לחברת הסטארטאפ הזו קראו במקור BUILDING B ורק לאחרונה שינו את השם שלהם ל-SEZMI (האתר עדיין מכונה בניין ב´).
המטרה? לעשות את מה שהבטיח פרוייקט ונציה ("VENICE PROJECT") ששינה את שמו ל-JOOST. קרי: להעביר את מרכז הכובד של השידורים הדיגיטליים לאינטרנט.
רבות דובר על JOOST עוד מימיו הראשונים. הצפי היה ששימוש בטכנולוגית P2P תצליח אכן לעשות מהפכה בתעשייה. מי יותר טוב מהבעלים של JOOST לעשות זאת – צעירים, שאפתנים, ידוענים ובעלי רקע טכנולוגי וכלכלי מתאים. אכן, כל הסימנים הצביעו על הצלחה פנומנלית של הטכנולוגיה. מרבית העיתונאים בתחום יצאו מגדרם וכמעט כל כלי תקשורת כיסה עד מוות את ההצלחה המובטחת בטכנולוגיה הזו…
עם כל זאת, JOOST לא ממש מתרומם. החברה אספה כמות נכבדת מאוד של תוכן, איכות הוידאו לא רעה (הודות למעבר לשידורי H264), אך המהפכה המובטחת לא התממשה. מתברר שלמרות כל הרצון הטוב, מעבר לצעירים שרגילים לצפות בטלויזיה או בקטעים קצרים (YOUTUBE ודומיהם) על גבי המחשב, פשוט לא נוח לשבת שעות ולצפות במסך הקטן של המחשב. המהפכה נפלה על סיבה פשוטה – היא הקדימה להגיע. מרבית הצרכנים לא מחברים עדיין את המחשב האישי למסך, ומחשבים סלוניים עדיין לא ממש מצליחים לעניין את הלקוחות הסופיים.
הצפי היה שחברות כגון מיקרוסופט, או אפילו אפל, יצליחו לשדך בין המחשב לבין הסלון על ידי יצירת פלטפורמות מתאימות (ע"ע MEDIA CENTER, APPLE TV), אך בינתיים זה עדיין לא תפס.

פתח סומסום
הגישה של SEZMI היא סטיה מעניינת מהגישה של MEDIA CENTER קונווציונלי בכך שהם בעצם לא מתיימרים להחליף את הממיר במחשב סלוני. החברה בעצם מצהירה שהם ייצרני ממירים לכל דבר. העובדה שהממיר הזה מורכב ממחשב צריך לעניין אך ורק את מהנדסי החברה בלבד…
השם המוזר מגיע מהמונח OPEN SESAME, פקודה שפתחה את המערה של 40 השודדים ואיפשרה לכל דכפין להגיע לאוצרות שטמונים בה. גם כאן, הרעיון הוא פשוט, לרכז את כל סוגי השידורים שלקוחות יכולים לקבל לכדי ממיר משולב אחד ויחיד.
הממיר החדש יחובר לבד לקו הטלפון, ל-ADSL או לאינטרנט בכבלים וכן לכל מקור וידאו שיש לכם – כבלים, לויין או אנטנה חיצונית. כמובן שהוא מותאם לשיטות השידור האמריקאיות (קרי: DTV, כבלים אמריקאיים, לויין אמריקאי, ותמיכה בכרטיסי CA אמריקאים). המכשיר יגיע עם דיסק של 1TB, ובעצם יהיה מסוגל להציע שידורים מכל מקור שניתן לקלוט אותו. המכשיר ינצל את פרקי הזמן שבהם אין שידורים דיגיטליים פעילים בחלק מהערוצים (שעות הלילה המאוחרות בערוצים נידחים) בכדי להעביר למכשיר תכנים יעודיים (שלם בעד צפיה – PPV). במידה ואתם מחוברים לאינטרנט, הוא גם יאפשר צפיה בתכנים בדרך זו. ערוצי SDTV ישודרו כמו שהם, והמכשיר ישמש גם כ-PVR וגם יאגור תכנים יעודיים מכל מקור אפשרי (לויין, כבלים, אינטרנט וכו´).
כך נוצר לנו מאגר חזק שבעצם כולל בתוכו את כל סוגי השידורים הנגישים לקהל האמריקאי.
יתר על כן, המכשיר ינצל את הטכנולוגיה שנחשפה לראשונה עם "פרוייקט ונציה" – קרי: שיתוף. נניח שנחתכה לנו תוכנית באמצע (הפסקת חשמל, בעיית קליטה וכו´) או אפילו שכחנו שאבודים חזרה לפני שבוע ולא סימנו אותה להקלטה!
אבודים זו תוכנית פופולרית ולכן סביר מאוד להניח שמישהו הקליט אותה על גבי המכשיר שלו. כל מה שצריך לעשות הוא לחפש אותה ב-DATABASE ולסמן אותה רטרואקטיבית להקלטה. המכשיר יתחיל לאגור את ההקלטה על ידי שיתוף P2P, כך שהם יעבירו לנו את ההקלטה מהמכשיר שלהם למכשיר שלנו! מכיוון שיש לי את מלוא הזכויות לצפות בתוכנית, אין בעיה טכנולוגיות או חוקית לעשות כך!
הדגמה של טכנולוגיה כזו ראינו כבר בזמנו לפני כמה שנים במעבדות NDS, אשר התנסו בטכנולוגית P2P בכדי לשתף תכנים מוגנים בין לקוחות אותה חברה. עם זאת, כאן מדובר בממיר לכל דבר שמסוגל לעשות זאת!
לפי הדיווחים מדובר על מכשיר די בשל, אך כזה שככל הנראה ימכר בעיקר דרך משווקים מקומיים (כלומר, מפיצי הכבלים והלווין) ובהחלט היה ראוי לתואר ממשיך דרכו של TIVO. החברה בפירוש שמה לה כיעד לכבוש את השוק ה-MAINSTREAM ולא מכוונת לאנשים טכנולוגיים במיוחד.
כלומר, המוצר שקוף לחלוטין למשתמש אשר אינו צריך לדעת האם תוכנית מסויימת הגיעה אליו דרך הקלטה מהאויר (DTV), דרך לויין, כבלים, אינטרנט, או שידוריים יעודיים אשר כבר היום מועברים לשירותים המתאימים באופן מוצפן דרך שידורים ציבוריים בשעות מאוחרות בלילה.
הלקוח יראה קטלוג ארוך של סרטים וסדרות והמערכת תבנה לו בעצם EPG יעודי שיורכב ממקורות הוידאו אשר זמינים לאותו אדם.
לפי החברה, המכשיר יהיה פשוט דיו עד כדי התקנה עצמית, כלומר, מחברים הכל והוא שואל אותך שאלות ומזהה בדיוק איך כל דבר מחובר למערכת.
הרעיון יפה ובשלב הזה אפשר להחזיק לו בעיקר אצבעות שיצליח. כידוע, רעיונות יפים לא פחות חוו הצלחה פחות פנומנלית מכפי שציפו לה (ע"ע המצב הכלכלי הרעוע של חברת TIVO, או הכשלון המהדהד של VOOM).
בדרך ליעדים שלה, החברה כבר הדגימה כמה דברים יפים כגון EPG חדשני ושלט ייחודי אשר משתמש ברעיון של דפדוף תוך סיבוב וירטואלי, בדיוק כפי שנעשה כיום ב-iPod. אין ספק שהחברה מנסה להפוך ל-iPod של העשור הבא.
אפשר רק לקוות שהיא תצליח.
לתגובות בפורום נא לחצו כאן
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.