למרבית האנשים, איכות הצליל של MP3 מספיקה בהחלט.
לעומתם, האודיופילים מנסים תמיד להגיע לאיכות הצליל הטובה ביותר. לראייה, הם רוכשים מכשירי SACD בעלי דגימה איכותית יותר, וכן רוכשים מגברי מנורות ופתרונות שונים ומשונים אשר עולים הרבה יותר ונותנים שיפור שרוב האנשים יתקשו לשמוע.
ברוח זו, חשוב להסביר כי MP3 נועד בראש ובראשונה לתת פיתרון כיווץ סביר לתכני אודיו. כלומר, גדולתו אינו באיכות הצליל שבו אלא בדרכים שהוא משמר צליל באופן סביר ביחס ליחס הכיווץ שלו – עד כמה הוא מסוגל להקטין את גודל הקובץ בכדי שנוכל להוריד אותו באינטרנט.
זה בוודאי אינו פרמטר שמעניין אודיופיל ממוצע – שכן הוא בד"כ מזדעזע לשמוע צליל MP3 גם כאשר הוא מקודד ב-196Kbps… לכן, עם הזמן, אנו רואים פתרונות שונים להעברת תכני אודיו עם דגימות גבוהות יותר, וכן פתרונות (ע"ע AAC) אשר מסוגלות לספק לנו איכות צליל גבוהה יותר עם יחס כיווץ טוב.
חשוב להבין את משמעות העניין מכיוון ש-MP3, גם בקצבי סיביות גבוהים בעצם מאבד מידע. מדובר בקודק (אלגוריתם קידוד ופיענוח) שהוא LOSSY, כלומר, הוא משיג את קצב הנתונים על ידי כך שהוא מאבד מידע מן המקור.
במקרה שלנו יש לנו צליל נמוך (מסומן בכחול) חזק במיוחד, בעוד שצליל בתדר גבוה הסמוך אליו (מסומן באדום) הוא בעוצמה נמוכה יותר. בשל התכונות הפיזיולוגיות של האוזן, מרבית האנשים לא יזהו במקרה זה את התדר המסומן באדון מכיוון שהצליל החזק יותר בעצם מפריע לנו לשמוע אותו. בעצם הצליל האדום היה צריך להיות יותר חזק בכדי שנוכל לזהותו.
כמובן שמדובר בסוג של קירוב, מכיוון שבעצם מרבית האנשים שומעים את הצליל, אולם מתקשים להתייחס אליו בגלל עוצמת הצליל החזק יותר. לכן, יש אנשים שישמעו את הצליל החלש יותרת כאשר או בחוזק מסויים ויש אחרים שישמעו אותו גם כאשר הוא בעוצמה נמוכה יותר.
מכיוון שאלגוריתמים אלה בעצם מחפשים חזרות של מידע (במסמך, למשל, שימוש במילים חוזרות יגרור שמירה חד פעמים של המילה, וקישור למילה בכל פעם שהיא חוזרת על עצמה). כיווץ של קובץ אודיו בפורמט ZIP בד"כ יתן כיווץ של כ- 9% מעבר לקובץ המקורי. לעומת זאת, אותו קובץ יהיה כחצי גודל בפורמט APE.
בנוסף, לא ניתן להשמיע קבצי ZIP או לעשות להם STREAMING.
קבצי APE בפורמט MONKEY AUDIO בעצם מסוגלים לכל אלה. ככל שעולה הפופולריות של הפורמט, ניתן לשמוע אותו בדרכים שונות – כגון עם WINDOWS MEDIA PLAYER, עם WINAMP וכו'. בנוסף, הפורמט הוא חופשי והאלגוריתמים הם קוד פתוח.
המקודד עצמו ניתן להורדה באופן חינמי מאתר MONKEY AUDIO, וקיימים כבר תוכנות רבות בעלות תמיכה מובנית בפורמט הזה.
תהליך המעבר למצב של LOSSLESS COMPRESSION (כיווץ ללא הפסדים) הוא תהליך חשוב שעובר על כל תעשיית הקולנוע הביתי. חברות כגון DTS ו-DOLBY הכריזו על פורמטים חדשים בעלי כיווץ ללא הפסדים אשר מיועדים לדיסקי הדור הבא של הקולנוע הביתי (כלומר HD DVD ו- BD). הפורמטים של דולבי (MLP LOSSLESS ו- TrueHD) וכן של DTS (כלומר DTS LOSSLESS) יכנסו לשימוש בתוך כשנה.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.