האבא מול הבן הקטן – משפחת PVR 150 ראש בראש

הרצון לקבל מארז דק ויפה לסלון הכריח את יצרני הכרטיסים להציע כרטיסי Low Profile.חברת Hauppauge המוכרת בדגם ה PVR 150 ...


למרות השם הבלתי אפשרי להגייה Hauppauge , נראה כי הוא שגור בפי כל שועלי ה-HTPC, ותיקים כחדשים. ואף על פי שלכל אחד דרך משלו להגות את השם, כולם מסכימים כי PVR זה Hauppauge ו-Hauppauge זה PVR

Hauppauge Computer Works היא יצרנית אמריקאית של ציוד וידאו למחשבים אישיים. קו כרטיסי הטלויזיה WinTV הוא הידוע ביותר מבין מוצריה. השם Hauppauge – "אדמת המים הגבוהים" לפי שפת האינדיאנים שחיו באותו איזור – לקוח משם אזור/קהילה הנמצאים במדינת ניו-יורק בלונג-איילנד שם ממוקמים משרדיה הראשיים. לחברה שלוחות רבות גם באירופה ואסיה והיא הוקמה על ידי קנט פלוטקין וקנט אופרל והפכה לתאגיד בשנת 1994. לחברה מגוון רחב של כרטיסי TV אך המוכרים ביותר הם ה: PVR-350, PVR-250, PVR-150, PVR-500 – לכולם מלבד ל-350 ישנן גרסאות MCE ולחלקם אף גרסאות Low Profile (כרטיס בגובה נמוך).

מה קבלתי לסקירה
קבלתי לסקירה שני "אחים" תאומים אך לא זהים.
1. כרטיס PVR-150MCE גובה מלא – בגרסת Retail Box הכוללת שלט
2. כרטיס PVR-150MCE גובה נמוך – בגרסת White Box
שני הכרטיסים נמכרים באריזות – כפי שנבדקו.

1.
הכרטיס בגרסת ה-"גובה המלא" מגיע באריזת Retail צבעונית כמו כל מוצר מדף אחר.

לאחר פתיחת המארז נגלה כי האריזה מכילה את הכרטיס עצמו, דיסק דרייברים ודף הסבר להתקנה.
בנוסף מקבלים באריזה גם שלט "תואם" לשלט מיקרוסופט המקורי (במקרה זה השלט היה בצבע שחור – קיים גם בצבע כסוף), זוג סוללות לשלט, מקלט שלט USB ובלאסטר אחד להעברת הערוצים בממיר. בנוסף מקבלים מדבקת "סקוטש" המאפשרת עיגון המקלט למחשב.

הכרטיס עצמו כולל טיונר טלויזיה אנלוגי וכן טיונר רדיו, מקודד MPEG-2 של חברת Conexant דגם CX23416-22 וזכרון. לכרטיס כניסת S-Video תקנית, כניסת Composite וכן שתי כניסות קול (ימין+שמאל).
בנוסף, על גבי הכרטיס קיים חיבור (Bracket) לסט כניסות וידאו/אודיו נוספות (הנמכר בנפרד) והמאפשר חיבור מקור וידאו/אודיו נוסף. אולם היות ועל הכרטיס מקודד וידאו אחד, ניתן יהיה לצפות במקור אחד בלבד בכל פעם ולא בשניהם בו זמנית כפי שניתן בכרטיסים בעלי טיונר/מקודד כפול כדוגמת ה-PVR-500.

השלט המסופק בערכה אינו שלט מיקרוסופט מקורי אלא "תואם".
עיצובו מעט שונה והוא אינו כולל תאורה אחורית ואפשרות שליטה על כיבוי/הדלקה/עוצמת-קול במכשיר אחר – כפי שקיימים בשלט המקורי של מיקרוסופט.
אולם הוא כולל סידור כפתורים זהה לשלט המקורי ומקלט USB קטן מאד וקומפקטי לעומת המקלט המקורי של מיקורסופט. המקלט כולל אפשרות לחיבור שני בלאסטרים אולם מסופק רק אחד בערכה.

2.
הכרטיס בגרסת ה-"גובה נמוך" מגיע באריזה לבנה – לא אריזת Retail אלא אריזת White Box קטנה.

למרות מידותיה הקטנות של הקופסה, נגלה כי היא מכילה את הכרטיס עצמו – בגרסת Low Profile, דיסק דרייברים ודף הסבר להתקנה בדומה לכרטיס הקודם.
אולם באריזה גם נמצא Bracket "גובה מלא" המיועד להחלפת ה-Bracket ה"נמוך" המחובר לכרטיס, מעביר בין S-Video ל-Composite ואף אנטנה FM בצורת Y המיועדת לקליטת שידורי רדיו. האריזה אינה כוללת שלט.

הכרטיס עצמו דומה מאד במאפייני החומרה שלו לכרטיס הקודם – טיונר טלויזיה אנלוגי וכן טיונר רדיו, מקודד MPEG-2 של חברת Conexant דגם CX23416-22 וזכרון – אולם שונה מהותית במימדים.
הכרטיס מיועד למארזים שוכבים "דקים" (בדרך כלל מארזים בגובה של כ-10 ס"מ לעומת מארזית בגובה מלא שגובהם כ-14 ס"מ ומעלה) ולכן נמוך מאד אך כדי לפצות על שטח פני כרטיס קטן יותר הוארך הכרטיס משמעותית. הכרטיס כולל כניסת S-Video תקנית וכן כניסת קול אחת בתצורת "בננה" 3.5 מ"מ סטריאו (ימין+שמאל).
בנוסף, כמו בכרטיס הקודם, על גבי הכרטיס קיים חיבור ל-Bracket עם סט כניסות וידאו/אודיו נוספות.

 

השוואה פיזית בין הכרטיסים
לכרטיס ה-Low Profile יתרונות וחסרונות לעומת כרטיס ה-"גובה המלא":
אפשרות התקנה במארזים שוכבים או עומדים – "דקים" בעובי הקטן מ-14 ס"מ סה"כ – יתרון.
אפשרות התקנה במארזים בגובה מלא על ידי החלפת ה-Bracket (מסופק במארז) – היתרון הוא בזרימת אויר משופרת במארז (פחות חסימה על ידי הכרטיס) בעיקר כאשר מותקן צמוד לכרטיס נוסף בגובה מלא.
למרות שהכרטיס נמוך משמעותית הוא ארוך מהכרטיס בגובה מלא.
במארזים קטנים וצפופים עלול להפריע למעבר כבלים.
חסרון מינורי נוסף הוא בכניסות הקול המחייבות כבל מתאים לחיבור לממיר או מקור וידאו/אודיו חיצוני אחר.
למרות קיומו הבלעדי של חיבור S-Video על גבי הכרטיס, כניסת Composite אפשרית ע"י המעביר המסופק במארז ולכן לא מהווה בעיה.

 

התקנת הכרטיסים
התקנת הכרטיסים על גבי מערכת הפעלה Vista הפתיעה לטובה בפשטות ובקלות – לאחר ההתקנה הפיזית של הכרטיס במארז והפעלת המחשב, זיהתה מערכת ההפעלה את הכרטיסים והתקינה את הדרייורים המתאימים (בגרסתם מ-יולי 2006) אוטומטית. מיד בתום ההתקנה התקבלה הודעה במערכת Windows Update על דרייברים מעודכנים (גרסת ינואר 2007) המחכים להתקנה – הם שודרגו בהצלחה ללא צורך בהפעלה מחודשת של המחשב.
לא היה צורך בדיסק ההתקנה!.
במערכת הפעלה Windows XP ו-MCE יש צורך בדיסק ההתקנה אך האפשרות המומלצת תמיד היא הורדת הדרייברים העדכניים מאתר החברה.
חשוב להדגיש כי הכרטיסים הותקנו במקביל על אותה מערכת מחשב ללא התנגשויות או בעיות אחרות.
נקודה זו חשובה מאד היות וכרטיס לכידה אחד בלבד אינו מאפשר הקלטת תכנית אחת וצפייה תוך כדי בשנייה. (ניתן להשתמש בכרטיס כפול טיונרים/מקודדים במקום שני כרטיסים נפרדים).
במערכת אחרת התקנתי 3 כרטיסי PVR של HAUPPAUGE כולל כרטיס דיגיטלי – שוב ללא בעיות ו/או התנגשויות חומרה/דרייברים.
מייד עם הפעלת ה-ויסטה מדיה סנטר, זוהו הכרטיסים והופעל אשף התקנת כרטיסי הטלויזיה אוטומטית. הכרטיסים נוספו למערכת וניתן היה לצפות מייד בשידורי הטלויזיה בשני הכרטיסים. השלט המצורף עבד כצפוי וכך גם הבלאסטר – להעברת הערוצים.

איכות הקלטה
נערכו מספר הקלטות ממקור זהה בשני הכרטיסים, תוך שימוש ב-ויסטה מדיה סנטר באיכות גבוהה (Best).
ההקלטות נעשו תוך שימוש בכניסת ה-S-Video ע"ג הכרטיסים – זו הכניסה המועדפת בהקלטה מממיר חיצוני. איכות ההקלטות בשני הכרטיסים היתה זהה, אותם פרטים הופיעו בשתי ההקלטות ולא נראו סימני מריחה או ארטיפקטים משמעותיים בקובץ המקודד.
אולם היה הבדל מינורי בבהירות התמונה שהתקבלה מכל אחד מהכרטיסים – בכרטיס ה-Low Profile התמונה היתה מעט בהירה יותר.

 

בסה"כ איכות ההקלטה מצויינת, ניתן להבחין בפרטים קטנים בצורה טובה, אין מריחות או ארטיפקטים בקידוד ל-MPEG2 שנעשה על ידי הכרטיס עצמו.
ההקלטה עצמה אינה מעמיסה על מעבד המחשב – ישנה עליה לא משמעותית של כ-3-5% בעבודת המעבד בכל הקלטה (ללא צפייה במקביל) שוב בזכות הקידוד ל-MPEG2 הנעשה על גבי הכרטיס עצמו.

 

סיכום מסקנות
כרטיסי PVR מהווים את עמוד השדרה של מערכות HTPC וככאלה חייבים לאפשר הקלטה איכותית ועבודה רציפה 24 שעות ביממה ללא תקלות.
הדבר האחרון שרוצים משתמשי מערכות HTPC, ה"סומכים" על המערכת להקליט להם את התכניות האהובות עליהם, הם בעיות בהקלטה או יוותר נכון הקלטות מפוספסות.
לכן יציבות מערכת HTPC הקשורה ישירות לאיכות החומרה ויציבות הדרייברים שלה חייבת להיות בראש רשימת הדרישות.
האם כרטיסי ה-PVR של חברת Hauppauge עונים על דרישה זו – התשובה היא כן.
מעבר לחוסר הבעיות בהתקנה והפעלת הכרטיסים שנבדקו ספציפית בסקירה זו, מנסיון של מספר שנים עם מערכת HTPC בה 3 כרטיסי PVR (שני 250 ו-150 אחד) ועשרות הקלטות ביום – 24 שעות ביממה, כרטיסי ה-PVR של חברת Hauppauge פשוט עובדים ועובדים והמערכת עצמה יציבה לחלוטין.

יתרונות נוספים לכרטיסי ה-PVR-150 היא התמיכה המצויינת ע"י כל תוכנות ה-HTPC הקיימות כיום בשוק ועל פני פלטפורומות מגוונות כגון Windows, Mac ו-Linux – הכרטיסים של Hauppauge הפכו לחומרה סטנדרטית במערכות HTPC. היתרון הוא משמעותי ומאפשר לבנות מערכות מחשב יחסית "חלשות" המבוססות על LINUX או Windows XP הפחות תובעניות מבחינת משאבי מחשב מה-ויסטה ולהשתמש בתוכנות PVR אחרות מה-ויסטה מדיה סנטר שחלקן חינמיות/קוד פתוח.

איכות ההקלטה בשני הכרטיסים מצויינת והם בהחלט עומדים בציפיות מכרטיס PVR שהפך למדד הסטנדרטי לבחינת כל כרטיס PVR אחר.

האם כרטיסי ה-PVR של Hauppauge חפים מבעיות? לא, בעיה אחת היא מימדי כרטיס ה-Low Profile שאמנם נמוך ומאפשר להתקינו במארזים "דקים" אך אורכו גדול והוא עלול, במארזים צפופים, להוות בעיה. בהשוואה לכרטיסי PVR בתצורת Low Profile של חברות אחרות הכרטיס גדול יותר.

בעיה פוטנציאלית נוספת, המשמעותית יותר בכרטיס ה-Full Height היא התחממות הכרטיסים תוך כדי הקלטה. אמנם ההתחממות אינה גבוהה יותר מהתחממות כרטיס מסך ממוצע ואינה גורמת לכל תקלה בהקלטה עצמה, אך בהחלט יכולה להוות בעיה במארזים צפופים ולא מאווררים כראוי ו/או כאשר מתקינים יותר משני כרטיסים בחריצי PCI צמודים. בכרטיסי ה-Low Profile הבעיה בפועל לא קיימת עקב חסימה מינימלית עד זניחה של זרימת האויר במארז.

כרטיסי ה-PVR 150 של Hauppauge אמנם ותיקים מאד בשוק ויש המספידים אותם, אך בפועל היתרונות בחומרה ותיקה ובדוקה הנותנת איכות תמונה מצויינת, עם דרייברים יציבים ותמיכה רחבה ומוחלטת על ידי כל תוכנות ה-HTPC, משמעותיים מאד למערכות HTPC העובדות 24 שעות ביממה ומאפשרים גמישות בבחירת הפלטפורמה ותוכנת ה-HTPC שתשמש אותנו לבניית המערכת.

הבדיקה בוצעה באדיבות חברת Digitize


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
17.06.2007
  
נכתב על ידי אורן שפיר, נערך על ידי דרור אנגל

1