הפתעות מ-IFA, חלק ב'

rnrnסוף המאמר על תערוכת IFA ברלין 2005.


אחד המוקדים של התערוכה הוא HDTV. אולם 26 הוקדש לנושא וכלל כ-80 מציגים מיותר מ-19 מדינות אשר הציגו מוצרי HDTV ע"ג שטח של יותר מ-10,000 מטר מרובע!

rnחברת YAMAHA הציגה את ה-YSP800, אחיו הקטן של ה- YSP-1 אשר בדקנו אותו לראשונה בארץ. מקרן הקול החדש הנ"ל מסוגל, לטענת YAMAHA לתת פתרון זול על ידי הקרנת צליל של חמישה רמקולים (סאב אקטיבי הכרחי עבור המערכת).

rnהמערכת כוללת תמיכה בפורמטים הדיגיטליים הרגילים (DTS, DD ו-DPL2) וכן כוללת מערכת ROOM CORRECTION אשר מסוגלת לספק עד 82 וואט של הספק. המערכת צפוייה להיות משווקת במחיר של כ-700 יורו באירופה.

rnתמונה של המכשיר ניתן לראות כאן

rnחברת אופטומה חשפה מקרן חדש בשם H79 המבוסס על צ'יפ HD2+ DARKCHIP של טקסס אינסטרומנטס (DLP) ברזולוצית 720P. המקרן שם דגש על שקט מוחלט (23 db) והוא תומך HDTV מלא (גם פורמטים ארופאים) בעוד שהוא מסוגל לספק יחס קונטרסט של 4500:1 עם 1000 ANSI LUMENS.

rnפנסוניק התמקדה ב-HDTV (הם תומכים באופן מלא ורשמי ב-HDTV ארופאי החל מהמודלים שיוצאים כעת). החברה הציגה מקליט DVD מעניין בשם DMR-EH80V אשר כולל דיסק קשיח של 200G, מקליט DVD, סלוט זיכרון SD וכן מקליט VHS! המכשיר תומך בהקלטה ע"ג DVD+R/-R/-RW/RAM ומסוגל לנגן כמעט כל פורמט כולל DVD-A. הרעיון של מכשיר אוניברסלי באמת הוא מעניין!

rnפנסוניק גם הכריזה על מודל חדש של פלאזמה 65", ביחס קונטרסט 3000:1, וברזולוית 1080P מלאה. המודל TH-65PX500 צפוי להימכר בכ-9000$, מחיר זול מאוד ביחד לדור הקודם של המסכים בגדלים אלה. המקבילים של הפלאזמה הזו בגדלים סבירים יותר: TH-50PX50, TH-42PX50 צפויים כולם לתמוך ב-HDTV ארופאי וישווקו תחת השם VIERRA.

rnניתן לראות תמונות של המכשיר כאן

rnשארפ הכריזו על מסך LCD חדש בגודל 65 אינץ (!!) בשם LC-65GE1 עם יחס קונטרסט של 800:1 (סביר להניח שנושא הקונטרסט יהפוך ללא בעייתי עם הכנסת טכנולוגיות תאורת רקע מסוג הפיתוחים של פיליפס). המכשיר, אשר יכלול קופסאת ריכוז וידאו חיצונית, צפוי להתחיל להיות משווק החל מנובמבר השנה, כאשר הצפי הוא שעלותו תהיה כ-15,000 דולר. שארפ גם הציגו את המסך הכפול שלהם אשר מאפשר הצגת שתי תמונות בו זמנית לאיזורים שונים בקולנוע הביתי (כפי שהודגם לנו בפיליפס לפני כמה שבועות). הכנולוגיה מעניינת אך לא רלוונטית למגזר שלנו.

rnכמו כן, החברה הציגה נגני HDD DVD בשמות: DV-HR480S, DV-HR450S and DV-HR400S , בגדלי דיסק של 250G, 160G ו-80G. המכשירים ישמשו כנגני DVD וכן כמכשירי PVR.

rnניתן לראות תמונות של המכשירים כאן

rnחברת LOEWE החליטה לנסות ולבנות את המסך הדק שלכם כמו לגו. החברה הציגה קו מוצרים אשר ניתן לשלב בכדי ליצור כ-400 וריאציות מסכים שונות. המסכים, מבוססים כולם על LCD, ניתנים לאריזה וצבע שונים בכל קומבינצית צבעים וטקסטורות החל מכרום, ברונזה, פלסטיק וקרם מבריק… המסכים מסוגלים להגיע עם טיונר DVB-T (אשר בקרוב יהיה רלוונטי גם בפרובינציות שלנו). המודלים יהיו זמינים בדגמים של 66 ו-80 ס"מ.

rnסמסונג הציגה בתערוכה את "מסך הקסם" שלה – מסך 102" פלאזמה היחיד שקיים בעולם. לידו הוצג מסך ה-LCD הגדול ביותר עם אלכסון של 82". מעבר לקוריוז, החברה לא הציגה שיפורים משמעותיים באיכות התמונה במסכים בשני הסוגים הללו. לעומת זאת, החברה הציגה מסכי CRT DIRECTVIEW בטכנולוגיה חדשה אשר מקטינה ביותר מ-33% את עומק המסכים הדרוש לטכנולוגיה זו.

rnהחברה הציגה גם מקלט DMB הכלול בתוך מצלמה דיגיטלית. למי שלא יודע מה זה DMB, רצוי לבקר ב-www.godigital.co.il

rnחברת TTE הציגה את עצמה לאחר איחוד עצום בין TCL "המעצמה הסינית" לבין תומסון הצרפתית. החברה הציגה מסכים שונים, כולל LCD ופלאזמה וכן מסכי הקרנת DLP אחורית.

rnחברת HARMON KARDON הציגה מערכת שליטה ובקרה ל-iPod לרכב בשביל נהגים שממש, אבל ממש, יש להם כסף שאין לו שום תועלת אחרת פרט למשחק עם שטויות…

rnחברת EPSON הציגה את EMP-TWD1 אשר משמש כמקרן 3LCD אשר כולל גם נגן DVD ומערכת אודיו של חברת JVC.

rnחברת טושיבה הציגה מקרן זעיר מבוסס תאורת LED. היתרון של מקרן מסוג זה הוא בכך שהוא אינו זקוק לקירור והוא יעיל להפליא, עד כדי כך שהוא מסוגל לפעול על בסיס בטריות למשך כשעתיים! המקרן, אשר סביר להניח שעדיין אינה מוכנה עבור שימושים לקולנוע ביתי, מאפשר גם שימוש בכרטיסי זיכרון USB ע"מ לעשות מצגות גם ללא מחשב נייד כלל!

rnחשיפה מיוחדת של טושיבה היא מסכי SED אשר פותחה בשילוב עם חברת CANON. החשיפה מציגה לראשונה לקהל הרחב את אחת הטכנולוגיות אשר עלולות להתחרות במסכים דקים מסוג LCD ופלאזמה. המסכים הוצגו לעיתונאים בלבד, והטכנולוגיה צפוייה רק להיות מושקת באופן רשמי בשנה הבאה. המסכים, אשר צפויים להתחיל מ-50" ומעלה (!!) אמורים להיות זולים יותר, איכותיים יותר ודקים כמו מתחריהם הותיקים יותר.

rnחברת LG הציגה מקרן DLP חדש בשם AN110. המקרן כל כך דק עד כדי כך שניתן לתלות אותו על קיר כמו תמונה (!!). המקרן מפיק 1100 ANSI LUMENS ביחס קונטרסט של 3000:1 ברזולוצית WIDE XGA.

rnניתן לראות תמונה שלו כאן

rnהשמועות אומרות שמכשירי ההקלטה של LITE-ON יהיו מסוגלים להקליט על כל מדיה וכל פורמט, כולל DIVX. הדבר אומר שניתן יהיה להעביר תכנים מדיסקים ע"ג המכשיר ולצרוב אותם חזרה ל-DVD בכל פורמט, דבר שהיה שמור עד כה למחשבי PC. השמועה עדיין לא מבוססת ויתכן כי לחצים על החברה שלא לתמוך באופציה זו יגרור ביטול של פיצ'ר מעניין זה.

rnחברת HITACHI הציגה מסכי פלאזמה, מקרנים ועוד. החברה הציגה את PJ-LC9 מקרן LCD וכן את PJ-TX200 , מקרן 3LCD חדש ברזולוצית 720P. החברה גם הציגה מסכי LCD ב-32" ו-42".

rnחברת TECHNISAT הציגה טיונר אוניברסלי אשר תואם ל-DVB-B, DVB-C ו-DVB-S אשר תומך בכל הפורמטים, בכרטיסי גישה שונים וב-HDTV. ניתן רק להביט בארופאים ולקנא…

rnחברת NEC הציגה פרוססור וידאו המבוסס על טכנולוגיית (HQV (REALTA עליה דיווחנו זה מכבר. החברה בעצם מציגה את הפרוססור וידאו הראשון (היא השיגה בעצם את חברת ALGOLITH הקנדית אשר תכננה להיות הראשונה). המכשיר, בשם TheaterSync צפוי לתת שיפור דרמטי באיכות התמונה עבור תכני HD ו-SD כאחד.


rnNEC גם הציגה כונן HD-DVD ראשון בשם HR-1100A אשר מסוגל לקרוא תכנים עד 64GB – שזה עד 16 שעות של תכנים בפורמט HDTV. הכונן מסוגל לקרוא פורמטים אופטיים קודמים (DVD/CD על כל הווריאציות שלהם) וכן תכני HD-DVD לכשיצאו כאלה.


rnלעומתם, דווקא טושיבה, החברה שיזמה את הפורמט, עיכבה את הנגן HD DVD שלה ואינה צפוייה להוציא נגן HD DVD למערכת קולנוע ביתי עד הרבעון הראשון של 2006 (הצפי הוא סוף 2005 עבור השוק היפני). דבר זה עלול להאיט משמעותית את קבלת פורמט זה, וגם עלול להיות בעייתי יותר לאור היתרונות האחרים של BLUE RAY.


rnחברה קוראנית בשם SUPPORT PLUS הציגה נגן MP3 בשם Q-BE. החברה טוענת כי הנגן שלה הוא הנגן MP3 הקטן ביותר בעולם. הנגן, שצורתו כקוביה, שוקל 18 גרם (!!) וכל צד שלו בגודל 24 מ"מ בלבד! המכשיר ימכר בשלושה צבעים: ורוד (256 מגה של זיכרון), כתום (256 מגה), ושחור (1G). בטרית ליתיום-איון צפוייה להחזיק את הנגן בפעולה יותר מ-12 שעות רצופות! התצוגה תכלול מסך OLED זעיר. המכשיר צפוי לעלות בין 120 ל-180 יורו…


rnמאמר זה נכתב על ידי עפר לאור


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
07.09.2005
  
עפר לאור

1