לצערי, מדובר במחלת נפש לא קלה – היכולת לזהות בעיות ותקלות (אפילו קלות או מהירות) בוידאו עד רמת הפיקסל או הפריים…
rnלכן, עם "גלישתי" המתמדת לשיפור איכות הוידאו, לא היה מנוס משימוש בפרוססורי וידאו – אותם יצורים נדירים (בארצנו) אשר יעודם הוא לשפר מקורות וידאו לפני הצגתם על גבי תצוגות ברזולוציות שונות. חשוב לציין שלכל תצוגה כיום יש מעבד תמונה אשר מאפשר לה להציג תכנים ממקורות שונים ולהמיר אותן לרזולוציה הטבעית של המסך (עבור מסכים דיגיטלים אשר להם רזולוציה קבועה).
שיעור היסטוריה
מקור הטכנולוגיה במקרני CRT הוותיקים. אלו המקרנים הראשונים, והבעיה שנוצרה עם הגדלת המסך היתה שקווי הסריקה של ה-CRT היו רחוקים זה מזה. מכיוון שמקרני CRT מציגים את מספר הקוים ללא יכולת לשנות את מספרם – הדבר הגביל את גודל ההקרנה כפונקציה של מספר הקווים במקור. באותה תקופה, הרזולוציה היתה מוגבלת בארה"ב ל-480 שורות, מה שדרש לא מעט משחק (בעיקר טשטוש מכוון של הקו בכדי להקטין את המרווח הנ"ל) בכדי להפוך את התמונה לפחות בעייתית. מכפילי קו (LINE DOUBLERS) היו מכשירים זולים שמטרתם היתה לשעתק את התוכן של כל שורה מהשורה הקודמת ובכך לאפשר מרווחים קטנים יותר בין קוי הסריקה, גם כאשר שטח ההקרנה גדל. עם השנים נולדו להם LI
rnNE TRIPPLERS וגם LINE QUADRUPLERS אשר ניסו לשפר נושא זה עוד ועוד. כמובן שעם שכפול מגיעות בעיות חדשות – JAGGIES. תופעת המדרגות אשר נוצרת מכיוון שכמה שורות כוללות בעצם בדיוק את אותו מידע, ולכן התחילו המערכות להשתמש בעיבוד תמונה.
rnהייחוד של מוצרים אלה נוצר בגלל ש-DVDO חשבו בגדול, הם יצרו צ'יפים אשר מכשירי ה-ISCAN היוו בעיקר פלטפורמה דוגמא בכדי להציג (SHOWCASE) את הטכנולוגיה שלהם. הטקטיקה עבדה, ובדומה למתחרה הגדולה של החברה (FAROUDJA אשר נרכשה על ידי חברת GENESIS) גם DVDO נרכשה על ידי SILICON IMAGING, חברה שעד אז עסקה בעיקר בתחום הוידאו למסכים דיגיטליים למחשבים. הרכישה אפשרה ל-SILICON IMAGING למנף את תחום הוידאו לקולנוע ביתי, ובהמשך הפכה משמעותית מאוד בתחום הצ'יפים לפיענוח DVI, HDMI ועוד.
rnלכשראו אנשי DVDO שהטכנולוגיה אינה מתקדמת בתחום הזה, הם פרשו מ-SILICON IMAGING והקימו חברה חדשה בשם ABT = ANCHOR BAY TECHNOLOGIES. חברה זו יצרה את ה-ISCAN HD, הסקיילר/פרוססור הראשון מבית DVDO. החברה אפילו רכשה את השם DVDO מחדש והאתר www.dvdo.com מפנה אתכם ל-ABT.
rnrnrnrn
rnrn
rnכך יוצא, שבמסכים רבים חיבור למכשיר מסוג זה יכול להניב שיפור מדהים באיכות התמונה. יש לציין שהשיפור בכל מסך שונה בהתאם לאיכות העיבוד במסך עצמו וברזולוציה של מסך זה. השיפור הופך דרמטי יותר ככל שהמקור ברזולוציה נמוכה והמסך גדול ובעל רזולוציה גבוהה ככל הניתן.
rnrnrnrn
rnrnrn
rnהמכשיר שונה למדי ממכשירים קודמים של החברה. בעבר, בתור הדגמת טכנולוגיה, הקופסאות של DVDO היו – קופסאות פח שחורות ללא יחוד. ה-VP30 כולל תצוגת LCD כחולה ויפה, פאנל אשר מאפשר שימוש במכשיר ללא שלט, תצוגת UI מרהיבה ונוחה מאוד לשימוש, ועוד פיצ'רים רבים שייעודם הוא להקל על המשתמש. במצב ADVANCED MODE, המכשיר נותן חופש למשתמש לעשות שימוש במלוא יכולתו. היכולת לשחק ב-TIMING עד רמת הפיקסל מאפשר השגת NATIVE RATE גם במסכים אשר רשמית אינם בהכרח אמורים לתמוך בו. הדבר דורש סבלנות, אך השליטה על כל פרמטר אפשרי בדרך כה פשוטה מהווה יתרון עצום על כל מכשיר אחר בקטגוריה זו.
rnrnrnrn
rnrn
rnrnהעיצוב של המכשיר שונה מגירסאות קודמות, שכן המכשיר כולל כעת 4 כניסות HDMI, כניסת RGBHV (בחמישה מחברי BNC מקצועיים) ויציאות RGBHV (שוב, על ידי מחברי BNC) ויציאת HDMI בודדת. האפשרות לברור בין 4 כניסות HDMI וכן כניסות רבות אחרות (שתי כניסות SVIDEO, שתי כניסות קופוזיט ושתי כניסות קומפוננט אשר ניתן גם להשתמש בהן בתור כניסות RGBcvS) – מאפשר למכשיר לקבל בעצם את מלוא כניסות הוידאו של גם משתמשים מתקדמים ולהוות סוג של מרכז עבור כל מקורות הוידאו.
rnrn
rnrnrnrn
rnrn
rnהמכשיר לא מסתפק בעיבוד וידאו וגם כולל כניסת אודיו אנלוגית אחת, ושני זוגות כניסות אודיו דיגיטליות (שתי כניסות אודיו אופטיות ושני קואקס) וגם מסוגל לקבל אודיו מכניסות ה-HDMI. יציאת האודיו יכולה להתבצע דרך חיבור ה-HDMI או דרך יציאות אודיו דיגיטליות של המכשיר. הדבר מאפשר למכשיר להאיט את האודיו בכדי שיהיה תואם לעיכוב אשר נגרם במעגלי עיבוד הוידאו. יש לציין שיש דיווחים רבים על תקלות שונות ובעיות תאימות במעגלי האודיו. בבדיקה שלי לא בדקתי כלל את מעגלי האודיו של המכשיר.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.