ביקורת: בדקנו: CMF Watch pro 2 – שעון חכם

השעון החדש של CMF נותן תמורה גבוהה במחיר נמוך יחסית. בדקנו

10:13
  /     

יתרונות

  • מחיר
  • ממשק ועיצוב ווידג'טי
  • מדדי ספורט ובריאות מגוונים
  • סוללה
  • ניהול שיחה דרך השעון

חסרונות

  • רטט צורם
  • אפשרויות אפליקציות דלות
  • שוליים גדולים

CMF הוא תת המותג הזול של חברת Nothing שמוציאה גם היא מכשירים לבישים וסלולר משלה וזה קצת מוזר לומר שיש ל Nothing מותג זול כי היא עצמה אמורה היתה להיות המותג הזול ביחס ליצרניות אחרות. אבל כנראה כשאתה מתבגר ורוצה להתחרות בבריכת העמוקים של הגדולים, אתה צריך ליצור לעצמך לגיטימיות גם בבריכה של הקטנים. איפה שהיית עד לא מזמן. החברה הוציאה לאחרונה מספר מוצרים זולים – סמארטפון, שעון ואוזניות שלמרבה ההפתעה (ואולי לא) בהחלט נותנים פייט גם לקטיגוריות הגבוהות יותר מהם. בדקנו את ה CMF Watch 2 Pro

ה CMF watch 2 pro (קראו כאן את הביקורת שערכנו לדגם הראשון) הוא שעון זול יחסית שנותן קצת יותר ממה ששילמתם עליו ובהשוואה לשעונים בתג המחיר הדומה, אפילו משתלם.

העיצוב שלו יכול להיות שונה במחלוקת. השעון מגיע בתצורה עגולה אבל עם שוליים גדולים למדי שגם יוצרים בליטה מעבר למסך. מעין שקע אליו מתחבר המסך. אמנם עיצובית יהיו כאלה שלא יאהבו את המראה הזה, אבל יתנחמו אולי שיש לו מטרה והיא לשמור על המסך מפני פגיעות אקראיות של היד בקיר.

את החישוק החיצוני הזה מסביב למסך תוכלו להסיר על ידי סיבוב שלו נגד כיוון השעון. אני יכול רק לשער שהכוונה כאן היא להחליף את החישוק במידה והשעון קיבל יותר מידי מכות או שריטות וככה לשמור על מראה השעון נקי וחדש מבלי שתצרכו לרכוש שעון חדש. תוכלו גם להחליף לסגנון חישוק אחר, מעוגל יותר, אם אתם אוהבים את המראה הזה.

ביקורת: בדקנו: CMF Watch pro 2 – שעון חכם
אפשר להחליף את החישוק

הדגם שהגיע אלי לבדיקה הוא בצבע האפור והוא נראה טוב ואיכותי למרות שלטעמי האישי, הצבעים היותר מוזרים יפים יותר. אין הרבה אפשרויות בצבעי השעון ותוכלו לבחור בין אפור, לבן, כתום וכחול והם מגיעים עם רצועה בצבע תואם מגומי שיושבת טוב על היד ושיטת הסגירה שלה היא סגירה קלאסית בניגוד לרצועות אחרות בשוק שלפעמים מקשות על הסגירה במנגנון מסובך ומסורבל יותר.

ביקורת: בדקנו: CMF Watch pro 2 – שעון חכם
רצועת גומי פשוטה אבל נוחה

בצידו הימני של השעון תמצאו את הכפתור היחיד בשעון שמעוצב ומתנהג כמו "כתר". לחיצה ארוכה תדליק את השעון או תכבה אותו, לחיצה קצרה תעביר אותנו לרשימת האפליקציות המותקנות במכשיר, או תחזיר אותנו אחורנית למסך הקודם. כמו "כתר", גם את הכפתור הזה תוכלו לסובב והוא יגלול בין האפשרויות במסך, אם המסך נגלל כמובן.

מסך השעון עצמו מסוג AMOLED בגודל של 1.32 אינצים ברזולוציה של 466X466 פיקסלים עם קצב רענון של 60 הרץ ובהירות של 650 ניטס. מדובר בנתונים טובים למדי ומראה השעון נראה בהחלט טוב, חד ובהיר. לא לצפות לבהירות גבוהה של סמארטפונים ואם תקחו אותו לים, מתחת לשמש ישירה, פלוס משקפי שמש על העיניים, יהיה קשה להבחין בפרטים הכהים בשעון. (ניסיתי). אבל מדובר בחווית קצה וחוץ מזה, לא חוויתי בעיית נראות עם השעון.

ביקורת: בדקנו: CMF Watch pro 2 – שעון חכם
מסך ההגדרות

הממשק וחווית השימוש

אם אתם אוהבים את הממשק של מכשירי Nothing, אז תשמחו לדעת שה CMF Watch pro 2 נותן כמעט את אותה חוויה. אני אהבתי את הממשק המינימליסטי והקובייתי משהו. זה מתחיל בממשק השעון עצמו שהעיצוב הדיפולטי שלו נראה טוב למדי וגם כשהחלפתי אותו בשלב מסויים, החלפתי למראה אפילו יותר מינימליסטי שנותן בדיוק את מה שאני צריך על המסך.

ביקורת: בדקנו: CMF Watch pro 2 – שעון חכם

לצערי לא תמצאו פה מגוון של "פנים" לשעון ואפשרויות בלתי נגמרות. אמנם יש מספיק אפשרויות לבחור מהן שאמורות לכלול את כל הצרכים שלכם (ממשק מוכוון ספורט, צבעוני, שעון עולמי, בריאות ועוד…) אבל גם בתוכם לא הכל היה ניתן להגדיר כפי שנרצה. כן תוכלו לבחור ממשקים שיש להם מודולים ולהגדיר אותם למודול הרצוי.

CMF עשו כאן משהו מעניין בממשק ושונה מיצרניות אחרות – אם תחליקו את המסך ימינה או שמאלה, תקבלו מסכי ווידג'טים אותם תוכלו להגדיר בעצמכם. לא כל תכונה מקבלת מסך משלה, אלא תוכלו לאחד ולקבץ מספר תכונות ואפליקציות למסך אחד כשכל אחת מהן תקבל ייצוג ווידג'טי. ככה תוכלו להגדיר מסך של בדיקות בריאות, מסך של נתוני ספורט, מסך של אנשי קשר ועוד…

ביקורת: בדקנו: CMF Watch pro 2 – שעון חכם
ווידג'טים של אנשי קשר

את הסידור הזה אהבתי יותר מסידורי ממשקים אחרים, הרבה משום העובדה שאנחנו מקבלים פחות מסכים לגלול ביניהם וכשתצטרכו אפליקציה מסויימת, פשוט תלחצו עליה בווידג'ט המתאים ותקבלו את ההרחבה שלה שם.

בכל הקשור לאימוני כושר וספורט, השעון תומך במגוון פעילויות אותם תוכלו לנטר דרכו והוא יציג את המדדים והתוצאות שלכם בצורה נוחה על גבי השעון עצמו או על גבי האפליקציה המחוברת אליו, שם גם תוכלו לנתח את התוצאות בצורה מדוייקת יותר ולקבל תובנות על הפעילות שלכם.

ניתן להגדיר שהשעון יזהה לבד שהתחלתם בפעילות ספורט מסויימת מבלי שתצטרכו לעשות את זה ידנית. בבדיקה שלי זה לא עבד תמיד ולפעמים גם סתם זיהה הליכה שלי למטבח כפעילות ספורטיבית. חלום שמתגשם.

ביקורת: בדקנו: CMF Watch pro 2 – שעון חכם

ה CMF Watch 2 pro יכול גם לנטר את השינה שלנו. הוא ירשום לכם כמה זמן ישנתם ומה חלק השינה העמוקה/הקלה/העירנות בתוך הטווח הזה. בהשוואה לשעונים אחרים שבדקתי, מדדי השינה היו טובים למדי אבל לא נתנו את הפירוט הנדרש. כמו למשל – מה אני עושה עם הנתונים האלה? מה אני צריך לשפר ואיך בדיוק?

ביקורת: בדקנו: CMF Watch pro 2 – שעון חכם
"משאבי אנוש" לא תמיד העברית מושלמת

השעון יבדוק מדדי קצב לב ומידת החמצן בדם ובהשוואה לשעונים אחרים, הוא עושה את זה די טוב ובצורה מדוייקת יחסית.

עם השעון תוכלו לקבל התראות משירותים שונים שאתם משתמשים בהם כמו וואטסאפ, פייסבוק, אינסגרם, גימייל, יומן ועוד… השעון יודע לעשות את זה היטב ובעברית מלאה (חוץ מאמוג'ים שהופכים לקוביות). אם פספסתם את הנוטיפיקציה, תוכלו לגלול את המסך מלמטה למעלה ותראו את כל הנוטיפיקציות שמחכות לתשומת הלב שלכם.

ביקורת: בדקנו: CMF Watch pro 2 – שעון חכם
עברית מלאה. מיושרת לשמאל

אתם אמנם לא יכולים להשיב בצורה מלאה להודעות אבל כן תוכלו להשתמש בתשובות מוכנות מראש שהגדרתם.

את החיווי על הנוטיפיקציה תקבלו על ידי רטט בשעון. את זה פחות אהבתי. הרטט הוא חזק וצורך מידי והוא לא רק מרטיט את היד שלכם בצורה קלה, אלא משמיע את הרטט הזה גם לסביבה בצורה קצת מעצבנת. בואו נגיד שנוטיפיקציות לא תפספסו עם השעון הזה.

ביקורת: בדקנו: CMF Watch pro 2 – שעון חכם

את השעון תממשקו לסמארטפון שלכם באמצעות האפליקציה הייעודית של CMF אותה תוכלו להוריד מהחנות. האפליקציה דומה בעיצוב שלב לעיצוב הממשק של הסמארטפונים של Nothing עם בועות בהתאם לקטיגוריה, צבעוניות וקלות להבנה וקריאה. אני בכלל חושב שהעיצוב הזה של Nothing הוא גאוני ואחד היפים שיצא לי לראות בממשקי מערכת.

באפליקציה תוכלו לקבל הרחבה של כל המדדים והסטטוס שלכם, לקבוע מטרות ויעדים ולהגדיר את השעון בצורה נוחה יותר מהמסך הגדול.

ביקורת: בדקנו: CMF Watch pro 2 – שעון חכם ביקורת: בדקנו: CMF Watch pro 2 – שעון חכם

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ניהול שיחה דרך השעון

בנוסף, מאפיין חשוב שממש לא תמצאו בשעונים חכמים רבים, הוא האפשרות לנהל שיחה דרך השעון (באמצעות BT). לשעון יש מיקרופון ורמקול וכשתתקבל שיחה, תוכלו לוותר על הוצאת הסמארטפון מהכיס ולנהל את השיחה דרך השעון עצמו. אני חייב לומר ששכחתי לגמרי מהפיצ'ר הזה ובאחת הפעמים, בזמן שהייתי במקלחת, עם השעון כמובן, לפתע קיבלתי שיחה מהבן החייל שלי. כמובן שלא יכלתי לוותר על השיחה ולחזור אליו מאוחר יותר ופשוט ניהלתי את השיחה מתוך המקלחת כשהמים עדיין זורמים.

ברור שאיכות השיחה אינה דומה לאיכות שיחה מהסמארטפון עצמו אבל בהחלט ניתן לנהל שיחה שלמה באופן הזה. דרך הווידג'ט של שיחות קוליות תוכלו אפילו להגדיר מספר אנשי קשר אליהם תוכלו לחייג דרך השעון בצורה מהירה.

הסוללה

הסוללה בשעון בקיבולת של 305 מילי אמפר והיא עשתה עבודה מצויינת לכל אורך הדרך כשלאחר 4 ימים של שימוש, ירדה לכ-60% בלבד (במצב בו השעון נדלק רק לאחר תנועת יד).

השורה התחתונה

המחיר של השעון עומד על 359 ש"ח (דרך באג) ובהחלט מדובר על מחיר זול למדי לתכונות ולביצועים שהוא יאפשר עבורכם. בהשוואה למשל לרצועת הספורט של סמסונג (שיש לה אמנם יתרונות אחרים עליו), כאן תקבלו תמיכה ב GPS, מסך גדול יותר, סוללה טובה יותר, תמיכה גם באייפון ובמחיר זול יותר.

היבואן: באג (לעמוד מוצרי CMF)

לשרשור תגובות לחץ כאן


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.