מזרימדיה: DViCO TViX 5000

אומרים שהחלטות מתבצעות כמעט מיד, ואת שאר הזמן עד "ההחלטה הרשמית" אנחנו מבלים בניסיונות לתרץ את ההחלטה הראשונית שלנו... ה-TIVX ...


המכשיר מבוסס, כמו מכשירים רבים אחרים, על ה- 8620 של חברת סיגמה דיזיינס, אשר הולכת וכובשת את שוק הנגנים בתקופה האחרונה. החברה אשר מייצרת אותו היא חברת DVICO הקוראנית אשר לה מספר מוצרים בתחום זה, וכן שרתי מדיה ועוד דברים מעניינים.

rnהמוצר מנגן את אותם סוגי תכנים אשר ראינו בעבר במוצרים של חברות כמו IO-DATA, JVC, ZENSONIC ועוד. כלומר, במוזיקה: OGG/WMA/mp3 ובוידאו DIVX/mp4/wmv/ts/divx hd.

rnנתחיל בכך שאת כל התכנים שנתתי למכשיר הוא הצליח לנגן בהצלחה יתרה.

rnהעניין בנגנים מסוג זה כיום הוא החיבוריות שלהם, עד כמה הם יציבים ויכולות ה-FFWD וה-REWIND שלהם.

חיבוריות rn

דבר ראשון, צריך לומר שהמכשיר אינו גדול כפי שהוא נראה בתמונות, והדבר הופך ברור כששמים לידו דיסק DVD (במקרה זה, עותק PAL של ספיידרמן). rn

rn

המכשיר כולל מספר חיבורים, מקור התוכן הראשי שלו הוא גם הסיבה לצורה ולגודל המעניינים של המכשיר. המכשיר כולל בתוכו מקום לדיסק קשיח בגודל 3.5" אשר ניתן להכנסה דרך מעבר מיוחד בתחתית המכשיר.

rn


rnחיבור הדיסק הוא פשוט וקל ביותר, ודורש חיבור של שני ברגים למסגרת והדיסק פשוט מחליק פנימה ולא ידע כי בא אל קרבו…

rnניגון תכנים מהדיסק הפנימי קל ביותר ודורש לחיצה על כפתור בשלט (או דרך התפריט) ואז בחירה של הקובץ הדרוש. חשוב לציין שבניגוד לנגנים אחרים, המכשיר מאוד דקדקן בשם וסוג כל קובץ. כלומר, אם משנים את השם של קובץ TS לסיומת MPG (דבר שיעבוד במרבית המכשירים שבדקתי), המכשיר פשוט לא יזהה אותו ולא יצליח לנגן אותו.

rnהמכשיר כולל מספר יציאות וידאו, הראשונה והחשובה מבין החיבורים היא יציאת DVI. בעוד שמכשירים רבים בתחום מתקשים מאוד בניגון דרך DVI, בין אם בשל תמיכתם (הכפוייה, בד"כ) בהצפנת HDCP או אולי בשל בעיות תאימות. את המכשיר בדקתי על מספר רב של מסכים (לשמחתי תזמון הבדיקה חפף בדיקה של כמה פלאזמות…) והמכשיר עבד היטב עם כולם. ל-TIV5000 מספר רזולוציות קבועות ואפשרות לעבוד ב-50 הרץ או 60 (מה שהמכשיר קורא "PAL” או "NTSC”(. הפורמטים השונים מוצגים על גבי המסך LCD הקטן בראש המכשיר, וכפתור TV OUT על השלט מאפשר קפיצה בין הפורמטים השונים עד אשר רואים תמונה.

rnבנוסף ליציאת DVI, יש למכשיר יציאות קומפוזיט SVIDEO וקומפוננט. את האחרונה השוואתי ליציאת ה-DVI ואין בכלל מה להשוות. ליציאת ה-DVI של המכשיר יש יתרון ברור על הקומפוננט, מדובר על קפיצה רצינית באיכות ולכן מומלץ לעבוד עם המכשיר במצב DVI אם המסך שלכם הוא מסך HDTV.

rnלמכשיר גם חיבורי אודיו דיגיטליים ואנלוגיים. את היציאות האודיו האנלוגיות לא טרחתי לבחון מבחינת איכות, שכן מרבית המשתמשים פשוט יחברו חוט קואקס או אופטי הישר לרסיבר שלהם. איכות האודיו זהה למכשירים אחרים, ולא חוויתי בעיות מיוחדות עם חיבור זה.

rnלמכשיר שלושה חיבור USB, חיבור USB מסוג B (קליינט של USB) ושני חיבורי HOST. החיבור הראשון מאפשר חיבור של המכשיר הישר למחשב, מה שהופך את הדיסק הקשיח ששוכן בתוכו לדיסק נייד. מצאתי את עצמי מייחל שיוסיפו למכשיר ידית קטנה, מה שהיה הופך אותו לשרת דיסק נייד נוח במיוחד. מהירות החיבור לדיסק תואמת חיבורי דיסקים חיצוניים אחרים, ולא ראיתי בעיות מיוחדות עם חיבור זה, שהוא נוח למדי. חשוב לציין שכאשר המכשיר משרת את חיבור ה-USB, לא ניתן לתפעל את המכשיר לדברים אחרים, וזה טיפה חבל.

rnבנוסף, המכשיר מספק שתי כניסות USB2 מסוג HOST. הדבר מאפשר למכשיר לקבל כניסות של דיסקים חיצוניים נוספים, מה שמאפשר לו אפקטיבית לשרת יותר מאשר TERABYTE אחד, תוך שימוש בשלושה דיסקים של 500GB, למשל. rn

המכשיר תואם ל-NTFS, אולם בנסיונות שונים, תכנים מסויימים התקשו בניגון דרך חיבור חיצוני. הקושי היה בעיקר בסוג מסויים של קבצי TS, למשל פרקים מסויימים של BATTLESTAR GALACTICA אשר ניגנו ללא בעיה מהדיסק הפנימי של המכשיר. עם תכנים אחרים, לאו בהכרח בעלי קצב ביטים גבוה יותר (למשל SHREK2 של C MORE HD), לא ראיתי בעיה כלשהי. סביר להניח שמדובר בבאגים אשר יפתרו בגירסאות עתידיות של תוכנה. rn


rnבנוסף לחיבורים אלה, המכשיר מאפשר חיבור של רשת דרך SMB. בגרסאת התוכנה שהגיע עם המכשיר, הוא קיבל ללא בעיה מהרואטר שלי, אולם התקשה בכך (בדיוק כמו ב-Z500) עם גירסא מאוחרת יותר של תוכנה. שיטת החיבור של המכשיר לרשת היא דרך פרוטוקול SMB (שיתוף קבצים פשוט של מיקרוסופט). הבעיה עם טכנולוגיה זו, ולאו דווקא במימוש של המכשיר שלה, הטכנולוגיה הזו פשוט לא מתאימה ל-STREAMING של קבצים ברוחב פס כמו של HDTV. השיטה גם דורשת, בדומה למכשירים אחרים שיש להם אפשרות כזו, פתיחה של משתמש GUEST לרשת, דבר שאינו מומלץ למי שאין לו חומת אש בבית. המלצתי היא להשתמש בנגן לחיבור דיסקים בלבד, יש לקוות שהחברה תוסיף שיתוף קבצים דרך UP&P בעתיד.

rnחיבור מעניין נוסף הוא חיבור המדיה אשר צפוי לאפשר חיבור של מקלט HDTV עתידי של החברה (ככל הנראה מיועד לשיווק בארה"ב ובמזרח הרחוק). המכשיר מוכן כבר לאפשר הקלטה של תכנים מרסיבר כזה. יש להניח שיהיו אנשים שישתפו את התכנים שהם יקליטו בדרך זו דרך האינטרנט. rn

פרט לחיבורים אלה, יש מאחורי המכשיר רק עוד דבר אחד – מאוורר אשר אמור לקרר את הדיסק אשר שוכן לו במסתור הפנימי של המכשיר. הבעיה של העיצוב הוא שלא תכננו את יציאות האוויר של המכשיר, מה שגורם למאוורר לעבוד טיפה "כבד" ולהרעיש. מצאתי שהעמדת המכשיר על רגליות גומי משפרות דבר זה מאוד, ומפחיתות את רמת הרעש. בנוסף, ניתן לשלוט בתוכנה במהירות המאוורר. לא ראיתי בעיה מיוחדת גם בעבודה במצב סיבוב איטי, גם לאורך זמן.

פיצ´רים


rnיש לציין שמאז שקיבלתי את המכשיר לבדיקה, החברה בקוריאה שיחררה מספר עדכונים של תוכנה. בכל אחד מהעידכונים חל שיפור משמעותי בתפקוד, יציבות ובאופציות השונות שהמכשיר מספק. הדוגמא הטובה ביותר היא של מסך ה-INFO אשר בגירסאות המוקדמות היה נותן רק מידע קצר על הפרטים הטכנים של הסרט (לא כל המידע עדיין מופיע כראוי בכל סוגי הסרטים). לחיצה חוזרת כיום מאפשרת ראיה עם סוג של SCROLL BAR אשר מציג כמה מהסרט עבר ובלחיצה נוספת, עוד כמה זמן נותר לסרט.

rnאופציה נוספת שהתווספה היא מהירות קדימה ואחורה אשר באמת עובדת. במרבית המכשירים, הבעיה המרגיזה ביותר שנתקלתי בה היא מעבר לנקודה מסויימת בסרט. מרבית המכשירים נתקעים או לא מסתדרים עם מהירות גבוהה קדימה או אחורה, ואו שזה לא עובד, או שזה עובד גרוע.

rnה-TVIX 5000 אינו כליל השלימות בתחום הזה, אולם הוא אחד מהמתקדמים בנושא זה. בניסיונות השונים שלי להכשיל אותו, הוא כשל מספר מועט של מקרים לעבוד. האפשרויות להעברה קדימה ואחורה הן משמעותית טובות ממכשירים אחרים. למכשיר יש כפתור GOTO אשר מאפשר קפיצה לכל נקודה בסרט על ידי ציון הזמן שאליו אנחנו רוצים להגיע. דבר זה שימושי מאוד כשמפסיקים סרט באמצע ואז רוצים לחזור בדיוק לאותה נקודה.

למכשיר גם אפשרות לקפוץ 15 שניות קדימה ואחורה. הדבר נוח מאוד כשהוא עובד. לעיתים זה קופץ לאותה נקודה בזמן (מדובר על קבצי TS שאין להם במקרים רבים את המידע הנחוץ בכדי לאפשר למכשיר לקפוץ קדימה בדרך זו). הדבר שימושי מאוד לאנשים לחוצים על זמן אשר מעוניינים לדלג על פרסומות (למשל על כמה השניות הראשונות של הפתיחה ב-BATTLESTAR GALACTICA, או על הפתיחה של סרט או סדרה אשר מעכבים אותנו מצפיה בעלילה עצמה).

rnמעבר קדימה ואחורה בזמן ניתנים בעזרת חיצים שמאלה וימינה ומאפשרים הרצה בקצב של פי 2, 4, 8, 16 או 32. פעולה זו לא תמיד עובדת בכל הקבצים, אולם היא יציבה למדי ונוחה מאוד. rn


rnכמו מכשירים אחרים, יש למכשיר השהייה קלה במעבר בין קבצי TS. כמו במקרים אחרים, המלצתי היא לאחד קבצים כאלה בעזרת תוכנה כגון HDTVTOMPEG2. הפונקציה של GOTO עובדת נהדר במקרה זה ומאפשרת גישה לקטעים שונים בסרט בלחיצת כפתור. מצאתי שאופציה זו, אשר אני לא ראיתי כמותה במקומות אחרים היא שימושית להפליא עם המכשיר ונוחה ביותר.

rnהשאלה שכולם שואלים בוודאי היא מה איכות התמונה של המכשיר. בחיבור קומפוננט לא ראיתי הבדל משמעותי בין מכשירים אחרים לבין ה-TVIX, אולם ב-DVI היה שיפור משמעותי. חשוב לציין שהמכשיר לא נבדק זה לצד זה עם מכשירים אחרים (לפחות לא על ידי), אולם כשצפיתי בסרטים כגון שרק2 או האלמנט החמישי, ראיתי בהחלט פרטים חדשים.

לחצו כאן בשביל לקבל את התמונה ברזולוציה מלאה (זהירות: קובץ גדול)

rnתכנים ב-50 הרץ (שרק2, שר הטבעות, המחברת, ועוד רבים וטובים) נראו טוב מתמיד על המכשיר, כזכור – זה אינו נכון בחלק מהנגנים (בעיקר כאלה של IO-DATA כגון ה-JVC 100). את המכשיר, כאמור בדקתי עם מספר פלאזמות שונות ובמספר רזולוציות. גדולתו האמיתית מתגלה עם מכשירים שמסוגלים לפענח 1080i כראוי, והפרטים שנראים הם פשוט לא יאמנו.


לקח לי הרבה נסיונות להגיע לצילום הספציפי הבא. התמונה היתה פשוט סוף הדרך – לילו נראתה כל כך ברור וחד שניתן היה להבחין באגלי הזעה בהתהוותם על פניה. המצלמה שלי פשוט לא מצליחה לעמוד במשימה של לייצג את איכות התמונה האופן מספק.

rnהתמונה הבאה נותנת כיוון כללי ורמז לאיכות שאפשר לצפות מהמכשיר עם תוכן מתאים.

rnלמכשיר יש אפשרויות ZOOM ו-SHIFT שונות אשר נוחות מאוד כאשר מנסים להיפטר מלוגו או מהפסים השחורים מעל ומתחת לסרט. קל מאוד לתפעל אותם והם גם יכולים לשמש את בעלי המקרנים שמשתמשים באפשרויות MASKING (מעל או מתחת).

תפעול המכשיר וניווט בין האופציות קל מאוד ללימוד ולתפעול וכל אחד יכול לעשות זאת. המכשיר יציב מאוד ולא נתקע אפילו פעם אחת לאורך כל הבדיקות שלי. זה בהחלט נדיר ומרשים מאוד באקלים הנוכחי של מכשירים מבוססי SIGMA DESIGNS.

שליטה ובקרה
rnהשלט נוח מאוד ללמידה וכבר כולל אפשרויות עתידיות אשר יתווספו למכשיר עם הוספת מקלט ה-HD שלו (למשל פעולת הקלטה). יש שמועות גם על מקלט DVBT אשר יאפשר קליטת שידורי ניסיון אשר פועלים כיום (אולם יש רמזים ששידורים אלה יקודדו בעתיד בכדי להכריח את המנויים לרכוש את המקלטים שלהם בארץ בלבד). rn

אחרי דקות מספר ניתן בקלות לתפעל את השלט הארגונומי ללא צורך להביט בו. לרוע המזל, השלט אינו זוהר בחשכה, אולם קל מאוד להפעילו בגלל צורתו הארגונומית. rn

למי שצמוד למכשיר עצמו, ניתן להפעיל את המכשיר על ידי לחיצה על המעגלים המבריקים בראש המכשיר. לחיצה קלה על המקום המתאים בעיגול יפעיל את הפעולה הרשומה לידו. ניתן להפעיל את כל הפעולות הבסיסיות גם ללא שלט, מה שעדיין לא ראיתי במכשיר מסוג זה עדיין. rn

בבדיקותי הצלחתי להפעיל קבצי IFO של DVD אשר הועתקו לדיסק של המכשיר, אולם צריך לזכור שהמכשיר אינו מיועד להחליף נגן DVD. לשם העברת קבצים למכשיר דרוש DECRYPTER של DVD, ולכן, אם רצוי לשלב עם המכשיר נגן DVD זול, אלא אם כן מרבית התוכן שלכם מגיע ממקורות DIVX וכיוצ"ב.

rnאת עבודתו המכשיר עושה נאמנה, אם כי כמו כל המכשירים האחרים בתחום, הוא אינו מושלם. מבחינת איכות תמונה, המכשיר מוציא תמונה מדהימה דרך יציאת ה-DVI, וגורם לי שוב ושוב לחשוב שעם מכשירים כאלה אין הרבה לאן להתקדם עם HD DVD או BLURAY… התמונה היתה פשוט יוצאת מהכלל בכל המסכים שחיברתי אותו.

rnדבר מעניין אחד הוא שניתן היה להגדיר רזולוציה 1024 על 768 על המכשיר עצמו, והפלאזמה זיהתה את זה מיד – מה שנתן את התמונה הטובה ביותר על גבי מסכי 42 HDTV פלזמה. במכשירים רבים אחרים, צריך להשתמש ב-1080i, מה שדורש גם מהמסך עצמו לעשות עיבוד תמונה נוסף (דבר שעלול לגרוע מהתמונה בגלל עיבוד תמונה כפול).

זום – פיצ´ר אדיר אשר אני מניח שלא כולם יבינו עד כמה הוא חביב עד שישחקו איתו מעט. לחיצה על כפתור הזום מאפשר מעבר קל בין 16:9 לבין 4:3. לחיצה למצב ZOOM MODE מאפשר שימוש בחיצים בכדי לעשות זום לתוך התמונה. לחיצה על ZOOM במצבים אלה מותח לצדדים ולמעלה את התמונה, כך שבמספר לחיצות ניתן בקלות להעלים את הפסים מעל ומתחת לסרט, וכן לצמצם את המידע שנאבד כתוצאה מכך למינימום. לחיצה על ה-SCROLL מאפשר פעולה דומה רק של הזזת התמונה (SHIFT למעלה או למטה שימושי מאוד עבור בעלי מקרנים).

rnמומלץ לרכוש עם המכשיר דיסק גדול ולדאוג ליידע את המכרים שלא לדאוג גם לא שומעים מכם דבר בכמה השבועות הקרובים, אתם תזדקקו לזמן הזה בכדי לנסות ולהיגמל מההתמכרות של HDTV…

המכשיר נבדק באדיבות היבואן: העולם הדיגיטלי
rnrn

שרשור ההבדלים בין המכשיר לבין Z500 והערות על המכשירים


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
18.04.2006
  
מאת: עפר לאור

1