סופרנה היא מערכת בית חכם שתוכננה כהרחבה להפצת מדיה אלחוטית, מבוססת אינטרנט TCP/ IP ואינטרנט אלחוטי WIFI ופרוטוקול הדרמה של מדיה , די נפוץ UPnP . אבל פה בא רעיון מבריק, למה לא נשתמש באותו פרוטוקול לבקר על מתגים וגם לקבל קריאות מסנסורים . לקחו את המדיה סטרימר, שמזכיר קופסאות IPTV והרחיבו אותו, הן מבחינת יציאות וכניסות והן מבחינת תוכנה להיות גם בקר בית חכם.
כיצד נעשה את זה?
ראשית נוסף לו IRBLASTER כך שיוכל לשלוט על מכשירים וישמש כשלט חכם ממחושב. שנית נוסיף לו סדרה של חיבורים IO כניסות ויציאות לבקרה, שלישית נשתמש בחיבורים הטורים וחיבור USB לשלוט על מערכות בקרה חיצוניות כמו Zee NETWORK דרך USB, INTESION וPLCBUS דרך החיבור הטורי .

כיצד זה מבוצע בתוכנה?
על ידי הרחבת הUPNP המקורי לשליטה על מדיה, לשליטה ומדידה של מכשירי בית חכם, לדוגמא ניתן לחשוב שבקשת עצור או המשך להשמעה של מדיה נהפך לפקודה לבקר להדלקה וכיבוי וקריאת ערך תאורה מסנסור או קביעת ערך תאורה יכולה להדמות לבקשה של הליכה למספר פרק מסוים.
המערכת העיקרית מבוססת מבקר ומפיץ מדיה משולב, המיוצר על ידי פלקטרוניקס, שהיא חברה בין לאומית, שיצרה גם עבור אמבלז את הטלפונים ועבור נייס את קופסאות הבקרה , ובעלת מפעל שרכשה לא מזמן ביוקנעם. כמו הרבה מדיה סטרימר מבוססת על ציפ של סיגמא דזיין, 6821 וזה אומר תמיכה גם בפורמטים של מיקרוסופט וגם בHD. יש גם צפי לעבור לורסיית 6830, שתיתמך גם במדיה DRM MS מוגנת.
מעבר לזה המערכת באה עם מסכי מגע לבקרה בגדלים שונים ומתגים שונים. ניתן לבקר הן ישירות מול מסך הטלויזיה עם שלט או עם מסך מגע או דרך PDA או PC. התצוגה די דומה על מסך הטלוויזיה, מסך המגע, מחשב PC וגם POCKETPC מבחינת יכולת בקרה וסטטוסים של סנסורים. כשחלק המדיה לחלוטין דומה לMCE, כולל התחברות עליו כPLUG IN וכמובן עם הרחבת תצוגה של מצבי מתגים ואפשרות שינוי שלהם. ערכי חיישנים וכדומה.

התוכנה שמריצה את המערכת די מוכרת ומבוססת על קוד פתוח:
א. מערכת הפעלה LINUX – קוד פתוח, דרישות זיכרון מועטות ויציבות גבוהה. מעליה נוספו הדריברים למכשור הבקרה.
ב. הממשק משתמש מבוסס על FIREFOX ולמעשה משמש גם כGUI וגם כשפת הבקרה כהרחבות ל JAVASCRIPT בפונקציות בקרה, כאשר JAVASCRIPT זאת השפה שרצה על הדפדפן ומאפשרת שינויים דינמיים לדפים (ללא צורך לפניה לשרת לשם שינוי הGUI).
ג. תוכנת LIRC להפעלה ולמידת הIR BALSTER כתחליף לשלט חכם אבל מבוקר מחשב, עבור שליטה על מכשירים כמו טלוויזיה צמודה, DVD ומערכת קולנוע ביתי.
מבחינת מבנה מערכת שמאפשרת הוספת מכשיר חדש מיוצר שכבת קוד לטיפול UPnP לקונפיגורציה החדשה של הבקר. יש גילוי אוטומטי של מכשירים ברשת ככה שניתן לאתחל אותם בקלות, בקונפיגורציה מרחוק דרך מחשב הWIFI או LAN כולל שכפול ושחזור מערכות שמורות ומוגדרות מראש בעזרת מחשב PC.

מבחינת הגדרת התוכנה, הממשק מזכיר ניהול רשתות. בגלל תכונות PLUG & PLAY של UPnP מזוהים המכשירים ברשת וניתן לציין לפי כתובות IP אילו שיכים לרשת שלך ואילו זרים. כמו כן ניתן להוסיף על כל בקר יחידות קצה, כמו בקרי הדלקה וכיבוי, DVD, טלוויזיה וכדומה ואחר לאפיין אותם מבחינת בקרה. איזו פרוטוקול הם מחוברים לבקר, איזה DVD או טלוויזיה זאת, כדי שאפשר יהיה לשלוח אליו את אותות הבקרה הנכונות מ IR BLASTER להדלקה , שינוי תחנה כיבוי החלשה והגברה. בעזרת LIRC גם אפשר ללמוד מכשירים חדשים ובגלל בחירת מנורת משדר IR רחבת טווח ספקטרום, מצליחים לבקר גם מכשירים בעיתים כמו B&D , וכנראה גם את HOT הבעייתי. המערכת מסתכלת על המדיה סטרימר ועל הPC כבקרים, לכל אחד מהם אפשר לשייך מכשירים שעליהם הם מפקחים כולל גשרי BRIDGE בקרה טורים או USB לפרוטוקולים שאינם TCP IP סטנדרטים.
המערכת משלבת את מכשיר הזרמת המדיה עם מערכות UPnP אחרת כולל מערכות שמותקנות על PC WINDOWS שמאפשרת למשל להפוך מחשב PC לא רק מקור למדיה (כמו בתוכנת MEDIA PORTAL ), למשל על ידי MUSIC MATCH או התוכנה המסופקת על ידי סופרנה, אלא גם לבקר מכשירים מחוברים סריאלי למשל לחשב כמו X10 BRIDGE או INTESION.

מבחינת בקרה לוגית, ניתן לתכנן על ידי אשף עם בחירה של מכשירים, באילה זמנים יופעל תרחיש ומה המעורר TRIGGER לביצוע, למשל לפי ערך של סנסור של זיהוי תנועה . מבחינה זאת :זמן, TRIGER של סנסור ותוצאה מזכירים תכנות של בקרים: LADDER DIAGRAM בפועל זה מתורגם להפעלת JAVA SCRIPT כחלק מהגדרת הפעולה וששינוי הקוד שלו מאפשר עידון של ההחלטות והלוגיקה.
מבחינת הצגה יש אפשרות להציג וידאו ובמקביל להציג בשכבה שקופה על פניו, את הבקרה או הערכים של הסנסורים.
לכל מכשיר שמשמש כשלט בקרה ניתן לתכנן על פי תבנית מראש את פנל הבקרה והתצוגה, כמו לשלטים חכמים, כאשר אחד השלטים הוא השלט של המדיה סטרימר שהורחב לבקרה כשלט חכם שהחוכמה שלו על הקופסא, או POCKET PC כשלט אחר או מסך מגע קבוע.
פתרונות לשלטים "חכמים" הנתמכים כבר עכשיו זה POKET PC ובהמשך מתוכנן על J2ME JAVA עבור טלפונים. אפשר להוסיף ולבטל לחצנים, לשנות רקע וצבעים, לגרור ולסדר , כשמתחילים ממתבנית מתאים לכל כל מכשיר.
קישורים נוספים:
להמשך דיון בנושא הסקירה לחץ כאן.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.