XBMC – הסוד הכי (לא) שמור של מיקרוסופט
אז מה זה ה-XBOX הזה בכלל?
ה-XBOX הוא מכונת משחקים (console) מבית מיקרוסופט כמו ה-PlayStation 2 של סוני. ה-XBOX יצא לשוק אחרי ה-PS2, והיה לניסיונה הראשון של מיקרוסופט בתחום – בימים אלו מיקרוסופט מתכוננת להשקת ה-360 XBOX, במקביל (או יותר נכון – קצת לפני) ה-PS3 של סוני.
ה-XBOX היווה חידוש בזמנו, שכן החומרה, להבדיל מקונסולות אחרות, הייתה מבוססת רכיבי וטכנולוגיות PC ביתי, עם שינויים מינורים – לדוגמא, המעבד המרכזי (CPU) הוא למעשה Celeron מבוסס P3 128 Coppermine של אינטל במהירות ליבה של Mhz733. כמו כן, מכיל ה-XBOX MB64 זיכרון משותף, כרטיס מסך nVidia nv2a (משהו בין GeForce 2 ל-GeForce 3), צ'יפסט של nVidia (שלימים יצא בגרסא ל-PC ונקרא nForce), כונן DVD, דיסק קשיח, ארבע כניסות USB 1.1 ו-BIOS יעודי, המאפשר רק לקוד חתום (signed code) ע"י מיקרוסופט לעבוד.
ה-XBOX תומך בבסיסו (עם כבל מתאים) לתצוגת HD – 480p, 720p ו-1080i, ולאודיו AC3, כולל DTS.
מבחינת ביצועים, משחקים וכו', ישנן מלחמות עקובות דם דיגיטאלי מי מבין הקונסולות, ה-XBOX או ה-PS2 עדיפה, אבל אותנו זה פחות מעניין – כקהילה של אנשים שרוצים את המדיה שלה זמינה ובאיכות, מה יש לנו לעשות עם ה-XBOX?
קצת היסטוריה: בין אנדרו "שפנפן" יוהנג, d7o3g4q, RUNTiME, ו-Frodo
עם יציאתו לשוק, ככל קונסולה, גם ה-XBOX היה מיידית יעד לניסיונות פריצה ועקיפה של המגבלות המובנות – מאנשים החושבים שזכותם לעשות בחפץ שקנו כל העולה על רוחם, ועד אנשים המעוניינים לגנוב/לצרוב משחקים או לשחק משחקים שלא יועדו ל-"שוק" ממנו הם חלק.
אחד האנשים היה Andrew “Bunnie” Huang. אנדרו, דאז דוקטורנט מ-MIT, קיבל XBOX מתנה מחברתו, ולאחר מספר שעות משחק החליט לבדוק מה קורה בתוך הקופסה. לא אלאה אתכם בפרטים, רק אומר שאנדרו ייזכר תמיד כ-"מי שפיצח את ה-XBOX" .
לאחר מחקרו של אנדרו קרו מספר דברים – החלו לצאת לשוק mod-chips (מוד-צ'יפ) הכוללים BIOS חלופי או פרוץ המאפשר הרצה של תוכנות ללא חתימה של מיקרוסופט, פרויקטי "בישולי בית" (homebrew), כלומר קוד שנכתב ע"י מפתחים ביתיים, ולא חברות ענק עם קשר עסקי למיקרוסופט, וכמובן, איך לא, בניית גרסאות לינוקס עם תמיכה לחומרת ה-XBOX ומערכת הקבצים הקניינית FATX.
בין פרוייקטי ה-homebrew התבשלו להן גם שלוש תוכנות להצגת מדיה דיגיטלית: XboxMediaPlayer של מפתח הידוע בכינויו d7o3g4q, XBPLAYER של RUNTiME, ו-YAMP (Yet Another Media Player) של Frodo. לאחר פרק זמן מסוים, שכלל איחוד הדרגתי של התוכנות, ושילוב של קוד פתוח סטנדרטי בתחום כגון FFmpeg, XVID, ו-Mplayer, שוחרר ב-28 לדצמבר 2002 XboxMediaPlayer 2.0 (XBMP) כפרוייקט קוד פתוח (עד כה שלושת הפרוייקטים היו בקוד סגור, מה שגרר תגובות נזעמות שכן חלקים מהם היו מבוססי קוד GPL ו-LGPL).
ב-21 לאפריל 2004 הופסק רשמית הפיתוח של XBMP, עם החלפתו ע"י (XboxMediaCenter -XBMC) עליו נדבר במאמר זו.
לימים עזב Frodo את פרוייקט XBMC והחל לפתח את MediaPortal על בסיס הקוד והידע שצבר בעת כתיבת XBMC. לדעתו של כותב שורות אלה, MediaPortal, על אף היותו איטי להחריד על מחשבים בסיסיים, ותמיכה מ ז ע ז ע ת בעברית (אוי כמה שהייתי רוצה EPG בעברית ב-MP 🙁 ), הינו התוכנה הטובה ביותר כיום ל-HTPC.
על XBMC
מתוך http://www.xboxmediacenter.com/info_project.htm בתרגום חופשי:
"XboxMediaCenter הוא נגן מולטימדיה חינמי מבוסס קוד פתוח עבור ה-XBOX של מיקרוסופט. ניתן להשתמש ב-XboxMediaCenter לנגן/לצפות ברוב פורמטי וידאו/אודיו/תמונה הידועים, כגון MPEG-1/2/4, DivX, XviD, MP3, AAC, JPG, GIF ועוד הרבה פורמטים פחות ידועים, היישר מ-CD/DVD מכונן ה-DVDROM של ה-XBOX, או מהדיסק הקשיח של ה-XBOX. XBMC יכול להזרים (stream) קבצים ממחשב PC ברשת מקומית, ואפילו להזרים קבצי מדיה ישירות מהאינטרנט."
להמשך רווי פרטים טכניים, כל הפורמטים הנתמכים ועוד, רצוי לגשת לכתובת המופיע מעלה.
אולי כדי להמחיש, והרי ידוע שתמונה שווה 1000 מילים:
מסך הכניסה של XBMC
וכן, יש גם בעברית ורוסית… ושימו לב גם לתצוגת RSS בתחתית
סרטים, כולל יבוא מידע מ-IMDB ותרגומים מסוגים שונים
| |
תמונות עם יכולות סיבוב, זום, ו-Slide Show עם מעברים מיוחדים
|
מוסיקה, כולל שומרי מסך מתואמי קצב
מעניין מה המצב בחוץ…
ויש גם רדיו אינטרנטי
שליטה מרחוק דרך דפדפן
ועוד…
אז איך עושים את זה
שלב א' – מוד-צ'יפ
כאמור, שימוש ב-XBMC דורש מוד-צ'יפ, אותו ג'וק קטן הטוען גרסת BIOS המאפשרת הרצת קוד לא חתום. בגדול, כל המוד-צ'יפים שווי ערך למשתמש ה-XBMC. ההבדלים הם בקלות ההתקנה, יכולות שחזור BIOS, כגון חיבור USB או כבל מקבילי וצריבת ה-BIOS, גדלי זיכרון שונים המאפשרים למספר BIOS-ים להיות מותקנים, ובכך משמשים כגיבוי, ולאחרונה נוספו יכולות של מערכות הפעלה קטנות ייעודיות לניהול המוד-צ'יפ. כחוק אצבע, כל יצרני המוד-צ'יפ ינסו לגרות אתכם לקנות מוד-צ'יפ עם יכולת זו או אחרת, כאשר בסופו של יום, החלק המשמעותי היחיד הוא יכולת טעינת BIOS – ואת זה כולם עושים.
השוואות בין המוד-צ'יפים הקיימים בשוק ניתן למצוא בכתובת http://www.xbox-scene.com/modchips4_table.htm. הצ'יפים מחולקים ל-"דורות", כאשר כתובת זו מתייחסת לדור רביעי. צ'יפים בדור 3, http://www.xbox-scene.com/modchips3b_table.htm , בהחלט ראויים ואולי אף עדיפים מבחינת יחס עלות-תועלת.
באתר זה ניתן למצוא גם ביקורות על מוד-צ'יפים והסברים כיצד להתקין. לבעלי הלב החלש, היכנסו ל-Google וחפשו "צ'יפ XBOX" (ללא המרכאות), בכדי למצוא אתרים ישראלים המפנים למתקיני מוד-צ'יפ בארץ. פתרון זה גם רצוי למי שאינו מעוניין לאבד לגמרי אחריות, שכן המתקינים לעיתים נותנים אחריות לעבודתם (דרשו אחריות זו). רצוי לוודא כי הצ'יפ המותקן הינו לפחות בעל קיבולת של 1mbyte, על מנת ליצור לפחות שני עותקי BIOS – זה לא נעים לדפוק BIOS, ללא דרך קלה אחורה, ובעל אמצעי חיצוני כגון מיקרוסויטש לבחירת חלק הזיכרון בשימוש וכיבויו המוחלט של המוד-צ'יפ. ובנושא זה, כדאי לוודא מה אופציות שחזור BIOS – דור 3 ו-4 בדרך כלל כוללים תמיכה בצריבה חיצונית דרך מחבר מקבילי (Parallel – כבל מדפסת בקיצור) או דרך מחבר USB (מומלץ).
התקנות הצ'יפ מתחלקות בגדול לשניים – SOLDER ו-SOLDERLESS, כלומר התקנות עם הלחמה והתקנות ללא הלחמה, כאשר רמת הסיבוך היא נגזרת של גרסת ה-XBOX וסוג הצ'יפ. לטעמי, אם מבצעים התקנה מקצועית (בתשלום), יש לוודא כי היא "הלחמה" (כך שהסיכוי כי תאלצו לחזור בגין הניתקות הצ'יפ נמוכה), ובמידה ואתם מבצעים התקנה לבד או בעזרת חברים, לכו על "ללא הלחמה", ובחרו צ'יפ עם מחבר סיכתי לנקודת ה-D0 (תאמינו לי שתבינו על מה מדובר ברגע שתפנו למשימת ההתקנה). הוראות התקנה תוכלו למצוא באתר היצרן, ובדרך כלל גם באתר המשווק (חו"ל), וכמובן ב-http://www.xbox-scene.com.
במידה ואתם משוכנעים שתצליחו להתקין לבד, או אם יש לכם חבר המנוסה בעניין, כדאי אולי לרכוש בחו"ל מבחינת עלויות. תוכלו למצוא אתרים המוכרים בחו"ל דרך פרסומות וקישורים באתר http://www.xbox-scene.com.
לתשומת ליבכם, בארץ נפוץ מאוד Aladdin Advance, והוא עם 256Kb בלבד. רצוי לשמור מרחק שכן אינו תומך בריבוי BIOS-ים, ואף אינו תומך ב-BIOS מתקדמים בגודל 512Kb.
XECUTER 2.x צ'יפ דור 3
| XECUTER 3 צ'יפ דור 4 |
XENIUM ICE צ'יפ דור 4
| |
XAPTER
| XENIUM ICE + SP.ICE צ'יפ דור 4 עם התוספים להתקנת SOLDER LESS סיכתי ל-XBOX כולל גרסא 1.7 |
X-B.I.T צ'יפ דור 3 עם ערכת SOLDER LESS מבוססת POGOPIN מובנת |
שלב ב' – ה-BIOS
ובכן, עכשיו שאתם בעלי מוד-צ'יפ חדש, צריך BIOS. אם התקנתם את המוד-צ'יפ לבד (כל הכבוד!!), סביר להניח שמותקן עליו BIOS מסוג CROMWELL. BIOS זה לא יאפשר לכם להריץ שום דבר פרט ללינוקס. הסיבה שהוא מותקן לכם כברירת המחדל היחידה, היא שבעולם זה, בו לעשות בחפץ שקניתם מה שעולה על רוחכם נחשב "לא חוקי", CROMWELL הוא הכי קרוב לחוקי, שכן אינו מבוסס כלל על קוד בינארי של מיקרוסופט.
דרך החלפת ה-BIOS בדרך כלל תלוית סוג המוד-צ'יפ, ושוב, פרטים תמצאו באתר http://www.xbox-scene.com ואו באתר החברה שיצרה את המוד-צ'יפ שלכם.
ה-BIOSים הנפוצים הם:
EVOX של צוות EvolutionX, כרגע בגרסת M8+, התואמת את כל גרסאות XBOX הקיימות, מ-1.0 ל-b1.6, ואת כל המוד-צ'יפים, כולל הפשוטים ביותר בעלי 256kbyte ומעלה.
X של צוות Xecuter. X2 בגרסת 5032, התואמת את כל גרסאות XBOX הקיימות, מ-1.0 ל-b1.6, ואת כל המוד-צ'יפים בעלי 512kbyte ומעלה. X3 בגרסת 3294, התואמת את כל גרסאות XBOX הקיימות, מ-1.0 ל-b1.6, ומוד-צ'יפ Xecuter 3 בלבד.
המלצתי, במידה ולמוד-צ'יפ שלכם יש 512kbyte ומעלה (זוכרים שהמלצתי על 1mbyte?) היא להתקין את X2 5032. BIOS זה הוא בעל היסטוריה ארוכה, התורמת ליציבותו ולתכונות הרבות שבו, לרבות אחת שהיא מאוד משמעותית לטעמי: בעבר, על מנת לבצע שינוים ב-BIOS, כגון הגדרת ה-Dashboard שיופעל (מיד מגיעים לזה… סבלנות), היה צורך בתוכנות העורכות את ה-BIOS עצמו, מה שיכל לייצר BIOS פגום. לעומת זאת, ב-BIOS X2 5032 הגדרות אלה נקראות מקובץ טקסט, שגם הוא במידה ונפגע, ניתן להחלפה פשוטה.
שלב ג' – החלפת הדיסק למתקדמים בלבד
לא אכביר במילים אל אופציה זו. ה-XBOX כאמור כולל דיסק קשיח, המאחר ואנו מתכוונים ממילא להשתמש ב-XBMC כ-streamer מהמחשב הביתי, נפח הדיסק הבסיסי יותר ממספיק. אולם, יש כאלה שיעדיפו להתקין תוכן מקומי – לדוגמא את אלבומי התמונות, או לבצע CDRIPS דרך ה-XBOX במקום דרך ה-PC. לאלה ישנה אופציה, לא פשוטה, להתקין דיסק קשיח חלופי.
אתרים כמו http://www.xbox-scene.com כוללים את כל הפרטים הנדרשים לבצע שינוי זה.
שלב ד' – ה-Dashboard
לאחר ש-"צ'ופצ'פתם" יש להתקין Dashboard חלופי – ה-Dashboard הוא למעשה מסך הכניסה שלכם ל-XBOX, כאשר זה שמסופק ע"י מיקרוסופט אינו מתאים לצרכינו משני טעמים – אחד, ה-Dashboard של מיקרוסופט אינו מספק לינקים להרצת תוכנות צד ג', ושנים, הוא אינו כולל שרת FTP, לו נזדקק על מנת להעתיק את תוכנת XBMC ל-XBOX.
כמו במוד-צ'יפים, גם ל-Dashboards יש מבחר. בגדול, הידועים ביותר הם Avalaunch ו-EvolutionX. לטעמי, ה-Avalaunch טוב יותר, בעיקר מפני שיש בו נגן DVD מובנה. אך זו דעתי בלבד, ושני ה-Dashboards יעשו את העבודה היטב. עוד אלטרנטיבה הקיימת זמן רב אך לטעמי נעשתה רלוונטית לפני ימים ספורים היא להשתמש ב-XBMC עצמו כ-Dashboard. גם פה, הגורם המניע הוא שילוב של נגן DVD מלא בתוך התוכנה (עד לפני מספר ימים היה XBMC מוגבל לניגון הכותר ולא תמך בתפריטי ה-DVD).
על מנת להתקין כל דבר על גבי ה-XBOX נקי (כלומר XBOX עם Dashboard של מיקרוסופט), יש הכין BOOTDISK עם Dashboard המספק שירותי FTP. במידה ותהיה התעניינות, נספק באזור הקבצים של האתר ZIP המכיל קבצים להכנת BOOTDISK מבוסס EvolutionX. לתשומת ליבכם, ה-ZIP לא יכלול את EvolutionX עצמו בשל שאלת חוקיות הקובץ הבינארי, ותאלצו להוסיף אותו לבד. רצוי לקרוא קצת על הנושא וליצור דיסק זה מתוך ידע והבנה.
לאחר הרצתו של ה-BOOTDISK, תוכלו לגשת ל-XBOX דרך תוכנת FTP. אם בחרתם להשתמש ב-Avalaunch או ב-EvolutionX כ-Dashboard עכשיו תוכלו להעתיקו לדיסק הקשיח של ה-XBOX. שם הקובץ ומיקומו תלויים ב-BIOS שהוא המחליט מה להריץ עם הפעלת ה-XBOX, לדוגמא, ה-BIOS 2X 5032, ינסה להריץ עפ"י הסדר הבא כברירת המחדל: c:avalaunch.xbe, c:evoxdash.xbe, c:unleashx.xbe, c:xbmc.xbe, c:xboxdash.xbe.
כלומר, על מנת להשתמש ב-Avalaunch ,לדוגמא, עלינו להעתיק אותו לכונן c: תחת השם avalaunch.xbe. את שאר קבצי Avalaunch יש לשים גם כן בכונן c:.
על מנת לשנות סדר זה, ניתן לערוך או ליצור את x2config.ini בכונן e: ולשנות את הסדר בשורות dashNName (N הוא מספר בן 1 ל-5). לדוגמא, אם אריץ את XBMC כ-Dashboard המותקן אצלי בכונן e:, x2config.ini שלי יאמר:
dash1Name = e:xbmcdefault.xbe
dash2Name = c:avalaunch.xbe
dash3Name = c:evoxdash.xbe
dash4Name = c:unleashx.xbe
dash5Name = c:xboxdash.xbe
עכשיו כמה שניות של פחד – מוציאים את ה-BOOTDISK ומדליקים מחדש את ה-XBOX. אם הכול בסדר, ה-Dashboard החדש נטען. מצב פחות טוב – עלה שוב ה-Dashboard של מיקרוסופט – בדקו שוב את ההגדרות. מצב עוד פחות טוב, לא עולה כלום – טענו מחדש את ה-BOOTDISK ובדקו הגדרות.
מתוך תקווה שהכול בסדר, נמשיך אם כך שלב הבא..
שלב ה' – XBMC
סוף סוף… דווקא שלב זה הינו הפשוט ביותר. עליכם להשיג XBMC ולהעתיק אותו, כפי שביצעתם עם ה-Dashboard לדיסק הקשיח. על מנת להריץ את XBMC מתוך Dashboard, נוסיף אותו לרשימת התוכנות הניתנות להרצה, לדוגמא, כאשר XBMC מותקן ב-e:xbmc :
Avalaunch, avalaunch.xml תחת rn
EvolutionX, evox.ini תחת Section “Root” יש להוסיף שורה חדשה
Item "XBOX Media Center","e:xbmcdefault.xbe"
כאמור, יש גם אופציה מומלצת להשתמש ב-XBMC כ-Dashboard, ובמקרה זה נצטרך לבצע שינוי ב-BIOS. ל-BIOS שונה מ-2X 5032 (המתואר למעלה) ניתן לקרוא כיצד בכתובת http://manual.xboxmediacenter.de/wakka.php?wakka=XBMCAsDash.
לאחר שהתקנו את XBMC, יש לבצע עוד מספר פעולות על מנת להשתמש בו כ-streamer. הראשונה, הגדרות רשת –
1. נכנס למסך ההגדרות (Settings), ונבחר בהגדרות רשת (Network) | 2 (א) כאן נוכן לבחור את סוג החיבור. ברירת המחדר היא Dashboard, כלומר, השאר עם אותן הגדרות רשת שהגדיר ה-Dashboard. אופציה זו אינה רלוונטית כאשר משתמשים ב-XBMC כ-Dashboard. |
2 (ב) אופציה שנייה היא DHCP, פרוטוקול רשת המבקש כתובת אוטומטית מהנתב (Router) שברשותכם. על הנתב לתמוך באפשרות זו, ועליה להיות מופעלת. לתשומת ליבכם, מי שמשתמש בWindows XP- כנתב (דרך ICS), WXP יפעל אוטומטית גם כשרת DHCP. | 2 (ג) אופציה שלישית הינה הקצעת כתובת IP קבועה (Static). יש לבדוק מה הגדרות הרשת הנכונות על המחשב הביתי (לדוגמא דרך פקודת השורה ipconfig –a ב-Windows), ולהשתמש בהן, תוך שינוי כתובת IP (IP Address). יש לוודא שאין מחשב המשתמש כבר באותה כתובת, ובמידה ויש לכם שרת DHCP, כתובת זו היא שמורה (reserved) ל-XBOX, או שאינה במתחם (scope) ממנו מסופקות כתובות IP. |
4. בשלב זה רצוי לבצע אתחול, ואם הכול בסדר ואתם גם מחוברים לאינטרנט, מייד תראו במסך הראשי של XBMC הודעות RSS. כמו כן, My Weather (מסך מזג האוויר) יציג לכם נתונים. רצוי אף לבדוק קישוריות בין המחשב הביתי לבין ה-XBOX, ע"י שימוש בפקודה ping עם כתובת ה-IP של ה-XBOX. | |
3. כעת נוודא כי שרת ה-FTP המובנה ב-XBMC מופעל, ונקבע לו שם משתמש וסיסמא. |
עכשיו ש-XBMC נגיש מהרשת הביתית, נגדיר לנו ספריות משותפות ב-PC ונוסיף קישורים אליהם ב-XBMC –
1. נכנס למסך הרלוונטי לתוכן אותו נרצה להוסיף, לדוגמא My Videos לתכני וידאו. כברירת מחדל, XBMC כולל את הכוננים המקומיים של XBOX, פרט ל-C (כונן קטן מכדי להכיל תכנים). | 2. נפעיל את התפריט להוספת מיקומים (ע"י לחיצה על הכפתור הלבן בבקר המשחקים, או ע"י כפתור Title בשלט), ונבחר Add Share.
|
3. נקליד את כתובת ה-IP או שם המחשב המרוחק, ושם ספריה הנמצאת בשיתוף. לדוגמא 192.168.0.1 ככתובת, ו-share כשם ספריה. יש לציין כי הסוג החיבור הוא מסוג SMB, ע"י smb://. | 4. נקליד שם המייצג את המיקום. לאחר זאת, המיקום מוכן. נסיון כניסה למיקום, במידה והוא מוגן סיסמא, יכשל, תוך כדי בקשת שם וסיסמא.
|
ואפשר להתחיל להנות!!!
כמה זה עולה, או ד.וי.ד שלח אותי
קונסולת XBOX – ישראל 1300-1500 ₪, אירופה 130+ EUR, ארה"ב* 130+ USD
ניתן למצוא גם קונסולות PREMODDED, כלומר, נמכרות לאחר התקנת המוד-צ'יפ. אופציה זו טובה, שכן המחיר "כולל הכל", אך יש לבדוק תקופת אחריות וסוג הצ'יפ המותקן – בארץ לרוב הזול ביותר, ולא הכי טוב.
כמו כן, יש גם חבילות BUNDLE המכילות משחקים, שלט רחוק ועוד, כדאי להשוות עלויות.
מוד-צ'יפ (ללא התקנה) – ישראל 250+ ₪, אירופה 15+ EUR, ארה"ב 15+ USD (שימו לב כי המחירים הם לצ'יפים פשוטים – צ'יפ טוב יעלה כ-50 EUR/USD לא כולל אופציות SOLDERLESS)
מוד-צ'יפ (כולל התקנה) – ישראל 300-500 ₪ (בדקו את סוג הצ'יפ, אופציית התקנה בלבד – אתם מספקים את הצ'יפ, והכי חשוב א ח ר י ו ת, שכן פתיחת ה-XBOX להתקנה מבטלת אחריות, וההתקנה עצמה כרוכה בסיכון).
שלט רחוק XBOX – ישראל 200 ₪, אירופה 20 EUR
חיבור WiFi ל-XBOX –
נקודת גישה (Access Point) התומכת בתכונת לקוח (Client Mode) תאפשר חיבור יציאת הרשת של ה-XBOX לכל רשת אלחוטית קיימת. ל-Linksys ומיקרוסופט מוצרים ייעודיים, אך גם ציוד אחר, Conceptronic לדוגמא, עובד מצוין (ואינו מוגבל אך ורק לשימוש כ-Client).
מתאם WiFi ל-XBOX מבית מיקרוסופט | מתאם WiFi ל-XBOX מבית Linksys | נקודת גישה התומכת ב-Client Mode מבית Conceptronic |
ישראל 500+ ₪, אירופה 80-120 EUR, ארה"ב* 60-100 USD
כבלי טלוויזיה מתקדמים אם אופציות ל-SCART ואודיו אופטי – ישראל 80-200 ₪ תלוי בסוג הכבל הנדרש.
משחקי חובה ל-XBOX: DOA Ultimate, Halo, Halo 2, Burnout 3: Takedown, Ninja Gaiden – ישראל 300-400 ₪, אירופה 45-60 EUR, ארה"ב** 50 USDץ יש כמובן גם משחקים ישנים יותר ומוזלים, עד כדי כ-100 ₪ בארץ.
* ציוד המצוין בכוכבית ניתן לרכוש בארה"ב, אך לתשומת ליבך, מתח החשמל בארה"ב שונה מישראל ואירופה. ציוד הנרכש בארה"ב לרוב אינו ניתן לחיבור ישיר לרשת החשמל הישראלית.
** לאחר התקנת מוד-צ'יפ ניתן לשחק במשחקים מיובאים מארה"ב ויפן, אך מאחר ומשחקים אלו נועדו ל-XBOX המשדר בפורמט NTSC, רצוי כי הטלוויזיה שברשותכם תתמוך בפורמט שידור זה. יתכן כי המשחק יעבוד היטב גם בשידור PAL, אבל רצוי לא לקחת סיכון מיותר.
היכן משיגים BIOS? Dashboard? XBMC?
להבדיל מרוב האתרים המציינים "במקומות הרגילים", אנחנו שמחים לעזור.. גם זה לא כל כך פשוט, ושוב מסיבות של שאלת החוקיות. על מנת למצוא את הקבצים, יש להתחבר ב-IRC ל-EFnet, ולהיכנס לערוץ #xbins (פקודה /join #xbins). בערוץ זה יש לשלוח הודעה אישית !list ל-xbins (פקודה /msg xbins !list). בשלב זה יפתח חלון המציין כתובות אתרי FTP מהם ניתן להוריד הכול. לתשומת ליבכם, XBMC נמצא באתר FTP שונה משאר התוכנות.
עוד מידע ניתן למצוא באתר http://www.xbins.org/faq.php.
מדריכים (כולל צילומים מפורטים) איך להתקין את רוב המודצ'יפ תוכלו למצוא כאן.
Sony XBR400 (that's HD 480p/1080i capable 36" CRT in 4:3 form factor
"use the mod, luke!" זה הדיפ-סוויטצ' לבחירת ה-BIOS.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.