השוואות פתרון GIGABYTE למכשירים מבחינת בחירת הטכנולוגיה:
rnהחומרה של GIGABYTE נתפרה ל- MCE אם כי כנראה ניתן להפעילה גם עם מערכות מתחרות אחרות, שרצות על XP.
השוואת תוכנה:
rnMCE – התוכנה שהמכשיר הותאם לה
http://www.microsoft.com/windowsxp/mediacenter/default.mspx
rnלא עברה גיור של תפריטים אבל יודעת להציג את כל העברית של התוכן בלי טעויות כפי שגם MEDIA PLAYER יודעת להציג נכון . בנוסף, צורת התמחיר שלה כמערכת ולא כתוסף ל-XP גורמת לכך שהיא פחות אטרקטיבית מבחינת תמחור, בייחוד עבור משדרגים. לאלה שווה לבדוק את האלטרנטיבות, שחלקם חינם וחלקם בעלות הרבה יותר נמוכה.
GBPVR
MEDIA PORTAL/
SAGETV
rnכמעט לכולם יש גם SKIN תואם MCE. העובדה שתוכנות אלו אפילו מופיעות עם ורסיות שמזכירות את MCE ועובדה זו גרמה לבני להגיב בקצרה – ראיתי תוכנה כזו כבר פעם (והוא לא ראה) וזה אומר הכל. מול חוסר התמיכה בתפריטים של MCE הרי משתתפי פורום HTPC באתר של HOMETHEATER יצרו ורסיות עם תפריטים בעברית לשלושת תוכנות אלו. מול MCE מבין התוכנות שנתמכות הכי טוב בעברית יש לציין את GBPVR, אחריו באה SAGETV שהיצרן מעלה את התמיכה בהדרגה מורסיה לורסיה ולאחרונה יש עבודה מסיבית באתר לתמיכה מלאה בMEDIA PORTAL בגלל היותו קוד פתוח!
rnבהשוואת יתרונות GBPVR ו-MEDIAPORTAL בשפע תוספות ה-PLUGIN שנוצרו לה. מצד שני לא כולם יציבים ומתאימים לורסיות אחרונות ככה שיש להתקין רק כאלו שנבדקו עם הורסיה האחרונה ושגם קיבלו חוות דעת טובות.
העברת המדיה ברחבי הבית ולמכשירים ניידים.
rnהרבה פעמים אתה מעוניין לאפשר למחשבים אחרים בבית או למסכים אחרים לאפשר לראות מדיה הנמצאת בדיסק של מערכת MCE. לMCE יש תוכנה שמאפשרת להזרים את המדיה גם למכשירים נוספים בעזרת MEDIA EXTENDER למשל לXBOX. גם לתוכנות האחרות SAGETV GBPVR יש אפשרות לשים קליינט נוסף מרוחק, לרוב HAPPAUGUE MVP שכבר אלחוטי, או פשוט מחשב נוסף.
rnלגבי האלטרנטיבות ותמיכה בעברית, בגלל ש-GBPVR יוצר מחיצות עם שמות הקלטות הסדרה בעברית, אזי למכשירים הזרמת וידאו מדיסק מרוחק כמו NOWCOM 500NC ,שתומך בעברית, יש נוחות בשימוש בו.
rnשימוש נוסף הוא הורדת הקלטות למכשירים ניידים, למשל לנגן MP 4 לפני נסיעה ארוכה עם הילדים. ל MCE יש יתרון יחסית בהעברת סרטים למכשירים ניידים שתומכים בפורמט תמונה של MCE כמו CREATIVE וגם עם מוצרי צד שלישי תמיכה בבקרה מPOCKET PC יותר טובה. מצד שני העובדה שMCE מנסה להגן על זכיות יוצרים גורמת לחסימה של העברת חלק מהתוכן ביחס לנגנים רגילים.
אינטגרציה המכשיר עם MCE והתוכנות האחרות במחשב:
rnהאינטגרציה של התוכנה עם הלחצנים לבחירת התפריט טובה ויש מעט תוכנות אחרות שיש להם אינטגרציה כזו. האינטגרציה עם ה-VFD יחסית עלובה ביחס לתוכנה וחומרה כמו IMON VFD שמופיע גם כ-OEM על מספר מחשבים ANHIX SILVERSTONE וכדומה. IMON נותן גם אינטגרציה לתוכניות שונות אחרות על PC עם שלט משלו. כאן ניתן לקבל חלק מהתכונות שבתוכנת IMON בעזרת תוכנת BYREMPOTE HIP. חסרון שלט זה ביחס לIMON בחוסר עכבר עליו וגם צריך לציין לטובה שIMON מכיל תוכנת FRONT END לא רעה לבחירה בין תוכניות שונות – שזה הגישה השניה – להשתמש בתוכנות הטובות מכל יצרן מאשר לבחור מערכת מוכללת כמו MCE.
rnהפעלת הMCE על ידי ה-KEYBOARD נחמדה והשימוש ב-RF מבטיח שתוכל להפעיל אותו ללא קו ראיה מלא ובמרחק עצום 10 מטר ומעלה שזה תוכנה ששלטי IR רבים ובכללם מקלדת מיקרוסופט של MCE עצמה נופלים – אבל חוסר בלחצני מדיה עליו מורידים יתרון זה כמו אפשרות דפדוף במדיה, עצירה ושינוי עוצמה.
השוואה למוצרים מתחרים:
rnמבחינת צורה ושימוש זה עניין של טעם – וגם פונקציונליות. במארזים גבוהים ניתן להוסיף כרטיסים כמו כרטיסי וידיאו למשחקים מ- ATI ו-NVIDEA וניתן לראות לדוגמא מערכת מתחרה ומארזים מתחרים כמו MOZAR THERMALTEK
http://www.cec.co.il/catalog/product_info.php?cPath=120_144&products_id=1111
rnאו סדרת הקופסאות של SILVERSTONE LC16 שבא בנוסף עם כפתור סיבובי ומסך VFD שימושי. גם אותו ניתן לבנות עם לוחות VIIV של ASUS, GIGABYTE או MSI או DFI.
http://www.lascala.co.il/products-lc16m.htm
rnושניהם באים עם VFD שימושי יותר מבוסס IMON – אבל צריך לזכור שקופסאות אלו גדולות יחסית אבל מצד שני ניתן לשים בהם כרטיס מסך למשחקים שבו מכשיר זה לא מאפשר.
rnיש גם תצורות שמבוססות כרטיס מסך חזק עם מחשב חלש יותר וזול יחסית כמו AMD 64 רגיל כמו AHANIX DVINE
http://www.digitize.co.il/ahanix.html
rnאני אגב, כותיק יחסית בתחום, בעל ה HTPC השוכן בקופסא הקטנה מממיר של ASUS PENDUIT R, המגבלות שלו תמיכה במחשב חלש יחסי, רועש יחסית כי יש צורך לפנות חום בצורה אקטיבית מהקופסא, וכמובן לא באותה סקלה הזו של ביצועים.(הבעיה הנפוצה בעיה בניגוד HD TS).
השוואת מעבד שנבחר מול אלטרנטיבת LIFE! AMD:
rnהחומרה שנבחרה היא VIIV על PENDIUM D – בחירת מחשב חזק מאפשר לבצע הצגת רזולוציה גבוהה HD ואף לבצע שיפור התמונה על המעבד במקום להעביר את המשימה לכרטיס מסך ייחודי כמו NVIDIA PURE VIDEO. מצד שני מחשב זה לא יצטיין במשחקים כי לא ניתן להחליף בו כרטיס מסך. בורסיה של GIGABYTE של הדור הבא כבר מתוכנן כרטיס PCI-E למטרת החלפת כרטיס מסך.
rnולגבי VIIV מבחינת ביצועים – היא זהה בביצועה די הרבה לLIFE! של AMD לפי בדיקות TOMS HARDWARE.עבור PENTIUM D וגם AMD SOCKET 2 שניהם DUAL CORE ומגיעים בהתאם לביצועים דומים. 930 PENTIUM D דומה לביצועים של AMD X2 3800+ ראה:
http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=237&chart=72&model2=322
rnבדוגמא הזו בחרתי תהליך של המרה של מדיה מסוג לסוג שזה די זהה לתהליך פענוח של תמונה עם שיפור תמונה בהמשך. בDIVX הם עוד יותר דומים. מבחינת מחיר אינטל קצת יותר זולה בתחום הזה לאחר הוזלת מחירים רצינית ב-30% (בין היתר בגלל התחרות אשר הינה לטובת הצרכן) אבל AMD צורכת פחות חשמל כי עובדת בתדר נמוך יותר, היינו יש פחות בעיות של חימום במערכת. 65 ואט ל-AMD מול 95 ואט לאינטל ויחס דומה נמצא גם במערכות לוח אם. זה גם הסיבה אגב מדוע עדיין בשרתים צפופים של חוות אתרים עדיין מעדיפים AMD .
וקצת על הדור הבא של מחשבי MCE HTPC וגיגה בייט בתוכם
rnורסיית ה-Core Duo של אינטל מבוססת ארכיטקטורת הניידים הזעירה (יונה) בצריכת חשמל שאינטל התחילה בקו יצור לאחרונה, היא כנראה הפתרון שכל יצרני HTPC הראשיים ילכו עם הזמן, כמו AOPEN כבר בימינו עם הEPC
http://global.aopen.com.tw/products/epc/EPC945GT-m8.htm
rnשאפשר הורדת הרעש מאוורור ויצירת החום ממכשירים שצריכים להימצא גם בארונות חצי סגורים. גם GIGABTE מתכנת לצאת בסוף השנה לצאת עם קופסא קטנה מבוססת טכנולוגיה זאת בעוד הדגם הנוכחי דורש מקום מאוורר כמו ארונית מדפי סטריאו פתוחים. כמובן ש- AMD לא שוקטת ויוצאת עם ורסיה מבוססת ארכיטקטורה ניידים כפולת ליבה ה 64 X2 TURION MOBILE כבר השנה.
rnבמחשבים אלו המחשב חלש במידה מסוימת ביחס למחשבים הDUAL CORE ואפילו ביחס לבעלי ליבה בודדת מהיר ולכן בדרך כלל יש כרטיס- PCI-E שמאפשר הוספת כרטיס מסך חזק התומך בחומרה בתצוגה של HD בדרך כלל מ-NVIDEIA או מ-ATI עם תוכנה כמו PUREVIDEO.
תודות ל-RAFID מפורום הHTPC על העזרה.
מאמרי רקע לVIIV ו LIVE!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3196190,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3257483,00.html
rnקשור לתוכנת MCE
http://www.microsoft.com/windowsxp/mediacenter/default.mspx
rnקישור לתוכנת HIP BYREMOTE
http://www.byremote.com.au/
rnקישור למידע נוסף על MCE בפורום HTPC של HOMETHEATER
http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2186
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.