הקדמה
הקדמה
מזרימדיה ב $179? לא קצת זול? הרי תמיד כל המכשירים המובילים נמכרו ב $350 לפחות! Popcorn Hour, מי אלו בכלל? מבוסס על Middleware של Syabas? כבר אני מתרחק מהמוצר הזה כמו מאש…
לא ייתכן שבמחיר כזה הוא עושה משהו חוץ מלהדליק איזה LED קטן מקדימה, בטח ובטח לא לנגן תכני HD!
שלל תגובות כאלה ואחרות נצפו ברחבי הפורומים השונים כאשר הוצג ה A-100 בסוף נובמבר 2007. האם יש אמת למילים האלו? כבר שבועיים אני מחזיק תחת ידי את ה A-100, המוצר הראשון של חברת Popcorn Hour לשוק מזרימי-המדיה. האמת היא שלא ציפיתי ליותר מידי ממנו מהסיבות שפורטו למעלה. כרגע ה TViX 4100 הינו מלך השכונה הנוכחי. יודע לנגן כמעט כל מה שתזרקו עליו באיכות פנטסטית. תכני Blu-ray, mkv, FLAC, DVD ISO ועוד. מה כבר יוכל ה A-100 לשפר או לעשות יותר טוב מה- TViX 4100? ובכן, כמו שלמדתי בשבועיים האחרונים – לא מעט…
Popcorn Hour, Syabas, Network Media Tank – מה הקשר וקצת הסטוריה
Syabas הינה חברת תוכנה. היא מתרכזת בפיתוח תוכנה עבור מוצרים העוסקים בתחום האודיו והוידאו, כגון SD, HD, Music, Photos.
Networked Media Tank הינו השם המסחרי לתוכנה מתוצרת חברת Syabas אשר מהווה את מערכת ההפעלה המרכזית של מזרימי-מדיה שונים. מזרימי-המדיה הללו מיוצרים על ידי חברות OEM (חברות אשר עושות שימוש ברכיבים של חברות אחרות על מנת להרכיב מוצר המשווק תחת שמה).
Popcorn Hour הינה חברה אשר נושאת ברשיון של Syabas לשווק מוצרים בעלי מערכת Networked Media Tank.
Popcorn Hour A-100 הינו המוצר הראשון מתוצרת חברת Popcorn Hour.
הבסיס של Syabas הינו בר-הרחבה. כל לקוח אשר מעוניין כי Syabas תכתוב עבורו תוכנה, צריך לבחור מתוך "קטלוג" את הרכיבים הדרושים לו ולפי זה נקבע המחיר. המחיר הזול יחסית של A-100 נובע בין היתר בשל מספר הרכיבים שנבחרו. נקודה נוספת שיש להבין הינה ש Syabas מציעים את הפלטפורמה שלהם לשלל יצרנים בקונפיגורציות שונות לפי בחירתם, כאשר הפלטפורמה עצמה לא מאפשרת לשדרג תכונות או יכולות ש Syabas לא הציעה מלכתחילה במסגרת הקונפיגורציה הראשונית.
Syabas פיתחה בעבר מספר פלטפורמות עבור מוצרים מבוססי 8620 & 8623/4. הראשונים שעשו שימוש בפלטפורמה שכזאת היו I-O Data, חברה שעד לא מזמן התרכזה בכרטיסים לשוק המחשבים האישיים. I-O Data הייתה החברה הראשונה אשר הביאה מוצר שתומך ב HD לזירת המזרימי-מדיה כשנה לערך לפני המתחרים. היא גם הייתה הראשונה אשר עשתה שימוש בצ´יפים מתוצרת Sigma Designs. הבעיה שלהם הייתה שהם שמו את כל הביצים שלהם בסל של Syabas. ה Middleware של Syabas היה כושל ולפיכך המוצר שלה נחל כשלון וכמעט שמוטט את החברה.
חברות מזרימי-מדיה אחרות אשר עמדו מהצד, כמו DViCO, Zensonic, NeoDigits ועוד, למדו מהמעשה ופיתחו במשך זמן מה פלטפורמות עצמאיות משלהן, מעשה אשר עלה להן בשנה של רווחים.
מה מקבלים?
מה מקבלים?
ה A-100 יכול להופיע בשני תצורות, תצורה אירופאית בעלת יציאת SCART ותצורת US בעלת יציאת קומפוננט YPbPr. הבדל נוסף הינו בספק הכח – 110V לעומת 220V. חוץ מהבדלים ברורים אלו, שני התצורות זהות לחלוטין מבחינת התנהגות, קושחה ומחברים.
חנות ה Online של Popcorn Hour מציעה רק את גרסת ה US. אם חשקה נפשכם בגרסה האירופאית, תאלצו לרכוש אותה ממשווק אירופאי.
הגרסה שקיבלתי הינה גרסת ה US עם ספק כח מתאים לארץ הקודש.
קופסת המוצר די פשוטה למראה, קרטון חום אשר מתנוסס עליו לוגו של Popcorn Hour.
בתוך הקופסה אנחנו נמצא את הבאים:
- Last minute notes – התנצלות של החברה כי שיחררה מוצר בזריזות לשוק מבלי שסיימה לפתח את כל האפליקציות.
- כתב אחריות.
- Quick Start Guide.
- שלט ארוז בניילון.
- זוג סוללות AAA.
- כבל מתח עבור חיבור כונן קשיח פנימי.
- A-100 ארוז בשכבה דקה של ספוג.
- ספק כח 12V/3A.
- כבל חשמל.
כבל HDMI-HDMI באורך 1.5m אשר נושא לוגו של Popcorn Hour.
ראוי לציין לטובה את הכללתו של כבל ה HDMI, בהחלט יוזמה ברוכה אשר כבר זכינו לראות אותה לראשונה בחברת OPPO Digital כאשר הם הכלילו כבל כזה עם כל נגן DVD מתוצרתם.
מראה מראה שעל הקיר
ה A-100 הינו מאוד פשוט למראה, מארז אלומיניום אפור בגודל של W270xH32xD132mm.
בצידו הקדמי נוכל להבחין בשתי כניסות Host USB עבור חיבור התקנים חיצוניים כגון כונני USB, כוננים קשיחים נשלפים ומקלדת (ה A-100 כולל בתוכו דפדפן פשוט).
ה A-100 חסר VFD, החיווי היחיד שיש לנו על פעולת המכשיר הוא סט של נורות LED בצידו השמאלי של הפאנל הקידמי. הנורות תפקידן לציין פעילות רשת, קריאה מהכונן הקשיח ומצב הנגן (On או Off).
אם נתבונן על צידו האחורי, נמצא את הבאים (מימין לשמאל):
חיבור הזנת חשמל, מחבר אתרנט, HDMI 1.1, S/PDIF, אודיו סטריאו, Composite, S-Video, Component YPbPr.

קיימת העדפה כי חיבורי הוידאו ירוכזו בצד אחד של הפאנל וצד שני יכלול את כל חיבורי האודיו, כפי שמקובל בתחום.
צדדי המארז בנויים מרשת מתכתית דקה, כנראה על מנת לסייע בקירור יעיל יותר.
שלט
שלט
השלט גדול יחסית, אורכו כ 22 סנטימטרים והצד האחורי שלו עשוי מפלסטיק רך ונעים למגע, בדומה לחומר שניתן למצוא על הצד התחתון של שלטי yesMax. הכפתורים מעט נוקשים לשימוש ורובם בעלי גודל זהה, דבר אשר מקשה על השימוש כאשר התאורה נמוכה ומצריך התבוננות בשלט כמעט לפני כל שימוש בו. השלט בעל כפתורים זרחניים אשר מחזיקים מעמד קרוב לשעה, הייתי מעדיף כי נוכל למצוא תאורה אחורית לכפתורים.
הכפתורים שאנחנו נוטים הכי הרבה לעשות שימוש בהם הינם כפתור ה Pause וכפתור ה Play. הבעיה היא שמיקמו אותם בתחתית השלט, בין שלל כפתורים אחרים בעלי אותו גודל וצורה, דבר מאוד לא נוח אשר הצליח לעצבן אותי קמעה. כמו שחדי העין מבינכם כבר שמו לב, גם המיקום לכפתורים הווליום מעט תמוה, בצד ימין למעלה. סביר להניח כי רוב המשתמשים יחברו את ה A-100 לרסיבר הביתי ולכן לא יהיה ממש שימוש לכפתורים אלו.
ראוי להזכיר את כפתור ה TVMODE. כפתור זה מאפשר בקלות לשנות את רזולוצית היציאה של ה A-100 על ידי לחיצה עליו ולחיצה נוספת על אחד מכפתורי הספרות, כלומר אין לנו צורך להכנס כלל לתפריט ההגדרות על מנת לשנות רזולוציה.
לחיצה על TVMODE + 9 לדוגמה, תניב לנו 1080p60 ואילו TVMODE + 8 תניב 1080i60.
אין יותר מידי מה להרחיב על השימושיות של השלט, הוא לא מצטיין בארגונומיה יוצאת דופן ואורכו הגדול גורם לאיטיות מסויימת בהפעלתו מכיוון שאין אפשרות להגיע עם האגודל לכפתורים העליונים או לכפתורים התחתונים בלי לשנות את מיקום הכף יד.
שימרו טוב טוב על השלט, המארז של ה A-100 חסר כל כפתור, אפילו on\off נחסך ממנו. כלומר אם איבדתם או התקלקל לכם השלט – אין לכם שום דרך לקבל שליטה על ה A-100.
כונן קשיח – עם, בלי ולמה?
כונן קשיח – עם, בלי ולמה?
בדומה למזרימדיה אחרים כגון ה DViCO TVIX M-4100SH, Pixel Magic HD MediaBox MB200 או ל IAMM NTD36HD – ה A-100 מכיל מרחב ייעודי עבור כונן קשיח פנימי. הכונן הקשיח צריך להיות בגודל טיפוסי של 3.5 אינץ ומסוג IDE. עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם למה לעזאזל אתם רוכשים מזרימדיה בשנת 2008 ונאלצים להתאים לו כונן קשיח בעל מנשק IDE מיושן? הסיבה מאוד פשוטה, הצ´יפ הראשי בלוח האם של ה A-100 הינו מדגם SMP8635. צ´יפ זה אינו תומך במנשק SATA. בנוסף, קצב הנתונים בקבצי הוידאו האיכותיים ביותר כלל לא מתקרב למלוא המהירות שחיבור IDE יכול לספק, לכן אין לנו כאן שום התמהמהות או פגיעה באיכות הקבצים שנוכל לנגן.
מעשים דומים נעשים גם במחברי ה HDMI של יצרני חומרה. לוח האם תומך DVI אך היצרנים מכלילים ממירים פנימיים על מנת להעמיד מכשיר מודרני בעל יציאת HDMI.
בגדול, ניתן להשתמש ב A-100 בשתי דרכים: עם כונן קשיח ובלעדיו.
למה כן תרצו להתקין כונן קשיח פנימי?
- מספר יישומי NMT מחייבות המצאות כונן קשיח פנימי. בינהם ניתן למצוא את קליינט הטורנטים ומספר שרתי מדיה כגון: NFS Server, SMB Server, FTP Server, myihome Server, UPnP Server.
- כאשר יש צורך להזין את ה A-100 בתכנים ולנייד אותו.
מתי אפשר לוותר על התקנת כונן קשיח?
- אין לכם צורך ביישומים שהוזכרו קודם.
- כל התכנים שלכם יגיעו מהרשת הביתית או מכונן USB חיצוני אשר יחובר ל A-100.
היישומים שהוזכרו בהחלט ברוכים ומהווים חידוש בזירת מזרימי המדיה, הבעיה היא שקצב הנתונים ביישומים אלו הינו די נמוך. בבדיקות קריאה וכתיבה שערכתי, הגעתי לקצב נתונים שנע בין 3-5MBps, תלוי יישום. קובץ בגודל של 4GB, העברתו לכונן הפנימי ארכה כ 20 דקות. לא העזתי אפילו לנסות להעביר קבצי Blu-ray בגודל של 35GB…
בכל אופן, נחמד שיש את היישומים הללו זמינים, אך הם לא ממש שימושיים.
מבחינת גודל כונן קשיח מקסימלי, נבדקה בהצלחה תאימות ל 750GB. לדברי היצרן, לא אמורה להיות שום בעיה להתאים כונן קשיח עד לגודל של 4TB לכשיהיו כאלה זמינים.
במידה ואתם מחליטים להתקין כונן קשיח פנימי, אני ממליץ לבחור בכונן שקט במיוחד, בעל RPM נמוך (5400 אם תמצאו כזה) או אחד יעודי עבור מחשבי HTPC אשר מתפאר במהירות עבודה שקטה במיוחד.
לגבי ההתקנה של הכונן הקשיח, אין דבר קל מזה, הסרה של 4 ברגים על מנת לחשוף את החלק הפנימי של ה A-100, חיבור כבל המתח ללוח האם ולכונן הקשיח ולאחר מכן חיבור מחבר ה IDE לכונן. לבסוף החזירו את מכסה המארז.
אל תשכחו להפוך את ה A-100 ולחזק באמצעות 4 ברגים את הכונן הקשיח למארז ה A-100.
שוב פעם חיבור 10/100M?
כפי שהוזכר קודם, הצ´יפ בתוך ה A-100 הינו SMP8635. צ´יפ זה אינו תומך בתקשורת מסוג Gigabit Ethernet ולפיכך לא הוכנס מחבר כזה. יש להבין כי גם אם תוכנס תמיכה בתקשורת מסוג Gigabit Ethernet, לא יהיה ממש טעם לדבר ולעלות הכספית הנוספת מכיוון שהביצועים של הצ´יפ הינם אפילו מתחת לקיבולת של תקשורת מסוג 10/100M.
קישוריות
מי שמעוניין להשתמש ב A-100 ככונן רשת (NAS) והתקין כונן קשיח פנימי, יוכל להתממשק מולו באמצעות מספר פרוטוקולים: SMB, NFS, FTP. הבעיה בשימוש היא במהירות הנמוכה שניתן להגיע אליה כפי שהוזכר קודם: בין 3-5MBps בלבד.
זוהי תכונה שייתכן וטובה לשמירה מהירה של קבצים קטנים יחסית וגישה אליהם ממחשב אחר ברשת הביתית. עבור העברה של קבצי וידאו עתירי רזולוציה וביטים – תאלצו להתאזר בהמון סבלנות.
במידה וחשקה נפשכם בניגון מרחוק (Streaming), תוכלו לעשות זאת במספר דרכים:
פרוטוקול |
מהירות מקסימלית אשר |
SMB/CIFS |
25 |
NFS |
33 |
HTTP |
42 |
USB Hard disk |
42 |
USB DVDROM 8x |
42 |
Internal Hard disk |
42 |
יש לציין כי המספרים הנ"ל נלקחו מאתר ה Wiki של Network Media Tank ומבדיקות שערכתי – נדמה כי הם אמינים. כפי שניתן לראות, תמיכה בקצב הנתונים הגבוה ביותר ניתן לקבל כאשר מחברים ל A-100 כונן DVD, כונן קשיח USB או כונן פנימי. בנוסף, אנחנו מגלים כי ניתן גם להזרים את התכנים בפרוטוקול HTTP ללא ירידה במהירות!
סביר להניח כי רובנו נעדיף להזרים את התכנים שלנו ברשת הביתית מכיוון שאופציה זו הכי נוחה. במחשב אחד ברשת אנחנו מורידים את התכנים החוקיים שלנו ולכשתהליך ההורדה הסתיים – נוכל לצפות באותם תכנים בסלון שלנו ללא העתקתם לכונן קשיח נייד (מה שנאלצנו לעשות עד היום כאשר רצינו לצפות בצורה תקינה בתכני Blu-ray קשים במיוחד מבחינת קצב הנתונים).
נבדקה תמיכה ב SMB & NFS. עבור NFS השתמשתי ב Windows Services for UNIX Version 3.5. כבר מבדיקה של מספר דקות ניתן היה להבחין כי פרוטוקולים אלו מתקשים להעביר בהצלחה תכני Blu-ray בעלי קצב נתונים גבוה. לעומת זאת, פרוטוקול HTTP אשר מומש באמצעות myiHome – עמד בהצלחה בניגון אותם תכנים בדיוק, תכנים שהפרוטוקולים הקודמים גמגמו בהם קשות. לפיכך התרכזתי בביקורת שלי ב Streaming דרך HTTP.
קליינטים נוספים ל HTTP הינם Llink, WizD, SwissCenter. כל קליינט מעט שונה בפורמטי הקבצים בו הוא תומך. אני מצאתי כי myiHome מהווה את הפתרון הטוב ביותר מבחינת יכולת העברת קבצים בעלי קצב נתונים גבוה.
הגדרת תצורה ומנשק
הגדרת תצורה ומנשק
הגדרת ה A-100 לעבודה הינה די נוחה. יש תווית נפרדת עבור אודיו, וידאו, רשת אפליקציות ועוד. ההגדרות הינם די אינטואיטיביות. אחד התוויות החשובות ביותר הינה ה Network Share. על ידי Browse אתם תוכלו לגשת לרשת הביתית ולהוסיף את כל השיתופים אשר רלוונטים. אצלי רצו באותה עת גם NFS, SMB ו HTTP ללא שום בעיה. כמו שהוזכר קודם, שיתוף HTTP יתן לכם את התוצאות הטובות ביותר כאשר תרצו לנגן תכנים בעלי קצב נתונים גבוה ולכן מומלץ להשתמש בו.







מנשק
מי שרגיל למנשק של ה TViX, Z500 ודומים, יגלה כאן הפתעה נעימה, המשנק עצמו מרונדר על ידי הדפדפן והינו ברזולוצית HD, בדיוק לפי רזולוצית היציאה שנבחרה בהגדרות. לא עוד תפריטים מפוקסלים ומשעממים אלא תפריטים כחולים מודרניים בעלי חזות מבריקה וחדשנית.

בחירת Source

דרך העבודה במנשק הינה שקודם כל יש לבחור Source אשר יכול לציין את השיתוף בו אנחנו רוצים להשתמש כרגע או את הכונן הקשיח הפנימי. לאחר שהבחירה הרצויה נעשתה, יש לבחור את סוג התכנים בו נרצה לצפות – קבצי וידאו, אודיו, תמונה או מסמכים. לפי הבחירה הזאת, ה A-100 יציג בפנינו רק את הקבצים הרלוונטים לבחירה. הנה דוגמה, כאשר בחרנו קבצי וידאו ונכנס לספרייה אשר מכילה גם קבצי וידאו וגם תמונה, יתקיים פילטר ויוצגו בפנינו רק קבצי הוידאו באותה ספרייה. אם היינו בוחרים את פילטר התמונות, רק קבצי התמונה יוצגו.
במידה ונבחר את פילטר המסמכים (רק ב SMB), ה A-100 יוכל להציג לנו קבצי txt, htm ועוד. אל תשחקו עם האופציה הזאת יותר מידי מכיוון שהיציבות שלה לוקה בחסר, ביליתי רבות בניתוק ה AC על מנת לבצע איתחולים חוזרים ונשנים.
הניווט עצמו הוא די איטי יחסית, גם כאשר אנחנו מדפדפים באותה ספרייה. המצב דומה כאשר אנחנו מדברים על זמן ההפעלה הראשוני. בפעם הראשונה שתחברו אותו לחשמל, תאלצו לחכות פרק זמן קרוב מאוד לדקה. זמן האיתחול בנגנים מבוססי EM8623 (כמו ה TViX 4100) הינו נמוך הרבה יותר, כ 20 שניות לערך וזאת מכיוון שהם משתמשים בגרסת קושחה הרבה יותר קטנה – uCLinux לעומת Full Linux ב SMP8634/5. בנוסף, גרסת הקושחה ב SMP8634/5 הינה מוצפנת כליל בשל אבטחה ולמטרת DRM – בשל סיבות אלו ניתן להבין את זמן העליה הגבוה יותר. יש להבין כי זוהי השוואה לא ממש נכונה מכיוון שהמזרימי-מדיה הללו משתמשים בצ´יפים שונים. היה נכון יותר אם היינו משווים את זמן העלילה של מזרימדיה אחר מבוסס אותו צ´יפ.
שימו לב כי ה A-100 לא ממש נכבה לחלוטין. כאשר אתם מכבים אותו, יציאות האודיו, וידאו ומספר מצומצם של מודלים גם הם נכבים (צריכת החשמל יורדת ל 6W). כאשר תלחצו על כפתור ההפעלה, הוא ידלק בדיוק באותה נקודה בו עזבתם אותו וזמן ההדלקה יעמוד על 2 שניות בלבד.
ניגון תכנים
ניגון תכנים
MKV
הקבצים הכי נפוצים כיום בזירת תכני הוידאו להורדה הינם קבצי mkv. קבצים אלו נהפכו סטנדרט די מקובל לצפייה כי הם מאפשרים איכות וידאו די טובה יחסית לגודל הקובץ. בשל כך, תמיכה בסוג קבצים כאלה הינה די קריטית להצלחתו של כל מזרים-מדיה.
נעשה שימוש במספר רב של קבצי MPEG-4 AVC תחת קונטיינר Matroska. הקבצים ברזולוציה של 720P & 1080P. קצב הנתונים הינו VBR ונע בין 5Mbps ועד ל 15Mbps.
ה A-100 הראה יציבות מסויימת בניגון נורמטיבי של תכנים מסוג זה. במספר בודד של קבצים גיליתי גמגום כאשר הפסקתי הרצה והגמגום לא התסדר לאחר פרק זמן מה. ברוב גדול מאוד של המקרים, הקבצים התנגנו ללא דופי, במיוחד כאשר לא היה צורך לבצע הרצות שונות.
הזהרו מלהריץ את הקובץ במהירות של 8x על התחלת הקובץ, מצאתי לרוב כי זה עלול לתקוע את הנגן.
M2TSריפים 1:1 של כותרי Blu-ray. יש לציין כי קבצים אלו משמשים כמקור לקידודי mkv רבים. במהלך הקידוד מתבצעת הורדה של קצב נתוני הוידאו, הורדת שפות נלוות, השמת פילטרים מיוחדים על מנת לחדד את התמונה על חשבון פרטים אחרים ולעיתים גם הורדת רזולוציה. בשל כך, תמיד רצוי להשתמש בקבצי M2TS כמקור כי הם מהווים את המקור המשובח ביותר מבחינת איכות הוידאו והאודיו.
הרזולוציה של הקבצים שנבדקו הייתה כמובן 1080P והקידוד היה MPEG-2, MPEG-4 AVC, VC-1. קצב הנתונים נע בין 20Mbps ועד ל CBR של 39Mbps.הייתי מאוד קטן אמונה לגבי היכולת של ה A-100 לנגן קבצים אלו בהצלחה מעל הרשת, אך שמחתי להתבדות!
הקבצים נוגנו כמעט ללא שום גמגום או היסוס, כמעט כאילו נוגנו מכונן קשיח פנימי.
Apocalypto, 300, Hulk, Ice Age The Meltdown, The Fifth Element Remastered ועוד רבים – הכל נוגן כמעט ללא תקלה.
עכשיו למה אני אומר "כמעט"? בסצנות מהירות ובעלות קצב נתונים גבוה, היה ניתן להבחין בשבריר של איטיות מסויימת, כאילו המעבד לא עומד בקצב. אך שוב, המקרים בהם הבחנתי באיטיות הזאת היו לעיתים די רחוקות ורבות יצא לי לצפות בסרט שלם בלי להבחין כלל בתופעה הזאת.
בסרט The Fifth Element Remastered נתקלתי גם בבעיה חד פעמית, ה Soundtrack הראשון בכותר היה נשמע מגומגם (LPCM) ורק הפסקול השני ב DD נשמע כהלכה. בעיה נוספת שחוויתי הייתה הפרעות קשות באודיו בעת ניגון MPEG-2 עם פסקול DTS. לא הבחנתי בשום פרט יוצא דופן בעזרת MediaInfo וה TViX 4100 ניגן את אותו קובץ ללא שום דופי. סרטים אחרים בעלי פסקול DTS נוגנו כראוי.
במידה ותריצו את הוידאו או תדלגו לנקודה מסויימת, יקח מספר שניות עד שהוידאו יתייצב וינוגן כשורה.
עדיין קיננו בי מספר חשדות, חשבתי שאולי ה myiHome עובד עלי באיזה שהיא צורה מבחינת העברת הנתונים ולכן פתחתי את תווית ה Networking ב Task Manager על מנת לוודא את קצב הנתונים שעובר בין השרת ל A-100. שמתי לב כי אין כאן שום מעשה רמייה, הקצב שעובר על הכרטיס רשת תואם את קצב הנתונים בוידאו.
יש לציין כי על ידי לחיצה על Audio לא היה בעיה לדלג בין ה Track´s השונים של האודיו.
תכני +BD לא נוגנו בצורה תקינה, המון הפרעות הופיעו על התמונה ורציפות הוידאו נפגעה. קיבלתי תשובה מ Popcorn Hour כי הם בעתיד מתכננים כן לנגן תכנים מוגנים כאלו כהלכה. לא הייתי סומך יותר מידי על הדברים שלהם מכיוון שהתשובה התקבלה ממחלקת השיווק.
DivX, Xvid, DVD ISO
מי שקונה מזרימדיה HD כיום, כמובן שלא יזין אותו בתכנים מסוג זה, זהו מעשה חטא לצפות בכלל בתכנים בעלי רזולוציה כזאת נמוכה ולא הייתה לי כלל כוונה בכלל לבזבז פיקסלים פה עליהם, אך רעייתי האהובה ישבה לי על הראש שאני אקדיש מעט זמן לנושא. אם אין ל A-100 יכולת לנגן בהצלחה את ה DivX, XviD וקבצי ה ISO של הילד, אז אני לעולם לא אקבל אור ירוק להכניס מזרימדיה שכזה לסלון הביתי.שמחתי לגלות כי ה A-100 לא נתקל בשום מעצור בניגון תכנים קלילים אלו. רינת, טלטאביס, דורה וברני נראו במלוא הדרם ולבית חזר השקט. בניגון DVD ISO קיימת אפילו אפשרות לעשות Zoom של 100, 133, 200 ו-400% כאשר בכל מצב יש לנו יכולת להזיז את חלון ה Zoom. אפשרות חמודה, אך לא ממש שימושית.
ניתן לחבר כונן USB DVD חיצוני ולנגן דרכו את כותרי ה DVD שברשותכם עם מגבלה קטנה, הצ´יפ הראשי ב A-100, ה SMP8635, איננו תומך בהצפנת CSS ולכן כותרי ה DVD שתרצו לנגן יהיו צריכים להיות חסרים הגנה שכזאת.
יש לציין כי שרת ה myiHome איננו תומך בקבצי ISO ועל מנת לנגן אותם יש צורך להשתמש ב NFS או SMB.
לא לשכוח קבצי אודיו
נכון לגרסת הקושחה שנבדקה (הגרסה מתאריך 20.12.2007) אין תמיכה בפורמט ה FLAC, פורמט ה Lossless הפופולרי ביותר. נאלץ להסתפק ב mp3. במידה ואתם משתמשים בשיתוף SMB/NFS – תוכלו לראות על המסך תמונה גדולה של Popcorn Hour ומתחת את שם הקובץ ופורמט הקובץ. במידה ואתם משתמשים ב myiHome, תוכלו להגדיר ספרייה של תמונות אשר תרוץ על המסך בעת ניגון אודיו – בהחלט פיצ´ר חביב.יש בעיה להשתמש ב A-100 כנגן ייעודי מכיוון שהוא חסר VFD כפי שהוזכר קודם. בכל פעם שנרצה להשתמש בו כנגן אודיו, נאלץ להפעיל את המסך הראשי שלנו, דבר שדי גורע מהשימושיות והכדאיות שלו בנושא.
יש להזכיר כי תמיכה ב FLAC כרגע בפיתוח ולדברי החברה תשוחרר בקרוב.
יש תמיכה בעברית?
עריכה:
החל מסוף חודש מרץ 2008, חברת Popcorn Hour הכניסה תמיכה טבעית בשפה העברית במזרימדיה עבור קבצי תרגום, כלומר כל קובץ תרגום מסוג SubRip (קובץ srt טיפוסי) ינוגן בהצלחה ללא צורך בהפיכה האותיות או המרה של הכתוביות לפורמט גרפי.
Thumbs Up לחברת Popcorn Hour על המהלך המצויין!
מזרימדיה זה הינו הראשון מדור ה SMP8635 אשר קיבל תמיכה שכזאת ובשאיפה שאר החברות הגדולות יעתיקו מהלך זה.

חברת DViCO, לפני שיצאה עם מכשירי ה TViX, ידעה מראש כי המכשירים ישווקו ברחבי העולם ויהיה צורך להציג תרגום בשפות שונות. על מנת להיות מסוגלים לספק תמיכה שכזאת, הוכנסה תמיכה בפורמט הכתוביות VOBSub. פורמט זה הינו גרפי ומכשיר אשר מכיל תמיכה בו, מסוגל להציג כתוביות ללא תלות בשפה (מכיוון שהכתוביות הינן בעצם רצף של תמונות).חבל שחברת Popcorn Hour לא נקטה באותה דרך. נכון לזמן כתיבת ביקורת זו, כלל לא קיימת תמיכה בשפות RTL, לא דרך פורמט SubRip (קבצי srt) ולא דרך פורמט VOBSub (קבצי idx/sub). יש לציין כי החברה עושה מאמצים רבים על מנת להתאים את שפת המנשק לשפות רבות והיום ניתן לשנות אותה למעל 10 שפות שונות.משיחה שלי שנערכה איתם בנושא, שפות שהן RTL כרגע תחת דיונים ותמיכה בפורמט VOBSub ייתכן ותשולב בעתיד.
חובה להזכיר כי קיימת תמיכה ב Track´s הכתוביות בקבצי mkv. זהו בהחלט הישג נאה וחברת Popcorn Hour הינה הראשונה אשר מציגה יכולת כזאת, אך זה לא יעזור לדוברי השפה העברית מכיוון שגם אם נשלב כתוביות בעברית בעצמנו (MKVToolnix למי ששואל), הם יוצגו בצורה משובשת מכיוון שלא קיימת תמיכה בשפה זו ב A-100.
ניווט ותכנים מקוונים
ניווט
קיימות מספר אפשרויות ניווט בקבצי וידאו:
Seek 30+ – מתבצע בעזרת החיצים, כל לחיצה מקדמת את הסרט ב 30 שניות, לחיצה רצופה מציגה על המסך את הזמן הנוכחי של קובץ הוידאו עם Counter שעולה במהירות. ברגע שנעזוב את החיצים, הוידאו ידלג לאותה נקודה.
Time Seek – קפיצה לזמן מדוייק (HH:MM:SS) בעזרת מקשי ה Keypad.
2x, 4x, 8x – הרצה של הוידאו במהירות כפולה, כפול 4 וכפול 8. מהירויות x4 ומעלה לא העניקו תמונה חלקה כמו x2 והתמונה קפאה כל מספר פריימים.
… 10%, 20% – דילוג לנקודות יחסיות בזמן. לחיצה על המספר 1 תדלג ל 10% מהתחלת הקובץ, לחיצה על 2 תדלג ל 20% מהתחלת הקובץ והלאה…
אפשרויות הניווט עבדו די במדוייק כמעט על כל סוגי הקבצים. נכון להיום ניתן לבצע על קבצי MKV וקבצי WMV רק הרצה מסוג 2x, 4x, 8x. כלומר אם הפסקתם את הסרט שלכם לאחר 40 דקות, תאלצו להריץ מספר דקות במהירות המקסימלית עד שתחזרו לאותה נקודה בה הפסקתם.
כמעט שכחתי, לא ממש ניתן להריץ אחורה ברוב סוגי הקבצים…
יש לציין כי התקבל דיווח מ Popcorn Hour כי הם עובדים על הנושא ופתרון של עדכון קושחה אמור לצאת בקרוב.
את תמונות החתונה והילדים הוא ידע להציג?
הצגת התמונות די בסיסית, ניתן לבחור כמה סוגים של אפקטי מעבר בין התמונות ו… וזהו בעצם (מה רציתם, שגם יוריד את העיניים האדומות?).
נבחנו מספר רזולוציות סטנדרטיות כמו 2592×1728 (3:2), 1024×768, 1280×960, 2592×1944, 800×600, 1600×1200, 2048×1536.
תכנים מקוונים ודפדפן
ה A-100 בעל מספר תכנים מקוונים מוגדרים מראש. תכנים אלו יש לציין הותאמו במיוחד למכשיר.
התכנים הללו יאפשרו לכם להתעדכן בחדשות, לצפות בקטעי וידאו מ Google Video, SHOUTcast, Picasa, להתעדכן במצב מזג האויר, פודקסטים שונים ועוד.
לחיצה על Title תפתח לנו שורת כתובת במעלה המסך. במידה וחיברתם את מקלדת ה USB שלכם, תוכלו בנקל להזין כתובת אינטרנט ולגלוש לאתר החביב עליכם (אחרת תאלצו להשתמש ב Keypad של השלט). שימו לב כי הדפדפן תומך HTML בלבד, קחו זאת בחשבון לפני שאתם נכנסים ל nana או ynet…
לרוב התכנים עבדו ביציבות. נתקלתי אומנם זאת במקרה בודד בו ה A-100 נתקע והייתי צריך לשלוף את החשמל על מנת להחזיר את הנגן למצב תקין.
וידאו של ה-GUI:
סיכום
סיכום
קודם כל טפחו לעצמכם על השכם אם קראתם הכל עד לכאן 🙂
כאשר אנחנו שומעים לראשונה על Popcorn Hour אני יכול להבין את ההסתייגות שיש לאנשים, חברה עלומת שם אשר לא עומד מאחוריה שום גורם מוחשי או מוכר בתעשייה ומוציא מוצר אשר אף אחד לא ממש יודע מה הוא מכיל למעט העובדה שהוא מבוסס על תוכנה של חברה אשר ידועה במוצרים הבעייתים שלה.
לאחר תקופה מה שהמוצר A-100 בידי, הוא עבר מכסת אימונים די מפרכת: בבוקר הרעייה האהובה משתמשת בו על מנת לנגן את הטלנובלות והסדרות שלה. בצהריים הבן עושה שימוש עבור תכני DivX & DVD ISO ובערב אני נוטה לרוב לצפות בתכני mkv או ריפ איכותי של Blu-ray.
המוצר עושה את מה שהוא מתיימר לעשות ב Spec וזה מצויין, הרבה יותר טוב ממה שאני ניבאתי בהתחלה.
עריכה: תמיכה בעברית קיימת ונתמכת על ידי היצרן. חוסר תמיכה בעברית הינה מגרעה קריטית אשר חייבת להפתר על מנת לצבור קהל מעריצים בארץ. היציבות עדיין לא איתנה דיו ומידי פעם יש לבצע איתחול על ידי פעולה אגרסיבית של שליפת כבל ה AC. יש עוד המון באגים קטנים ומעצבנים כמו שאם נכנסים לזום אי אפשר לצאת ממנו אלא אם כן מפסיקים את הסרט, ניווט בקבצי mkv לא ממש קיים או יציב ועוד שלל תקלות שונות ומשונות, אך אני מוכן לסלוח איכשהו על הכל כי ניתן להתגבר על כל המכשולים הללו בעתיד על ידי עדכוני קושחה. בל נשכח את המחיר הנוח, בסך הכל $179 (בזמן כתיבת ביקורת זו) ואתם מקבלים מוצר מצויין, מוצר אשר עם מספר עדכוני קושחה יכול בקרוב מאוד להוות מזרימדיה אולטימטיבי (במידה ולא איכפת לכם מהמראה החיצוני שלו).
במהלך הרבעון הראשון של 2008 אנחנו נחשף לגל של מזרימי-מדיה מבוססי משפחת SMP8634 משלל יצרנים: DViCO, Ziova ועוד. כל המוצרים שלהם מתומחרים בעלות של פי 2 ומעלה. הימצאות ה A-100 בזירה עם עלות כזאת מגוחכת גורמת לחברות אחרות להזיע קשות על מנת להצדיק רכישה של מוצר מתוצרתם, מוצר אשר חייב להכיל תכונה ייחודית (ניגון כותרי Blu-ray או HD DVD עם Menu למשל), אך אין שום סיבה להאמין כי תכונה כזאת בסופו של דבר תזלג גם לכיוון ה A-100 מכיוון שכל המכשירים מכל היצרנים מבוססים על אותו SDK וצ´יפ דומה מבית SD.
בשל כל הליקויים שפורטו ועוד, אני עדיין לא יכול לשלול מה- TViX 4100 את כתר המלך, אך אני בהחלט יכול להכתיר את ה A-100 בתור נסיך שאפתן אשר נושף צמוד בעורפם של המתחרים שלו.
יתרונות
-
מחיר.
-
תמיכה בעברית.
-
ניגון תכני Blu-ray עתירי ביטים בהצלחה מעל רשת מקומית.
-
אפשרות לחיבור כונן DVD USB חיצוני.
-
יכולות מקוונות מגוונות.
-
פוטנציאל גבוה.
חסרונות
-
אין USB Slave.
-
מנשק מעט מסובך, לא בטוח שיתאים למשתמש פשוט.
-
חסר יציאה דיגיטלית אופטית.
-
צריך להחליף שיתוף על מנת לקבל תמיכה ב DVD ISO.
-
חסר תמיכה בעברית. -
HDMI 1.1 – חסר תמיכה בפורמטי האודיו החדשים DD+, Dolby TrueHD, DTS-HD.
-
אין עדיין תמיכה ב HD DVD.
-
זמני טעינה מעט גבוהים.
-
חסר Bookmarks.
-
תגובה איטית לפקודות מהשלט.
-
ניווט איטי.
-
שלט לא אינטואיטיבי.
ציונים
-
עיצוב חיצוני: 1
-
מנשק משתמש: 8
-
מהירות ויעילות: 7
-
תאימות פורמטים: 8
-
קדימה/אחורה: 4
-
איכות תמונה: 9
-
איכות צליל: 9
להמשך דיון בנושא הביקורת לחץ כאן.
היבואן בארץ: 7pc
המוצר נבדק באדיבות חברת Syabas.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.