הקדמה
הקדמה
מזרימדיה נוסף מדור ה SMP8635 רואה אור, ה ISTAR Mini HDMI 1.3. מבוסס על ה Middleware המוכר מבית Syabas ומבטיח להביא לנו ניגון פנטסטי של וידאו באיכות משובחת, פתרון לניגון מוזיקה וצפייה בתמונות. מחבר ה HDMI 1.3 יעניק לנו יכולת ניגון של פורמטי האודיו המתקדמים ויש כאן גם חידוש – יכולת אלחוטית. כל שלל התכונות הללו ועוד באריזה קטנה שלא נראתה כמוה עד היום.
במבט חטוף
שם מוצר: ISTAR Mini HDMI 1.3
אתר מוצר: http://www.istarhd.com/
יצרן: ISTARHD INC
ביצועים: 8/10
תמורה לכסף: 9/10
מחיר מומלץ לצרכן:
$218.8 עבור גרסת ה HDMI 1.3
$178 עבור גרסת ה HDMI 1.1
דמי משלוח לארץ דרך EMS עומדים על $55
יתרונות |
חסרונות |
המזרימדיה הכי זעיר שקיים כיום. |
חסר נוריות חיווי כלשהן. |
HDMI 1.3 |
כניסת USB Host בודדת. |
LPCM 7.1 |
עדיין חסר יכולת להוציא את פורמטי האודיו החדשים. |
תמיכה ב Dongle מסוג 802.11n |
|
אפשרות לרכישת מארז תואם לכונן קשיח חיצוני. |
|
מחיר. |
|
לפנינו עומד המזרימדיה הקטן ביותר שאי פעם יוצר, ה ISTAR 1.3. מבוסס גם הוא על הNetwork Media Tank המוצלח מבית Syabas ובעל חיבוריות HDMI 1.3 אשר יכול להבטיח לנו בנוסף לניגון קבצי וידאו ברזולוציה מרשימה של Full HD 1080p, גם תמיכה עתידית בפורמטי האודיו המתקדמים מבית Dolby & DTS.
קטן קטן בהחלט, אך האם הוא עומד במשימה כמו אחיו הגדולים? מייד נבדוק.
מה באריזה?
מה באריזה?
ה ISTAR 1.3 מגיע מאובזר כיאות:
-
כבל HDMI עבה ואיכותי.
-
כבל SATA + Power באחד.
-
SATA – eSATA
-
כבל דיגיטאלי אופטי.
-
כבל דיגיטאלי קואקסיאלי.
-
כבל רשת.
-
ספק כוח + כבל חשמל.
-
שלט רחוק כולל סוללות.
-
מדריך Quick Start.
כפי שניתן לראות, אבזור זה הינו עשיר במיוחד ויסייע לנו בהתקנת ה ISTAR 1.3 בכל קונפיגורציה נפוצה שנרצה. יתרון נוספים לאבזור שופע זה הינו שעל ידי אספקת הציוד הנלווה, חברת ISTAR מבטיחה לעצמה שקט לגבי תקינות ותאימות הציוד אשר יעשה בו שימוש. אנחנו כמובן מרוויחים שלל כבלים אשר יעזרו לנו בהתקנה מלאה ואופטימאלית, ללא צורך ברכישת כבלים נוספים.
רצוי להזכיר כי אתר ISTAR מאפשר לרכוש מתאם מ VGA לקומפוננט בעלות של 5$, שימושי במיוחד עבור בעלי מקרנים אשר חסרים כניסת וידאו דיגיטלית. חשוב להזכיר כי מתאם זה יעבוד רק במקרים בהם היצרן שילב סיגנל לא סטנדרטי ביציאת ה VGA כמו במקרה שלפנינו ולכן מתאם זה לא יעבוד כהלכה במכשירים אחרים אשר לא הותאמו לכך.
מראה מראה שעל הקיר – מראה חיצוני
מראה מראה שעל הקיר
מה דעתכם על מכשיר שהשלט שלו יותר גדול ממנו?
המזרימדיה ISTAR Mini הינו בדיוק כזה. מימדים (WxHxD) של 164x40x125 מ"מ מכתירים אותו כמזרימדיה הקטן ביותר מדור ה SMP8635. מימדים זעירים אלו נובעים מהעובדה כי ה ISTAR חסר מרחב פנימי עבור כונן קשיח. למעשה, פנים ה ISTAR מכיל לוח אם זעיר, צ´יפ כאשר מעליו צלעות קירור ומאוורר עבור בריזה קרירה ושמירה על טמפרטורת עבודה תקינה וארוכת חיים. הכל ממוקם בקפדנות וביעילות במארז.

ללא כיסוי עליון.
לדברי חברת ISTAR, מכיוון שהיא מייעדת את המזרימדיה להיות מוצר נייד, הפילוסופיה שעומדת מאחורי ההחלטה להחסיר מקום לכונן קשיח פנימי הייתה להכניס פונקציונאליות מקסימלית ב Footprint הקטן ביותר. בנוסף, החום הנוצר מהכונן הקשיח הפנימי עלול לקצר את אורך החיים של הנגן. אני לפחות שמח שסוף סוף קם יצרן אמיץ אשר הוציא מוצר עבור אלו אשר משתמשים ב Streaming בלבד, ללא הקצאת חלל עבור כונן קשיח ובעל גודל זעיר, מוצר Streaming אמיתי.

הצד הקדמי עשוי די בפשטות, פאנל מתכתי בצבע כסף מוברש כאשר בצד שמאל כפתור On/Off קפיצי ובצד ימין – עינית IR. במזרימי מדיה מבוססי NMT כגון ה Popcorn Hour A-100 או ה HD X 900, אנחנו נמצא נוריות חיווי למצב עבודה, רשת וכונן קשיח. לעומת זאת, ה ISTAR 1.3 לא מכיל שום נוריות LED שכאלה. לדעתי זהו חסרון קטן מכיוון שהמינימום לדעתי הינו נורית חיווי לגבי מצב On או Off.
אם נתבונן בצד האחורי, נגלה את הבאים (מימין לשמאל):
כניסת AC, כניסת USB Host, זוג RCA Stereo, יציאת Composite, יציאת אודיו דיגיטאלי קואקסיאלי, יציאת אודיו דיגיטלית אופטית, כניסת רשת 10/100, יציאת VGA (עם אפשרות למתאם VGA-Component) ואחרון חביב – יציאת HDMI 1.3.
בשל הגודל הקטן יחסית של המזרימדיה, נדמה שחברת ISTAR נהגה כאן מעט ביד קפוצה על ידי החסרת מחברים כמו S-Video וקומפוננט, אך אין לראות בדבר זה כחסרון משמעותי מכיוון שכיום רוב המשתמשים נוהגים לחבר את הציוד שברשותם בתצורה דיגיטלית בלבד על ידי שימוש ב HDMI. בנוסף להתקנה קלה ומהירה יותר בשל שימוש בכבל HDMI בודד, מחבר זה גם יבטיח יכולת העברת סיגנל 1080p ואודיו רב ערוצי בפורמט LCPM או באחד מפורמטי האודיו המתקדמים מבית DTS & Dolby.

אם נציץ בצידו הימני של ה ISTAR 1.3, נגלה חיבור חיצוני עבור כונן קשיח כולל אספקת זרם. דבר זה יאפשר לנו לחבר כונן קשיח חיצוני בממשק SATA וניגון תכנים ישירות ממנו, שימושי במיוחד כאשר אין רשת זמינה ואנחנו מניידים את הכונן החיצוני עם התכנים מהמחשב או מחברים כונן מזדמן של חבר.

צידו הפנימי של ה ISTAR 1.3 נגלה לפנינו לאחר פירוק של 12 ברגים קטנטנים. בפנים אנחנו נמצא את הלוח הראשי ומעליו Heat Sink עם מאוורר קטן של ATI על מנת לאוורר את צ´יפ הוידאו – ה SMP8635. המאוורר די שקט ואיננו נשמע ממרחק של מעל לזוג מטרים.
שימו לב בתמונה בצד ימין למטה לצ´יפ של Silicon Image בעל הכיתוב Sil9134.
עבור HDMI 1.3 קיימים 2 צ´יפים מרכזיים לשידור:
- Sil9132 – חסר יכולות Bitstream לפורמטי האודיו החדשים וקיים בקונסולת ה PlayStation3 לדוגמה.
- Sil9134 – גרסה משופרת של הדגם הקודם אשר בעלת יכולות Bitstream.
Sil9134 – HDMI 1.3
כפי שניתן לראות, ה ISTAR 1.3 מכיל את הצ´יפ המתקדם יותר ולכן אין מניעה מצידנו לקבל בעתיד הקרוב Bitstream של פורמטי האודיו המתקדמים מבית Dolby & DTS.
המארז עצמו עשוי מגומי קשיח ונעים למגע. הייתי מעדיף כי לא היה נעשה שימוש בחומר זה, אומנם הוא נראה איכותי אך הוא לא עוזר בפיזור החום הנוצר מהצ´יפ הראשי (ה SMP8635 עובד כמו תנור קטן). במידה והיה נעשה שימוש במתכת כלשהי עבור המארז, ניתן יהיה לשער כי טמפרטורת העבודה הייתה נמוכה יותר.
*הערה: מכיוון שהמזרימדיה ISTAR 1.3 משתמש באותו צ´יפ של Sigma Designs SMP8635 ובאותו Middleware מבית Syabas, הוא חולק תכונות רבות כמו ממשק, שלט, קישוריות, הגדרות תצורה, ביצועים ועוד. לפיכך, מספר קטעים הותאמו לביקורת זו מזאת שנערכה ל Popcorn Hour A-100 ול HD X 900.
שלט וכונן קשיח
שלט
השלט אשר עומד לפנינו הינו בגודל של 22 סנטימטרים ארוכים, עשוי מפלסטיק נעים ורך למגע. הכפתורים בגודל סביר ונוחים לשימוש ממושך. מה שהפריע לי בשלט הינו מיקום כפתורי השליטה הבסיסיים כגון Play, Pause & Stop. לדוגמה, במהלך צפייה, במידה ומעוניינים לבצע עצירה קלה, יש ללחוץ על כפתור ה Pause אשר מתחבא בין 16 כפתורים אחרים בעלי אותו גודל וצורה. על מנת לחזור למצב צפייה, יש ללחוץ על כפתור ה Play אשר מסתתר בקבוצת ה 16 הצפופה.
חבל שלא ניתן לעשות שימוש בכפתור ה OK הגדול אשר נמצא במרכז גלגל השליטה עבור פעולות אלו, כמו ברוב המכשירים האחרים.
כפתורי השלט עשויים מחומר זרחני אשר עוזר בשליטה כאשר תנאי התאורה אפלוליים, אך תאורה זו לא מחזיקה לרוב מעמד יותר משעה. הייתי מעדיף כי השלט יהיה בעל תאורה אחורית, למרות החיסרון של זמן סוללה קצר יותר.
אין יותר מידי מה להרחיב על השימושיות של השלט, הוא לא מצטיין בארגונומיה יוצאת דופן ואורכו הגדול גורם לאיטיות מסויימת בהפעלתו מכיוון שאין אפשרות להגיע עם האגודל לכפתורים העליונים או לכפתורים התחתונים בלי לשנות את מיקום הכף יד.
כונן קשיח – עם, בלי ולמה?
כפי שכבר הוזכר, ה ISTAR 1.3 חסר מרחב פנימי עבור כונן קשיח פנימי. מי שמעוניין לחבר כונן כזה (לא חייבים, הוא יודע להזרים יופי מידע מהרשת הביתית), יכול לעשות זאת בשתי דרכים:
- חיבור דרך מחבר ה USB.
ה ISTAR 1.3 הינו בעל מחבר USB אחד אשר מאפשר חיבור כוננים קשיחים, כונני אצבע USB, מקלדת USB ועוד. - חיבור דרך מחבר ה SATA.
קיימים כוננים קשיחים חיצוניים בעלי מחבר SATA, לרוב בנוסף ל USB. בתיאוריה, מחבר SATA מאפשר קצב העברת נתונים גבוה יותר מ USB. במעשי – עבור שימושים כמו צפייה בתכני HD תובעניים, גם מחבר USB יהיה די והותר עבור המשימה.
היכן כן נוכל לנצל את מחבר ה SATA המתקדם? כאשר נחבר את הכונן למחשב על מנת להעביר לתוכו קבצי מדיה. מחבר ה SATA יאפשר להעביר את הקבצים בקצב נתונים גבוה יותר. אם יש לכם מארז מחשב בעל חיבור eSATA חיצוני – תתקדמו ותשתמשו ביתרונות שלו, אין לכם שום סיבה להשתמש במחבר ה USB האיטי יותר עבור המטרות שהוזכרו.
כאשר הכונן הקשיח מחובר דרך מחבר ה SATA בלבד, ניתן יהיה להתקין עליו דרך תפריטי ה ISTAR 1.3 אפליקציות NMT שונות, כגון קליינט טורנטים, שרת FTP, SMB & NFS.
ה SMB יהיה שימושי עבור העברת קבצים בקלות ממחשבים שונים ברשת הביתית אל תוך הכונן הקשיח. מהירות העברת הנתונים איננה מהירה כל כך ונעה בין 4-5MBps. קובץ בגודל נפוץ של 4.3GB דרש המתנה של קרוב ל 15 דקות. עבור העברת קצבים ב FTP השתמשתי ב FileZilla והקצבים היו דומים.
בשל מהירויות נמוכות אלו, עדיף לנדוד עם הכונן הקשיח למחשב האישי ולבצע את העתקת הקבצים דרכו.

מארז SATA עבור ה ISTAR 1.3
במידה והתקנתם את אפליקציות ה NMT השונות, הכונן יהיה בפורמט ext2/3 מכיוון שה ISTAR 1.3 מבוסס לינוקס. פורמט זה איננו טבעי עבור מערכות הפעלה מבוססות חלונות ויש להתקין דרייבר מתאים כגון ה Ext2Fsd על מנת לבצע פעולות כתיבה שונות.
חברת ISTAR מאפשרת דרכה לרכוש מארז חיצוני פסיבי עבור כונן קשיח עם ממשק SATA & USB בעל עיצוב תואם ל ISTAR 1.3.
מארז לכונן קשיח חיצוני מבית ISTAR.
הכונן עולה $32 ואם בכל מקרה התכוונתם לרכוש מארז, הייתי ממליץ על מארז זה בשל העיצוב התואם והעלות. שימו לב כי המארז בעל קירור פסיבי של צלעות אלומיניום, איננו כולל ספק כוח והוא ניזון עבור כך ממארז ה ISTAR 1.3 עצמו.

למעלה: ISTAR 1.3, למטה: מארז SATA.
קישוריות והגדרת תצורה
קישוריות
אם קיים רצון לעשות שימוש ב ISTAR 1.3 ככונן רשת (NAS) והתקיימה התקנה של כונן קשיח עם אפליקציות ה NMT, יהיה ניתן להתממשק מולו באמצעות מספר פרוטוקולים: SMB, NFS, FTP. הבעיה בשימוש בפרוטוקולים אלו הינה במהירות הנמוכה אשר תתקבל, כפי שנרשם מוקדם יותר: בין 4-5MBps.
מהירות זו ייתכן ומתאימה עבור אחסון של קבצים קטנים יחסית וגישה אליהם ממחשב ברשת הביתית. עבור העברה של קבצי וידאו עתירי רזולוציה וביטים – תאלצו להתאזר בהמון סבלנות, משהו כמו שעה של סבלנות עבור 17GB.
ניתן להאמין כי מרביתנו נעדיף להזין את ה ISTAR 1.3 בתכנים דרך הרשת הביתית מכיוון שאפשרות זו הכי נוחה. במחשב אחד ברשת אנחנו מורידים את התכנים החוקיים שלנו ולכשתהליך ההורדה יסתיים – נוכל לצפות באותם תכנים בסלון שלנו ללא העתקתם לכונן קשיח נייד, מה שנאלצנו לעשות עד לא מזמן כאשר רצינו לצפות בצורה תקינה לדוגמה בתכני Blu-ray קשים במיוחד מבחינת קצב הנתונים.
בביקורת התרכזתי ב Streaming דרך הרשת בעזרת myiHome 4.9.1. גם ניגון דרך כונן USB חיצוני קיבל תשומת לב בשל השימוש הרב יחסית של משתמשים בקונפיגורציה ולסיום נבדק גם הניגון דרך מארז ה SATA מבית ISTAR.
הגדרת תצורה
הגדרת ה ISTAR 1.3 לעבודה הינה אינטואיטיבית וזריזה. אני יעבור כאן בקלילות על ההגדרות הראשוניות והנפוצות על מנת להכין את ה ISTAR 1.3 לעבודה בבית.
קיימות שלוש תוויות מרכזיות:
הראשונה הינה ה Preferences.
תחת Subtitle Language נגדיר את שפת הכתוביות (עברית כמובן).

התווית השנייה הינה Audio/Video.
כאן נגדיר את רזולוציית הוידאו היוצאת והגדרות האודיו השונות.
תחת Video Output, אנחנו נבחר את רזולוציית היציאה. רצוי לבחור ברזולוציה הגבוהה ביותר אשר נתמכת על ידי המסך שלכם. אם אינכם יודעים זאת, בחרו ב Auto.

*הערה: כמובן שההגדרה האידיאלית לבחירה צריכה להתחשב ברזולוציית התוכן המנוגן, Native המסך, יכולות ה Upscale/Downscale של הנגן מול אלו של הרסיבר והמסך. מטרתו של ביקורת זו איננה הגדרות אופטימאליות, אלה הגדרות נפוצות עבור משתמשים Newbie´s בלבד.
במידה ואתם מחברים כבל HDMI בודד אל הרסיבר שלכם, אזי מעליו עובר גם סיגנל האודיו ולכן יש לבחור ב Surround Mode את האופציה 5.1. את הגדרת ה DTS & AC3 ל Digital ושתי האופציות האחרונות שנותרו לנו: AAC & WMA Pro לכוון על Analog PCM.
התווית השלישית והאחרונה היינה Network.
ודא כי תחת סעיף ה Mode מופיעה האופציה Wired Auto IP. בחירה זו תכוון את ה ISTAR 1.3 לקבל כתובת IP אוטומטית מהראוטר ברשת הביתית במידה וה DHCP מופעל (ולרוב הוא כן). אם ביטלתם אותו, אז סביר להניח כי אתם יודעים לכוון בעצמכם את הגדרות הרשת וכאן תוכלו לעשות זאת.

ממשק
כמו בכל דור מזרימי המדיה מבוססי ה NMT, הממשק כאן הינו HTML Generated בצבע כחול אופנתי אשר מקרין חזות חדשנית. בשל הרינדור המקומי, תתקיים מעט איטיות בתגובה כאשר מבצעים דפדוף בתיקייה אשר מכילה מספר רב של קבצי מדיה.
דרך העבודה בממשק הינה שקודם כל אנחנו נבחר את המקור ממנו אנחנו רוצים לנגן את התכנים, לדוגמה כונן קשיח או שיתוף myiHome. לאחר שהבחירה הרצויה נעשתה, יש לבחור את סוג התכנים בו נרצה לצפות – קבצי אודיו, וידאו, תמונה או מסמכים. לפי הבחירה הזאת, ה ISTAR 1.3 יציג לפנינו רק את הקבצים הרלוונטיים לבחירה. דוגמה, כאשר בחרנו קבצי וידאו ונכנס לספרייה אשר מכילה קבצי וידאו וגם תמונות, יתקיים פילטר ויוצגו בפנינו רק קבצי הוידאו באותה ספרייה. במידה והיינו בוחרים את פילטר התמונות, רק קבצי התמונה יוצגו.

במידה ונבחר את פילטר המסמכים, נוכל להציג קבצי txt, htm ועוד. שימושי עבור תצוגת moviejukebox לדוגמה.
שימו לב כי ה ISTAR 1.3 איננו נכבה לחלוטין במצב Standby. במצב זה, יציאות האודיו, וידאו ומספר מצומצם של מודלים נכבים גם הם (צריכת החשמל יורדת ל W6). כאשר תבקשו לצאת ממצב Standby, הוא יידלק בדיוק באותה נקודה בה עזבתם (אם זה היה בזמן ניגון קובץ, הניגון יפסק) וזמן ההדלקה יעמוד על 2 שניות בלבד.
אם יכובה לגמרי ה ISTAR 1.3 דרך כפתור ההפעלה הקדמי, מערכת ההפעלה תצטרך להטען מחדש לזיכרון הפנימי בהדלקה הבאה ותהליך זה ייקח קרוב לדקה. אין שום סיבה לכבות את ISTAR 1.3 לחלוטין וכך נוכל ליהנות מזמני חזרה מיידיים ממצב Standby.
ניגון תכנים
ניגון תכנים
זה החלק הכי מעניין כמובן. הושם כאן דגש על קבצים בקצב נתונים גבוה, קידודים מתקדמים ומגוון רב של פורמטי וידאו פופולאריים.את הבדיקות התחלתי עם Elephants Dream. למי שלא מכיר, זהו אחד הפרויקטים של מפעל ה Blender.org אשר עושה שימוש בתוכנות Open Source ובכך ליצור סרטים שהינם חופשיים לשיתוף גם כן.
ה Elephants Dream הינו בפורמט MPEG-2, רזולוציה של 1080p24 ו- CBR של 48Mbps – בהחלט מועמד מתאים לבדיקת יכולת ניגון קבצי וידאו בקצב נתונים גבוה לאורך זמן.
ה ISTAR 1.3 לא הראה שום קושי בניגון של קובץ זה ולכן עברתי לקובץ הבדיקות הבא. קטע קצר מ Ice Age אשר הגיע ישירות ממעבדות Syabas עצמן. החברה עושה שימוש בקובץ זה על מנת לבדוק שלא התקיימה רגרסיה בכל פעם שהם מבצעים שינוי בקוד ה Playback. גם כאן, הקובץ בפורמט MPEG-2, רזולוציה של 1080p24 ו CBR של 41Mbps. גם כאן לא נתקל ה ISTAR 1.3 בשום קושי לנגן כהלכה את הקובץ.
חשבתי לעצמי כי הגיע הזמן לפורמטים קצת יותר מתקדמים. עברתי למקור הטוב ביותר כיום עבור משתמש ביתי, ריפים 1:1 של כותרי Blu-ray. יש לציין כי קבצים אלו משמשים כמקור לקידודי mkv רבים. במהלך הקידוד מתבצעת הורדה של קצב נתוני הוידאו, הורדת שפות נלוות, השמת פילטרים מיוחדים על מנת לחדד את התמונה על חשבון פרטים אחרים ולעיתים גם הורדת רזולוציה. בשל כך, תמיד רצוי להשתמש בקבצי M2TS כמקור מכיוון שהם מהווים כאמור את המקור הנעלה ביותר מבחינת איכות הוידאו והאודיו.
רזולוציית הקבצים הייתה 1080p24 כמובן והקידוד נע בין MPEG-2 ל VC-1 ועד ל MPEG-4 AVC, כל שלושת הקידודים הקיימים כיום מעל כותרי Blu-ray. מכיוון שהצ´יפ עליו בנוי ה ISTAR 1.3 מכיל תמיכה ברמת חומרה בפרופיל 4.1 עליו מבוסס פורמט ה Blu-ray, לא הייתי אמור לצפות לקשיים בניגון תכנים מסוג זה – וכך באמת היה הדבר.

Apocalypto נוגן בצורה נפלאה.
כותרים כמו The Fifth Element Remastered, Hulk, 300, Apocalypto, Rambo, Simpsons, Ratatouille ועוד רבים נוגנו ללא תקלה. לא משנה עד כמה תובעני היה קצב הנתונים (עד ל 45Mbps כאשר מתוך נתון זה הפסקול תופס 10Mbps בפורמט DTS-HD Master Audio), ה ISTAR 1.3 לא הראה שום סימני חולשה או גמגומים שונים בתצוגת הוידאו.
Rambo – סרט נפלא ותובעני לבדיקת ה ISTAR 1.3
מי שמשתמש בריפים של Blu-ray כאחד המקורות הראשיים עבור תכני הצפייה שלו, פתרון כמו ה ISTAR 1.3 יכול להוות פתרון נאה. כאשר בהמשך השנה ישולב בשאיפה תמיכה בתפריטים (בדומה לתפריטים של כותרי DVD), הפתרון יהיה מושלם ומקביל לנגן Blu-ray ייעודי. חשוב לציין כי לא קיימת תמיכה בכותרי +BD ויש צורך לעשות שימוש בריפים אשר הוסרה מהם שכבת הגנה זו.
כותרי ה Blu-ray הינם די גדולים בנפחם ונעים לרוב בגודל של כמה עשרות ג´יגה. גודל זה לרוב הינו גדול מידי עבור ה Average Joe ולכן יש קבוצות של אנשים אשר מקודדים את הסרטים הללו לגודל קטן יותר להורדה. התהליך כולל לרוב השמטה של פסי קול נוספים מעבר לפסקול המרכזי, החסרה של תוספות וקידוד מחדש של הוידאו על מנת להפחית את קצב הנתונים. כל הפעולות הללו נעשות במטרה להוריד את גודל הקובץ הסופי מעשרות ג´יגה לכמה בודדים. לעיתים גם נוספים פילטרים שונים על מנת להוריד גרעון, לחדד את התמונה ועוד.
כפי שכבר הבנתם, תהליך זה דורש מיומנות מצד העושה אותו וקיימים מקרים בהם הוא לא מבוצע כהלכה.
Transformers – קידוד מעולה בקצב נתונים של 12Mbps, פרופיל 5.1 עם Ref Frames של 8
ה ISTAR 1.3 ידע לנגן בהצלחה את רוב קבצי ה mkv שהוזן (החל מ 720p ועד ל 1080p עם קצב נתונים של 16Mbps). כאשר הוא נתקל בקובץ mkv בעל פרופיל מעט שונה מהסטנדרט, הוא סירב לנגנו. זוהי מגבלה מסויימת, אך כל עוד מזינים אותו בשחרורים מקובלים מקבוצות שחרור מוכרות ובעלות מוניטין – מגבלה זו לא תצוץ בפני משתמש נורמטיבי.
כאשר פרופיל ה mkv הינו 4.1, כל הקבצים ינוגנו כדבעי, ללא תלות בקצב הנתונים בשל התמיכה המובנת בחומרה לפרופיל זה. כאשר הקבצים בפרופיל 5.1, נכנס לנו פרמטר נוסף לתמונה, ה Ref Frames. מקודדי הסרטים לרוב מגדירים מבורות פרופיל 5.1 ו Ref Frames גבוה יותר מחשיבה כי מספר גבוה מבטיח איכות גבוהה יותר, אך זהו לא המקרה כאן. קידוד שכזה מבטל את התמיכה הרישמית בפענוח בחומרה ועלול לגרום לגמגומים וניגון קלוקל במצבים מסויימים.
עבור חלק גדול מקבצי ה mkv שנבחנו, הניגון היה תקין. אך כאשר הפרופיל היה 5.1 ומספר ה Ref Frames היה מעל 8 בשילוב עם קצב נתונים גבוה יחסית, התקיימו גמגומים בניגון.

Casino Royale – מספר גמגומים קלים.
כותרים אחרים, בעלי Ref Frames מרקיע שחקים של 15, נוגנו כהלכה מכיוון שקצב הנתונים היה נמוך יחסית.
חשוב לציין כי מגבלת פרופיל גבוה מ 4.1 הינה כזאת אשר קיימת בכל מזרימי המדיה השונים. כיום המודעות בנוגע לקידוד בפרופיל 4.1 על מנת להעניק תמיכה בפענוח בחומרה במגמת עלייה בקרב מקודדי הסרטים, כתוצאה מכך כמות נכבדה מהשחרורים כיום הינם בפרופיל 4.1 אשר לא יגרמו לבעיות בניגון ויבטיחו חווית צפייה כשירה.
אין לצפות עכשיו כי רוכשי המזרימדיה השונים יתחילו להכנס לקרבי קבצי הוידאו השונים על מנת לבדוק אם הם עובדים כשורה, הרי אחת הסיבות שהם בחרו במזרימדיה ולא HTPC הינה על מנת לחסוך את הזמן אשר נדרש להתעסקות זו. סביר להניח כי רוב התכנים אשר תבחרו לצפות יעבדו כנדרש על ה ISTAR 1.3 ולאחר זמן מה בכלל תגידו שאני הוזה והכל עובד, אך אם פתאום תיתקלו בקובץ אשר גמגם קלות בסצנה מסויימת – עכשיו לפחות תדעו את הסיבה.
ניתן לומר כי קבצי ה mkv הינם המקור הפופולארי ביותר כיום בזירת תכני הוידאו להורדה. קבצים אלו נהפכו סטנדרט מקובל לצפייה מכיוון שהם מהווים פשרה נוחה ומקובלת של איכות יחסית לגודל הקובץ. בשל כך, תמיכה בסוג קבצים כאלה הינה די קריטית להצלחתו של כל מזרימדיה.
פורמט ה DVD ISO גם הוא נתמך, עם תפריטים כמובן אך רק דרך פרוטוקול SMB או NFS. אני לא מרגיש ממש צורך להרחיב על פורמט זו (וגם לא על Divx) בשל חוסר העניין ובאיכות הירודה שהם מספקים. אני רק אציין כי הפורמטים הללו נבדקו ונמצא כי הם נתמכים.
לא לשכוח קבצי אודיו ותמונות של הילדים
הצגת התמונות די בסיסית, ניתן לבחור כמה סוגים של אפקטי מעבר בין התמונות ו… וזהו בעצם (מה רציתם, שגם יוריד את העיניים האדומות?). כפתרון עבור הצגת התמונות המשפחתיות, ה ISTAR 1.3 יהווה פתרון נחמד ויאפשר בקלות הצגת התמונות בסלון המשפחתי ללא ניוד קרובי המשפחה שבאים לבקר לחדר המחשב…
כמו כל שאר מזרימי המדיה מבוססי ה NMT, גם ה ISTAR 1.3 תומך בניגון קבצי FLAC, פורמט ה Lossless הפופולארי ביותר. גם פורמטים נפוצים אחרים כגון wma ו- mp3 זוכים כאן לתמיכה בצורה טבעית.

משום מה תצוגת שם הקובץ לפעמים הופיעה בצורה משובשת.
במידה ואתם משתמשים בשיתוף SMB/NFS – ניתן יהיה לראות על המסך תמונה גדולה של לוגו ה ISTAR ומתחתיו את שם ופורמט הקובץ. במידה ואתם משתמשים ב myiHome, אפשרי יהיה להגדיר תיקייה של תמונות אשר תנוגן על המסך בזמן הניגון – בהחלט פיצ´ר חביב.
קיימת בעיה להשתמש ב ISTAR 1.3 כנגן ייעודי כגון ה Squeezebox מכיוון שהוא חסר VFD כפי שכבר הוזכר. בכל פעם שנרצה להשתמש בו כנגן אודיו, נאלץ להפעיל את המסך הראשי שלנו, דבר שדי גורע מהכדאיות ומהשימושיות שלו בנושא.
יכולות אלחוטיות, תכנים מקוונים ו Trickplay
יכולות אלחוטיות
כאשר אנחנו מעוניינים לנגן ב Streaming תכני High Definition, ההמלצה הגורפת היינה חובת שימוש ברשת קווית, אך לא תמיד אנחנו יכולים לקיים רשת כזאת, לעיתים הבית הוא בשכירות וגם אם לא – הקמת התשתית מחייבת מעט ידע וזוג ידיים ימניות (בלי לפגוע בכל השמאלים, גם אני שמאלי, זה רק ביטוי). לאלו שמתעקשים להעביר תכנים תובעניים שכאלו מעל רשת אלחוטית, עד היום הייתה זמינה בפניהם רשת ה 802.11g הותיקה. רשת זו איטית מידי ולא תאפשר ניגון תכנים כאלו בהצלחה.
לעזרתנו מציצה רשת ה 802.11n החדשה, אומנם היא עדיין לא סופית ובשלב DRAFT, אך היתרון הגדול שלה הוא שהיא אמורה לאפשר קצב נתונים גדול בהרבה ממה שהכרנו עד היום מעל רשתות אלחוטיות, קצב אשר יכול להוות פתרון עבור אלו אשר מעוניינים בהזרמת תכנים בהפרדה גבוהה מעל רשת אלחוטית.
חברת Syabas הינה הראשונה אשר שילבה תמיכה ב 802.11n ב Middleware מתוצרתה עבור מזרימי מדיה ומציעה Dongle´s מתאימים אשר משלבים יכולת זו. ניתן למצוא Dongle´s אחרים אשר גם יעבדו, אך יש לוודא כי הם מכילים צ´יפ מסוג Atheros AR9001U-2NG מכיוון שזהו הצ´יפ היחידי שהוכנסה לגביו תמיכה.

Dongle USB מתוצרת Popcorn Hour
נעשה שימוש ב Dongle מבית Popcorn Hour, הוא מכיל את הציפ המתאים ונבדק על ידי החברה כמתאים. הגדרת הראוטר, EDIMAX BR-6504n לעבודה נעשתה בזריזות.
איפיון ה ISTAR 1.3 לעבודה ברשת אלחוטית לוותה במספר קשיים, ביצוע הסקירה עבור ה SSID התקיימה ביעילות, אך משום מה ISTAR 1.3 סירב לקבל כתובת IP אוטומטית, הודעת ה Scanning for IP הופיעה למשך דקות ארוכות ללא שום תגלית.
גם כאשר הראוטר חלק אותו חדר עם ה ISTAR 1.3 ובוטלו כל אמצעי האבטחה, עדיין לא בא לציון גואל.
התוצאות נשארו זהות גם כאשר כיוונתי IP סטטי.
במשך שעתיים ארוכות ביצעתי איתחולים לכל ציוד הקצה, איפוסים, הגדרות מחדש – מאומה. אני לא מאמין כי הראוטר היה לא תקין, ה SSID התקבל בהצלחה ומחשבים אחרים הצליחו לקבל IP ולהתחבר לרשת הביתית, אך משום מה ה ISTAR 1.3 סירב לשתף פעולה.
למי שדואג לגבי אבטחה ברשת הביתית (ובצדק), ניתן להגדיר שלל סוגים של הגנות לרשת האלחוטית, החל מה- WEP הבסיסי ועד ל WPA2 בשילוב PSK & TKIP.
מאוד התאכזבתי שלא הצלחתי להפעיל את יכולות ה Wireless הטמונות במכשיר. חשיפתן יכולה להוות בשורה של ממש ולפתור אותנו סוף סוף מחובת שימוש ברשת חוטית על מנת לנגן תכני HD תובעניים.

שימו לב ל Dongle ה 802.11n אשר מבצבץ מאחורי ה ISTAR 1.3
יש תמיכה בעברית?
נראה לכם שלא? ה Popcorn Hour A-100 היה פורץ הדרך הראשון אשר שילב תמיכה טבעית בעברית בתרגומים. התחקה אחריו ה HD X 900 ול ISTAR 1.3 לא נשארה ברירה אם הוא מעוניין בכיבוש השוק הישראלי ולכן גם הוא משלב תמיכה טבעית בשפת הקודש, ללא המרות מייגעות, החלפות פונטים, היפוכים או סלטות קרקס, פשוט ממקמים קובץ כתוביות בעברית בעל שם זהה לקובץ הוידאו וחסל.
פיצ´ר נוסף שקיים הינו אפשרות להציג כתוביות מובנות בקבצי mkv, פשוט לוחצים על כפתור ה Subtitle וכך ניתן לדפדף בין הכתוביות השונות.
TrickPlay \ ניווט
קיימות מספר אפשרויות ניווט בקבצי וידאו:
Seek 30+ – מתבצע בעזרת החיצים, כל לחיצה מקדמת את הסרט ב 30 שניות, לחיצה רצופה מציגה על המסך את הזמן הנוכחי של קובץ הוידאו עם Counter שעולה במהירות. ברגע שנעזוב את החיצים, הוידאו ידלג לאותה נקודה.
Time Seek – קפיצה לזמן מדויק (HH:MM:SS) בעזרת מקשי ה Keypad.
x, 4x, 8×2 – הרצה של הוידאו במהירות כפולה, כפול 4 וכפול 8. מהירויות x4 ומעלה לא העניקו תמונה חלקה כמו x2 והתמונה קפאה כל מספר פריימים. מהירות x4 & x8 נדמה שעבדו באותה מהירות.
… 10%, 20% – דילוג לנקודות יחסיות בזמן. לחיצה על המספר 1 תדלג ל 10% מהתחלת הקובץ, לחיצה על 2 תדלג ל 20% מהתחלת הקובץ והלאה…
כמעט שכחתי, לא ממש ניתן להריץ אחורה ברוב סוגי הקבצים…
תכנים מקוונים ודפדפן
ה ISTAR 1.3 בעל מספר רב של תכנים מקוונים מוגדרים מראש. תכנים אלו יש לציין הותאמו במיוחד למכשיר. התכנים שהוזכרו יאפשרו לנו להתעדכן בחדשות, לצפות בקטעי וידאו משירותים כגון Google Video, SHOUTcast, Picasa, להתעדכן במצב מזג האוויר, להאזין לתחנות רדיו או פודקסטים שונים ועוד.
לחיצה על Title תפתח לנו שורת כתובת בקצה העליון של המסך. במידה וחיברתם את מקלדת ה USB שלכם (אחרת תאלצו להשתמש ב Keypad של השלט), תוכלו בקלות להזין כתובת אינטרנט ולגלוש לאתר החביב עליכם. שימו לב כי הדפדפן תומך HTML בלבד, קחו זאת בחשבון לפני שאתם נכנסים ל ynet או nana.
מגוון התכנים וסוג השירותים אשר קיימים הינו מאוד מגוון ויכול בקלות להעביר ערבים שלמים בהנאה מבלי להפעיל קובץ וידאו בודד.






סיכום
סיכום
אני יכול להבין את תחושת חוסר הביטחון אשר שוררת בקרב שבט יושבי הגדר. נדמה שכל שבועיים לערך אנחנו שומעים על עוד מזרימידיה מחברה לא מוכרת או דגמים חדשים שמחליפים את הישנים. כל דגם כזה רק מגביר את החששות אשר קיימות בקרב רוכשים פוטנציאלים אשר שבעים כבר מידיעות חדשותיות על מכשירים חדשים ורוצים כבר לבצע רכישה, בלי שמחר פתאום יצא דגם חדש אשר ישאיר בצל את הרכישה הנוכחית שלהם.
ה ISTAR 1.3 שעליו קראתם כרגע משאיר רושם של מוצר שהולך להישאר עימנו. הוא דור מתקדם יותר מכל מזרימי המדיה מבוססי HDMI 1.1 שהכרנו, כמו ה Egreat EG-M31A בעל שירות הלקוחות העגום, ה Popcorn Hour A-100 המוצלח או ה- HD X 900 בעל המארז הקשיח.

ה ISTAR 1.3 במעלה הערימה.
קיום מחבר HDMI 1.3 יבטיח לנו תאימות לעתיד מבחינת תמיכה בפורמטי האודיו החדשים כגון Dolby TrueHD & DTS-HD Master Audio. חברת DViCO כבר הראתה כי יכולות אלו ניתנות למימוש באמצע יוני השנה, חברת Popcorn Hour הציגה גם יכולות אלו עם ה A-110 ולדברי חברת ISTAR – גם הם לא רחוקים מהצטרפות למסיבה עם הפצת גרסת קושחה אשר תהווה כרטיס כניסה למועדון האקסקלוסיבי.
חברת ISTAR מעניקה אחריות לכל החיים למוצרים מתוצרתה. בנוסף, למרות שזה לא ממש רלוונטי לשוק הישראלי, ניתנת לרוכשים האופציה של החזרת המוצר תוך 15 ימים במידה ולא קיימת שביעות רצון מהמוצר. התשלום ששולם יוחזר לאחר קיזוז דמי המשלוח כמובן.
ה ISTAR 1.3 הציג יכולות מרשימות של ניגון פורמטי וידאו מתקדמים כמו ריפים של Blu-ray וקבצי mkv. התמיכה שלו ברשת אלחוטית מסוג 802.11n מעט קלוקלת – אך קיימת, שלל אביזרים נלווים ומחיר הוגן ונמוך – גם זה קיבלנו. לשבט יושבי הגדר כבר אין תירוצים תחת אמתחתם, השוק מציע כיום שלל פתרונות נפלאים לכל כיס ולכל דרישה.
אם אתם תרים בימים אלו אחר מזרימדיה חדש – תבדקו מקרוב את ה ISTAR 1.3, אני בדקתי וייתכן שגם אתם תתרשמו ממנו לטובה.
להמשך דיון בנושא הביקורת לחץ כאן.
היבואן בארץ: Cotango
Special thanks to ISTARHD INC who supplied us with the sample unit we used for this review.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.