נושא אבטחת המכשירים שנמצאים בידיים שלנו הופכים לחשובים מיום ליום ועדיין לא רבים מכירים את כל אפשרויות האבטחה שהמכשירים האלה מספקים לנו. אם זה כשאנחנו מאבדים את המכשיר שלנו, מוכרים אותו למישהו אחר או אפילו סתם משאילים לרגע למישהו כדי שיצפה במשהו מעניין שאנחנו רוצים לשתף אותו – המידע שלנו חשוף ואנשים יכולים לעשות בו שימוש.
במכשירים של סמסונג מוטמעים אפשרויות אבטחה והגנה על המידע שלנו שלא רבים מכירים. הנה חלק מהם:
היישום Pin:
מכירים את התחושה הזאת כשאתם מעבירים, אפילו רק לרגע, את הטלפון לידיים של אנשים אחרים, למשל כדי להראות להם תמונות או קטע וידאו מצחיק ושנייה לאחר מכן אתם תופסים את הראש ונזכרים באיזו תמונה מביכה שאתם ממש מקווים שהאדם האחר לא יראה אותה או באיזו אפליקציה שאף אחד לא אמור לדעת שקיימת אצלכם במכשיר?
היישום הזה יוודא שאותו אדם ייכנס או יצפה רק בדברים שהרשיתם לו לצפות בהם. הוא גם יוודא שלא יקפצו בזמן הזה הודעות (מצב נא לא להפריע).
איך מאפשרים את היישום?
נכנסים להגדרות המכשיר ואז ל'אבטחה ופרטיות', גוללים את הדף למטה, מוצאים את 'הגדרות אבטחה נוספות' ומעבירים את המתג למצב הרצוי ביישום Pin או מקישים על הטקסט כדי להציג הגדרות נוספות. לביצור האבטחה אפשר גם להגדיר את האפשרות 'בקש קוד לפני הסרת נעיצה', כך שמי שמשתמש בטלפון יצטרך סיסמה כדי לצאת מהיישום הנעוץ.
עכשיו פותחים את היישום שרוצים לנעוץ. לוחצים על המקש 'אחרונים' (או אם משתמשים במחוות החלקה, מחליקים את המסך למעלה ומחזיקים) ואז על הסמל שמעל היישום. בוחרים באפשרות 'נעץ את היישום', ומעכשיו היישום הזה בלבד יהיה נעוץ במכשיר והמשתמש יוכל לעשות רק בו שימוש ולא יוכל להמשיך ולשוטט לכם במכשיר.
אם אתם רוצים, זה יכול לשמש גם ילדים קטנים שאתם רוצים לתת להם מכשיר ולעשות שימוש רק במשחק כלשהו בלי שיתחילו להסתובב לכם בהגדרות המכשיר.
'הגדרות' > 'אבטחה ופרטיות' > 'הגדרות אבטחה נוספות' > יישום Pin
מצב תחזוקה:
במקרים בהם אתם רוצים למסור את המכשיר שלכם לתיקון (למעבדה למשל), אתם מבינים שהמכשיר שלכם יבלה שם מספר ימים עם כל מיני ידיים חטטניות שיכולות לשלוף לכם נתונים מהמכשיר או לצפות במידע שאתם לא רוצים שייראה.
מצב תחזוקה מתוכנן ומיועד להגן על המידע האישי מפני גישה לא רצויה ולהסתיר אותו כשהמכשיר עוזב את ידיכם ונשלח לתיקון.
מה שמצב תחזוקה עושה הוא ליצור פרופיל משתמש חדש ונפרד ולוודא שהחשבון הראשי שלכם והמידע ששמור במכשיר יוצגו לעיניכם בלבד. ניתן להפעיל את 'מצב התחזוקה' בהגדרות המכשיר תחת 'תחזוקת המכשיר' ואז 'מצב תחזוקה', או דרך היישום Samsung Members.
כש'מצב תחזוקה' מופעל תמנעו למעשה גישה בלתי מורשית ולאפשר לטכנאי גישה לתכונות הבסיסיות בלבד. במצב זה המכשיר יבצע RESET ויעלה כשהוא נותן גישה לאפליקציות המקוריות בלבד ללא יכולת גישה לכל המידע האישי שהגדרתם במכשיר (למשל מיילים, הודעות וכו') כשכל החשבונות שלכם לא יקבלו גישה וכך גם ספריות כמו ספריית הורדות ותמונות. לצורך ביטול הפעולה, יש צורך בפתיחת נעילת הטלפון.
מצב 'תחזוקה' מבטיח גם שהמידע לא יימחק בטעות מהמכשיר במהלך התיקון (למרות שממש לא היינו ממליצים למסור מכשיר לתיקון מבלי לגבות את כל מה שעליו).
'הגדרות' > 'תחזוקת המכשיר' (device care)> 'מצב תחזוקה'
תיקייה מאובטחת:
מי שמעוניין לשמור מידע אישי חיוני במקום בטוח ונפרד, יכול להשתמש בתיקייה המאובטחת (Secure Folder).
התיקייה משמשת כמכל שנועל את כל המידע ומונע גישה דרך האחסון הרגיל של הטלפון. היא יכולה לשמור את רוב המידע האישי, כולל לוחות שנה ואנשי קשר, פתקים, תמונות, סרטונים, קבצים ואפילו יישומים. תוכלו גם להצפין את התיקייה המאובטחת ולנעול את היישומים והמידע עד הפעם הבאה שתפתחו את התיקייה.
תוכלו למצוא את התיקייה המאובטחת ברשימת היישומים שלכם. בפעם הראשונה שתפתחו אותה תתבקשו להגדיר את סוג הנעילה: קוד PIN, תבנית או סיסמה. נוסף לאלה תוכלו להגדיר גם גישה עם טביעת אצבע. כל מה שתיצרו בתוך התיקייה המאובטחת יישמר בה באופן אוטומטי ותוכלו כמובן גם להעביר אליה כל מידע שתרצו בכל זמן שתרצו.
אם אתם רוצים לשמור עותק של הדרכון שלכם למשל, תוכלו לצלם אותו ב'מצלמה' שבתוך התיקייה המאובטחת או לבחור את התמונה מתוך ה'גלריה', להקיש על תפריט האפשרויות (שלוש נקודות) ולבחור באפשרות 'העבר לתיקייה מאובטחת'.
'הגדרות' > 'אבטחה ופרטיות' > 'הגדרות אבטחה נוספות' > תיקייה מאובטחת








