יתרונות
- איכות בנייה - מבנה אלומיניום חזק ועמיד
- טכנולוגית AXOM עם קצב דגימה 8000Hz וסריקת מקשים של 4000Hz
- אפשרות אחסון של 50 פרופילים
- מקשי PBT איכותיים
- תמיכה במצב טורניר
חסרונות
- רעשי Case Ping
- משענת עם טקסטורה יחודית שלא תתאים לכולם
- תוכנה לא אינטואיטיבית
הקדמה
ה-K70 Pro TKL מגיע עם הסוויצים המגנטים של Corsair וזאת מקלדת נהדרת לשימוש יומיומי. למתג יש הרגשה טקטילית טובה ותנועה חלקה והחלק הטוב ביותר הוא שניתן להתאים את נקודת ה- Actuation, אפילו ברמה של 0.1mm בלבד. זה עושה הבדל עצום במשחקים ואנחנו מקבלים גם Pulling Rate של 8000Hz, מצב משחק מותאם אישית ורמה גבוהה של התאמה אישית. אם אתם צריכים מקלדת משחקים ללא Keypad עם סוויצים מגנטיים, ה-K70 Pro TKL הוא בחירה מצוינת.
Corsair מייצרת הרבה מקלדות גיימינג, והעיצובים שלה בקנה אחד עם מותגים גדולים אחרים כמו Razer, SteelSeries ו-Logitech. יש לי נסיון רחב השתמשתי בכל המקלדות האלו ואני לא שומר אמונים לאף מותג או דגם.
ל- K70 Pro TKL יש סוויצים מגנטיים המאפשרים להתאים בקלות את נקודת ההפעלה מ- 0.1mm ועד 4mm. מקבלים איכות בנייה טובה, תאורת RGB פנטסטית, משענת יד טובה וכפתור סיבובי. התוכנה של Corsair עוזרת למקסם את השימוש שלכם במקלדת ול-iCUE יש יכולת התאמה אישית נרחבת. בעיקרון, ה- K70 Pro TKL היא אחת מהמקלדות הטובות ביותר של Corsair שיצא לי להשתמש – וזה אומר הרבה.
Corsair חשפה את ה-K70 Pro TKL בסוף אוקטובר והמקלדת מתומחרת בלא פחות מ – $179 – עבור Keycaps מ- PBT תצטרכו להפרד מעוד $10$. המקלדת זמינה בצבע שחור או לבן ואני לקחתי את השחורה.
למקלדות הגיימינג של Corsair יש עיצוב מובהק וה- K70 Pro TKL שומר על אסתטיקה דומה תוך שהוא מציע מראה נקי יותר. הפלטה העליונה עשויה מאלומיניום ועיצוב המתכת המוברש נראה נהדר – במיוחד עם הגרסה השחורה שבה אני משתמש.
כפי שהשם מרמז, ה- K70 Pro TKL משתמש בעיצוב נטול Keypad, כך שאנחנו מקבלים 87 מקשים בסך הכל. אני אוהב את העיצוב הזה מכיוון שהוא מכיל את כל קלסטר הניווט והעריכה אבל עדיין לא תופס מקום כמו מקלדת בגודל מלא. מעבר לזה, הוא מאפשר לגיימרים לשים את הידיים צמוד יותר בחזית שלהם.
המקלדת כוללת כפתור סיבובי וברירת המחדל של הכפתור זה שינוי עוצמת השמע, אבל בעזרת תוכנת ה- iCUE, ניתן כמובן להתאים את הכפתור לכל מה שתרצו. הכפתור גם בעל לחיצה עבור פעולה נוספת.
כיסוי המקשים של ה- K70, די מרשים, מכיוון שהם שונים מכיסויי מקשים סטנדרטיים של PBT Double-Shot בגיימינג, שלרוב מקריבים עובי כדי לאפשר יותר תאורת RGB. כאן, הכיסויים עבים מספיק ועדיין מאפשרים לתאורת ה-RGB לזרוח היטב. התלונה היחידה שלי היא לגבי הפונט, שהוא מעט אגרסיבי מדי לטעמי.
המקלדת מגיעה עם משענת כף יד מגנטית שמתחברת ישירות לתחתית המקלדת. למרות שהיא נראית מאוד מגניבה, התחושה שלה לא נעימה כפי שהייתי רוצה ומעט רכה מידי. המשענת כוללת דוגמה משולשת מבריקה, בדומה לזו שבמארז המחשב Corsair 7000D Airflow, אך היא מצופה בחומר "מגע רך" גומי, שמרגיש כאילו אני מניח את הידיים על כדור גומי. זה לא היה לי נעים, וכפות הידיים שלי הזיעו.
מבנית, המקלדת בנויה לקרב עם שלדת אלומיניום ולוגו "//K70" המודפס בפינה השמאלית התחתונה. בחלק התחתון יש כריות גומי עבות למניעת החלקה וכמובן רגליים נשלפות שמעלות את המקלדת בכ-2.5 ס"מ.
בסך הכל, אין לי הרבה דברים רעים לומר על ה- K70 מבחינת עיצוב, למעט משענת כף היד. במחיר המקלדת, הייתי רוצה אולי איזה צג LCD קטן עם מידע אינפורמטיבי, התחרות בשוק הזה קשה והחברה חייבת לבדל את עצמה.
חוויית ההקלדה על ה-Corsair K70 RGB Pro
מתגי ה- Speed Silver לא הרגישו שונים מה-MX Red בזמן ההקלדה, מכיוון שהם עשויים מאותם חומרים ובעלי משקל זהה, כשההבדל היחיד הוא נקודת ההפעלה. בהמשך נתקלתי בבעיות במשחקים עם המתגים האלה, אך בהקלדה רגילה לא חוויתי בעיות מיוחדות, מלבד רעשי המקלדת.
אם אינכם מכירים את תחושת מתגי MX Red, הם מאוד קלים, עם משקל קפיץ של 45 גרם. מתגי ה- Speed Silver אפילו יותר רגישים, עם נקודת הפעלה קצרה יותר (1.2mm לעומת 2.0mm). עם זאת, זה לא השפיע במיוחד על חוויית ההקלדה שלי כמו על המשחקים.
חברת Corsair עשתה עבודה לא רעה בכל הנוגע למייצבים במקלדת הזו, מכיוון שאין הרבה רעידות, אך כמות הצליל המתכתי היא ממש גבוהה, כמעט כאילו Corsair התכוונה שזה יישמע ככה בכוונה (למרות שאני בספק רב). אפילו עם משטח עכבר עבה מתחת למקלדת, רמת הרעש הייתה מכריעה. זה לא הפריע לי כל כך בזמן משחקים, אבל לשימוש כללי יש כאלו שימצאו את זה מעצבן.
מקשי ה- K70 RGB Pro מרגישים מעט מחוספסים, אך לא באופן שמרגיש דביק מידי כמו מקשי PBT בשיטת צביעה dye-sub. התחושה שלהם התאימה מאוד למהירות המתגים ולראיה הצלחתי להגיע לתוצאה של 97 מילים לדקה במבחן הקלדה ב- MonkeyType.
מעבר לכך, אין הרבה מה להרחיב על חוויית ההקלדה על ה- K70, מכיוון שהיא אינה מקלדת עם מערכת מייצבים גמישה כמו מקלדות שמתאימות במיוחד לסרטוני ASMR. זו מקלדת גיימינג שבה הביצועים הם בראש סדר העדיפויות.
חוויית המשחק על ה- Corsair K70 RGB Pro
שיחקתי עם ה- K70 יותר מאשר עם כל מקלדת אחרת שסקרתי, וזה הרבה בזכות כמה שהמשחק Guardians of the Galaxy של Square Enix מדהים וגם בזכות הביצועים של המקלדת במשחקים מסוג זה.
כשאני בודק את Steam, אני רואה שיש לי מעל 25 שעות משחק ב-Guardians of the Galaxy בזמן כתיבת שורות אלו. ה-Numpad במקלדת K70 היה שימושי במיוחד כשנדרשתי לבחור את ה-Guardian שאותו אני רוצה שיתקוף. כשניסיתי להשתמש בשורת המספרים הרגילה, זה הרגיש מאוד לא נוח כמצופה, אז קחו את זה בחשבון אם המשחקים שלכם נוחים לכם יותר עם Numpad.
כפי שציינתי קודם, מתג ה-Tournament מבטל את כל מקשי המאקרו שהגדרת, משבית את מקש ה-Windows, ומשנה את ה-RGB לצבע אדום סטטי. החלק המעניין ביותר במתג ה- Tournament עבורי הוא היכולת לאותת לשופט במשחקי eSports שאתה לא מרמה. יחד עם זאת, זה גם שימושי להורדת הסחות דעת, או אפילו לצורך יצירת שכבת מיפוי מקלדת בלי מאקרו בלחיצה אחת. זה מושלם אם אתה רוצה להגדיר מאקרו למפתחות מסוימים עבור משחקים ספציפיים, אך רק חלק מהזמן, בלי להתעסק בתוכנה כדי להחליף פרופילים.
למרות שאהבתי לשחק עם המקלדת הזו, מתגי MX Silver היו רגישים מדי; לעיתים קרובות הקלקתי פעמיים בטעות, מה שגרם לפיטר קוויל מהמשחק Star-Lord לזנק קדימה ולהפיל אותי מהמפה.
המפרט של מתגי MX Silver זהה למתגי MX Red, אך למתגי Silver יש נקודת הפעלה ומרחק תנועה קצרים יותר, מה שכנראה גרם לתנועות הטעות הללו. סביר להניח שאוכל להתרגל לזה עם הזמן, אבל כדאי להיות זהירים בבחירת המתגים שמתאימים לכם.
למזלי, מתגי ה-Silver דווקא הצילו אותי במהלך המשחק במצבים שבהם הייתי צריך ללחוץ על מקשים במהירות או באירועי Quick Time, שבהם הייתי כנראה נכשל עם מתג MX רגיל.
בדומה ל-Razer Huntsman V2, המקלדת K70 מציעה קצב דגימה של 8000Hz כפי שאוזכר מוקדם יותר. כמו עם מקלדת Razer, זה כמעט ולא מורגש. אני לא יכול לבקר את הפיצ'ר הזה באופן שלילי, כי קצבי דגימה גבוהים מופיעים יותר ויותר במקלדות מכניות, אבל בעיניי זה בעיקר גימיק.
עוד תכונה מעניינת: טכנולוגיית AXON של המקלדת מספקת קצב סריקת מקשים (Keyscan Rate) של 4000Hz. לפי Corsair, זה מאפשר למקלדת לזהות לחיצות מהר פי 4 לעומת מקלדות גיימינג אחרות. עם זאת, גם כאן, זה היה פריט מידע קטן מכדי שאבחין בו בפועל.
תוכנת ה- iCUE
תוכנת ה- iCUE כיום מאוד ותיקה, אך משום מה היא מאוד כבדה ותוספת המון משאבי מערכת. כפי שניתן לראות, אני משתמש בה עבור האוזניות שלי, העכבר ועכשיו המקלדת, הכל מבית Corsair.






סיכום
מקלדת ה- Corsair K70 RGB Pro שונה מרוב המקלדות המכאניות המלאות בטווח המחיר שלה, שעומד פחות או יותר על $150. היא מציעה מגוון תכונות ייחודיות, כולל מתג "טורניר" (Tournament Switch), תאורת RGB לכל מקש בנפרד, וטכנולוגיית AXON המתקדמת עם אפשרות של אחסון של עד 50 פרופילים בזיכרון המובנה של המקלדת.
בעוד שמהירות הדגימה הגבוהה של 8000Hz והמתג הטורנירי לא הרשימו אותי במיוחד, רמת ההתאמה האישית ואיכות המקשים כן הרשימו, במיוחד כשמדובר בתחום שבו לחברות אחרות קשה לעמוד בסטנדרטים האלה.
בסיכום, אני מאוד מרוצה מהמקלדת ואני ממליץ עליה בקלות לגיימרים – במיוחד לאלו שאוהבים לכוונן את המקלדת לפרופילים שונים המתאימים למשחקים מגוונים.
מחיר: $179.99 לא כולל משלוח ומיסים
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.
















