בקצב הביטים – מגבר סטריאו NuForce IA-7

שמה של חברת NuForce יצא למרחוק בתחום מגברי הכוח ה"דיגיטלים".האם "דיגיטלי" זה טוב או רע למוסיקה?בדקנו את מגבר הסטריאו המשולב: ...



החברה

Nuforce, חברה אמריקאית מקליפורניה (ייצור בסין/טיוואן), מתמחה במגברי הספק מבוססי מודולי הגברה Class-D אותם היא מייצרת ומפתחת בעצמה (ניתן לרכוש מהם מודולי הגברה ייעודיים).
החברה גם מוכרת דגם אחד של רמקולים, פרוססור לקולנוע ביתי ופרה סטריאו אותם פיתחה בשיתוף גורמים חיצוניים.

המגבר

במבט ראשון, המגבר צר מימדים, גופו עשוי אלומיניום, הוצאה שלו מהאריזה… אין צורך להפעיל כוח רב מדי על מנת להרימו, מדובר בפחות מ-3 ק"ג !…
כן חברים, אתם מסתכלים על מגבר Class-D שאינו זקוק לספקי כוח כבדים ושאר ברזלים על מנת לפצוח בשירה רמה.

מתג הכח נמצא באחורי המכשיר, לאחר העברה שלו למצב On יש ללחוץ על כפתור בורר הכניסות והמגבר נדלק.
מסובבים את הכפתור ימינה, הנורות שמצביעות על מספר הכניסה נעות הפוך מכיוון הסיבוב, למטה, צריך להתרגל.
Nuforce לא ויתרו על הנורות הכחולות שמזוהות כל כך עם עולם ה"היי אנד" באודיו, במקרה הזה הן משתלבות היטב עם גימור האלומיניום המוברש.

3 הק"ג הללו מסוגלים להוציא 50Watt לכל ערוץ (ב-8 אוהם).

כאמור, למגבר פרופיל צר ועמוק והוא מתאים להצבה במקומות צרים יחסית (מתאים אסטטית לסלון המודרני).

חיבורים

כניסות

* 1+2: חיבורי RCA (הייתי שמח לתוספת כניסות נוספות).
* 3+4: חיבורי 3.5 מ"מ – מתאים לחיבור נגן MP3 לדוגמא.
* כניסה 3 ניתנת להסבה לחיבור Bypass עבור רסיבר קולנוע ביתי אשר מאפשר שימוש ה- IA-7 כפאוור עבור הרסיבר (צריך לבקש זאת מראש, בהזמנה).
* כניסת M/S לחיבור מכשירי Nuforce נוספים.

יציאות

יציאה לזוג רמקולים.
יציאת Pre Out לשימוש במגבר כ-Pre.
מתג ה-Booster משמש לכיבוי יחידת ההגברה הפנימית בזמן תפעול כ-Pre.

כהמשך ישיר ל"שומרי משקל", גם השלט קל משקל, הוא עשוי פלסטיק ושולט על כל פונקציות המגבר (כולל Mute).

אוקי, לא הגענו לשחק אלא לבחון ולעשות עבודה יסודית.

דיסק ראשון בנגן, לחיצה על Play, חלש לי באוזן, תעלה בבקשה את הווליום !

"סבלנות" עונה לי המגבר, "לאן אתה ממהר?": הווליום מגיב ל א ט, לחיצה ארוכה בשלט והווליום מתחיל לטפס לאיטו…
גם קימה מהספה ושימוש בכפתור הווליום במגבר עצמו לא מקצר את התהליך: יש לסובב את הכפתור מספר סיבובים שלמים עד שמושגת העליה המיוחלת.
לצד החיוב, אציין שהווליום מדוייק מאוד, נתקלתי במגברים בהם ברמת ווליום נמוכה היה קשה להגיע לדרגה הרצויה: לחיצה מעלה בכפתור השלט – הווליום חזק מדי, לחיצה מטה – חלש מדי. כאן זה לא קורה וניתן להגיע בדיוק מירבי לדרגה המבוקשת.

האזנה

המגבר הזה "עושה לי נעים" באוזן: הצליל פתוח, מפורט מוסיקלי (עוד אחזור למושג "מוסיקלי"), עם בס הדוק.

הגיטריסט Earl Klugh קופץ לביקור ("The Best Of"), רצועה 6 בדיסק וחריקות מיתרי הגיטרה נשמעות במרכז הבמה.
מיתרי הגיטרה מפורטים, קרובים לאוזן, גיטרת הבס מחזקת את הקצב מאחור, בימת הצלילים משתרעת עמוק בין הרמקולים, מקנה תחושת ריחוף של כלל הכלים ביצירה.

מחליף דיסק והאומן ביל אוונס נכנס לאולם (Bill Evans – Sony Jazz Collection), רצועה 5: פסנתר.
המגבר הזה מצויין בשחזור צליל קלידי הפסנתר שנשמעים מתוק ועגול במידה הנכונה, ה-IA7 מצליח לתת נפח ראליסטי לכל תו, מבלי לנפחו ל"צליל שגדול מן החיים".
הקונטרבס מלווה בצליל עמוק ומהווה פרטנר הולם לקלידים, השניים חיים בהרמוניה בין הרמקולים, משלימים האחד את השני ומהווים הוכחה לכך שניתן לחיות בשלום גם במזרח התיכון.

קפיצה קלילה אל הקטע הבא, צליל הפסנתר המהנים חוזרים ומתקבלים בברכה.
לאחר קטע פתיחה סולואיסטי מצטרפים קלידים (הפעם אלקטרונים), קונטרה בס ומצילות. מצילות מהוות מבחן ראוי ליכולת ה"גבוהים" במגבר: לא פשוט להעבירן אל הרמקולים כך שישמעו חדות, פתוחות וצלולות מבלי לעקוץ את אוזן השומע בחריפות מיותרת.
ה-Nuforce עומד במשימה ומשמיע מצילה מהירה, ברורה וראליסטית, ללא חדות מיותרת.

אני ממשיך בחדירה אל מעמקי הדיסק ומגיע לרצועה 8, שם אני מקבל בס אמיתי במידה, תוף מהיר מימין מלווה במצילה מדוייקת, הפסנתר נע בצלילים מדוייקים ועוטפים מצד ימין אל האמצע. הקונטרבס מדוייק וצלילו נמוך ועבה "בדיוק במידה".
חבורת הצלילים הרמונית ומשתלבת עם בימת סאונד מדוייקת ורחבה בין הרמקולים. הקונטרבס נפרד משאר הכלים ומתנגן עם אימאג' מדוייק באמצע, הפירוט מצויין ומרגישים כל פריטת אצבע.
המגבר מצליח להפריד את הקונטרבס משאר הכלים ומאפשר לנו להתרכז בו, עם בס נעים, מדוייק ומהנה. באותו זמן, עוטפים אותו מסביב הפסנתר עם התופים כשהם משאירים אותו ברור, במרכז הבמה.

גם מחיאות הכפיים נשמעות ראליסטיות, ללא בהירות או אגרסיביות מיותרת. 

עד עתה הכל נשמע טוב, בעצם כמעט.
חסר לי משהו בעוצמת הסאונד, בדחף. הרמקולים שלי (Totem Hawk) לא קלים לדחיפה: עכבתם עולה ביום טוב לרמת 6 אוהם ונצילותם 86db.
ה-IA7 לא מצליח להוציא את הבס לו הם מסוגלים, גם נפח הצליל שהוא מוציא מהם קטן יחסית לזה שמסוגל המגבר הטרנזיסטורי שלי (פוצ'יני סטנטה).
ניסיתי למצוא מידע על כמות הוואטים שהמגבר מוציא ב-4 אוהם, אך היצרן אינו מצהיר על כך, התחושה מהשטח אומרת שה-Nuforce מעדיף רמקולים קלים יותר מאשר שלי.

קפצתי אל חבר הפורום כרמי שבאותו הזמן בחן בביתו רמקולים מדפיים מסוג HWS 585, הבדיקה נעשתה בחיבור לרסיבר קולנוע ביתי מדגם אונקיו 703. בהאזנה משותפת התרשמנו שנינו כי בשילוב הרסיבר, אופי הצליל היה חד/בהיר מדי בגבוהים, מודגש בבס וחסר במיד.
חיברנו את ה-IA7 והתמונה השתנתה: האופי הטונלי הפך מאוזן בהרבה, המיד יצא החוצה, הגבוהים נרגעו במידה הנכונה והבס הפך להדוק. שמענו שירים שונים (מהזמרת ביורק ועד לדני ליטני), קולו של ליטני נשמע עמוק וצלול, כרמי היה מרוצה וגם אני.
אח"כ חיברנו את המגבר גם לרמקולים הרצפתיים "הקבועים" של כרמי: Mirage OM14 (נצילות 90db ועכבה 8 אוהם) מיראג וכאן גילה הבעלים כי הבס הנפוח והלא מרוסן של הרמקולים – עליו התלונן זה מכבר,  הופך להדוק ומהיר בהשפעתו הברוכה של ה-Nuforce.

קפיצה לקרוב משפחה, בעלים גאה של "טריאנגל טיטוס". רמקולים אלו ידועים כ"קלים לדחיפה"  (נצילות 90db ועכבה נומינלית של 8 אוהם). איתם היה ל-IA7 אופי פאנצ'י והוא דחף אותם באנרגטיות מתפרצת, הטיטוס הפך לשבוי בידיו של המגבר והוא הובל והתמכר לקצב ה-Nuforce.
עשינו השוואה אל מול מגבר סטריאו מתוצרת מרנץ שעל הנייר מוציא הספק זהה (50 וואט). בהשוואה ל-IA7 השמיע המרנץ צליל רגוע ואפילו אנמי למדיי.

הרמוניות

תכונה אחת שמאוד אהבתי במגבר היא יכולתו לשחזר הרמוניות של כלים מוסיקלים.
כל כלי מוסיקלי משחרר לחלל העולם הרמוניות ייחודיות משלו, מאות ואלפי רעידות קטנטנות של תיבת הצ'לו או זרמי אויר המתערבלים בגוף החצוצרה. גם פריטה על מיתר יוצרת אינספור ויברציות שמרעידות את האויר בקצב פוחת והולך.
לפעמים אני מקבל את הרושם כי במגברים רבים מנסים ליצור "רקע שקט ושחור" למוסיקה ככל האפשר ע"י החלקה וסינון של "רעשים מיותרים". אנו שומעים את מרכז/לב הצליל ללא שוליים, מה שגורם לסטריליות בצליל.

ה-IA7 מצליח לשמר את ההרמוניות הנפלאות הללו, אילו שגורמות למונח "מוסיקליות" להפוך למציאות.

סיכום

אז מה היה לנו כאן? מגבר שמעדיף רמקולים קלים יותר לדחיפה, מגבר שאם רק תספקו לו את הרמקולים המתאימים הוא יצא, ינגן ויבעט עם בס הדוק ביותר.
במת הסאונד עמוקה ומפוקסת: בשיר הצרפתי Paroles אותו שרים דלידה ואלן דילון קל מאוד לפספס ולחשוב כי שני הזמרים שרים ביחד ממרכז הבמה. ה-IA7 מאפשר לשמוע בבירור כי דילון עומד מעט שמאלה מהמרכז ודלידה עונה לו כשהיא ניצבת מימינו.

אופי הצליל פתוח ומפורט ולטעמי הוא מצליח להיות כזה ללא נפילה למלכודת הבהירות. הטוויטרים ברמקולים שלי מאוד חושפניים ומגלים במהרה הגברה בהירה. כאן הצליחו המתכננים לשמור על יכולת חושפנות של פרטים במוסיקה מבלי להגרר לעוקצנות בצליל.
אופי זה מאפשר לשבת, להאזין ולהנות מהמוסיקה במשך שעות ארוכות.

חטיבות ה"מיד-בס" והבס במגבר נוטות לכיוון של אופי צליל מדוייק ומהיר, קולות (ווקאל) זמרים נשמעים צלול וברור והבס מהיר מאוד, מתחיל, עוצר ומתחיל שוב – הכל בשליטה קפדנית.

מי שמחפש צליל "שמן" לא ימצא אותו כאן וגם לא כוח מאסיבי אגרסיבי שמדביק את הבטן לגב.

העניין כאן הוא להיות קצבי ומדוייק. 

עדכון – גירסה חדשה

לקראת סיום ביצוע הבדיקה, הודיע היצרן כי הוא משדרג את יחידת ההגברה בדגם זה ומכפיל את הספקה  מ- 50 וואט לערוץ ל-100 וואט לערוץ.
לקוחות קיימים יזכו לשדרג את מגברם הקיים תמורת 150$ בלבד (בארה"ב).
גרסה זו עושה את דרכה לארץ הקודש, נשמח לבדוק אותה ולעדכן על השינויים.

מחיר 6,875 ש"ח (גירסת 50 וואט)

הבדיקה בוצעה באדיבות אודיו פידליטי

לדיון בפורום לחץ כאן

נתונים

הספק: 2X50Watt ב-8 אוהם
טווח תדרים: 100Hz to 20kHz +/- 0.3 dB; 20Hz -0.9 dB; 80kHz -3 dB
THD :< 0.05% from 20Hz to 20kHz @ 10W, 8-ohm load
דמפינג פקטור: 4000
מידות: גובה-4.445 ס"מ, רוחב-22.6 ס"מ, עומק-40.64 ס"מ

הערה: עקב סוג ספק הכוח במגבר ש"מפיץ" גלי RF, לא מומלץ להניח בקרבת מקום טיונר רדיו אנלוגי מכיוון שקליטת הרדיו תשובש.

מערכת הבדיקה

מקורות: CDP Harman Kardon hd760, Marantz 5400, סטרימרים שונים

רמקולים: Totem Hawk, Gale gold monitors, Triangle Titus, HWS 585, Mirage OM14

כבלים: Kimber


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

1:00
  /  
02.03.2007
  
כתיבה וצילום - LiorC

1