את חברת BELKIN רבים מאיתנו מכירים. הם מייצרים סוגי כבלים וממירים רבים בתחומים שונים ובעיקר בתחום המחשבים. כיום אנחנו מתחילים לראות את הכניסה שלהם לארץ, דרך היבואן APEX.
rn1. הוא כבל HDMI/DVI ל-HDMI/DVI (כלומר, אפשר לרכוש אותו בכל קונפיגורציה)
rn2. הוא משמש כמאריך טווח
rn3. הוא משמש כ "מעבד תמונה על כבל".


rnהמכשיר מגיע עם שני כבלים לפי הדרישה (HDMI ל-DVI או HDMI ל-HDMI) באורכים שונים. לבדיקה קיבלתי כבל אחד מכל סוג, אשר מאפשר למכשיר לשמש למעבר מ-HDMI ל-DVI.

rnהכבלים של בלקין באיכות מצויינת ופשוט נראים ומרגישים נהדר. קל מאוד להכניס ולהוציא אותם והם יכולים בכבוד להתחרות בכל כבל אחר ב-HDMI או DVI.



rn1. CONTRAST STRETCHER
rn2. SHARPNESS ENHANCER
rnהבעיה הגדולה של CONTRAST STRETCHING הוא שהיא פועלת על המסך ככלל. הבעיה היא שכאשר התמונה בהירה באיזורים מסויימים וכהה באחרים, פעולה זו אינה אפקטיבית, והפרטים אינם בולטים. ה-RAZOR בעצם עוקף את הבעיה באלגנטיות על ידי זיהוי שטחרים בתמונה שהם קנדידטים טובים לפעולה (למשל חולצה של מישהו, או פנים) והתעלמות מאיזורים שלא ירוויחו מהפעולה. CONTRAST STRETCHING לוקאלי (כלומר, באיזורים מוגבלים בתמונה) היא פעולה חדשנית למדי ואפקטיבית למדי בהדגשת פרטים שקשה באופן נורמלי לשים אליהם לב.
rnאת הפעולה השניה, שיפור החדות של התמונה, בד"כ מבצעים באופן די לקוי במרבית המערכות. בד"כ מדובר על פילטר בעייתי אשר גורם ל-RINGING בתמונה. את פעולתו הוא מבצע על ידי הדגשת הגבולות בין איזורים כהים לבהירים ולכן גבולות בד"כ יקבלו "צלצול" (פס דק נוסף בסמיכות לגבול האובייקט).
rnגם כאן משתמש ה-RAZOR בזיהוי איזורים בתמונה ועל ידי שימוש בהרבה יותר נקודות אשר מושפעות מסביבתן, הוא מסוגל לתת יותר פרטים ללא "RINGING" (גבולות כפולים ליד כל אובייקט, אשר מאוד נפוצים במרבית הפתרונות הקיימים כיום).

rnאת האפקט במלואו ניתן לראות בתמונה מעל אשר במקור היא ריבוע אפור 60IRE על רקע שחור מוחלט (0IRE). המכשיר מוסיף גבול לבן עדין לצידי האובייקט ובכך משפר את חדותו ללא גבולות כפולים.
rnrnrn
rnהתועלת המיידית היא יותר פרטים בתמונה ותמונה יותר "חדה" ובוהקת. האם אנחנו רוצים תמונה חדה ובוהקת יותר?
rnכאן הדעות מתחלקות. לשם כך ביקשתי שתביטו בתמונות למעלה ותנסו להחליט מי מוצאת חן בעיניכם יותר – התמונה בחצי הימני או השמאלי…
rn1. לא ניתן לקבל תמונה מכויילת, התמונה הסופית היא מעובדת לחלוטין ומיועדת לתת מקסימום פרטים.
rn2. במקורות שיש בהם כיווץ (רוב המקורות), מבט מקרוב, או לחדי עין גם מרחוק, יודגשו גם אפקטי הכיווץ בגלל ה-SHARPNESS המחוזק. במקורות בעלי רעש, הרעש יוגבר (כלומר, התמונה תהיה יותר גרעינית).
rnהמכשיר ספציפית מחפש איזורים בטווח ה-IRE האמצעי, כלומר לא תראו אותו הופך סצינת לילה לסצינת יום. אולם, תמונה רוויה תהיה יותר דרמטית, ואנשים שאוהבים לשים את מצב ה-SHARPNESS שלהם למספר גבוה, יהנו יותר מאלה שאוהבים SHARPNESS נמוך.
rnבקיצור, זה לא מתאים לכולם, אלא לכאלה שאוהבים תמונה חדה (במצב HIGH, תמונה חדה עד זוב דם).