פלזמה פנסוניק 65PY700 חלק ב´ + נגן בלוריי DMB-BD30

המשך הביקורת על המסך ה-FHD של פנסוניק בגודל 65".בנוסף, סקירה על נגן הבלוריי של פנסוניק DMB-BD30


לקריאת חלק א´ של המאמר לחצו כאן

HDTV

יורוקום סיפקו לי, לצורך הבדיקה, נגן Bluray חביב של פנסוניק בשם DMP-BD30 אשר טרם החל את תהליך השיווק בישראל (מקווים שבקרוב). פצחתי בסדרת בדיקות תוך שימוש בכמה דיסקים מוכרים וטובים. את הסרט הראשון (באדיבות פורום פילמס) – אשר משלב תרגום בעברית בגוף הסרט. התרגום שעשע אותי מכיוון שהוא עשוי בפונט בסיסי ומעצבן (DAVID?) אך עם זאת מרענן שדיסק עם אודיו בלתי מכווץ עובד עם עברית ללא בעיות, אין ספק שימי המשיח הגיעו.

איכות התמונה לאורך הסרט משתנה. בהתחלה מרגישים בבירור את ה-FILM GRAIN אשר מקנה לסרט את האופי הסבנטיז שלו (בהחלט משתלב יפה עם התסרוקת ושער הפנים של וויל סמית בסרט הזה). בשלבים מתקדמים יותר בסרט, הסרט מאבד את ה-GRAIN שלו והופך לחד כתער. שיטת הצילום הזו, אשר נעשה בה שימוש כבר מספר פעמים (במיוחד בסרט "הטייס" שאיכות הצילום משקפת בו את מצבו הנפשי של גיבור הסרט) עובד היטב ובהחלט מצליח לצלוח את המסך ולסחוט את הדמעות כפי שהבמאי תכנן.

המשכתי עם דיסק הבדיקות של DTS HD MASTER. דיסק זה מיועד בגדול לבחון את נושא האודיו, אך כולל בתוכו קטעי וידאו רבים באיכות טובה ובקידוד מוקפד (בניגוד לדיסקי ה-DVD של החברה, אשר לרוב סובלים מנחיתות משמעותית בתחום הוידאו).

קטע הרכיבה על הדרקון הכחול בסרט ארגון היה יוצא מהכלל בפירוט שלו. ניתן היה לחוש כל פרט וכל קשקש על גבו של הדרקון. השילוב של הרמקולים ושיטת SRS (רמקולים וירטואלים להרחבת הבמה) עבדה כאן מצויין ונתנה לי תחושה של הסחפות לתוך קטע זה בסרט. אין ספק שקצב הלב שלי התגבר בשלב הזה.

תופעה זו רק התחזקה בקטע הסרט מ-XMEN 3 שבו פמקה ג´נסן ההולנדית (ניפ/טאק), בתפקיד של פינקס, משמידה את פרופסור X. פניה של פניקס בקטע הסרט הזה היה מפורט עד לרמה של נימים. ניתן היה לחוש את הדופק שלה דרך הנימים בפניה, שלמות הסרט והקטע היו מוחלטים!

גם ב-RUSH HOUR3, שמתחמחה בקטעי אקשן ופעלולים זריזים ו "מצחיקים", דווקא המהירות פועלת לטובת הסרט. גם כאן, החוסר של בעיות וידאו כלשהן הפתיע אותי לטובה.

הנוחות של השילוב בין הנגן לבין המסך הפך ברור כאשר שני השלטים מסוגלים לשלוט במצב המסך. כלומר, שלט הנגן בלוריי שלט ללא בעיה במסך עצמו ואיפשר לי לעבור בין ערוצים, לכבות ולהדליק וכמובן לחזק או להחליש את עוצמת הצליל. גם שלט המסך עשה דבר דומה (אם כי פשוט יותר בשל פחות כפתורים המיועדים לכך) תוך שימוש בפאנל חבוי בתחתית השלט.

חיבור זריז ל-MB200 וניגון של הסרט נארניה וקטעים מסרטי STAR WARS. בנארניה לא היתה כל בעיה בסצינות הכהות במערה וניתן היה להבחין במעיל השלג של הילד. סרטי STAR WARS מעט רכים (בכוונה הם צולמו באופן שיזכיר טיפה "חלום"), אך בו בעת מדוייקים ומפורטים.


שלב ביניים זה בבדיקות כלל לא מעט מכשירים…

המכשיר הבא אשר חובר היה ה-6500, על גביו צפיתי במספר קטעי MKV באיכויות שונות. ניסיתי גם תכני 720P כגון הסדרה SMALLVILLE אשר נראתה מצויין על גבי המסך, אם כי ניתן היה בהחלט לחוש הבדל משמעותי בין תוכן שכזה לבין תוכן 1080 אשר הועבר למסך.

המשכתי דרך שתי הגירסאות בלו-ריי של האלמנט החמישי. סצינת הבריחה בגירסאת ה-REMASTERED היתה פנומנלית. חשוב לציין שהמסך עובד במצב VIDEO (לא PC) ולכן קריטי שמכשירים אשר מחוברים אליו יעבדו במצב 16-235 ולא 0-255. הדבר מעט מגביל עבור מכשירים שאין להם אופציה כזו (ע"ע ה-MB200 שלי) ובמקרים כאלה, יהיה תמיד מצב של BLACK CLIPPING או WHITE CLIPPING.

קירות המנהרה דרכה בורחת לילו נראו בבירור גם בחושך המוחלט של החדר. מדי השוטרים שחורים, אך מלאי פרטים.

הסצינה ממשיכה עם מבט של פניקה בפניה של לילו בעת שהיא נחשפת לראשונה לעיר המודרנית. מעולם לא ראיתי את פניה בבירור או בחדות מושלמת שכזו. היתרון של מסך כזה על מקרן התברר בשלמות של התמונה גם כאשר האור אינו כבוי לחלוטין, אם כי בהתחשב בהפרשי המחיר בין מקרן 1080P טוב לבין מסך כזה, אין ספק שמקרן יהווה יחס עלות תועלת טובה יותר.

החיבור הבא היה לממיר YES HD. הפעם התכנים היו 1080i50, אך המסך לא התקשה כלל להציג אותם. הורדת ה-OVERSCAN עושה למסך פלאים ומשפרת את איכות התמונה ללא חסרונות. עדיין לא ברור לי מה גורם לשידורים בארה"ב לשדר חלק מהתכנים שלהם עם OVERSCAN, דבר מיותר וארכאי לחלוטין.

הסרט שצפיתי בו היה המגן עם מייקל דאגלס. התמונה לא היתה חדה כמו עם תכני בלוריי וניתן לחוש את ההבדל באיכות, אך איכות התמונה מצויינת והחיבור עובד ללא רבב (אולי פרט לבעית תזמון האודיו וידאו אשר נמצא בטיפולה של חברת יס).

עיבוד תמונה

חזרתי לבדיקות עיבוד התמונה, ותחילה בדקתי את אפשרויות ה-ASPECT RATIO של המסך. הן אינן רבות והן פשוטות למדי, הייתי מצפה לאופציות רבות יותר ממסך כזה. מה גם, שכמסך פלזמה, למרות השדרוג לזמן חצי תאורה של 100,000 שעות, יש חשש לצריבה, ולכן רצוי היה להיזהר ממצב 4:3 כפי שהמסך מציע. עם זאת, מצב ה-NLS של פנסוניק (אותו היא מכנה בשם JUST) סביר בהחלט ואינו גורם למחלת ים בצופיו.

בדקתי את עיבוד התמונה בעיבוד 576i וב-480i. התוצאות מעורבות. ב-480i המסך לא ננעל כיאות על מקורות 3:2 ונוטה לעבוד ב-"VIDEO MODE" כאשר אינו בטוח ב-100% שהמקור הוא אכן מפילם, דבר מפתיע לאור העובדה שהוא עושה זאת ללא בעיה בתכני 1080i. נעילה של 576i היתה מעט יותר אמינה, אך ב-DVE עדיין היו בעיות נעילה וברור לחלוטין שהמסך עוצב במטרה להציב מינימום של בעיות COMBING גם על חשבון טיפה פחות חדות במקורות טלויזיה הפחות טובים.

לרוכשי מסך שכזה הייתי בכל מקרה ממליץ על שילוב עם מעבד חזק אשר יכול להשלים את המסך ולאפשר את כל הדברים שהוא אינו מתיר כגון עיבוד אודיו, LIPSYNC, כיול ושיפור תכני SDTV. בחיבור של מעבד LUMAGEN חוויתי בהחלט שיפור באיכות התמונה עבור תכני SDTV. עם זאת, כיול בסיסי בהחלט מספק למסך וסביר להניח שהייתי מסתפק באיכות התמונה הזו אלמלא הייתי יודע שאפשר לסחוט מהתפוז הזה עוד מיץ.

תוספות

המסך מגיע עם כניסת SD אשר תומכת גם ב-SDHC. כרטיס SD זה לא סיפור לארגן ומיד עם הכנסתו המסך מזהה את התמונות ומאפשר בקלות להציג אותן, לסובב אותן ואפילו לבצע מצגת עם התמונות, באיכות HD מלאה.

המסך גם טוען לתמיכה ב-SDHC בפורמטי צילום וידאו. הבעיה היא הקושי הרב לבדוק זאת.

תאורטית (כאמור, אין לי מצלמה התומכת בפורמטים הללו), ניתן לקחת כרטיס זיכרון ממצלמת וידאו FHD של פנסוניק, אשר שומרת את פורמט הדיסק AVCHD, ולהכניס אותה למסך ולנגן. יש כמובן גם סרטים בפורמטים הללו (רק לאחרונה דובר באתר על כיצד ניתן להקליט על גבי DVDR עותק של סרטים שיוכל לעבוד בפורמט זה שהוא זהה בעצם למה שה-PS3 יודע לקבל). נסיון להפעיל את הפונקציה הזו עם קבצי MPEG/AVI/TS רגילים לא צלחה והמסך לא זיהה תכני וידאו כלשהן על גבי כרטיס הזיכרון. הייתי יכול לנסות סרט שלם, אך לצערי היה בנמצא רק כרטיס SD בגודל 2G ומרבית הסרטים מהסוג הזה יתחילו בגודל 4G וצפונה…

יכולות אלה, אגב, הן הודות למערכת לינוקס המובנית לתוך המסך ואשר תאפשר במכשירים עתידיים יותר ויותר יכולות של ניגון תכנים והזרמת מדיה. יהיה מעניין, שם בעתיד…


עם המכסה פתוח

כמו כל מסכי פנסוניק, גם מסך זה מגיע עם שלט… אבל איזה שלט. השלט הזה הוא הנוח ביותר מבין שלטי פנסוניק שראיתי מאז ומעולם. הוא אינו נראה תעשייתי ומשלים את המסך באופן מוצלח מאוד. עיצובו נוח ופשוט, קל מאוד לזכור היכן כל פונקציה נמצאית. פשוט קפיצה משמעותית מכל המודלים הקודמים שאני זוכר. אך כמובן שהשלט אינו מושלם – חסרות לו גישות DISCRETE לכיבוי והדלקה (זה מגולם בכפתור אחד) ולכניסות הדיגיטליות. סביר להניח שהקודים להפעלת יכולות אלה נמצאים באינטרנט, אך בכ"ז הייתי רוצה לראות סטנדרטיזיה כלשהי בתחום הזה.

נגן ה-Blu-ray המצורף

 

מכיוון שהנגן DMP-BD30 אינו משווק בארץ, לא נעשה עליו סקירה ייחודית אך בהחלט מגיע לו התייחסות מתאימה.

יבואנית פנסוניק בארץ, יורוקום תקשורת דיגיטלית, החלה לשווק את נגן ה-DMP-BD30 בחודש מאי בחנויות מתמחות. המכשיר פשוט למדי, נוח ומעוצב יפה. בניגוד למכשירי הדור הראשון של נגני בלוריי הוא אינו מאסיבי או מגושם ובהחלט נראה כמו נגן DVD לכל דבר. עם זאת, המגן הקדמי אשר חוסם כניסת אבק נראה מעט מגושם כאשר המגש של ה-BD נפתח ונסגר. פעולות מתוחכמות, או כאלה שדורשות הכנסת כרטיס הזיכרון דורשות פתיחת החלק הימני של המסגרת הקדמית. גם כאן, בדיוק כמו במקרה של המסך, ניתן להשתמש בכרטיסי AVCHD בפורמטי MPEG2/AVC או MJPEG שמקורן במצלמות HDTV של חברות כגון JVC או פנסוניק.

התפריטים כאן פשוטים למדי, ואין התחכמות מיותרת. המכשיר תומך ב-24P (ככל הנראה הדור הבא של מסכי פנסוניק יאלצו לתמוך בפורמט זה אשר הפך לסטנדרט דה-פקטו) וב-VIERA LINK. ה-VIERA LINK שימושי ביותר ובעת צפיה ניתן לשלוט במסך הישר מהשלט של הנגן.

המכשיר הגיע עם תמיכה ב-ZONE2 של DVD וב-BD ZONE B. דיסקי בלוריי שניסיתי עבדו היטב (כולם היו MULTIZONE), אבל דיסק DVD מ-ZONE 1 קיבל הודעה "This disk may not play in this region" או משהו בסגנון…

המכשיר הוא מהראשונים שתומכים בפרופיל 1.1 של בלו-ריי, מה שיאפשר תמיכה ב-PIP המובנה בסרטים החדשים ביותר שיצאו בהמשך.

למרות שהמכשיר כולל יציאות אודיו דיסקרטיות (6 חיבורי RCA נפרדים) בנוסף לחיבור ה-HDMI שלו, המכשיר אינו מסוגל לפענח את פורמטי אודיו רב ערוצי המתקדמים (DTS-HD ו-TRUE-HD) אך הוא מסוגל להעביר אותם לרסיבר מתאים דרך חיבור HDMI וכן להעביר אודיו רגיל ו-PCM ליציאות הללו.

בדומה למכשירים אחרים, גם מכשיר זה לוקח את זמנו בעת הטעינה. עיקר הזמן הוא הדלקת המכשיר ולא טעינת הסרט שלהפתעתי נעשית בפחות מ-10 שניות. עם זאת, הכנסת המכשיר לחשמל לוקחת כ-20 שניות עד שהמכשיר מוכן להדלקה ואז עוד כ-20 שניות בעת ההדלקה לפני שמכניסים את הדיסק פנימה. סה"כ הזמן הדרוש לפני שמופיעה התמונה הראשונה על גבי המסך זה בערך דקה… עם זאת, אין תחושה של כבדות או איטיות בגלל אופן הפעולה של המכשיר ואלמלא הייתי ספציפית בודק את הזמנים הללו, אני כלל לא חושב שהם היו מפריעים לי.

השלט של המכשיר נוח במיוחד ומאפשר שליטה גם על המסך (בהנחה שהמסך הוא מסך של פנסוניק, כמובן) וגם על המכשיר בו זמנית.

בסה"כ מדובר במכשיר מרשים נוח וכיפי.

סיכום

המסך הזה הוא הפלזמה השניה בגודלה בעולם ביצור מסחרי (הגדולה ביותר בעולם בייצור המוני היא ה-103" של פנסוניק) ואין ספק שהיא קובעת כאן סטנדרט איכות חדש. אני חייב לומר שהייתי סקפטי שניתן להייצר מפלצת בגודל כזה שתראה גם אלגנטית וגם תייצר איכות תמונה מינימלית. במקום זה, קיבלנו עיצוב מנצח, סט פיצ´רים מעולה, שלט נוח ואיכות תמונה שלא נראתה כדוגמאתה בגודל מסך שכזה. בעצם למסך הזה יש רק מתחרה אחת כיום, אשר מעט קטנה ממנה פיזית, והיא ה-608 של פיוניר.

המסך הזה בהחלט השאיר לי טעם של עוד והוא מהבודדים שבאמת יהיה לי קשה להיפרד ממנו לאחר הבדיקה.

ציונים

  • איכות בנייה 10
  • עיצוב 9
  • HDTV איכות תמונה: 9.5
  • SDTV איכות תמונה:8.5
  • שלט: 8.5
  • יכולות כיול: 8 (לא ניתן לכייל, אך המסך מגיע כמעט מכוייל)
  • פונקציות נוספות: 9 (כרטיס זיכרון, HDMI קדמי)

תמיכה בפורמטים:

  • חיבוריות HTPC: מושלמת
  • תמיכה בהיי דפינישן של יס – YES HD: כן
  • רזולוציות: 720P, 1080i, 1080P
  • קצבים: 50HZ, 60HZ
  • תמיכה ב-HDMI 1.3: לא
  • תמיכה ב- 24FPS: לא
  • תמיכה ב- WIDE GAMUT: לא
  • ANTI JUDDER: לא
  • CEC: כן (VIERA LINK)
  • XVYCC לא

מחיר מומלץ לצרכן: 99,000 ש"ח 79,990 ש"ח (כולל מע"מ)

מחיר מומלץ לצרכן לנגן DMP-BD30 הוא:" 5990 ש"ח (כולל מע"מ)

המסך נבדק באדיבות היבואנית: חברת יורוקום תקשורת דיגיטלית

לדיון במאמר זה בפורומים, נא לחצו כאן.


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
10.06.2008
  
כתב: עפר לאור

1