קצת רקע
ה PS3 הינו הדור השביעי של קונסולות המשחקים. בדור זה קיימים סך הכל נכון להיום 3 מתחרים בזירה: PS3 , Xbox 360 ו Nintendo Wii.
PS3 כרגע ממוקמת במקום האחרון בטבלאות המכירה של הקונסולות, כאשר לפניה Xbox 360 ובמקום ראשון Nintendo Wii. ה PS3 משווק בכמה גרסאות, כאשר מה שמבדיל בינהן הינו גודל הכונן הקשיח. בהתחלה שווקה גרסה בעלת גודל כונן של 20GB, אך עקב תמחור צמוד מידי לגרסת ה60GB, רוב הרוכשים העדיפו לרכוש את הגרסה האחרונה ולכן גרסת ה 20GB בוטלה. קיימת גם גרסת 80GB שתשווק לקוריאה החל מה 16 ליוני 2007.
בארץ ה PS3 משווק בגרסת ה 60GB על ידי ישפאר. ה PS3 הינה הקונסולה היחידה כיום המכילה כונן Blu-ray פנימי.
Look and feel
גרסה ה PS3 שקיבלתי לסקירה הכילה כונן קשיח בנפח של 60GB. הקונסולה די גדולה, בגודל של מחשב HTPC סטנדרטי בעל צורה עתידנית. מארז בצבע Piano Black אופנתי (למגע מרגיש פלסטיק) ומשקל מכובד של כמעט 5 קילוגרמים. לחלק מהאנשים הוא יראה חלקלק ועתידני, לחלק האחר מגושם וכבד.

ניתן להציב את הקונסולה במצב שכיבה או עמידה והפאנל שלה חלק מכל כפתור בולט חוץ מ On/Off ו Eject אשר מגיעים בצורת Touch. מאחורי הקונסולה ניתן למצוא יציאת AV Multi out – יציאת וידאו ואודיו אנלוגית (מקבלים מתאם לסטריאו ווידאו קומפוזיט, ניתן לרכוש קומפוננט), יציאה אופטית S/PDIF לאודיו, חיבור Ethernet 1000BASE ,HDMI 1.3 עבור פורמטי Dolby TrueHD & DTS HD.
הקונסולה מכילה כונן קשיח SATA 2.5 אינץ וניתנת להחלפה בקלות על ידי המשתמש. לאחר ההחלפה יש זיהוי של הקונסולה לגבי הכונן החדש ולאחר פירמוט מהיר ל fat32 דרך תפריטי ה XMB, ניתן להשתמש בכונן. אין צורך לדאוג לגבי ה fw וה OS, הם יושבים על זכרון Flash פנימי.
קיימים 4 מחברי USB 2.0 ושלוש כניסות עבור כרטיסי זכרון מסוג: CompactFlash ,SD/miniSD ,MemoryStick Pro אשר מוסתרים על ידי דלת קטנה – אידיאלי לבעלי מצלמות דיגיטליות.
שלט
מבחינה חיצונית השלט די דומה לשלט שהכרנו ב PS2 שגם הוא די דומה בעצם לשלט שהכרנו ב PS1.
השלט נטען ובעל סוללה שמחזיקה 30 שעות פעולה בין טעינה לטעינה. לקונסולה יש אפשרות לחיבור של עד 7 שלטים בו זמנית. השלט בעל קישוריות Bloothtooth ולכן בעל טווח מצויין של עד 20 מטר לפי בדיקה שלי. קליטה מצויינת בלי שום צורך בקשר ישיר בין השלט לקונסולה וקיימת קליטה אפילו מאחורי 2 קירות כאשר אחד מהם קיר ממ´ד. לשלט אין Vibration או Rumble, קצת מאכזב.
הייחוד בשלט זה ה SixAxis, אשר מציין קיום 6 חיישני תנועה אשר מזהים תנועה בכיוונים למעלה, למטה, שמאלה, ימינה, קדימה ואחורה. במשחקים השימוש ב SixAxis מהנה במיוחד ותורם לחוויה.
תקשורת
כרטיס רשת 1000BASE-T.
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g עם תמיכה ב WEP ו WAP. קליינט UpnP מובנה בתוכנה ותמיכה ב DLNA
Bluetooth 2.0 ו USB 2.0 עבור אביזרים נלווים כגון מקלדת, עכבר, VoIP Headset, מצלמת רשת, כונני Flash, כונן קשיח ועוד…
קיימת אפשרות לגשת במצב מקוון ל PlayStation Store. החנות מאפשרת להוריד גרסאות נסיון של משחקים, שלבים חדשים, משחקים מלאים, קדימונים לסרטים ועוד. חייבים לציין את האפשרות של Background Downloading אשר הוכנס לאחר fw 1.6. לפני כן כל הורדה השביתה את הקונסולה.
מעבד
הלב של ה PS3 מורכב ממעבד יעודי, ה Cell Broadband Engine שרץ במהירות של 3.2GHz
המעבד פותח על ידי IBM ,Sony ולמרבה הפלא – Toshiba. קצת אירוני בהתחשב בעובדה ש Toshiba ו Sony במלחמת Blu-ray vs. HD DVD. בתיאוריה, המעבד יכול להוציא ביצועים מרשימים ועומק ריאליסטי שעוד לא נראה באף קונסולה, הבעיה היא שיקח למפתחי המשחקים שנים עד שידעו לנצל את מלוא היכולות של הקונסולה.
ה PS3 חסר מעבד ייעודי עבור הוידאו כמו נגני Blu-ray יעודיים, הוא מסתמך על מעבד ה Cell והתוכנה עבור הפענוח. מצד אחד זה נראה כמו חסרון, אך ניתן לראות זה גם כיתרון כי בעתיד יהיה אפשרי להרחיב את יכולות הקונסולה באמצעות שדרוגי fw.
למפרט חומרה מלא, לחץ כאן.
Region Lock
ה PS3 תומך ב Region Lock אך אף אחד מדיסקי המשחקים שיצאו עד היום לא יישם הגנה כזאת. זהו צד חיובי עבור ציבור הגיימרים ויאפשר רכישת משחקים בצורה גלובלית בלי להיות כפופים לזמני שחרור שונים של משחקים.
ה Region Lock יבוא לידי ביטוי כאשר ננסה לנגן משחקים ששייכים ל PS1 או PS2 שהם כן מקודדים לפי איזורים. המצב שונה עבור סרטים וקיימים 3 אזורים: A/1 ,B/2 ,C/3. ישראל ממוקמת באיזור B/2.
XMB
CrossMediaBar – XMB, הינה מערכת GUI שפותחה על ידי Sony. הייחוד שלה הוא שהיא מכילה אייקונים אשר מפוזרים בצורה אופקית על המסך. האייקונים מהווים ראשי תפריט כגון אודיו, וידאו, משחקים, רשת וכו´…
כאשר עומדים על אחד האייקונים, אייקונים נוספים מתווספים בצורה מאונכת. זוהי מערכת GUI מאוד נוחה לעבודה, מהירה ופשוטה להפעלה. בשל הצלחתה, Sony יישמה אותה ב PS3 ,PSP, מספר מסכי WEGA ובחלק מהרסיברים שלה.
ב PS3, ה XMB מתחלק למספר קטגוריות עיקריות, Game ,Video ,Music ,Photo ,Settings ועוד, הכל מאוד ברור ותמציתי. בתפריט ה Video למשל, יוצג הדיסק שנמצא בתוך הכונן (במידה וקיים) ויוצגו כל הסרטים שהורדו לכונן הפנימי בצורת Animated Thumbnail באורך 15 שניות – מרשים!

בנוסף, יוצגו גם כל ה Shares שנמצאו, אצלי רצו באותה עת ללא שום בעיה Windows Media Player 11, Nero Home, TVersity.
בחינת ה Upscale במשחקי PS2
עדכון fw 1.8 העניק ל PS3 יכולות Upscale למשחקי PS1 ,PS2 וכותרי DVD.
בחרתי ב 2 כותרי PS2 על מנת לבדוק את יכולות ה Upscale ל 1080p:
Tony Hawk´s Pro Skater 3 / Tekken Tag Tournament
שיחקתי כחצי שעה בכל משחק ואז שיחקתי שוב כאשר ה Upscale מופעל ללא Smooth.
ההתרשמות הראשונית היתה שלילית, משחקי PS2 נראו ממש רע, אחרי שבוע של משחק ב 2 משחקי 720p לחזור פתאום למשחקי PAL מדור קודם נראה כמו עונש, התמונה מפוקסלת, הסאונד עלוב ובכלל חווית המשחק גרועה.
במשחק Tony Hawk´s Pro Skater 3 שמתי לב כי כאשר ה Upscale מופעל, הטקסט נהיה מטושטש, הריצפה עליה Tony גולש הטשטשה פלאים, היה קל לראות את זה כאשר הוא עמד ללא תזוזה, הליכלוכים הקטנים שעל הרצפה נראה כמרוחים.
חזרתי לצפייה ללא Upscale ופתאום הטקסט נהיה ברור יותר (במחיר של פיקסליזציה), הליכלוכים שעל הריצפה נראו במיטבם ובגלל הגרפיקה נראיתה חדה יותר.
גם במשחק Tekken Tag Tournament, הבחנתי בתופעות של טשטוש בטקסט, רקע, פני המתחרים.
היה ניתן להבחין בשיפור קל ברקע, ה Upscale נתן הרגשה קצת יותר קולנועית ולדעתי היה נעים יותר לצפייה.
לדעתי ה Upscale במשחקים גורע מאיכות הטקסט (שם חשוב כי הטקסט יהיה חד) ונותן למשחק חזות מעט יותר קולנועית.
בחינת ה Upscale בכותרי DVD
Star Wars: Episode I – The Phantom Menace – Extended Podrace lap 2
בקטע זה מתקיים מרוץ בין מספר pod´s וקיימים מספר קטעים בהם יש התמקדות על ה pod´s וניתן לראות בקלות אם נעשה שיפור כלשהו בוידאו.
קיבלתי רושם כי תכונת ה Upscale הוסיפה מימד מסויים של טשטוש לתמונה, התמונה נראתה קצת לא בפוקוס ומשום מה גווני הפנים נראו כעת לא טיבעיים.
The Matrix Reloaded – Chapter 23בקטע זה, טריניטי רוכבת על DUCATI 996 ומנסה להתחמק מסוכני הסמית.
זהו קטע מרשים מאוד מבחינה ויזואלית ומבחינת שמע, רעש מנוע ה DUCATI בעל נפח של ליטר מעורר חשק לרכוב על אחד כזה ולהגביר את הווליום.
במהלך הצפייה בסצנה, משום מה כמעט ולא הצלחתי כמעט להבחין בשום הבדל כאשר ה Upscale היה מופעל או מכובה.
על פסי הצד במשאית בה התקיים הקרב בין מורפיוס לסמית היה ניתן לראות הבדל קטן בכיתוב, אך לא יכולתי ממש להצביע אם התקיים שיפור כאן או לא. סיבי הבגדים על איש המפתחות נראו זהים ללא שום שיפור.
גם כאן הגעתי לתוצאות זהות, ה Upscale לא הוסיף מאומה לסרט, וידאתי באמצעות Signal Info במסך כי האות המתקבל מהקונסולה הוא באמת כפי שציפיתי לו.
לדעתי בשלב זה יכולת ה Upscale הינה גימיק שיווקי ותו לא, ייתכן וגירסאות fw עתידיות ישפרו את המצב.
PS3 vs. TViX HD M-5000U upscale capabilities
החלטתי להעמיד את יכולות ה Upscale של ה PS3 מול ה TViX HD M-5000U.
2 כותרי ה DVD המוזכרים עברו RIP ונוגנו דרך Share מסוג NFS.
כל כותר נוגן ב PS3 ובמקביל נוגן דרך ה TViX על מנת לזהות הבדלים בקלות על ידי מעבר בין הכניסות השונות.
בקטע מהסרט Star Wars התמונה נהייתה גדולה יותר, זה לא אומר שהצלחתי להבחין ביותר פרטים (ולא ממש ציפיתי לזה) אלא פשוט כותר ה DVD נראה עכשיו כמו גרסת ה HD לסרט בעלת Bitrate נמוך. כאן ה Upscale של ה TViX בהחלט תרם לתמונה וניתן היה לראות הבדלים ברורים כאשר נבחר Output בעל רזולוציה נמוכה יותר.
בקטע מהסרט The Matrix Reloaded, התמונה קיבלה חדות מסויימת, כעת הכיתוב שעל המשאית נראה ביתר בירור וניתן היה לראות את סיבי הבגדים של איש המפתחות ביתר חדות.
במקרה זה אני יכול לומר בבטחון מלא כי יכולת ה Upscale של ה TViX HD M-5000 טובה יותר מיכולת ה Upscale של קונסולת ה PS3 עם fw 1.8, ייתכן שמצב זה יתהפך בעתיד כאשר Sony יפתחו יותר לעומק את אלגוריתם ה Upscale, אך נכון להיום המסקנות הן כפי שציינתי.
חווית תכני Blu-ray
ה PS3 חובר HDMI-HDMI למסך ונעשה שימוש ביציאת ה S/PDIF.
נבדק עם גרסת קושחה 1.80
התחלתי את הצפייה עם הסרט Casino Royale.
הסרט מקודד ב 1080p, משתמש בסטנדרט MPEG-4 AVC המתקדם עבור דחיסת הוידאו, ביחס מסך של 2.40:1 והכל יושב על דיסק Blu-ray דו-שיכבתי בעל נפח של 50GB. בהחלט נתונים מרשימים עבור מקור.
זהו אחד הדיסקים הראשונים שמשתמש בקידוד זה לעומת שחרורים קודמים יותר של Blu-ray שהשתמשו בדחיסת MPEG-2 המיושנת.

הדלקתי את הקונסולה כאשר הדיסק כבר היה בתוכה.
לקח לקונסולה 10 שניות להדלק ולהראות את את הלוגו של Sony PlayStation3. אחרי 19 שניות היה זיהוי אוטומטי כי יש דיסק בכונן והתחלת נגינה שלו. לאחר 34 שניות התמונה הראשונה מתוך הדיסק נוגנה. לא זמנים מרשימים במיוחד אך בהחלט משביע רצון לעומת נגני Blu-ray יעודיים אשר מתאפיינים בזמן תגובה איטי יותר.
בדיסק יש תפריט ראשוני בדומה ל DVD, הכולל דילוג לפרקים, תוספות וניגון הסרט. לא משהו מיוחד שלא התרגלנו אליו בנגני DVD.
הצפייה בסרט עצמו הינה תצוגה מרהיבה של יכולות הפורמט ובהחלט עושה לו צדק. לאורך כל הסרט התמונה היתה חדה בצורה יוצאת דופן, מפורטת, השחורים נראו כפחם, צבעים עשירים והכל מוביל לתמונה תלת מימדית בעלת תחושה ריאליסטית של עומק.
באחת הסצנות הראשונות בסרט, ג´מס בונד, שמגלם אותו השחקן הבריטי דניאל קרייג, מנהל מרדף אחר טרוריסט. הסצנה מתחילה באחד האיים של מדגסקר, בקרב בין נחש וגירית שמתרחש בבריכה נטושה ועוברת דרך השוק המקומי, אתר בנייה ועד לקונסולת נמבוטו.
זוהי סצנה מהירה, כיאה למרדף והפורמט יודע להעביר את אותה בצורה בלתי נשכחת, הנחש נראה כאילו מזנק מהמסך לסלון, ניתן לראות בבירור כל גרגיר חול עליו מתרחש הקרב, אגלי הזיעה על המצח של בונד, הזיפים הקטנים, המרקם של העור – הכל נראה בבירור רב כאילו אנחנו רואים את הסרט תחת זכוכית מגדלת.


יש לי כמה סרטי הדגמה בבית, בעלי רזולוציה של 1920×1080 וקצב נתונים ממוצע של 37Mbps~ על פורמט MPEG-2, נתונים טובים בהחלט, אך איכות הוידאו בקבצים הללו לא מגיעה לקרסוליים של איכות הוידאו שצפיתי בה.
הסרט הבא בו צפיתי היה Vertical Limit.
גם כאן הוידאו ברזולוציה של 1080p אך משתמש בסטנדרט הותיק MPEG-2 עבור דחיסת הוידאו, יחס מסך של 1.85:1 וגם כאן יש שימוש בדיסק Blu-ray דו-שיכבתי בעל נפח של 50GB.
למי שלא מכיר, הסרט מספר על פיטר גארט (כריס אודונל הזכור לטובה כרובין מ Batman & Robin) שיוצא במשלחת הצלה אחר אחותו שזקוקה לחילוץ מההר השני בגובהו בעולם, ה K2. הסרט אומנם לא יצירת מופת קולנועית ולא זכה בשום אוסקר, אך זה סרט חובה לדעתי בשל איכות הוידאו.
הסרט משלב המון צילומי נוף של השחקנים אשר לובשים בגדי סקי בצבעים בוהקים זוהרים על רקע שלג לבן צחור או שמיים כחולים ים – החוויה שומטת לסתות! הנוף מופיע במלוא הדרו ויופיו, המרקם של הבגדים, גבישי הקרח, ההשתקפויות של האנשים על משקפי השמש, צבעי העור ורודים וריאליסטים, הצבעים משוחזרים בנאמנות ולמישרין. התמונה נקייה ודיגיטלית, ללא שום הפרעות, זוהי העברה מושלמת מפורמט ה 35mm ל MPEG-2.
היה מעניין אותי לבדוק תופעות של Bit Starvation, זוהי תופעה אשר מתקיימת כאשר קצב האירועים דורש עדכונים גבוהים יותר מכפי שהביטרייט מסוגל לעמוד בו. ניתן לרוב לראות תופעות כאלו בסצנות מהירות במיוחד וניתן לזהותה על ידי הופעת Macro Blocks היכן שקצב האירועים גבוה.
קיים ברשותי העתק של הסרט בפורמט MPEG-2 עם קצב נתונים ממוצע של 15Mbps. לאחר 74 דקות מהתחלת הסרט, קיימת סצינה בה אחד מחברי משלחת ההצלה מועד במדרון תלול ומפיל חומר נפץ שגורם למפולת שלג (פרק 11).
ניתן לראות בבירור במהלך הסצינה הזאת המון תופעות של Bit Starvation אשר מעכירות את התמונה וגורמות לך לחשוב כאילו אתה צופה בסרט דרך גרסת ה YouTube שלו…
אותו קטע בדיוק בגרסת ה Blu-ray לא הניבה שום תופעת Bit Starvation או כל Artifact אחר, התמונה הייתה חלקה וזורמת כפי שהיא צריכה להיות.
2 הסרטים ניצפו עם DD 5.1 ולא הבחנתי בשום הבדל ראוי לאיזכור לעומת גרסת האודיו ב DVD.
לגבי צפייה בתכני Blu-ray באמצעות חיבור הקומפוננט, בחלק מהדיסקים של Blu-ray יושם ICT.
ICT למי שלא מכיר, הינו דגל בתוך סטנדרט ה AACS שקובע כיצד דיסקים של HD DVD ו Blu-ray יוציאו את הוידאו דרך יציאת הקונפוננט. קיומו בדרך כלל מרמז על Downscale של הוידאו ומטרתו להקשות (למנוע כבר לא ניתן כפי שאנחנו כבר יודעים) על פיראטים מליצור העתקים ברזולוציה גבוהה באמצעות לכידה דרך היציאות האנלוגיות.
בדיסקים שבחנתי לא יושם ICT ולכן ניתן היה לצפות ברזולוצית 1080p גם דרך יציאות הקומפוננט.
חווית המשתמש במהלך ניגון תכני Blu-ray
כפתורי L1/R1 משמשים להרצת הוידאו קדימה במהירות 1.5, 10, 30, 120, כאשר האודיו שמיע רק במהירות 1.5
עבור דילוג פרקים, ניתן להשתמש ב L2/R2. הסטיק האנאלוגי יעזור לנו בצפייה בניווט פריימים בודדים, מצאתי אופציה זו נוחה ביותר לשימוש כאשר הייתי זקוק לה.
מכירים את זה כאשר אתם מריצים סרט ובעת לחיצה על Play הוידאו קופץ למקום לא קשור בכלל?
כאן זה לא המקרה, לחיצה על Play (על מנת להמשיך את הניגון במהירות רגילה) במהלך הרצה במהירות של x60 או x120 עצרה את התמונה בדיוק בנקודה בה לחצתי על ה Play. ביצוע ההרצה והעצירה במקום הייתה מדוייקת ומרשימה.
פורמט ה Blu-ray משתמש ב Transport Stream ולא Program Stream והסיבה לביצועים הטובים בקפיצות בזמן נובעות בשל יישום Indexing חכם.
כפתור ה Pause יצר ברוב המקרים תמונה חדה ומדוייקת ועבד מיידית ללא שום השהייה.
לחיצה על כפתור ה PS תוך כדי ניגון וידאו, יעלה את תפריט ה Browse וניתן יהיה לבחור קובץ אחר מבלי להפסיק את הניגון הנוכחי (רק במהלך ניגון קבצים מתוך הכונן הפנימי).
במהלך הצפייה, ניתן להעלות תפריט ניווט מתקדם אשר מעניק גישה מהירה למספר אופציות מתקדמות. התפריט מאפשר לשנות audio track, זוויות, instant replay של 15 שניות וקפיצה קדימה של 15 שניות (עובד מדוייק), כתוביות ועוד…
במהלך הצפייה ניתן ללחוץ על Select ותתקבל תצוגה עם פירוט לגבי פורמט האודיו המנוגן וה bitrate שלו, bitrate בזמן אמת של הוידאו, קידוד הוידאו, גרף לגבי הזמן צפייה ועוד. מצאתי תצוגה זו ברורה מאוד לקריאה ושימושית למדי, מכיוון שפני הקונסולה חסרים מסך חיווי כלשהו, לא ניתן לדעת כמה זמן נשאר עד סוף הסרט ותפריט זה הינו הדרך היחידה לדעת זו. בנוסף, לכל אילו שמתלוננים תמיד כי צג הנגן שלהם מסיט יותר מידי את הריכוז מהסרט (משתמשי TViX 4100) – משתמשי PS3 כאמור, לא יתקלו בבעיות אלו.
מספר מסקנות לאחר 10 ימי התנסות עם הקונסולה
- ה PS3 הוצב על מדף נקי מאובייקטים מכל צדדיו בחדר מאוורר לחלוטין ועדיין התחמם כהוגן, הוא מחמם את החדר בקלות וזקוק לדעתי לפתרון קירור יעיל הרבה יותר מהמובנה.
ניתן לראות שלל פתרונות כאלה למכירה ואני מאמין שרצוי להשתמש בפתרון כזה על מנת להאריך את חיי הקונסולה.
אני מעריך כי המצאות ספק הכח בתוך הקונסולה תורמת לבעיה. -
בקטעי סרטים שקטים ניתן בקלות לשמוע את המאוורר.
-
כאשר צופים בסרט ומעוניינים לעשות Pause ,Instant Replay או כל פעולה אחרת, יש צורך להחזיק את השלט בשתי ידיים על מנת ללחוץ על הכפתור המתאים, הוא נועד מראש לאחיזה בשתי ידיים בשל יעודו כשלט Gaming.
מומלץ למי שמתכוון לרכוש את ה PS3 לרכוש את השלט הייעודי עבור Blu-ray playback.
לא ניתן להשתמש בשלטים אוניברסלים כגון משפחת Harmony מבית Logitech בשל השימוש ב Bloothtooth. -
בתום כל עדכון fw, יש לחבר את השלט עבור סיום העדכון, אותי זה הצליח להרגיז – אז זה Wireless או לא?
-
לא ניתן להטעין את השלט כאשר ה PS מכובה, הייתי שמח לאפשרות טעינה במצב Standby.
-
גימור הקונסולה בעייתי, אוסף טביעות אצבע כמטורף ולאחר מספר ימים האבק נראה עליו בקלות.
חסרונות
-
אין Analog Multichannel Out עבור פורמטי האודיו החדשים.
-
לא ניתן להחליף שפת XMB לעברית.
-
אין אפשרות ל PLAYLIST.
-
כונן קשיח פנימי בפורמט Fat32.
-
יכולות סטרימינג מוגבלות.
יתרונות
-
1080p24 – רוב הסרטים כיום מגיעים מהקולנוע, כלומר קצב ה FPS שווה ל 24 פריימים.
תמיכה ב 1080p24 מאפשרת שידור התמונה ללא שום עיבוד תמונה למסכים תואמים, זהו יתרון וידאופילי משמעותי עבור בעלי מסך FHD עם תמיכה בפורמט. -
משחקי On-Line בחינם.
-
הקונסולה מזהה ללא בעיה כותרי CD, DVD, DVD Audio.
-
SlideShow מרהיב.
-
תמיכה לאחור – מי שמשדרג מ PS1 או PS2 לא חייב לזנוח את המשחקים הישנים שלו, סביר להניח שהם יעבדו על הקונסולה החדשה.
כל fw שיוצא משפר את התמיכה אחורה ונכון להיום רוב המשחקים הישנים רצים ללא שום תקלה.
מהירות תגובה מיידית. -
יכולות Upscale למשחקי PS1 ,PS2 ,DVD.
-
איכות תמונה פנטסטית בניגון כותרי Blu-ray.
-
כרטיס הכניסה הכי זול שקיים היום למועדון ה Blu-ray.
-
פשוט מאוד לתפעול.
סיכום
מתכנני הPS3 הכניסו הרבה יכולות וייעדו אותה להיות הרבה יותר מקונסולת משחקים סטנדרטית.
ל PS3 יש לה את היכולת להיות המרכז של מערכת הבידור הביתי ופוטנציאל גדילה והתאמה במהלך השנים הקרובות.
נכון להיום יכולות ה Streaming (אשר נבדקו ולא פורטו) מוגבלות, מצומצמות ולא מהוות תחליף ראוי מבחינה זו יחסית ל HTPC או Streamer ייעודי.
יכולת ניגון SACD ,CD ,DVD ,DVD AUDIO, כניסות לכרטיסי זכרון, אפשרויות ההעתקה הנוחות לכונן הקשיח הפנימי, קונסולת משחקים מהנה ומעל הכל: נוכחות כונן Blu-ray אינטגרלי – כל אלו ועוד מעניקים ל PS3 את היכולת להיות מרכז הבידור הביתי ובעל פוטנציאל גדילה והתאמה במהלך השנים הקרובות.
שילוב שלט ייעודי עבור Blu-ray playback, יניב לרוכשים נגן Blu-ray פונקציונאלי ובר השוואה לכל נגן Blu-ray יעודי.
ציונים
עיצוב חיצוני: 7
ממשק משתמש: 9
מהירות ויעילות: 8
תאימות פורמטים: 6
קדימה/אחורה: 9
איכות תמונה: 9
מחירים מומלצים לצרכן:
קונסולה: 4380 ש"ח.
שלט לבלו-ריי: 200 ש"ח.
שלט למשחקים: 369 ש"ח.
הבדיקה בוצעה באדיבות חברת ישפאר.
להמשך דיון בנושא הסקירה לחץ כאן.
תצורת הבדיקה
תצוגה
NEC 42XR4.
הגברה
Yamaha RX-V795.
NAD Monitor Series Power Amplifier 2600.
רמקולים
קדמיים: +PMC TB2S על B&W stands.
אחוריים: Yamaha NS-A770.
סאבוופר: 2×15´ DIY Morel.
מקורות
TViX HD M-5000U.
כבלים
MIT Exp 3 עבור הרמקולים הקידמיים.
שאר הרמקולים והציוד מחוברים בכבלים generic.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.