דרך התפעול של השלט נוח ביותר. תחילה עליך לבחור באיזה חדר אתה נמצא.
בשלב הבא, עליך לבחור פעילות בחדר:
בד"כ יש שלושה פעילויות עיקריות: צפיה (בטלויזיה, בסרט, בוידאו, במחשב HTPC, או ב-PVR), שמיעה (רדיו, תקליט, דיסק, וכו') או דפדוף (על כך בסוף). אפשרות נוספת היא "לכבות את החדר" אשר פשוט מכבה את כל המכשירים שסימנו שאנחנו מסכימים שיכובו (ניתן לבקש שישאיר מכשירים כגון PVR או ממיר דלוקים כל הזמן).
בחירת פעילות נעשית על ידי לחיצה על אחד הכפתורים בתחתית המסך (לא ברור מדוע הכפתורים בקטע הזה כ"כ קטנים – שכן זה נראה לי שלב חשוב מאוד וראוי שהכפתורים יוצגו באופן יותר גדול).
עם לחיצה על הכפתור של פעילות מסויימת, השלט יודע להעביר את כל המערכות למצב הפעילות. אני מבצע דבר דומה בשלט הפרונטו שלי – דבר שעלה בהרבה שעות עבודה על macros שונים ומשונים אשר דואגים להעביר בין המצבים השונים – להדליק את כל המכשירים הדרושים ולשנות את הכניסות של כל המכשירים למקומם הנכון.
ומה קורה אם ה-MACRO לא מבוצע כראוי? הרי דבר כזה קטלני עבור מערכת מסוג זה, הרי השלט מניח שהמסך דלוק על ערוץ מסויים – אם הוא ימשיך לחשוב כך, זה עלול לגרום לו להמשיך ולעשות טעויות. תוכניתני פרונטו רבים מכירים את המצב שבו הלקוח שלהם מתקשר טיפה שיכור בשעות המוקדמות של הבוקר (בין 3 ל-4) ולא מבין מדוע המסך לא נדלק בגלל שמשהו הפריע למאקרו להתבצע כראוי.
כנראה שזה קרה לא מעט גם לתוכניתני פיליפס, מכיוון שהם הוסיפו פונקציה מעולה בשם State Sync (סינכרון מצב).
כפתור עם סימן שאלה בתחתית כל פעילות מאפשר הפעלת פונקציה זו אשר מאפשרת בעצם לתקן את מה שלא הצליח במאקרו – להדליק ולהעביר כל אחד מהמכשירים הקשורים לפעילות למצבם הנכון בעת הפעולה.
הרי מספר מסכי פעילות שמראים כיצד השלט נראה ביום-יום:
החיבורים הפיזיים
השלט "עומד" בתוך העריסה שלו באופן שמאפשר בו שימוש גם כאשר הוא בעריסה.
העריסה מאפשרת הטענה של השלט, אולם היא גם מאפשרת העברת צליל אל המערכת (עוד על כך בהמשך).
החיבורים האחרים של השלט הם כניסת USB (דרך הכבל שמסופק עם המערכת – כבל הזהה לזה של ה- RU980 של פיליפס או ה-pronto 7000).rnrn
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.