לוג´יטק – HARMONY 1000, שלט חוצות של ממש!

עפר לאור בודק את השלט החזק ביותר בקו של לוג´יטק, HARMONY 1000.האם השלט הזה עומד בסטנדרטים הגבוהים של סדרת HARMONY? ...


בעיני מערכת קולנוע ביתית אינה באמת יכולה להחשב כרצינית ללא מערכת שליטה חכמה. אם השלט האוניברסלי שיס או הוט סיפקו לכם מספקים את הצרכים שלכם, אין צורך להמשיך הלאה, המאמר הזה פשוט לא בשבילכם…

ברמות הגבוהות של שליטה כיום נמצאות חברות כמו AMX ו-CRESTRON שמתאימים למאיון ולאלפיון העליון. בשלב מעט נמוך יותר (ובמחירים שמתאימים לעשירון ולמאיון העליון) נמצא הפרונטו, וסדרת HARMONY מיועדת לשני העשירונים העליונים.

ה-HARMONY 1000 מעוצב חיצונית באופן דומה מאוד לסדרת PRONTO.

הוא דק בהרבה מהפרונטו והחזות שלו היא של BRUSHED ALUMINUM (למרות שיתכן מאוד שזה פלסטיק עם ציפוי שכזה, קשה לדעת). בכל אופן, הוא נראה יוקרתי בהרבה מאחיו הקטנים יותר.

מיצובו הוא כתחרות ל-RC 9800 של פיליפס, ולא לפרונטו רגיל. ההשוואה לפרונטו ול-9800 מתבקשות.

ההבדלים העיקריים בינו לבין ה-RC9800 הם:

  • מבחינה חיצונית הוא דק יותר ומעוצב אחרת לחלוטין. אישית, אני מעדיף את הלוק של ה-HARMONY 1000, אבל זה עניין של טעם אישי.
  • ה-9800 מסוגל לדבר דו כיוונית עם ציוד, בעוד שה-HARMONY 1000 הוא שלט אוניברסלי הרבה יותר "שגרתי" וחסר יכולות WIFI ו-STREAMING.
  • ה-HARMONY דק בהרבה מה-9800 ומרגיש יותר היי-טק ממנו. מצד שני, הוא גם מרגיש עדין והייתי חושש להפיל אותו על הרצפה כמה פעמים.

הדמיון אינו מקרי, אין ספק ששתי החברות הללו לומדות זו את זו ובונות זו על בסיס הרעיונות של השניה. ה-9800 מזכיר מאוד את המודל של התכנות של לוג´יטק.

לפי תפיסת לוג´יטק בכל שלטי ה-HARMONY, ברגע שאתה יכול להסביר למערכת, בעזרת WIZARD מיוחד, כיצד המערכת שלך פועלת – התוכנה צריכה להיות מסוגלת לתכנת את השלט שלך מההתחלה ועד הסוף.

זו גישה הפוכה לחלוטין מסדרת PRONTO של פיליפס. שיטת PRONTO (למשל במכשיר ה- PRONTO 9600 או ה- PRONTO 980) היא שיטת האומן, הם נותנים לך את הכלי ואתה צריך לצייר את הציור שלך איתו לבד. חברות כמו UNIVERSAL בנו מוצרים דומים לשיטת האומן במוצרים כמו ה-NEVO SL.

בעוד ש-RC9800 בעצם בונה את ה-WIZARD הזה על המכשיר עצמו (כלומר, המכשיר שואל אותך שאלות ואתה עונה עליהן), HARMONY מבוססת על מודל אחר – שילוב של תוכנה וחיבור לאינטרנט מניב תוצאות מפתיעות לטובה!

התוכנה
בבסיס התפיסה של סדרת HARMONY בכלל וה-HARMONY 1000 בפרט הוא השילוב של תוכנה ואינטרנט. התוכנה של לוג´יטק מזכירה מאוד אתר אינטרנט ובאמת מאחורי הקלעים מרגישים שכך באמת הדבר ממומש. לאחר התקנת התוכנה עליך להזדהות מול לוג´יטק על ידי יצירת שם משתמש וסיסמא אשר יאפשרו לך בהמשך לעדכן את השלט מכל מקום בעולם (ולא רק ממחשב אחד בודד) ומצד שני מאפשר ללוג´יטק לאסוף נתוני שלטים רבים וכמעט כל ציוד של לקוחותיה ולהרחיב את בסיס הנתונים שלה ללא מאמץ כמעט.

התוכנה מתחילה בזיהוי השלט ובהתקנת עדכונים. כל פעולת העדכון מהירה ביותר ומבטיחה שהינך מחזיק את הגירסא האחרונה של התוכנה לשלט (ללא קשר למה שהתקנה מהדיסק שהגיע בחבילה).

לאחר זיהוי השלט על ידי חיבורו למחשב, התוכנה מתחילה לשאול אותך שאלות. בעצם היא מבקשת ממך לפרט את כל המכשירים והמודלים הקיימים אצלך בבית. אני הסתפקתי בסלון בלבד, אך אין שום סיבה לעצור שם – אפשר להוסיף את המחשב, את חדר השינה וכו´.

במקום לבחור מודל ספציפי, המכשיר בעצם מבקש מהמשתמש רק את שם החברה ולמלא את המודל עצמו בטקסט חופשי. הדבר חוסך המון חיפושים מתישים שהיו הכרחיים במכשירים מתחרים. כאן נכנס החיבור לאתר האינטרנט לפעולה ובעצם מי שמזהה את המודל האמיתי הוא שרת של לוג´יטק אשר בעצם מתרגם את הטקסט החופשי שלכם למספר מודל אמיתי.

עם תום הגדרת כל המודלים (והגדרת השלט שמתייחס אליהם, במידה ויש לכם יותר משלט HARMONY אחד בבית), המערכת מתחילה לשאול שאלות ספציפיות לכל מודל. לדוגמא, עבור ממיר YES הוא שאל אותי אם ברצוני להשאיר אותו דולק כל הזמן (התשובה הנכונה היא כן…)

בשלב הבא מגדירים את הפעילויות בבית. כלומר, מה אנחנו אוהבים לעשות. לניסיון שערכתי במערכת שלי בעצם מוגדרות שלוש פעילויות, צפיה בטלויזיה, צפיה ב-DVD ושמיעת מוזיקה מ-CD. כמובן שניתן להגדיר פעילויות שונות כגון צפיה בטלויזיה בסלון מול צפיה בטלויזיה בחדר השינה וכו´.

בשלב זה אוספת המערכת נתונים על משמעות הפעילות. לדוגמא, איזה מכשיר אחראי בפעילות הזו על הווליום, על החלפת הערוצים וכו´. תוך שלב זה ניתן להגדיר פעולות מיוחדות במערכת. במקרה שלי, למשל, מעבד התמונה שלי צריך לשלוט על כניסת הוידאו, וניתן לתכנת אותו כך שיעבור לכניסה מסויימת עבור פעילות מסויימת.

בשלב הבא מעבירים את התכנות לשלט. המערכת בונה מסכים לבד עבור כל פעילות, וכן עבור כל מכשיר ומכשיר.

ניתן עכשיו לבדוק אם הכל עובד. במקרה שלי, גיליתי שהשלט פשוט לא משתמש בקוד הנכון עבור שלט הממיר של יס. הבהרתי זאת לתוכנה והיא מיד ביקשה ממני להביא את השלט וללחוץ על מספר לחצנים בכדי לנסות וזהות את סוג השלט. לאחר 3 כפתורים, זיהתה התוכנה את השלט והשליטה על הממיר היתה מושלמת.

לבסוף, ניתן לשכלל את הפעילויות ולהחליט איזה כפתור חומרה יעשה מה, ואילו פונקציות יכללו בפעילות.

כפתורי חומרה

המכשיר עצמו
כאמור, המכשיר מפתיע עד כמה הוא קל. הוא מרגיש אפילו קל מדי בידיים ולמרות חזותו המתכתית הוא עשוי פלסטיק בחלקו התחתון (יתכן שגם בעליון, ושמדובר רק בציפוי מתכתי). בכל אופן, הוא לא נראה עמיד במיוחד לנפילות (בעיה נפוצה בציוד כזה). גם העיצוב שלו אינו כולל מניעת נפילות כלשהי, כלומר הוא מרגיש חלק למדי ובעל פחות מדי נקודות אחיזה.

המכשיר מאוד דק, גובהו כעובי שני עטים כדוריים זה על גבי זה.

לשם השוואה הרי המכשיר ביחס לשלט פרונטו (ההבדל בהירות המסך נובע מכיוונים שונים ולא מהיכולות האמיתיות של המסכים של שני המכשירים):

הכפתורים מתכתיים וטקטיליים מאוד למגע. כלומר, ממש נעים לגעת ולהפעיל את המכשיר. עדיין הייתי שמח אם היו נקודות או סימנים בכדי להפעיל את השלט גם בלי להביט בו.

הכפתורים הפיזיים (מעבר למסך ה-LCD) כוללים חיצים, כפתור OK, כפתור אחורה (UNDO או BACK), כפתורי ווליום ו-MUTE, העברת ערוצים ושני כפתורים רב שימושיים. בנוסף יש גם כפתור כיבוי ראשי. למרבית הכפתורים (בעצם לכולם פרט לכיבוי) ניתן בעצם לשייך פעולות של מכשירים ספציפיים. כלומר, ניתן להגדיר שכפתורי עוצמת הקול קשורים לרסיבר (או לחלופין, למסך עצמו). את כפתור הכיבוי הכללי, לא ניתן לתכנת והוא תלוי בפעילות הנוכחית שלך. כפתור ACTIVITIES נוסף נמצא מתחת למסך, עוד עליו בהמשך.

המכשיר כולל חיבור MINI USB תקני וסנטדרטי לחלוטין. משום מה, כאשר חיברתי את המכשיר דרך USB HUB היו לי קשיי תקשורת והתקשורת עם המכשיר נותקה מספר פעמים באמצע התכנות. גיליתי שהפיתרון להמנע מבעיות כאלה הוא פשוט לחכות עד שהמחשב באמת רוצה לדבר עם המכשיר ורק אז לחברו ישירות למחשב ללא HUB.

הבטריה של המכשיר שטוחה ויחודית ומזכירה בטריה של טלפון סלולרי. היא כוללת 1250mAH, שצריך להספיק לכמה ימים ללא טעינה. לא יכולתי לבדוק את מגבלות החשמל מפעת חוסר זמן, אולם לאחר כמה ימים ללא טעינה המכשיר לא עשה רושם שהוא מתקשה לעבוד, ולכן יש לציין שזמן הבטריה ככל הנראה ארוכה במיוחד. המכשיר מחליק בעמידה לתוך המעמד שלו ללא קושי ועומד בזוית של 60 מעלות, מה שמקנה לו נוכחות מרשימה בעת הטעינה.

עוד דבר שה-HARMONY 1000 "השאיל" ממשפחת פרונטו, הוא זיהוי הרמת המכשיר. משקולת זעירה מסמנת לשלט שהרימו אותו והמסך שלו וכפתוריו מאירים מיד. הדבר נוח במיוחד ומרגיש טבעי לחלוטין.

המסך של המכשיר בעל איכות מצויינת ומזכיר את המסך של ה-PRONTO 980, אולם מעט פחות טוב מהמסך של PRONTO 9600. המכשיר מעוצב בצורה שגורם למסך להיראות קטן מכפי שהוא בפועל. בהשוואה, המסך בעצם בגודל זהה ל-PRONTO ממוצע, אך מרגיש קטן בעיקר בגלל נושא העיצוב שכולל הרבה יותר מדי שטח שלט לא מנוצל. היה רצוי להוסיף כפתורי חומרה נוספים באיזורים הריקים, מה שהיה בהחלט מוסיף לשלט הרבה מאוד.

בעת לחיצות על כפתורים על גבי המסך נוצר צליל קליק חביב, מה שמפצה בהחלט על חוסר היכולת לחוש את הלחיצה בפועל.

מתחת למסך נמצא כפתור ACTIVITIES אשר משרת ככפתור "HOME" – מעביר אותך למצב שבו ניתן לעבור בין פעילות אחת לאחרת. למשל אתה במצב צפיה טלויזיה ומחליט שאתה רוצה לראות DVD, לחיצה על כפתור ACTIVITIES ואז על WATCH DVD מעביר את המערכת למצב צפיה DVD.

במעברים כאלה נתקלתי לא פעם בפספוסים קלים. המכשיר זוכר את מצבו של כל מכשיר (דלוק/כבוי, על איזה כניסה הוא דלוק וכו´). כאשר יש תקלה שבה אחד מהמכשירים מאבד "סינכרון" ניתן ללחוץ על כפתור HELP אשר מאפשר למערכת לזהות מה לא תקין. היא תנסה לתקן את מה שלא בסדר עד שתגיד לה שהכל 100%…

האם זה עובד? לרוב כן, אבל מכיוון שיש מכשירים ללא אפשרויות DISCRETE (כלומר, שידור יעודי של פקודת ON ולא לחיצה אחת שמדליקה ולחיצה שניה שמכבה), עלולים להווצר בעיות והכפתור הזה יכול להיות די שימושי במקרים כאלה.

תכנות, CUSTOMIZATION ומסכים
כאמור, התוכנה מתכננת את עצמה, מה שמשאיר מעט מאוד ליכולתיו של משתמש מתקדם לעצב או לשנות. ניתן להוסיף פה ושם כפתורים ופונקציות חדשות, אך זה לא תמיד פשוט. קחו לדוגמא את הצורך להוסיף כפתורי צבע (כחול אדום ירוק צהוב) של הממיר של יס, או את כפתורי ה-PVR (נגן, עצור, PAUSE, קדימה, אחורה, הקלט). כאן תתקעו בבעיות לא קלות בניסיון להוסיף כפתורים אלה ל-DEVICE הנכון… הפיתרון במקרה הזה הוא ללמוד את הפונקציות הנכונות עבור ה-DEVICE המסויים ואז להוסיף כפתורים נוספים בפעילות אשר מבוססים על הכפתור הזה.

החיסרון הגדול של שיטה זו היא אי יכולת להגדיר MACRO. בעצם ה-MACRO היחידים שמוגדרים במערכת הם הדלקה וכיבוי של המערכת אך הם נוצרים באופן אוטומטי על ידי התוכנה…

בכל זאת, המכשיר מאפשר כמה יכולות לעיצוב משלך. למשל, ניתן לקבוע רקע קבוע (אני בחרתי את הלוגו של האתר) לכל מסכי השלט. בנוסף, ניתן להגדיר עבור פעילות כגון צפיה בטלויזיה, את הערוצים המועדפים. ניתן להגדיר עד 3 עמודים (סה"כ 24 ערוצים) מועדפים כולל הוספת הלוגו של הערוצים הללו.

סה"כ, יכולות ה-CUSTOMIZATION בסיסיים למדי. הדבר גורם לכך שמסכים רבים מאוד לא יעילים וכוללים מספר קטן של כפתורים ועל מנת לעבור לפעילות מתקדמת יותר צריך לעבור למסך מתאים ואז לבחור בכפתור המתאים.

אז למי זה מתאים?
אפשר להתחיל עם מי שזה לא מתאים לו. בעלי מערכות סבוכות שזקוקים לפתרונות תפורים או סבוכים מהנורמה (כלומר, הרבה רכיבים שצריך להפעיל אותם בצורה מאוד מסויימת). הפשטות כאן היא המפתח.

מי שבאמת זקוק לפיתרון פשוט – יהנה מאוד משימוש במכשיר ויניב ממנו את המירב.

מי שזקוק למשהו שיהיה תפור במיוחד עבורו, מומלץ לו לבחור בפיתרון כגון ה-NEVO או ה-PRONTO אשר מיועדים לכך.

יתרון גדול מאוד של לוג´יטק הוא בכך שהמכשיר בפירוש מיועד לקהל הרחב ולכן המחיר שלו הוא משמעותית זול מהמתחרים. אני מעריך שפיליפס ו-UNIVERSAL, והחברות האחרות שקיימות בשוק, לא ישבו בשקט ויוציאו פתרונות דומים בעלויות דומות, אך מבחינה זו לוג´יטק בהחלט מקשה עליהם כי המכשיר זול ויעיל למדי.

בבדיקה שערכתי, המכשיר היה יציב למדי ופרט לבעיות התקשורת שציינתי, כמעט לעולם לא נתקע. בפעם האחת שבה חשבתי שהוא "השתגע" הוא פשוט השתחרר לאחר כ-20 שניות שבה הוא "חשב" ואז חזר לעצמו…

את המכשיר בדקתי ללא חיבור RF, אולם ניתן לרכוש בעלות נוספת מקלט RF אשר יאפשר שימוש במכשיר בין חדרים שונים או אפילו לשלוט על מכשירים אשר נמצאים במעמקי ארון סגור (ע"ע ילדים קטנים…) שאין להם קו ראיה אליהם.

ציונים

עיצוב: 8.5
מסך: 8
פשטות: 9.5
תוכנה: 9
יציבות: 8.5

מחיר רשמי (יבואן): 2299 ש"ח

הבדיקה נעשתה באדיבות היבואן הרשמי: מעתק

להמשך דיון בנושא הסקירה לחץ כאן.


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
15.07.2007
  
כתב: עפר לאור

1