתכת בוהקת, והמכשיר יכול אפילו לשמש כשלט אוניברסלי (מספר הקודים מוגבל למכשירים בסיסיים בלבד, כמו נגני בלוריי פופולריים, כך שקשה לי להאמין שניתן יהיה לעשות בו שימוש ביחד עם ממיר יס או הוט).
סיכום
סיכום
פיוניר שוב עשו את הבלתי יאמן וקפצו עוד קפיצה משמעותית בתחום איכות התמונה. האמת היא שקשה מאוד לחשוב לאן אפשר להתקדם מכאן, ככל הנראה השיפורים הבאים יהיו בתחום עיבוד התמונה, פונקציות ואולי גירסאות מעוצבות עם מיקוד פחות גברי (קרי, לא רק בשחור).
איכות ה-SDTV היתה יכולה להשתפר, בעיקר בתחום ה-COMBING, אם כי ניתן היה כאמור להפחית זאת עם שימוש בפונקציות המתאימות בתפריטים המתקדמים.
התמונה עוצרת נשימה בפרטיה, גם ממרחק קצר וגם ממרחקים ארוכים יותר. למי שאינו רואה הבדל בין 1080P במסך 50" ממרחק של 3 מ´ אני מייעץ על בדיקת עיניים דחופה…
הדבר הכי מציק במסך הוא הקליק החזק כשהמסך נדלק או נכבה, בשל השימוש בספק SWITCHED מובנה… תלונה מעט דבילית מצידי כי גם למסך שיש לי כיום בקולנוע הביתי שלי יש בעיה זהה, כך שכנראה באמת הייתי צריך לחפש את החסרונות בזוטות… המסך הפתיע אותי בכך שהרגיש הרבה פחות חם ממסכים אחרים שבחנתי בחדר הבדיקות שלי (שמגיע לעיתים לטמפ´ מאוד חמות גם בשעות המאוחרות של הלילה).
למסך צפויים להצטרף לא מעט תוספות בעתיד הלא רחוק, כגון רמקולים מקוריים, ממתג אשר יאפשר שימוש בתפריטי המסך בכדי להחליף בין הכניסות ואשר יוסיף עוד לא מעט כניסות למסך (שימושי למי שרוצה כבל אחד בין המערכת לבין המסך). בנוסף לאח הגדול שלו (גירסאת H) שתוסיף יכולות STREAMING מובנות למסך (אך ככל הנראה לא תמיכה ל-MKV ודומיו) מתווסף ל-LINEUP של פיוניר גם סדרת מוניטורים חדשה ומרתקת מסדרת KRP-500 ו-600 (גירסאת ה-60") שתהיה רק 6.4 ס"מ בעובי ותכלול את כל היכולות של גירסאת ה-H ותוסיף יכולות כמו שליטה מרחוק תוך שימוש ברשת וכיול מתקדם אף יותר.
הציונים
- עיצוב: 9.5
- איכות בניה: 10
- נוחות שימוש: 9
- תפריטים: 8.5 (חלקם מעט קשים להגעה)
- איכות תמונה ב-SDTV (שידורי טלויזיה רגילים):8.5
- איכות תמונה ב-HDTV (יס HD ו בלו-ריי): 10
- עיבוד תמונה: 8.5 (DEINTERLACING בתוכן SDTV)
- עיבוד תמונה 100 הרץ: לא קיים
- יכולות כיול: 9.5
- שלט: 9.5 (חסר כפתור כיבוי נפרד)
- חיבורים: 10 (כניסת SVIDEO דרך SCART3)
- פונקציות נוספות: 8 (USB, אבל חסר HDMI קדמי)
תמיכה בפורמטים:
- חיבוריות HTPC: מושלמת
- תמיכה בהיי דפינישן של יס – YES HD: כן
- רזולוציות: 720P, 1080i, 1080P
- HD READY 1080P: כן
- קצבים: 50HZ, 60HZ
- תמיכה ב-HDMI 1.3: כן
- תמיכה ב- 24FPS: כן!
- תמיכה ב- WIDE GAMUT: לא
- ANTI JUDDER: לא
- CEC: כן (HDMI CONTROL)
- XVYCC: לא
- DVBT: כן (אך ללא H264!)
מחיר מומלץ לצרכן: 29,000 ש"ח
המסך נבדק באדיבות היבואנית: ט.ר. – פיוניר ישראל
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.